Dodaj do ulubionych

Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowieka.."

20.07.09, 20:02
Na National Geographic leca fajne programy z tej okazji. Jest
tez to wydarzenie pozywka dla teorii spiskowych, ktore pewnie nie
ustana.
Moja matka raczej zyla wtedy zdana matura, niz planowaniem dzieci,
wiec sila rzeczy nie pamietam, bo nawet zarodkiem jeszcze nie bylam,
aczkolwiek fajnie byloby byc swiadkiem tak wlk historycznej chwili.
Obserwuj wątek
    • witoldzbazin Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 20.07.09, 20:06
      za cholerę...nie POmiętam
      za to obietnice by żyło nam się lepiej,owszem;-)
      • przyslowie Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 20.07.09, 21:56
        DonkuzBaźin, życzę Ci dużo maźin.
        Nie przejmuj się, to tylko początki Alzheimera. Jeszcze trochę, i da
        się to leczyć nawet skutecznie.
        • witoldzbazin Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 20.07.09, 21:59
          przyslowie napisała:

> DonkuzBaźin, życzę Ci dużo maźin.
          > Nie przejmuj się, to tylko początki Alzheimera. Jeszcze trochę, i da
          > się to leczyć nawet skutecznie.

śmiej się śmiej...z choroby i kalectwa nie można żartować,ale może w łodzi jest
          inaczej
          piszę z małej tak samo jak głupi polaczek od PO
    • big_news Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 20.07.09, 20:11
      Niczego złego nie sugerując, Twoja mama mogła zdawać maturę będąc kobietą ok.
      trzydziestki (tak tak, bywało i tak, funkcjonowały onegdaj szkoły wieczorowe dla
      dorosłych), a w takiej sytuacji jej ciąża nikogo raczej by nie bulwersowała
      (czyli inaczej, niż gdyby nosiła Cię pod sercem będąc nieletnią licealistką). To
      raz, a dwa, że kto Cię tam rzeczywiście wie, czy tylko wzorem innych kobiet nie
      odejmujesz sobie lat:)
      PS1
      Jak 40 lat temu tak prosto było myknąć na Srebrny Glob, to czemu teraz, kiedy
      technologia tak poszła do przodu są z tym problemy, hę?
      PS2
      Czy możesz łaskawie wykazać, że ten wątek ma choć promil wspólnego z... Łodzią?
      Bo wiesz, co prawda na niektóre rzeczy moderatorzy lubią przymknąć oko, ale już
      na inne nic a nic...
      • nett1980 Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 20.07.09, 20:21
        Eee moja matka normalnie robila mature, w najlepszym w owczesnym
        wojewodztwie ogolniaku. Potem poszla do pracy, pierwszej w jej zyciu
        i ostatniej, od paru miesiecy jest emerytka. Tak kiedys bylo, a
        nawet sie przeciagnelo na prawie dwadziescia lat nowej POlski.
        Przeciez wyrazilam zal, ze nie dane mi bylo zobaczyc tej transmisji.
        To wazne chwile dla ludzkosci.
        Jedni wierza w pustynie inni mozliwosci rodzaju ludzkiego.
        • big_news Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 20.07.09, 20:28
          Bardzo enigmatyczna ta odpowiedź. Przynajmniej jak idzie o PS-y. Szczególnie gdy
          idzie o PS2 niczego nie rozwiałaś. Znaczy wątpliwości...
          • nett1980 Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 20.07.09, 21:18
            Mow co chcesz, ale jestem mlodsza od ciebie. Chehehe
            A moj maz nie jest hardcorowy, ale deathmetalowy.
            • witoldzbazin Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 20.07.09, 21:21
              nett1980 napisała:

> Mow co chcesz, ale jestem mlodsza od ciebie. Chehehe
              > A moj maz nie jest hardcorowy, ale deathmetalowy.

Celtick Frost przerabiałem jak byłem mały,pozdrów męża hehehe
              death metal

przy okazji młodsza znaczy ładniejsza?czy chuda krowa to sarenka?
              ups;-)
            • big_news Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 20.07.09, 21:23
              Być może.
              Kto wie.
              Możliwe, żeś młodsza wiekiem, ale czy duchem?
              Tego nie da się na forum rozstrzygnąć.
              Domyślam się skąd wrzuta o mężu, ale czy ona jest a propos?
              Hm...
              • nett1980 Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 20.07.09, 21:31
                No dooobra, watek malo ma wspolnego z Lodzia. Liczylam jednak, ze
                odezwa sie tacy co pamietaja jak wygladala transmisja, albo znaja
                ten fakt z opowiesci rodzicow, zgromadzonych przed fabrycznymi
                telewizorami.
                • witoldzbazin Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 20.07.09, 21:33
                  czekam na zamkniecie...tarczy również

