Dodaj do ulubionych

Słowa otuchy dla mieszkańców Łodzi

IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.01.02, 10:05
Artykuł o podziemiu pogrzebowym w Waszym mieście plus
przedziwna selekcja tematów wychodzących w świat z Łodzi
(vide wątek o TVN) może szybko zbudować stereotyp Łodzi
2002 - dlatego pozdrawiam i zachęcam do walki o dobre imię miasta.
Wyobrażam sobie narmalnego uczciwego lekarza (na Boga wszak tacy istnieją!)
czytającego wczoraj Wyborczą...szlag jasny rzeczywiście może człowieka trafić.

Powodzenia
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Słowa otuchy dla mieszkańców Łodzi 24.01.02, 10:14
      Dziękujemy. Niestety, po raz kolejny Łódź przedstawiona jest (i nie bez
      przyczyny) w złym świetle...
      • kropka. Re: Słowa otuchy dla mieszkańców Łodzi 24.01.02, 11:20
        Juz to pisałam i będe powtarzac do upojenia: to nie jest sprawa łódzka. To
        sprawa ogólnopolska. A łódzkim dziennikarzom chwała, że odważyli sie wreszcie
        ruszyć to, o czym wszyscy wiedzieli od dawna, tylko milczeli.
        • Gość: łodziak Re: Słowa otuchy dla mieszkańców Łodzi IP: 212.191.129.* 24.01.02, 12:36
          Tak jest Kropeczko. Sprawa ogólnopolska, a do tego znana powszechnie, tak jak i
          łapówki dla lekarzy np. I nagle wszyscy się obudzili biedacy, nikt nic nie
          wiedział ani nie widział. Tak samo jak z Lepperem - też nie wiedzieli kto zacz..
          A przecież każdy chyba, kto przeżył śmierć bliskiej osoby, dostał od lekarza
          namiar na firmę pogrzebową. I tak to się zaczynało. W Łodzi afera wybuchła, bo
          tu posadzili gościa oskarżonego o zamach na Skrzydlewskiego. Gość zaczął sypać
          a śledczy dali cynk do prasy. Ot i cała zasługa Łodzi. Zdarzyć się to mogło
          wszędzie, bo proceder jest tak powszechny jak powszechne jest kurestwo polskich
          lekarzy. Biedaczki zarabiają tyle, co kot napłakał, a nie znam żadnego, co by w
          w pałacu nie mieszkał. No, w najgorszym razie w połowie bliźniaka..To tak
          nawiasem.
          • tulka Re: Słowa otuchy dla mieszkańców Łodzi 24.01.02, 12:43
            Gość portalu: łodziak napisał(a):

> A przecież każdy chyba, kto przeżył śmierć bliskiej osoby, dostał od lekarza
            > namiar na firmę pogrzebową.

Ja nie dostałam.

Biedaczki zarabiają tyle, co kot napłakał, a nie znam żadnego, co by w
            >
            > w pałacu nie mieszkał. No, w najgorszym razie w połowie bliźniaka..To tak
            > nawiasem.

Łodziaku, nie wsadzaj wszystkich do jednego worka! Wszyscy znani mi osobiście
            lekarze mieszkają w zwykłych "M" o nader przeciętnym metrażu.
            Błagam, nie generalizujmy!
          • kropka. Re: Słowa otuchy dla mieszkańców Łodzi 24.01.02, 14:34
            masz pecha w zyciu, a ja szczęście. Dość często korzystam z usług lekarzy i
            daję ci słowo, nigdy nie płaciłam zadnej łapówki. Ani za badania, ani za
            operacje, ani za żadną rzecz, która jego jest.
            Znam tez sprawy, gdzie od rodziny zażadano pieniądze za przyjęcie do szpitala,
            za leki, za zabieg.
            Znam lekarzy, którzy wprawdzie nie umierają z głodu, ale tyraja na 2, 3 etatach
            i tyraja z pełnym poswieceniem. Znam też takich, którzy nie wiedzą, co robic
            z pieniędzmi.
            Jak dotąd - mam szczęście. I oby tak dalej.
            Nie uogólniajmy.
            • Gość: geograf Re: Słowa otuchy dla mieszkańców Łodzi IP: 10.0.219.* 24.01.02, 15:17
              ale dlaczego akurat w Łodzi musimy miec tak inteligentnych i ambitnych dziennikarzy? dlaczego? Czyżbyśmy mieli takie dobre uczelnie?
              Dlaczego zawsze Łódź jest oczerniana, we wszystkich sprawach po kolei, a nie jakiś tam Poznan, czy wa-wa...
              dlaczego?
    • Gość: gtr Re: Słowa otuchy dla mieszkańców Łodzi IP: 192.168.11.* 24.01.02, 14:20
      Beda potrzebne, nasze miasto przebilo sie juz do CNN. Co na to wydzial promocji
      miasta? Niech no wymysla cos rownie spektakularnego.
      • yaa Re: Słowa otuchy dla mieszkańców Łodzi 24.01.02, 15:01
        Gość portalu: gtr napisał(a):

> Beda potrzebne, nasze miasto przebilo sie juz do CNN. Co na to wydzial promocji
        >
        > miasta? Niech no wymysla cos rownie spektakularnego.

Jakoś mnie to nie śmieszy.
        A to, że afera przedostała się do światowych agencji to, niestety prawda. Nie
        wiem czy w wydaniu telewizyjnym ale w sieci jest:
        CNN:
        europe.cnn.com/2002/WORLD/europe/01/23/poland.bodies/index.html
        BBC:
        news.bbc.co.uk/hi/english/world/europe/newsid_1778000/1778137.stm

Tym bardziej jest mi przykro. Chciałbym by Łódź i Polska była często na stronach
        agencji ale nie w takiej roli, qrcze nie w takiej.
        Strasznie mi smutno.
        Pozdrawiam
        Yaa
        • ninna Re: Słowa otuchy dla mieszkańców Łodzi 24.01.02, 16:51
          Jak mamy szczescie to nikt nie zapamieta. W BBC pisza o Lodzi, ale BBC jest
          mniejsze niz CNN. W CNN pisza dokladnie "Warsaw Poland", i pisza ze to sie
          dzieje w Polsce, a nie w Lodzi. Wspominaja tylko Lodz raz, mimichodem,
          slowami "Policjant z Lodzi"... Nikt tego nie zapamieta.

NINNA
          • Gość: geograf Re: Słowa otuchy dla mieszkańców Łodzi IP: 10.0.219.* 24.01.02, 16:57
            tak myślałem, że to uogólnia do Polski, aale żeby takie szczęscie nas kopnęło i żeby powiedzieli, że z wa-wy?? jeju:)) nie ma to jak poprawic sobie humor taka fajna wiadomościa...:)
            A czy ktoś ogladał Euronews??? Co tam powiedzieli??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka