Gość: zuza IP: *.wroclaw.mm.pl 15.06.09, 06:36 A ile lapowek musieli dostac "ekolodzy" (slynna rzekoma roza wiatrow, ktora miala sie znajdowac przy Chocianowickiej) i urzednicy miejscy, aby budowa wreszcie musiala sie rozpoczac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PIT IKEA będzie dopiero w listopadzie IP: 212.51.205.* 15.06.09, 08:36 Wielce Szanowna Pani Redaktor, IKEA to nazwa własna, której się nie odmienia!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: IKEA będzie dopiero w listopadzie IP: *.belchatow.msk.pl 15.06.09, 08:57 PIT, zanim zwrócisz komuś uwagę, sprawdź czy masz rację! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasikonik Re: IKEA będzie dopiero w listopadzie IP: *.toya.net.pl 15.06.09, 09:58 Mam nadzieję, że pogodzę Koleżeństwo. Czy to nazwa własna czy nie nie kłóćcie się, ważne jest, że Pani Redaktor była uprzejma skorzystać z materiałów prasowych IKEA, ale nie była uprzejma przeczytać ich dokładnie. A szkoda, bowiem IKEA bardzo prosi przedstawicieli prasy żeby jej nazwy nie odmieniać. To taki drobiazg, ale miło by było gdyby takie prośby były szanowane przez Kwiat Dziennikarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: IKEA będzie dopiero w listopadzie 15.06.09, 09:01 Ważne, ze do przodu!. Jesli projekt bedzie zrealizowany w 100%, bedziemy mieli nowoczesną wersje Manufaktury. Przydałaby sie tam jeszcze jakas "kultura" i może jeszcze siedziba telewizji. Coś ponad rozrywke i handel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: IKEA będzie dopiero w listopadzie IP: 212.160.240.* 15.06.09, 11:00 Telewizja i kultura w IKEI?!? Mimigry chyba przeholowałeś. Miejsce kultury i telewizji jest w centrum miasta a nie na polach na obrzeżach maista. No chyba, że chcesz miec wioche a nie miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księżulo Re: IKEA będzie dopiero w listopadzie IP: 94.254.147.* 15.06.09, 12:21 przydała by się mała kapliczka by wierni mieli gdzie zostawić datki i zmówić pacierz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siostro_basen na święto zmarłych jak znalazł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 09:15 będzie można znicze taniej kupić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka_m Re: na święto zmarłych jak znalazł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 09:42 co to jest święto zmarłych ? u mnie w kalendarzu nie ma takowego. ale może w kalendarzu druidów albo żydowskim jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buba syf z Ikei w Łodzi już od listopada IP: 80.50.54.* 15.06.09, 10:20 Kupowałam meble w Ikei w latach 90-tych. Do dziś już je wszystkie wyrzuciłam. Straszny chłam. W tych miastach gdzie są salony Ikei coraz mniej ludzi się na ten syf daje nabierać. Dlatego powstaje nowy sklep w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: syf z Ikei w Łodzi już od listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 12:13 no i o to chodzi. IKEA, H&M sprzedaje swoj asortyment tanio bo ma byc na kilka lat w przypadku IKEA lub roku/dwoch lat w przypadku H&M - nie kilkadziesiat lat przy tej samej szafie lub 5 sezonow w tej samej bluzce. Moda się zmienia, na meble i ciuchy.... za niewygórowaną cenę można byc ciągle wyposazonym, ubranym w to co modne. oczywiscie nie wszysycy maja takie estetyczne potrzeby ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Syf od Buby już teraz 15.06.09, 12:20 Ja też kupowałem meble z Ikei i u mnie działają. I jestem raczej w większości ;-))) Zwłaszcza te drewniane są OK. Owszem są lepsze meble, ale zdecydowanie droższe. Są też tańsze, ale jakościowo dużo gorsze. Poza tym: IKEA to nie tylko meble. A tobie Buba dobrze radzę: NIE CHCESZ - NIE KUPUJ. WOLNY WYBÓR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: syf z Ikei w Łodzi już od listopada IP: 80.50.54.* 15.06.09, 13:16 To prawda. Meble od Ikei nie są najwyższej jakości i wcale nie są tanie. W podobnej cenie można znaleźć wiele polskich mebli, które są o wiele lepsze. Jak chcemy udawać, że mamy w domu zachodnie meble, to możemy je sobie nabyć. Mnie nie stać na to, żeby wydawać, co 2 lata na np. na biurko ponad tysiąc złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Cieszę się, bo talerz mi się wyszczerbił 15.06.09, 13:25 ten czerwony, od tego kompletu. Nie mam serca go wyrzucić, bo jest od kompletu, a nie mogę z niego korzystać, bo jest wyszczerbiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siostro_basen a do mnie łoś wrócił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 16:40 taki właśnie , co go kupiłem w IKEA, takie wieceie, co to się daje w prezencie, a on wziął i wrócił, no normalnie sam. Więc się cieszę, że będzie IKEA, to go tam zamknę w jakiejś szafie. Ciekawe czy wróci z szafy ? A jak nie wróci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heliograf Koniec złotych czasów dla centrów handlowych?? IP: *.toya.net.pl 15.06.09, 13:27 Sklepy w Łodzi jakoś dają sobie rade. Co prawda i galeria i manufaktura zdruzgotały handel na Piotrkowskiej ale przyczyniła się też do tego słaba komunikacja, brak parkingów i brak pomysłu na samą ulicę. Powstaje nowe super centrum. Czy to nie będzie koniec złotej epoki centrów handlowych w naszym mieście? Jest podobno kryzys. Ponoć Łódź nadal jest najbiedniejszym z wielkich miast w Polsce... Skąd ludzie biorą pieniądze na te wszystkie zakupy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kv3 IKEA będzie dopiero w listopadzie IP: *.4web.pl 15.06.09, 13:54 Czegoś nie rozumiem - który pajac robił badania geologiczne przed budową? Przecież sprawa "pokładów wody", to jedna z podstawowych spraw, które się bada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: IKEA będzie dopiero w listopadzie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.06.09, 00:04 Jak się pisze artykuły z materiałów prasowych a nie robi rzetelnego dziennikarskiego reaserchu to wychodzą takie kwiatki, jak "problemy wodne" w momencie, gdy prace ziemne juz dawno zakonczone, a konstrukcje stoją. Wiadomo, ze firma mówi, to co chce powiedzieć, a pracą dziennikarza jest sprawdzać i szukać, a nie ufac w ciemno. Proszę popytac firm budujących, dostawców czy startujących w przetargach, to moze inna przyczyna też się znajdzie skąd ta obsuwa się nagle zrobiła i kto winien? Całą Polskę toczy rak w przetargach, to i tu miałby ominąć? Poza tym mamy kryzys, to i IKEA zapewne szuka oszczędnosci, a wszelkie zmiany wydłużają zawsze okres inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schlesier O.S. U Boot IP: *.range86-139.btcentralplus.com 15.06.09, 17:19 lodz jest bardzo zle traktowana przez warszawe. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz1928 Re: IKEA będzie dopiero w listopadzie 15.06.09, 19:47 rzecznik IKE-i???? ktoś się musi nauczyć pisać pani REDAKTOR.... a jak trzeba to ja słownik kupię.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla Re: IKEA będzie dopiero w listopadzie IP: *.toya.net.pl 15.06.09, 19:53 kurcze a ja czekam i czekam zeby gorne szafki kupic a tu dopiero w listopadzie...znudzilo mi sie juz jezdzenie do Wawy i macie racje fajnie jest zmienic meble czesciej nawet na tansze niz zyc w tych samych 20 lat bo byly drogie jakos w sklepach Ikea nie widac zeby ludzie "nie kupowali tego chlamu" ostatnio szukalam w Lodzi zwyklej glupiej szafki na buty i co?? znalazlam w Ikea nawet idealnie wymiarek pasuje do wneki a schodzilam wiekszosc saloonow meblowych wybacznie ale jak dla minie meble tam sa okropne i 100 razy wole tansze meble z Ikea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekluś Re: IKEA będzie dopiero w listopadzie IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.09, 20:24 Wreszcie nie będziemy gorsi od tych z Warszawy. Kupimy sobie szwedzką szafkę na buty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek z Mokotowa Re: IKEA będzie dopiero w listopadzie IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.09, 20:31 A czy to prawda, że Kropiwnicki ma każdemu mieszkańcowi Łodzi w tej Ikei czapkę kupić, żeby nie musiał już o nią pytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytanie Re: IKEA będzie dopiero w listopadzie IP: 193.238.94.* 15.06.09, 21:43 A czy orientujecie się, czy IKEA zaczęła już rekrutację pracowników? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutna IKEA w Łodzi będzie dopiero w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 17:30 Wszyscy zachwycają się Ikeą, czekaja na nią jak na jakiś cud! A nikt nie współczuje ludziom, którzy muszą w jej poliżu mieszkać... osuszanie terenu prowadzi do osuszenia mojej studni, woda już teraz nie nadaje się do picia, a panowi z budowy ze śmiechem mówią, że za jakiś czas w ogle wody nie będizemy mieć. Nie wspomna już o wycinanych bezmyśłnie drzewach! Ponoć były wycinana, aby postawić ekarany, ale nikt wczesniej nie pomyślał, że częstotliwość wjazdów do posesji unimożliwia stawianie ekranów, bo huk przejeżdzających aut byłby jeszcze większy...więc teraz nie ma ani drzew, ani ekranów. Za to jest "piękna" betonowa pustynia, niemożliwy do wytrzymania chłas i syf. Ciekawe kogo obchodzi to, że dom i cała posesja wygląda jakby ktoś wylał na nią tony błota, czy to, ż eod nieustannych rozkopów, pękaja ściany... otóż nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaa IKEA w Łodzi będzie dopiero w listopadzie IP: *.toya.net.pl 18.06.09, 07:42 szkoda, że nikt nie pisze o mieszkańcach okolic gdzie jest budowana IKEA którzy muszą żyć w ciągłym kurzu i hałasie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość IKEA w Łodzi będzie dopiero w listopadzie IP: 193.238.18.* 24.06.09, 18:55 Nie dopiero w marcu 2010, z dobrego źródła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdańszczanin Re: IKEA w Łodzi będzie dopiero w listopadzie IP: *.chello.pl 29.06.09, 00:20 Łódź to takie brzydkie zapyziałe miasto. Bardzo złe skojarzenia mam z Łodzią. Nie mam rodziny w Izraelu, więc rodziny w Łodzi także. W drodze na południe mojego kraju jestem zmuszony przejeżdżać przez Łódź, jak radzicie omijać to miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adk Re: IKEA w Łodzi będzie dopiero w listopadzie IP: *.multimo.pl 30.08.09, 17:28 wejdź do kanalizacji,gó... z gównem popłynie do morza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: : Re: IKEA będzie dopiero w listopadzie IP: *.opera-mini.net 31.08.09, 04:03 > A ile lapowek musieli dostac "ekolodzy" (slynna rzekoma roza > wiatrow, ktora miala sie znajdowac przy Chocianowickiej) i urzednicy > miejscy, aby budowa wreszcie musiala sie rozpoczac? Dużo. Zapieprzaj do NIK teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specmaster IKEA ŁDZ IP: *.centertel.pl 18.09.09, 15:17 Otwierają 18 listopada. na 100%. i serdecznie zapraszają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IKEA 18 LISTOPADA Re: IKEA będzie dopiero w listopadzie IP: *.centertel.pl 18.09.09, 15:19 nie dostali zadnych i wlasnie dlatego tak dlugo trwaly prace przygotowawcze. nikt w ikea nie ma zamiaru komukolwiek i kiedykolwiek dawac jakichkolwiek łapowek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IKEA IKEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 08:06 Nazwa marki IKEA to akronim - skrót utworzony z pierwszych liter imienia, nazwiska oraz nazw farmy i parafii, skąd pochodzi założyciel firmy (Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 08:13 Nazwa marki IKEA to akronim - skrót utworzony z pierwszych liter imienia, nazwiska oraz nazw farmy i parafii, skąd pochodzi założyciel firmy (Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dav szitiGdansk IP: 83.142.207.* 03.11.09, 08:47 Najlepiej nocą przez Limanke Kochany. Caly nie wrocisz, a jak jakims cudem Ci sie uda, to wpadaj na teofilow. sie zalatwi szybki przejazd. Odpowiedz Link Zgłoś