• big_news Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 20.07.09, 21:43
                  Fabryczne telewizory?!
                  Bez żartów.
                  Transmisja (o ile wiem) była późno, wydaje Ci się, że nocnej zmianie w fabrykach
                  podłączano odbiorniki, że prządki porzucały wrzeciona, a górnicy schodzili z
                  szychty? A na to wszystko sekretarze POP pozwalali bez szemrania? Przecież to
                  przebrzydli kapitaliści deptali srebrny pył, a u nas trwał wyścig o kolejne 300%
                  normy...
                  • nett1980 Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 20.07.09, 22:03
                    Towarzysz Wieslaw pozowolil na transmisje, wiec liczylam, ze
                    ludzie gromadzili sie w tej wiekopomnej chwili. Skoro jednak lepiej
                    to pamietasz...
                    • Gość: Banita82 Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek IP: *.207.201-77.rev.gaoland.net 20.07.09, 22:49
                      nawet we wojsku tez pozwalano ogladac te "male kroki"
                      • Gość: nett1980 Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek IP: *.toya.net.pl 20.07.09, 23:18
                        Wciaz jednak nie wiemy, czy lodzkie przadki mialy szanse to
                        obejrzec? Telewizory w domach, to chyba malo kto mial w '69?
      • witoldzbazin Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 20.07.09, 20:28
        Obwodnicy nie mogą zbudować...to jest dopiero kosmos heheh
        a tutaj "koleżanka" amerykanów,może mama dawniej ruskich
        chwali

a tak Łajka to co?
      • protz Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 20.07.09, 23:28
        Do przodu poszly komputery, to pomaga,ale to troche malo. A jesli chodzi o
        podboj kosmosu, to drepczemy w miejscu. Zobacz jak dlugo lataja wysluzone promy
        kosmiczne.

Rownie dobrze moge powiedziec: jesli 30 lat temu moglismy latac Concordem, to
        dlaczego nie mozemy latac dzisiaj, skoro technologia tak poszla do przodu?

No i moglem sie domyslac, ze wierzysz w te teorie spiskową a longeta z bazin od
        razu przejdzie do pisania o PO.
        • Gość: nett1980 Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek IP: *.toya.net.pl 20.07.09, 23:35
          Ostatnio slyszalam z ust jakiegos biofizyka, ze podroze
          miedzygalktyczne sa nieosiagalne dla naszego gatunku. Nasza ciala
          nie dadza rady, a te kapsuly, w ktorych w filmach s-f podrozujemy
          lub wchodzimy w nadswietlna, to mrzonki.
          Na fali podoboju kosmosu powstal taki serial Kosmos 1999, cos
          mi sie kojarzy, ze uwielbialam go noszac koszule w zebach na rowni z
          Zaloga G. Minelo od 1999 dziesiec lat i tylko smiac sie mozna
          z tamtych prognoz i hurraoptymizmu.
    • aaa202 Ja nie pamiętam, 20.07.09, 20:34
      chociaż wyścig kosmiczny cececepu i uesa na pewno musiał być
      frapujący.
      • witoldzbazin Re: Ja nie pamiętam, 20.07.09, 20:38
        aaa202 napisała:

> chociaż wyścig kosmiczny cececepu i uesa na pewno musiał być
        > frapujący.

frapujący jak przemówienie Donka w Sejmie dla Kowalskiego (zieew)
      • nett1980 Re: Ja nie pamiętam, 20.07.09, 21:15
        >Re: Ja nie pamiętam

Absolutnie sie nie dziwie.
        • aaa202 Gorzej, 20.07.09, 21:39
          nie pamiętam przekazów z runięcia wież WTC, gdyż byłam tego dnia
          bardzo nietrzeźwą. Gdyby tych wież wtedy nie wysadzono, to nawet
          tego pijaństwa bym nie pamiętała. A tak - nawet szczegóły mogę
          podać. Po wielogodzinnym i wieloetapowym egzaminie (który zrujnował
          resztę mojego życia, ale to dopiero teraz wiem), wraz z koleżanką M.
          spożywałyśmy w pasażu Schillera wino czerwone, dla niepoznaki
          przelane do butelek z etykietami coca-coli.
          • przyslowie Re: Gorzej, 20.07.09, 21:58
            No nie, po rujnującym egzaminie wino czerwone w Pasażu....
          • nett1980 Re: Gorzej, 20.07.09, 21:59
            Checheh to calkiem mala odleglosc nas wtedy dzielila, bo mnie atak
            na WTC zastal w Empiku na Pietrynie.
            • aaa202 Za to widziałam sąd nad Nicolae Ceauşescu 20.07.09, 22:12
              i głowę bym dała, że widziałam też samą egzekucję, ale głowę dawać
              za egzekucję Ceauşescu? (tak to się pisze?)

Widziałam też ostatnio Szczepanika w Malborku, chociaż to chyba
              wydarzenie innej rangi. No i te dioptrie pieprzone.
              • przyslowie Re: Za to widziałam sąd nad Nicolae Ceauşescu 20.07.09, 22:18
                Trudno to sądem nazwać.
              • nett1980 Re: Za to widziałam sąd nad Nicolae Ceauşescu 20.07.09, 22:21
                Tez dobrze pamietam tamten grudzien, baa zbieralysmy pieniadze na
                biednych Rumunow, a cala sume oddalysmy ksiedzu proboszczowi.
                Troche pozniej z zdziwieniem zobaczylam hordy dziwnych ludzi na
                dworcu Glownym i Wschodnim w Wwie. Uznali pewnie, ze Polacy to
                dobrzy ludzie i oddadza ostanie pieniedze, gdy sie bardzo
                natarczywie poprosi.
                • przyslowie Wino-wajcy wreszcie się przyznają. bt 20.07.09, 22:24

• aaa202 A ja zbierałam na Kurdów 20.07.09, 22:31
                  co łódzcy grażdanie interpretowali najczęściej jako zbiórkę "na
                  kurwów". Co ja się nawstydziłam za tych kurwów... Zbiórka miała
                  skuteczność zerową.
                  • Gość: nett1980 Re: A ja zbierałam na Kurdów IP: *.toya.net.pl 20.07.09, 22:39
                    Aaa widzisz, po pierwsze byl grudzien i nastroj odp., po drugie z
                    roznych koled wzielam fragmenty i napisalam sztuke,
                    poprzebieralam siostry i kumpele z Herody, a potem jako ochrona
                    chodzilam za nimi po domach.
                    Tak sie to spodobalo, ze potem dyrektor domu kultury wyslal nas na
                    ogolonpolski przeglad Jaselka 90. Nie odnioslysmy sukcesu, bo za
                    bardzo awangarda i kabaretem jechalo.
                    Bezcenne wspomnienia, aaa najlepsze, ze Matka Boska miala taka
                    treme, ze jej Smierc musiala 50 wody ognistej zaaplikowac w wc, ech
                    jakie potem miala rumience, tyle ze jezyk jej sie platal, Jezuska
                    jednak z rak nie wypuscila. Heroda zrobilysmy na Jaruzela, ach to sa
                    wspomnienia...

• aaa202 A to ci dopiero... 20.07.09, 22:55
                      myśmy w liceum w wucecie wchodzili za pomocą destylatów na inny
                      poziom percepcji przed prawoznawstwem. A babka od prawoznawstwa
                      (taka sztunia na pewno mocno powyżej 50) nie nosiła majtek, cholera
                      wie, czemu. Siadała na biurku ze stopami podpartymi na krześle i
                      przekładała nogi. Jeden kolega raz nawet zwymiotował.
                      Takie były czasy.

Muszę to sobie dobrze zapamiętać, zanim zacznę na serio jechać na
                      dzisiejszą młodzież.
                      • Gość: nett1980 Re: A to ci dopiero... IP: *.toya.net.pl 20.07.09, 23:09
                        Oj wucety, w moim ogolniaku w takim przybytku syn nauczyciela
                        matematyki zrobil pewnej Marysi dziecko. Usuwac ciaze jeszcze mozna
                        bylo, ale cielecina jedna stosowala skoki ze stolu, nasiadowy
                        w goracej wodzie, sciskanie sie paskiem. Urodzila dziecko z
                        wodoglowiem, ktore pozniej szybko opuscilo ten padol lez, nie
                        odciskajac nawet stop na naszej matce ziemi, ze o Ksiezycu nie
                        wspomne.
                        • aaa202 To wodogłowie nie musiało mieć nic wspólnego 20.07.09, 23:57
                          z metodami "spędzania" płodu.
                      • Gość: nett1980 Re: A to ci dopiero... IP: *.toya.net.pl 20.07.09, 23:16
                        > A babka od prawoznawstwa
                        > (taka sztunia na pewno mocno powyżej 50) nie nosiła majtek,
                        cholera
                        > wie, czemu. Siadała na biurku ze stopami podpartymi na krześle i
                        > przekładała nogi. Jeden kolega raz nawet zwymiotował.
                        > Takie były czasy.

