Dodaj do ulubionych

AHE do likwidacji?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 21:34
Czy to prawda, że Ministerstwo Nauki zamierza zamknąć AHE? Tego typu informacja pojawiła się na stronach Ministerstwa. Cytuję:
Ze względu na rażące naruszenie prawa polegające na prowadzeniu
kształcenia poza siedzibą Uczelni zostało wszczęte postępowanie w sprawie
cofnięcia pozwolenia na utworzenie Uczelni oraz nakaz jej likwidacji.

www.nauka.gov.pl/mn/index.jsp?place=Menu06&news_cat_id=951&layout=2#LODZ
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 09:01
      Wątpię. Za duża kasa, za duże plecy...
      • Gość: student Re: AHE do likwidacji? IP: *.toya.net.pl 20.07.09, 09:13
        Głupota.

Nie można zamknąć takiej uczelni z tego powodu. Owszem można nałożyć zajebistą
        karę, ale nie można zlikwidować uczelni.
        • Gość: Ewa Re: AHE do likwidacji? IP: *.torun.mm.pl 20.07.09, 21:16
          Problem jakości nauczania nie dotyczy tych 6 tysięcy studentów kształcących się w Łodzi, tylko tych 30 tysięcy studentów z Poddębic, Lęborka, Sejn, Opoczna, Chełma, Gniezna, Zawiercia (razem 62 miasta), którzy nie mają biblioteki, laboratoriów (albo laboratorium gmazjum lub podstawówki), a zajęcia mają z magistrami i doktorami, a profesora wpisu w indeksie nie mają żadnego. Aby dodatkowo zyskać kasę, to zajęć mają 50% według standardów, (ma być 1200 godzin przez trzy lata, to oni realizują 600 godzin), w tym jest największe dziadostwo.

Dlaczego student spoza Łodzi podpisuje dwie umowy na studiowanie, jedną z AHE na 600 zł, a druga z prywatną spółką na 3000 zł, kto tu oszukuje, kto tu coś ukrywa. Rektor i Stasiak robią z tego biznes edukacyjny, i w tym jest dziadostwo.

Sama to doświadczam w małej miejscowości z Punktem Rekrutacyjno-Informacyjnym AHE.

Tych punktów zamiejscowych w Polsce jest już 62 a zagranicznych 10. Oto lista, powinny nam się oczy otworzyć gdzie my studiujemy. Ja jestem z takiego jednego punktu informacyjno-rekrutacy jnego. Wykaz jest długi: Bełchatów, Białystok, Błonie, Bydgoszcz, Bytom, Chełm, Chęciny, Człuchów, Gdańsk, Głogów, Gniezno, Gorzów Wielk., Grudziądz, Inowrocław, Jarosław, Jasło, Kalisz, Kartuzy, Katowice, Kołobrzeg, Konin, Koszalin, Kozienice, Lębork, Lidzbark Warmiński, Lublin, Łowicz, Międzyrzec Podlaski, Nowogard, Opatów, Opoczno, Opole, Ostrołęka, Ostróda, Pińczów, Piotrków Trybunalski, Poddębice, Poznań, Przemyśl, Radomsko, Racibórz, Ropczyce, Sejny, Sieradz, Słupsk, Stalowa Wola, Starachowice, Stargard Szczeciński, Szczecin, Świdnica, Świnoujście, Tarnów, Trzcianka, Warszawa, Wieluń, Wodzisław Śląski, Zamość, Zakopane, Zawiercie, Ząbkowice Śląskie, Żukowo, Żychlin oraz 10 zagranicznych: Londyn, Edynburg, Manchester, Dublin, Rotterdam, Bruksela, Paryż, Rzym, Berlin, Havirov (Czechy).

Tego Pan Rektor nie wiedział. Ten cyrk trzeba zamknąć, dobrze, że do końca mam tylko obronę, ale co będzie ten dyplom wart!!!
    • Gość: jaro Re: AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 17:02
      forum.gazeta.pl/forum/w,755,98031598,98031598.html?f=755&w=98031598&a=98031598&wv.x=2
    • Gość: jaro Re: AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 21:20
      Studenci AHE (dawniej WSHE) to w przeważającej mierze dresiarze (kraki) i
      tipsiary (frytki). Zdarzają się tam wprawdzie też fajni, normalni ludzie, są on
      jednak wyjątkami i bardzo szybko (uświadomiwszy sobie błędny wybór) rezygnują z
      owej „uczelni”. Wiem, co piszę, gdyż miałem nieprzyjemność studiować tam przez
      chwilę.
      • Gość: dobrekonto wojna o studentów! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.07.09, 23:38
        łatwo kopać leżącego i łatwo sie pisze na forum osobom, które potrafią tylko
        krytykować. Takie bzdurne opinie na temat obecnej Akademii wypisują Ci którzy
        nie mogą się pogodzić,że jest to jedna z najlepszych uczelni w Kraju. Studenci
        jakoś nie narzekają, oprócz rzetelnej nauki mają zapewnioną wspaniałą
        atmosferę uczelni oraz wiele możliwosci których brak w innych uczelniach. To
        wszystko co sie stało jest zasługą wojny o studentów i oczywiśćie obecnej
        rekrutacji, która ma byc obecnei jak najmniejsza...
    • ruda99 Re: AHE do likwidacji? 23.07.09, 14:38
      Witam tam do AHE nie chodzą tylko dresiarze i jakieś wymalowane lale. Ja akurat
      jestem studentką tej szkoły i nie jestem jakąś wymalowaną lalą, a po drugie
      uczyć sie trzeba a nie jak wypisują nie którzy, że płacę to zdaje. Ogólnie
      zauważyłam, że jest takie myślenie, o prywatna szkoła to uczyć się nie muszą.
      Jest to nieprawda!! Po prostu to jest zazdrość bo mają tylu studentów.
    • Gość: jaro Re: AHE do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 22:31
      Łoszusty!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka