Gość: BJF IP: 115.124.111.* 16.02.09, 22:18 Pi.dy z nie antyterroryści :p Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ag Re: Policjanci działali w gangu od lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 22:59 Pamiętacie jak nie kto inny niż GW wyśmiewała się z twierdzeń Leppera, że Amerykanie przywożą na Mazury talibów? No i co? A pamiętacie jak nie kto inny a GW wyśmiewała się z Misztala, który twierdził że "przypadkowo" siedzący sobie nocą z boku, po cywilnemu, przy stoliku w dyskotece policjanci pójdą siedzieć? No i co? Więc proszę szanownych dziennikarzy - troszkę pokory wobec własnego rozumu, który nie ogarnia cuda, o jakich dzisiaj śni się tylko prostym ludziom. A co do meritum. Zawsze twierdzę że 5% polskiego społeczeństwa, w każdym środowisku (tak lekarze jak i kierowcy czy policjanci) to żli ludzie, złodzieje, oszuści, psychopaci itd. Druga grupa 90% to w zasadzie dobrzy, ale bezwiedni oportuniści. I trzecia grupa 5% to tacy walczący z wiatrakami. Niestety, nie znajdują żadnego oparcia w najliczniejszej grupie oportunistów, dlatego jest jak jest czyli te marne 5% jest zakałą i utrapieniem każdego szpitala, skrzyżowania czy komisariatu. Nie wierzę, żeby przez lata całe koledzy a nawet przełożeni tych przestępców w mundurach nic nie wiedzieli. Niech socjologowie zbadają, dlaczego i tu nie zadziałał mechanizm samoobrony eliminujący nowotwór ze zdrowej tkanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: restaurator Re: Policjanci działali w gangu od lat IP: *.eranet.pl 16.02.09, 23:23 Bardziej żenującego artykułu dawno nie czytałem. Zmuszanie restauratorów i narzucanie im ochrony jest tak niedorzeczne, że aż szkoda słów. Autor ewidentnie pisał artykuł na czyjeś zamówienie, albo obejrzał za dużo gangsterskich filmów w Walentynki. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Policjanci działali w gangu od lat 17.02.09, 09:09 debil jesteś a nie restaurator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus zalezy jakich restauratorow ale IP: *.dynamic.mnet-online.de 17.02.09, 09:09 napewno nie dotyczylo to tych z dworku zwanych w zargonie rogaczami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smn ag IP: *.rzeszow.mm.pl 17.02.09, 10:42 do ag: fajny, niestety prawdziwy tekst. Może tylko czasami proporcje są inne (korupcja w piłce nożnej: 50%-49% i 1% walczących z "wiatrakami"). A brak oparcia w grupie "oportunistów", to niestety skutek idiotycznych przekonań że "donoszenie" jest be. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abadom słabo u ciebie ze znajomością świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 12:33 5% złych policjantów? Ty chyba nigdy nie miałeś (-aś) kontaktu z policją! W rzeczywistości niczym od bandytów nie różni się 90% policjantów "pracujących" po cywilnemu. Porozumiewają się oni wyłącznie grypserą, bez przerwy są na bańce, ćpają i handlują tym co zabiorą. Są absolutnie cyniczni, bezkarni i niebezpieczni. Wiesz ilu młodych ludzi zna policję od tej brzydkiej strony, bo było przez nich aresztowanych, przeszukiwanych, nękanych i prześladowanych? Za posiadanie do 3 gramów konopi (dane: ostatni numer Przekroju) w ciągu ostatnich 10 lat za kraty trafiło ponad 400 tysięcy nastolatków i studentów. Wielu z nich zostało pobitych, obnażanych publicznie, zastraszanych i przerobionych na kapusiów. Dzieje się to w kraju, w którym jeden wszechwiedzący premier nie wie że marihuana jest z konopi, a drugi doskonale wie, że te konopie to "narkotyk" klasy dziurawca, lub co najwyżej lekkiego piwa. Ten cały system jest chory i w niedługiej przyszłości ta pseudo klasa polityczna zapłaci za zgniliznę i przemoc, którą legitymizują swoją indolencją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^^^^ Policjanci działali w gangu od lat IP: *.wroclaw.mm.pl 16.02.09, 23:46 Ależ powalający post. Myślisz, że w Polsce i Łodzi takie rzeczy się nie dzieją? Popytaj może znajomych, którzy prowadzili własne interesy zwłaszcza w latach dziewięćdziesiątych. Po 2000 roku zrobiło się spokojniej. I nie wyssałem tego z palca, ale niektórych rzeczy doświadczyłem na własnej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieknie gratulujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 23:53 wlascicielom magnesu, malibu, heaven, czy elektrowni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: restaurator2 Policjanci działali w gangu od lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 23:54 bzdura to wlasnie dzieki nim w tej branzy w lodzi bylo spokojnie , nie tak jak w latach 90 , prowadze lokal na piotrkowskiej, wspolpracuej z nimi od kilku lat i jesli tylko bedzie mozliwosc to bede zeznawal ze nigdy nie odczulem zadnej presji z ich strony i nie slyszalem o tym od innych restauratorow a wrecz odwrotnie rzdko kto z nich rezygnowal bo roswiadczyli uslugi legalnie i na poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: restaurator Policjanci działali w gangu od lat IP: *.eranet.pl 17.02.09, 00:18 Ja również korzystam z ich usług od kilku lat. Dzięki temu w lokalu jest spokojnie. Działalność prowadzą legalnie!!! Nawet nie chcę myśleć z kogo musiałbym korzystać gdyby nie było tej agencji ochrony. Realia polskie są takie a nie inne i współpraca z agencjami ochrony, które zatrudniają byłych policjantów to jedyne sensowne wyjście!!! Wie to każdy właściciel klubu, lub dyskoteki. Dorabiający policjanci w czynnej służbie to zupełnie inna historia i temat. Państwo dało im możliwośći i wyszkoliło, zapomniało tylko godziwie wynagrodzić. Więc może mniejszym złem jest dorabianie kosztem wolnego czasu na "bramce" niż branie łapówek, sprzedawanie informacji tajnych, współpraca z gangami itd!!! Żygać się chce jak czytam takie wypociny w GW. Pobili rzekomo kogoś, tylko pobity zapomniał to zgłosić??? Warto się zastanowić na czyje zamówienie powstał właśnie TEN artykuł. Życie nie znosi próżni, więc w Łodzi pewnie znowu ,jak w niewielu już miastach w Polsce, wróci gangsterka i dilowanie na bramkach. Chciałbym się bardzo mylić, że tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Policjanci działali w gangu od lat 17.02.09, 09:10 a jednak nie debil tylko koleś z układu policyjno-mafijnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus ta ale IP: *.dynamic.mnet-online.de 17.02.09, 09:19 stare schematy na zapotrzebowanie na robote sa stare 1 nasylasz pospolitych bandziorow zeby sobie troche popracowali 2 uczysz ich brutalnosci i bezwzglednosci 3 policja ma robote ale ty informujesz bandziorow 4 w odpowiednim momencie poprzez swoich informatorow informujesz gliny o tym co chcesz tylko nie wszystko co wiesz 5 aparat policyjny zaczyna dzielac 6 wchodzisz na rynek i grasz dobrego wujka bo przeciez bandziory nie beda wiecznie siedzec 7 z czesci zarobionych w ten sposob pieniedzy wspierasz kosciol katolicki partie polityczne i czekasz na swoj czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gula Re: Policjanci działali w gangu od lat IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 17.02.09, 11:45 tylko jak chcesz ochraniac to powinieneś mieć możliwość wyboru ochrony. Tu wybór jest dokonany po przez fizyczne naciski. A to łamanie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus czekaj IP: *.dynamic.mnet-online.de 17.02.09, 14:05 zeby dobrac sie do selezjanskich prosiaczkow & co podpisano wilk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 no i co teraz będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 03:08 jak tam w pudle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 mam wazelinę dla franka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 03:10 gdzie ją dostarczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 008 Re: mam wazelinę dla franka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 14:55 wsadz ja we wlasna dupe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aigor Re: mam wazelinę dla franka IP: *.iwacom.net.pl 20.02.09, 13:13 daj ja tacie bo wam bardziej sie przyda Odpowiedz Link Zgłoś
norton2 Antyterroryści członkami groźnego gangu 17.02.09, 07:01 Wykastrować, oczy wydłubać i ręce poucinać i zmusić ich do nauki gry na fortepianie!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Antyterroryści członkami groźnego gangu IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.09, 15:35 A Ty kolego jesteś taki czysty , że rączki chcesz poucinać ? Myślę , że nie jedną łapówkę wręczyłeś jakiemuś urzędasowi żeby załatwił sprawe po Twojej myśli - Jak mówią : Kto jest bez winy niech pierwszy kamień rzuci - póki ich nie skazali to są niewinni. Pozdro dla wszystkich " KRYSZTAłOWYCH " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialymurzyn Olewnik tez im nie dal kasy IP: *.centertel.pl 17.02.09, 07:16 A ile jeszcze przypadkow nie wykrytych? Jak jest odgorna zgoda to jak ludzie maja sie nie bac zglaszac takie przypadki? Nasze spolecznenstwo dobrze wie ze lepiej biernie milczec i nie wychylac sie bo jutro to spotka Ciebie. Dzisiaj anyterorysci jutro minister. Polska to piekny kraj ja go lubic i sie nie bac w nim zyc jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus dziekuje ci ze nazwisko olewnik IP: *.dynamic.mnet-online.de 17.02.09, 16:40 pojawilo sie w tym kontekscie ostatnio wszystko mieszalo sie w tych pokomunistyczno selezjansko jezuickich lbach jakies druhy swity jakies panienki dmuchane na rybnej ulicy jakies bajki swiatobliwych dziwiszy rydzykow glepow i reszty tej holoty belkot kaczynskich tuskow sikorskich i reszty tego frajerstwa o jakims tam ich dziedzictwie narodowym burdele to wasze dziedzictwo narodowe i zadnych sztuczek bo policjant ma swiete jedno przykazanie nigdy w zadnych okolicznosciach nie wolno mu zapomniec po ktorej stronie stoi a wy chcecie jeszcze z tego zrobic sobie posmiewisko i wycierac sobie tym wasze brudne polityczne ryje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus zdejme z was skore i zrobie IP: *.dynamic.mnet-online.de 17.02.09, 17:00 z niej beben z komunistyczno selejzansko jezuickiej holoty i z jej wspolnikow Odpowiedz Link Zgłoś
aspat Policjanci działali w gangu od lat 17.02.09, 07:21 W tej samej gazecie kilka miesięcy temu pisano o przypadku strażnika miejskiego z Opola , który po godzinach napadał na sklepy i placówki bankowe. Finał był taki , że strażnika bandytę zatrzymano a jego szef - komendant straży pożegnał się ze stołkiem. Mam nadzieję ,że w opisywanym przypadku za tę mega skandal odpowiedzą również przełozeni policjantów , którzy wykazali się totalnym brakiem nadzoru nad swoimi podwładnymi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ST Dziennikarrze wiedzą o tym od dawna a przełożeni ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 07:45 Całe miasto o tym wie od dawna a przełożeni NIE ??????? Trudno w to uwierzyć!Gdzie oni byli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no boat people czy Uc (Lodz ) mozna w koncu spalic i zaorac? IP: *.acn.waw.pl 17.02.09, 07:49 jak nie dzieci w beczkach po kapuscie to lowcy skor to osmiornica to bandyci w policji - moze wystarczy p. Kropiwnickiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he zaorac to sie powinno takich zalosnych ludkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 11:35 jak ty. mieszka(l) w Lodzi, pracuje w Warszawie, oczywiscie wielki Warszawiak, jak kazdy Neofita gardzi poprzednim miejscem, z ktorym był związany. no a zeby sie wykazac, pojawia sie w pracy na wiele minut przed czasem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek_RPG Re: czy Uc (Lodz ) mozna w koncu spalic i zaorac? IP: 94.254.156.* 18.02.09, 04:21 Czy cie coś nie popiepszyło? Nieznosze Kropy ale co on ma cholera z tym wspolnego??? Zagalopowales sie troszke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza14 Byli SB-ecy i policjanci wg Gazety ludzie honoru IP: 91.186.72.* 17.02.09, 08:09 i dziwie sie skad taka nagla przemiana.Wiadomo bylo, kto stworzyl armie ochroniarzy, kto zbudowal w Polsce mafie.SB z kapusiow z polswiatka, cinkciarzy spod Peweksow, sutenerow.Znamienny jest w tym prawie zawsze udzial jakiegos zapasnika, bo ci chlopcy trenujac w tzw klubach gwardyjskich PRL bardzo dobrze nadawali sie do takich robot.A rekrutowali ich SB-ccy dzialacze tych klubow.Gang mokotowski w Warszawie, Pruszkow etc. etc.Ale Gazeta Wyborcza na ten temat ma wlasne zdanie i robi wrazenie ochraniania bezpieki jak tylko mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Byli SB-ecy i policjanci wg Gazety ludzie hon 17.02.09, 09:11 grisza, zacznij się leczyć póki czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus a dlaczego ma sie leczyc IP: *.dynamic.mnet-online.de 17.02.09, 09:26 oto krotki spis klubow sportowych legia warszawa slask wroclaw zawisza bydgoszcz stal stalowa wola bron radom to maly wykaz monu a teraz troszke z msw gwardia warszawa gwardia lodz czarni slupsk to tylko fragment i kogo do lekarza i jakiego Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: a dlaczego ma sie leczyc 17.02.09, 09:48 ale pokazałeś, szok po prostu. Legia Warszawa np to klub prywatnego właścicela, nie jest klubem wojskowym od 20 lat. Ale jak widać debilizm nniektórych ludzi jest nieuleczalny Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Juz lece sie leczyc na Agorofobie 17.02.09, 09:49 najlepiej u prof.Marka, tego co wydal ekspertyze, ze Pyjas zmarl wskutek zachlysniecia sie krwia po uderzeniu drzwiami od mieszkania narzeczonej.Ale zeby przeczytac recenzje opublikowanych wspomnien prof.Marka musisz siegnac do innych niz Agora zrodel. A jesli chodzi o leczenie z UB-ekofobii, to najlepszy bylby dr G, ale nie mam na niego forsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Policjanci działali w gangu od lat IP: *.chello.pl 17.02.09, 08:11 W USA przerabiali to 80 lat lemu.Tyle lat jesteśmy w tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pati Antyterroryści członkami groźnego gangu 17.02.09, 08:20 Ja mam tylko jedno pytanie.Kiedy ktoś znieważy funkcjonariusza państwowego dostaje jakby najsurowszą karę.Czy to działa w drugą stronę?Tzn. jeżeli ten funkcjonariusz publiczny łamie prawo czy kodeks przewiduje dla niego o wiele surowszą karę niż dla zwykłego bandyty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spóźniony Re: Antyterroryści członkami groźnego gangu IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.09, 08:33 Właśnie o tym chciałem napisać,ale się spóźniłem o 10 min... Czy dla funkcjonariuszy publicznych łamiących prawo z premedytacją prawo przewiduje szczególny wymiar kary??? Odpowiedz Link Zgłoś
hamsterek I znowu ta Łódź! 17.02.09, 08:24 Zawsze pisałem, że co 2 pies to zwykły bandyta. A wszystkie pieski zawsze będą swoje d... bronić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monk Re: Policjanci działali w gangu od lat IP: *.31.radom.pilicka.pl 17.02.09, 08:25 Ziobro wróć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony a ja się pytam - gdzie wtedy byli rodzice??? IP: *.chello.pl 17.02.09, 08:39 i czemu ŻADEN Z RODZICÓW nie powiedział Panu Komendantowi Policji, że ich synowie to CHULIGANY są i nie można ich zatrudniać w policji, jak się przyjmowali?! No gdzie oni byli. Odpowiedz Link Zgłoś
brzezozka Emeryturka po 15 latach pracy 17.02.09, 08:41 zamieniona na pracę w mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
rabbinhood Antyterroryści członkami groźnego gangu 17.02.09, 08:44 No to trzeba coś z tym zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
sany666 Policja to bandyci 17.02.09, 09:27 Zawsze to wiedziałem. Nawet jak była milicja i ZOMO. Ale to byli tacy mniejsi bandyci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro kary _do_ 10 lat? buhahahahahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 09:28 to sa wlasnie te cuda debilnego Sloneczka Tatr - mafia ma sie dobrze, o elektorat trzeba dbac, no nie Poltusku? Za udzial w zorganizowanej grupie przestepczej powinny byc kary _od_ 50 lat - wtedy mozliwosc recydywy 0%, ale oczywiscie przy polityce milosci wypuszcza ich po paru latach i beda jeszcze gorsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: kary _do_ 10 lat? buhahahahahahaha IP: *.centertel.pl 17.02.09, 10:16 Aleś Ty "mądry". Jak Maćków kot, co zjadł świeczkę i siedział po ciemku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maga A kto był wtedy ministrem IP: *.nordeabank.pl 17.02.09, 09:30 SWiA i Sprawiedliwości? Czy nie Maciarewicz i Ziobro? Odpowiedz Link Zgłoś