Gość: sers IP: *.astral.lodz.pl 04.03.09, 21:04 a jakis link do tej reklamowki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sers Nowy film promocyjny o Łodzi IP: *.astral.lodz.pl 04.03.09, 21:05 a jakis link do tej reklamówki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loom Nowy film - małe oszustwo IP: *.toya.net.pl 04.03.09, 21:49 przyjadą - a tu niespodzianka - kupa gówna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wurstman dojczland, dojczland gruuuube baaaaabyyyy ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.09, 10:09 ... siiaaaa la la la lalalalalala :) Postawmy jeszcze z 30 Bierhalle, pare Wurst-hausów i kilka polnische burdello to przyjadą masami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Re: dojczland, dojczland gruuuube baaaaabyyyy ... 07.03.09, 17:28 Gość portalu: wurstman napisał(a): > ... siiaaaa la la la lalalalalala :) > Postawmy jeszcze z 30 Bierhalle, pare Wurst-hausów i kilka polnische burdello t > o > przyjadą masami ;) To dobrze, to dużo zjedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Jak Łódź wabi niemieckich turystów 04.03.09, 22:21 Posprzątajmy to nasze miasto a dopiero potem gości przyjmujmy! Odpowiedz Link Zgłoś
baluciarz.lodz [...] 05.03.09, 19:48 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przygoda Nowy film promocyjny o Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 04.03.09, 22:37 Lodz jest jednym z niewielu miast ktore jest postrzegane przez wlasnych mieszkancow gorzej niz jest faktycznie! pseudolodzianie pisza: "posprzatajmy"; "kupa gowna" a jeden z najwybitniejszych rezyserow David Lynch: "Lodz sprawila ze zzaczalem marzyc" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzz Re: Nowy film promocyjny o Łodzi IP: *.30.rev.vline.pl 05.03.09, 00:41 Mam drugi, wydaje mi się, niebanalny pomysł na plakat promujący miasto (pierwszy to ten z cytatem z Lyncha - może zgodziłby się na udział w kampanii zamiast Kapitana Kultura i ekipy z p. Candrowskim na czele??) A więc, wiele lat temu wynajmowałem mieszkanie czarnym studentom. Była ich piątka i na pytanie dlaczego wybrali do studiowania akurat Łódź, odpowiedzieli: widzieliśmy Hamburg, Paryż, Linz, Kraków, Warszawę i inne duże miasta w Europie, ale Łódź nam najbardziej odpowiada bo jest ponadprzeciętnie... brudna, pomazana, zaniedbana. Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: Nowy film promocyjny o Łodzi 05.03.09, 00:43 Przygoda napisał(a): David Lynch: "Lodz sprawila > ze zzaczalem marzyc" --------------------------------------------------------- Ale te marzenia pojechał realizować gdzie indziej, nie zauważyłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagodka Nowy film promocyjny o Łodzi IP: 78.149.83.* 05.03.09, 00:50 zamknac lotnisko! niech zapierzaja per-pedes do Lodzi. I to wszyscy. Dlaczego likwiduja polaczenia z Liverool, Notingham i innych miast? Beda tylko z Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blablabla Totalne kłamstwo IP: *.toya.net.pl 05.03.09, 00:53 mieszkam w Łodzi od roku, trochę już poznałem to oryginalne miasto; kadry z filmu pokazują malutki wycinek miasta (odnowiona Manu, piotrkowska po której nie wolno przecież poruszać się samochodami itd), całkowicie odmienny od rzeczywistego wizerunku Łodzi - miasta szarego i brudnego, bez zieleni, bez pozytywnej energii, uśpionego rycerza czekającego na... właśnie, na co czeka Łódź??? Odpowiedz Link Zgłoś
color-trend Re: Totalne kłamstwo 05.03.09, 01:04 Lodz czeka na kogos kto ma normalny wzrok i ujrzy, ze w Lodzi jest duuuzo zieleni. Do tego bardzo ladnej. To naprawde zielone miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belka Re: Totalne kłamstwo IP: *.toya.net.pl 05.03.09, 07:31 Moze jest zieleń na rogatkach, Julianów, Łagiewniki ale centrum jest straszne i straszy!! Bieda i brud. Maisto bez gospodarza od wielu lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Totalne kłamstwo IP: *.dialog.net.pl 05.03.09, 08:24 Bo nie umiesz się poruszać po Łodzi - kumpel też tak sądził, był w łodzi kilkanaście razy. Gdy oprowadziła go Moja żona po parkach w centrum, zdziwił się, że w centrum Łodzi jest tyle zieleni, caly czas myślał, że jej nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Re: Totalne kłamstwo 07.03.09, 17:37 Gość portalu: blablabla napisał(a): > mieszkam w Łodzi od roku, trochę już poznałem to oryginalne miasto; > kadry z filmu pokazują malutki wycinek miasta (odnowiona Manu, piotrkowska po k > tórej nie wolno przecież poruszać się samochodami itd), całkowicie odmienny od > rzeczywistego wizerunku Łodzi - miasta szarego i brudnego, bez zieleni, bez poz > ytywnej energii, uśpionego rycerza czekającego na... właśnie, na co czeka Łódź? > ?? Jak przyjechał do mnie znajomy z Warszawy to pierwsze wrażenie było takie, że jest tu mnóstwo zieleni w porównaniu z jego miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Totalne kłamstwo IP: *.4web.pl 13.03.09, 21:47 <bez zieleni No i tutaj sie nei zgodze - łódz ma bardzo duzo zieleni, ale nie w scisłym centrum. Moze sie wydawać, z ejest jej mało, bo nie ma rzeki, a co za tym idzie - bulwarów nadrzecznych- ale parki sa piekne i jest ich naprawde duzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Im bardziej się nakłamie tym później większy wstyd IP: 81.210.87.* 05.03.09, 09:44 Ciekawe, czy pokazali w tym filmie, jak Berlińczycy przesiadają się w Kutnie z Eurocity do śmierdzącego osobowego do Lodzi kursującego co 4 godziny i przyjezdzajacego na dworzec kaliski zapelniony bezdomnymi... Ciekawe, czy pokazali, jak Szwajcarzy urywaja koła na drogach, żeby dotrzeć do Łodzi i jak pijaczki wymuszaja od nich kasę za "przypilnowanie auta". Ciekawe, czy pokazali jak młodzi Austriacy są atakowani na Piotrkowskiej przez podchmielone towarzystwo słyszące obcy język... Im bardziej sie nakłamie na początku, tym później trzeba sie będzie bardziej wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas No i gościu masz przechlapane!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 10:24 Sprawdziłem twoje IP na www.ripe.net - IP 81.210.87.1 Jesteś smieciu z Nowego Dworu Mazowieckiego. Gó... wiesz o żulach na Kaliskim prostytuto! Na tym dworcu jest bardzo mało, a wręcz wcale nie ma żuli bo to nie jest centralny w wawie lub gówny we wrocławiu lub ten twoj w Nowym Dworze Mazowieckim kretynie. Zajmij sie swoim syfiastym miasteczkiem smieciu, a nie przychodzisz tu pieprzyć bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: No i gościu masz przechlapane!!! IP: 81.210.87.* 05.03.09, 10:55 No i takie elementy jak ten dzieciak, który w przerwie między jednym a drugim piwem napisał te brednie to też nie jest najchlubniejsza wizytówka Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitum Jak Łódź wabi niemieckich turystów IP: *.kullen.RWTH-Aachen.DE 05.03.09, 09:46 ja moich niemcow juz wyedukowalem z wiedzy o Lodzi, okazuje sie, ze Lodz jest tu rozpoznawalna, foldery o naszym jakze pieknym miescie tez spotkaly sie ze sporym zyczliwym zainteresowaniem. Szkoda tylko, ze w folderach jest duzo ladniej niz naprawde, jak odwiedzam LD to mi sie czasem odechciewa przyjechac kolejny raz, no ale co, kocham to miasto. Przeciez nie bede zagr. promowal wafki czy krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sers Re: Jak Łódź wabi niemieckich turystów IP: *.astral.lodz.pl 05.03.09, 09:57 bossman wez za przeproszenien nei gadaj głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Jak Łódź wabi niemieckich turystów IP: 81.210.87.* 05.03.09, 11:03 Jakich głupot? Wiele razy jeździłem i wracałem z Berlina do Łodzi i za każdym razem żal d... ściskał, kiedy w Kutnie trzeba sie było przesiadać do śmierdących i rozpadających sie osobówek. A w filmie oczywiście berlińczycy dojeżdżają pięknym pociągiem bezpośrednio do Łodzi. W rzeczywistości przecież Łódź nie ma ani jednego połączenia kolejowego z zagranicą! Czy to nie jest kłamstwo? Po drugie drogi... Wiele się remontuje, dużo się buduje a jeszcze więcej gada. Ale tutaj może rzeczywiście idzie na lepsze. Żule wymuszające opłaty za parking pod Centralem II albo przed byłym Philipsem to nieprawda? Ataki poschmielonych wyrostków na chlubie Łodzi - Piotrkowskiej to też nie mój wymysł. Po godzinie 22 strach przejść tą ulicą. Ja sie nie cieszę, że tak jest. Żal mi z tego powodu. Mieszkałem w Łodzi przez 14 lat i dobrze ją znam. Ale bardzo dużo podróżuję po Europie i mam dużą skalę porównawczą i wiem, co mówię. Niestety ten film to tylko artystyczna wizja mająca mało wspólnego z rzeczywistością o czym turyści przekonają sie w ciągu pierwszej godziny pobytu w Łodzi i... wyjadą z niej jedynym normalnym połączeniem do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraz i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 22:30 w warszawie na śmierdzącym centralnym ktoś ich okradnie. Ponieważ nie będzie to w łodzi wspomnienia pozostaną dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Nowy film promocyjny o Łodzi IP: *.ip.netia.com.pl 05.03.09, 10:12 Kolejny pomysł na promocję Łodzi?? Moze szanowny prezydent by sie wreszcie zdecydował na jakiś spójny projekt, a tu raz getto, raz stolica kultury, a raz biesiadne piosenki dla niemców. Co do zielieni - Łódź jest jednym z najbardziej zielonych miast w Polsce. Ilość zieleni w centrum ponadprzeciętna, najwiekszy kompleks leśny w granicach miasta w europie itp. Ludzi zanim zaczniecie krytykwać zastanówcie sie, sprawdzcie i rozejżyjcie. Łódź nie jest bardziej brudna i zaniedbana niż inne miasta w Polsce i wiele w Europie - miasta greckie i wloskie biją nas na głowę pod tym względem. Jest brudno - POSPRZĄTAJ zamiast marudzić. Jestem za wytykaniem błędów, ale konkretnych, nie ogólnych - JEST BLEEEE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant_fr Re: Nowy film promocyjny o Łodzi IP: *.leom.ec-lyon.fr 05.03.09, 12:42 Czyms innym jest brud gromadzacy sie i sprzatany codziennie, czyms innym kompletna zapasc i kilkudziesiecioletni, stechly syf - jak w Lodzi. Podaj mi przyklad miasta w Europie, gdzie w samym centrum (ktore jest wizytowka kazdego miasta), stoja (jeszcze) kompletnie zrujnowane kamienice z oknami zabitymi dykta albo niechlujnie zamurowanymi. W niektorych z nich rosna juz DRZEWA - widzialem na wlasne oczy, chyba na Pomorskiej. I nie jest to wyjatek, tylko standard. O wygladzie lodzkich dworcow (nastepna wizytowka) nie wspomne. Jak slysze o kolejnym "filmie promocyjnym" o Lodzi, to mnie pusty smiech ogarnia. Pamietam te polukrowana bajke, ktora puszczano w BBC. Odpowiednie oswietlenie, montaz i wspolczesne narzedzia grafiki komputerowej z najwiekszego chlewu zrobia czyste i kolorowe miasto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal L. Szwab Jak Łódź wabi niemieckich turystów IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.09, 12:27 Wasze miasto jest wspaniale interesujace i czasami troche zaniedbane , ale i to mozna poprawic i inne miasta EU.maja ten problem ciagle i ja to widze po 49 lat pobycia niestety w Düsseldorfie bedac trzecim pokoleniem Zydow i moi Rodzice chcieli mi to zaoszczedzic bez mojej wiedzy i mojego nastawienia do Polakow lecz nie do PL- Rzadu po 41 lat po moim wyjezdzie z Krakowa majac u Was Rodzine z Aktorka znana z " Drzewa umieraja stojac" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Nowy film promocyjny o Łodzi IP: *.wsinf.edu.pl 05.03.09, 12:41 Nie widziałam filmu, więc nie mogę się do końca wypowiedzieć. Jednak zastanawiam się w jaki sposób promuje Łódź restauracja meksykańska. Mamy piątą kulturę w naszym mieście? Uważam, że to raczej pub Łódź Kaliska mógłby wystąpić w filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Nowy film promocyjny o Łodzi IP: 81.210.87.* 05.03.09, 15:39 Może producenci filmu myśleli, że w Europie nie ma knajp meksykańskich i to jest ta jedyna, do której wszyscy będa przyjeżdżać... Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Theo wir fahren nach Lodz 05.03.09, 15:49 www.youtube.com/watch?v=eR--68szby4 Wiemy, ze Bielsko i Lodz to bylo niemieckie miasta! - ale w morzu polskosci, jak mawial Edmund Osmanczyk, choc w to morze polskosci to osobiscie nie wierze ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mikinas Nowy film promocyjny o Łodzi 05.03.09, 23:19 Promocja promocją. Ale co z promocją wewnętrzną?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wahacz Nowy film promocyjny o Łodzi IP: *.toya.net.pl 07.03.09, 16:58 A mnie się pomysł na tę reklamę podoba (pomysł - bo samej reklamy nie widziałem). Jestem pewien, że lepsza jest taka reklama - nie do końca prawdziwa (jak większość reklam) niż nicnierobienie. Jestem także pewien, że znajdą się osoby, które dostrzegą oryginalność i specyficzny urok miasta. Nie zwalnia to oczywiście władz miasta z dbania o czystość, łatania dziur na jezdniach, zagospodarowywania pustostanów i dbałości o bezpieczeństwo. Nie zwalnia także mieszkańców z niebrudzenia, niemazania po ścianach, niesikania pod murami, nieniszczenia zieleni itd. Mamy tu tak jak dbamy - wymagajmy od innych, ale przede wszystkim od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Łódź dla niemców = UBOT! IP: *.217.146.194.generacja.pl 07.03.09, 21:49 Łódź dla niemców = UBOT! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tanach Re: Łódź dla niemców = UBOT! IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.09, 23:38 Shalom; bylismy-jestesmy- bedziemy. Auf Wiedersehen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czepialski Royca z kwierownica z lewej nie było? IP: *.net-partner.pl 07.03.09, 22:00 Odpowiedz Link Zgłoś