Czasy przed Nagim instynktem czy po? Po 50 hmm mm czyzby,jak
                        to chlapnela Chylinska,ROZKLAPIOCHA juz taka byla, ze kolega nie
                        zdzierzyl?
                        • aaa202 Hm, trudno mi oceniać, 20.07.09, 23:56
                          w sumie gdyby nie to epatowanie kroczem, to powiedziałabym, że
                          chciałabym tak wyglądać w jej wieku. (Nie uda się.) Jednak, mimo
                          strojów, fryzur, była już mocno zwiędła, a w takich paniach
                          licealiści raczej nie gustują.
                          Kolega zwrócił wódę, którą w pośpiechu przyswoił na przerwie.
                          • nett1980 Re: Hm, trudno mi oceniać, 21.07.09, 09:58
                            Jednak takie
                            panie Robinson mialy wziecie u uczniakow, pardon ABSOLWENTOW.
                            • aaa202 To była taka bardziej matka pani Robinson. 21.07.09, 10:47
                              Koścista, żylasta, pomarszczona, z luźną skórą na szyi.
                              • nett1980 Re: To była taka bardziej matka pani Robinson. 21.07.09, 11:14
                                W wieku 50 lat matka pani Robinson? Moze tylko sporo starsza siostra?
                                Zauwaz jednak, ze gdy ma sie 16-19 lat, to czlowiek po 30 jawi sie
                                jako o dziwo chodzace po ziemi ZOMBI. Pamietam, ze jak
                                fascynowalam sie The Doors, to smierc Jima w wieku 27 lat wydawala
                                mi sie calkiem ok, bo najlepsze mial juz za soba ;)
                                • aaa202 Też myślałam ostatnio nad tym aspektem 21.07.09, 11:45
                                  Mam w rodzinie wielu nauczycieli. Ciotka od nauczania początkowego,
                                  matka dwudziestosiedmiolatki, babka czterolatka, usłyszała od
                                  dzieci: Pani to jest bardzo stara, ma pani pewno z 25 lat.

Napisałam, że pani od prawoznawstwa miała więcej niż 50 (a to może
                                  oznaczać choćby 130), nie podejmuję się precyzyjniejszej oceny, a i
                                  nie chciałabym jej uchybić. Była przekwitła. Ale niewątpliwie
                                  zadawała szyku. Zaś przez ten brak bielizny przeszła do annałów.
                              • przyslowie Była w typie Krystyny Feldman, 21.07.09, 11:31
                                która nie raz grywała takie okazy ciała pedagogicznego.
    • Gość: wał koń szkoda czasu na pierdoły IP: *.4web.pl 21.07.09, 00:20
      j.w.
      • przyslowie Wątek winie-n polecieć w kosmos 21.07.09, 08:51
        Tam jego miejsce.
        • nett1980 Re: Wątek winie-n polecieć w kosmos 21.07.09, 10:09
          I tak sie dzieje, jesli jest w watku duzo atakow personalnych,
          obrazliwych. Ludzie wtedy klikaja na kosz, jesli mierzi ich poziom
          wypowiedzi lub watek jest zbyt polityczny.
          Jesli nie odpowiada ci ten watek i uwazasz, ze nie jest zwiazany z
          Lodzia, to zawsze masz droge wolna i mozesz przy kazdym poscie
          klikac na kosz, Brite czy ktos wyzej zawsze to uwzgledni. Przekonal
          sie o tym Big calkiem niedawno.
          • przyslowie Re: Wątek winie-n polecieć w kosmos 21.07.09, 10:19
            Wątek jest kosmiczny, ale nie mam powodu, by klikać w kosz.
          • big_news Re: Wątek winie-n polecieć w kosmos 21.07.09, 10:25
            No, przekonałem.
            Jak ten Cygan, co to go zamiast kowala powiesili...
            • nett1980 Re: Wątek winie-n polecieć w kosmos 21.07.09, 10:38
              Klikanie na kosz jest chyba jednak lepsze niz arbitralne decyzje
              admina? Jesli cos mierzi jedna osobe, to jest tylko jej widzimisie,
              ale jesli klikna z trzy osoby, to juz to jest wyrazny sygnal, taka
              namiastka demokracji, mechanizm ktory forumowe fekalia kieruje do
              odp. rury.
              • big_news Re: Wątek winie-n polecieć w kosmos 21.07.09, 10:48
                Z tą demokracją to chyba lekka przesada. Nawet jeśli uznać, że chodzi wyłącznie
                o jej namiastkę.
                Wyobraź sobie, że jakiś wątek "ma wzięcie", i że w niedługim czasie rozrasta się
                w oczach (bywało).
                Ludzie (jak to tutaj) gadają w nim także na poboczne tematy, nie brak,
                oczywiście, postów podpadających pod regulamin. Jednak większość rozumie,
                że to normalka, bo taka już uroda tego miejsca.
                I tak sobie wątek trwa, załóżmy, że ze trzy dni. Nagle wpada tam ktoś
                niezmiernie wrażliwy (hehehe), ktoś, kto bez trudu zaloguje się z różnych
                adresów, bo to żaden problem dla tylko lekko zorientowanego w sprawie. I uzna
                taki ktoś, że coś mu w tym wątku nie pasi, dajmy na to dwa wpisy. Więc klika
                sobie ów urażony na kosz (za każdym razem robi to niby ktoś inny), maszyna
                notuje 3 sygnały i wątek, który mógł być całkiem ciekawy i de facto
                nienaruszający niczyich dóbr, ląduje prędziutko na... księżycu.
                Fajny mechanizm, co nie?
                • przyslowie Tu rządzi czyjeś widzimisię 21.07.09, 11:08
                  a nie spiskowa, bo tajna "demokracja".
                  Przyznaję, że jedyny raz klikałam w kosz, gdy ktoś wklejał do kilku
                  wątków naraz cytaty z Protokołów Mędrców Syjonu w tym celu, by same
                  owe posty z tymi wklejkami wyciąć.
                  Nie miałam pojęcia, że powinnam przy tym utworzyć sobie kilka nickóe-
                  loginów, by mieć większą siłę przebicia w tym, co chce się zwać tu
                  demokracją.
                  • big_news Re: Tu rządzi czyjeś widzimisię 21.07.09, 11:39
                    No już masz.
                    Pojęcie.
                • nett1980 Re: Wątek winie-n polecieć w kosmos 21.07.09, 11:09
                  Oj tam wszedzie sa pieniacze, ale pod nich prawa nie nalezy pisac...
                  • big_news Re: Wątek winie-n polecieć w kosmos 21.07.09, 11:39
                    No.
                    Tyle, że tak się "dziwnie" składa, że pieniacze mają się tu doskonale.
                    • nett1980 Re: Wątek winie-n polecieć w kosmos 21.07.09, 12:21
                      Serio?
                      Checheh
                    • nett1980 Zeby sie glupio nie droczyc. 21.07.09, 13:29
                      Troche matematyki i
                      wszystko jasne :)
            • przyslowie Żal mi Bigusia 21.07.09, 10:56
              Wino-wajcy wciąż się ujawniają.
              • big_news Re: Żal mi Bigusia 21.07.09, 10:59
                Ty się nade mną nie użalaj.
                Nie w tym rzecz.
                Przemyśl to sobie.
                • przyslowie Re: Żal mi Bigusia 21.07.09, 11:10
                  Ale jest mi żal, gdy tnie się Twoje wątki całkiem niewinne.
    • Gość: sikawiak Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.09, 08:59
      W lipcu 1969 roku byłem z siostrą na koloniach w Lipcach
      Rejmontowskich.
      Nasz ojciec specjalnie przyjechał i zabrał nas do domu na jeden dzień
      (noc)do domu, specjalnie po to abyśmy mogli obejrzeć na żywo
      transmisję z księżyca. Zazdrościli nam wszyscy, na koloniach i w
      szkole.A my z siostrą do dnia dzisiejszego pamiętamy to wydarzenie.
      • nett1980 Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 10:10
        No i doczekalam sie konstruktywnej wypowiedzi. Ze swojej strony
        musze sie pochwalic, ze chyba pamietam jak Hermaszewski polecial w
        kosmos, zaaal ze nie na Ksiezyc.
        • przyslowie Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 10:24
          Lot Hermaszewskiego jakoś mi specjalnie nie utkwił w pamięci. Nie
          wiem, dlaczego.
          • vauban Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 12:05
            Każdy ma swoje doświadczenia. Podczas gdy Ludzkość dokonywała swego wielkiego kroku na Księżycu, byłem jeszcze nieobecny, prosty rachunek pokazuje mi, że musiałem zostać poczęty jakiś miesiąc później. Lato 1969 chyba było udane.

Hermaszewskiego pamiętam słabo, może dlatego, że to również odbywało się letnią porą, a rodziciele moi preferowali spędzanie wakacji z daleka od przekaziorów. Najchętniej w leśnych ostępach. Zapewne wypaczyli mi tym charakter, bo kablówkę mam zaledwie od czterech miesięcy i wciąż mylę kanały.

A rujnację WTC pamiętam, ale głównie początek, bo znietrzeźwiłem się podczas. Zażywałem poobiedniej drzemki, gdy obudziło mnie energiczne potrząsanie. Małżonka silnie wzburzona oznajmiła mi: "wstawaj, zobacz co się dzieje, ktoś chyba bombarduje NY !" Z niejasną nadzieją w sercu, że może od tej chwili ktoś inny będzie siedział w dupie wszechświata dotarłem przed 15 - calowy telewizorek i po zapoznaniu się z przekazem uznałem, że czas otworzyć tę whisky, która stała w szafie na specjalną okazję. Była pyszna, ta whisky. Nie ażebym popierał Al - Kaidę, ale w pewnym sensie dobrze się stało. Ameryka przestała być w tej chwili nietykalnym pępkiem świata.

A historia o pani około Robinson, przypomina mi o mojej nauczycielce łaciny. Ten typ, aczkolwiek stwierdziła razu pewnego, że najbardziej świńską książką jaką czytała, był "Świat według Garpa". Uck.
            • nett1980 Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 12:27
              > Każdy ma swoje doświadczenia. Podczas gdy Ludzkość dokonywała
              swego wielkiego k
              > roku na Księżycu, byłem jeszcze nieobecny, prosty rachunek
              pokazuje mi, że musi
              > ałem zostać poczęty jakiś miesiąc później. Lato 1969 chyba było
              udane.

To tamte lato czy lato '68 przeszlo do historii jako LATO MILOSCI?

> A rujnację WTC pamiętam, ale głównie początek, bo znietrzeźwiłem
              się podczas. Z
              > ażywałem poobiedniej drzemki, gdy obudziło mnie energiczne
              potrząsanie. Małżonk
              > a silnie wzburzona oznajmiła mi: "wstawaj, zobacz co się dzieje,
              ktoś chyba bom
              > barduje NY !" Z niejasną nadzieją w sercu, że może od tej chwili
              ktoś inny będz
              > ie siedział w dupie wszechświata dotarłem przed 15 - calowy
              telewizorek i po za
              > poznaniu się z przekazem uznałem, że czas otworzyć tę whisky,
              która stała w sza
              > fie na specjalną okazję. Była pyszna, ta whisky. Nie ażebym
              popierał Al - Kaidę
              > , ale w pewnym sensie dobrze się stało. Ameryka przestała być w
              tej chwili niet
              > ykalnym pępkiem świata.

Ja patrzyla na te wydarzenia z punktu widzenia kobiety w drugim
              trymestrze ciazy, oj nie bylo mi do smiechu. Relacji
              sluchalismy ze slubnym w radio. Telewizor pojawil sie wiele lat
              pozniej, no dobra wymoglam tuner tv do kompa, bo przydawala sie
              czasem wizja, chociazby do takich, historycznych wydarzen.
              • vauban Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 13:04
                per saldo chyba jednak 1968. Hippie, Woodstock, te rzeczy. Summer 1968
                Pink Floyd
                , ech...

Mnie nie było też do śmiechu. Zanim nie określono, że to porwane samoloty, serio
                byłem pewien, że zaraz zacznie się III wojna światowa, czy coś. Jak tu się nie
                napić ?
                • vauban Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 13:08
                  www.youtube.com/watch?v=7GiOIRc-8Q0
                  • nett1980 Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 13:26
                    No tak '69, to jednak lato zbrodni w "Bel Air" w domu Romana
                    Polańskiego. Tragiczny koncert Stonsow na torze wyścigowym Altamont
                    tez zaciemnil to lato. Pamiec ma sie dobra, ale krotka.
                    Ok przy okazji jak zaczelam liczyc, to moja matka miala mature
                    troche wczesniej, a wtedy byla juz troche po 20 iii mnie tez chyba
                    wtedy zmajstrowali, bo urodzilam sie w maju nastepnego roku(no to
                    sie Big ucieszy, ze sie przyznalam ile mam lat :))Widze wiec, ze
                    lacza nas pokoleniowe, ba rocznikowe doswiadczenia.
                    • vauban Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 13:31
                      Bycie w wieku okołomaturalnym w roku 1989 jakoś wpływa na percepcję
                      rzeczywistości, no nie ? Starsi mają inną, młodsi zwykle do pięt nie dorastają.
                      A już zwłaszcza młodsi prawicowcy, huhwa ich świadomość. Nie zna życia, kto nie
                      żył przed rewolucją. Bigi ? Przyznawaj się do rocznika !
                      • nett1980 Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 13:39
                        Mozna apelowac, ale on sie kryguje gorzej niz panienka. A ostatnio,
                        gdy chcial, zeby kogos zbanowano, to kobieta sie zaslanial, taki
                        nasz kolega jakis zachowawczy. Przed rewolucja zyl chyba jednak,
                        kiedys cos bylo o jego styropianowym doswiadczeniu, znal jakies myki
                        z dzialnosci Solidarnosci w Lodzi, za Walese dalby sie ukatrupic
                        przed 91 rokiem.
                        • big_news Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 13:43
                          Oczywiście.
                          Zawsze można komuś zarzucić złe intencje, wykrzywić jego prawdziwe cele.
                          Możesz nie wierzyć, ale wtedy naprawdę chodziło mi o forumowe koleżanki.
                          Tak już mam, szczególnie w realu, że panie ponad wszystko.
                          • nett1980 Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 13:48
                            No nie, nie pograzaj sie. Ot Andersen sie objawil...
                            Co ci szkodzi podac rocznik? Przeciez i tak dalej bedziemy z toba
                            pisali. 25 latka zaakceptowala i pokochala 85 latka, a ty sie dalej
                            krygujesz.
                            • big_news Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 13:58
                              No.
                              Kryguję się.
                              Możesz to sobie wyjaśnić w ten sposób.
                              Jeśli tylko chcesz.
                              Aha.
                              Dzięki za zapewnienie, że i tak dalej byście ze mną pisali.
                              Mimo to nie będę ryzykował, hehehe.
                              • nett1980 Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 14:05
                                Bosh moj, a czym ty ryzykujesz? Pojawi sie jakas Longeta i napisze,
                                ze stara dupa jestes?
                                • big_news Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 14:12
                                  O to to!
                                  Taka wizja najbardziej mnie przeraża.
                                  hehehehe
                                  • vauban Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 14:21
                                    > Taka wizja najbardziej mnie przeraża.

Bycia hipisem ? Ci, którzy byli, wspominają dziś z nostalgią, widać nie było im źle.

Atoli Staszewski Kazik proroczo wykrzykiwał: "kto odróżni skinów od dzieci -
                                    kwiatów". Nie rozumiałem o co mu chodzi, dopóki nie zasiadłem przy wspominkowo -
                                    płetwonurkowym ognisku z reprezentantami wszelkich opcji. Znajomości licealne
                                    najogólniej. Po kilku piwach faktycznie już nie było różnic. A światopoglądowych
                                    najmniej, utrzymały się głównie różnice płci. Z korzyścią.
                                    • big_news Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 14:33
                                      Nie mam wątpliwości, że odczytałeś to co napisałem jak należy.
                                      Nie widzę zatem powodu, żeby ciągnąć hippisowską sugestię.
                                      • vauban Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 14:49
                                        Luzik blaszka. Chwilowo stąd płynę, rzeczywistość skrzeczy.
                          • przyslowie Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 14:11
                            Zgorszyłeś mnie, Bigusiu.
                            Twoją dewizą życiową powinno być hasło: "Małżonka ślubna ponad
                            wszystko".
                            Za mnie nie musiałeś się chyba wtedy wstawiać.
                            Ciebie mogę sobie prędzej wyobrazić na krze pływającym aniżeli na
                            styropianie.
                            Jaka wielka szkoda, że nie jesteś hipisem!
                            How who you do? Oh, fuck!
                            "Idiota to człowiek przyszłości" - cytat z filmu.
                            • big_news Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 14:32
                              Wiem, że nie musiałem.
                              Już się nawet, jak z pewnością wiesz, za to pokajałem.
                              Mam na przyszłość nauczkę.
                              Nie pierwszą zresztą.
                              Kiedyś, kilka lat temu, w styczniu, akurat był niekiepski mróz, idąc ul.
                              Zachodnią w pobliżu Legionów z Małżonką (a propos: cierpisz z Jej powodu, czy
                              jak, że się tak Jej czepiłaś?) w niedzielny poranek, natknęliśmy się na leżącego
                              na trawniku faceta w sile wieku. Nachyliłem się i wyczułem od niego alkohol. Był
                              zmarznięty. Postanowiłem mu pomóc. Wpadło mi do głowy, że trzeba go
                              przetransportować w cieplejsze miejsce. Ze sporym trudem, bo facio był jak
                              kłoda, przetargałem go do klatki schodowej, znajdującej się na podwórku między
                              Zachodnią a Nowomiejską. Tam zacząłem go ustawiać w pionie. Ku mojemu
                              zadowoleniu (pierwotnemu) gość otworzył oczy. Ale dosłownie za moment wpierw
                              ledwie bełkocząc, ale za chwilkę coraz głośniej, zaczął mi urągać i oskarżać o
                              chęć... okradzenia go. To wszystko przeplatał mało parlamentarnymi słówkami.
                              Wtedy w duchu postanowiłem sobie, że jak kiedyś jeszcze potknę się o jakiegoś
                              nieszczęśnika, to się nawet na niego nie spojrzę. Mam zamiar identycznie
                              postępować na forum...
                              • przyslowie Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 14:42
                                Bigusiu, jesteś naiwnym poczciwiną.
                                Ci leżący na ziemi potrzebują fachowej pomocy. Nie dotykaj takich,
                                bo możesz wpędzić się w gorsze tarapaty i wmieszanym być nawet w
                                zbrodnię.
                                Sam twierdziłeś (i słusznie), że są ludzie życzliwi, więc sam nie
                                chcesz być życzliwym.

Nie martw się, na pewno nie dostawiam się do Twojej Hardcorowej
                                Małżonki, ale nie wypada, byś przyznawał się, iż jesteś miłośnikiem
                                kobiet.
                                • big_news Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 14:50
                                  Już, lepiej Ci?
                                  To się cieszę.
                                  Na coś się przydałem.
                                  Jak to naiwnemu poczciwcowi przystało.
                                  No.
                                  • przyslowie Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 15:05
                                    Gdybyś był hipisem, przydałbyś się bardziej.
                      • big_news Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 13:40
                        To jest nieciekawa, zupełnie z niczym nie kojarząca się data.
                        Co Was będę bez przyczyny nią epatował;)
                        • nett1980 A nie mowilam? 21.07.09, 13:44
                          Like A Virgin...
                        • przyslowie O roku ów! bt 21.07.09, 14:16

• nett1980 Re: O roku ów! bt 21.07.09, 15:05
                            Przyslowie, jak go znam juz tych pare lat, przynajmniej z forum, to
                            dam sobie reke odciac, ze miesci sie w widelkach 35-45 lat. Nie ma
                            bata, zeby bylo inaczej.
                            • przyslowie Re: O roku ów! bt 21.07.09, 15:12
                              A ja mam inne podejrzenia.
                              Ktoś go raz sypnął i to dość niedawno.
                              • nett1980 Re: O roku ów! bt 21.07.09, 15:16
                                W gore czy w dol? Czasem sie dziadziusiowo odzywa, a czasem slangiem
                                mlodziezowym blysnie(pewnie od synow podlapuje?).
                                • przyslowie Re: O roku ów! bt 21.07.09, 15:25
                                  Slangiem to każdy może sobie poszpanować.
                                  Ja np. czasem używam takich słówek, które ostatecznie mi nie
                                  zawadzają, ale też nie wszystko z nowomowy lubię sobie przyswajać.
                                  Nie lubię np. słowa "kultowy", bo wg mnie jest wręcz nadużywane.

Póki co nie chcę mówić, w górę czy w dół.
                                  Wszystko zależy, jak sytuacja się rozwinie i okoliczności.
                                  Sama nie czuję się upoważniona do ujawniana.
                                  Wtedy próbowałam czyjąś niezręczność zatuszować.
                                • big_news Re: O roku ów! bt 21.07.09, 15:25
                                  Fajne dywagacje.
                                  Może w górę, może w dół, raz leci jak mantyka, innym jak kolo spod numeru.
                                  Jakby tak jeszcze wyczaić jego fizis, wzrost i owłosienie, byłoby cool (to cool
                                  trochę mnie obnaża, bo już nie jest trendy;)).
                                  Bawcie się dalej:)
                                  • przyslowie Re: O roku ów! bt 21.07.09, 15:34
                                    Bigusiu, no tak jest, jak ktoś cały czas żyje w ukryciu. Nie ma
                                    odwagi ujawnić się.
                                    Zresztą, jedno już wiem. Resztę musimy sobie wyimaginować. Nie mamy
                                    innego wyjścia. Zmuszasz nas do tego.
                                    • big_news Re: O roku ów! bt 21.07.09, 15:55
                                      No popatrz.
                                      A mnie wcale to a wcale nie męczy świadomość, że nie mam bladego pojęcia o tym
                                      ile masz wiosen, jaką karnację, czy nosisz szpilki, czy wolisz spódnice od
                                      spodni itp. To samo z innymi forumowiczami. Nic a nic nie swędzi mnie kto zacz,
                                      interesują mnie oni i one (albo i nie) wyłącznie z racji tego co piszą.
                                      Jak myślisz, kto tu jest bardziej... nowoczesny?
                                      • przyslowie Re: O roku ów! bt 21.07.09, 16:11
                                        No to, Bigusiu, wyznać Ci mogę, że ja wcale się nie ukrywam. Może
                                        nie jestem nowoczesna. Wolę być sobą, niż udawać kogoś innego, kim
                                        nie jestem.
                                        Ukrywanie się mogłoby mnie stawiać w gorszym położenie, w gorszym
                                        świetle. Niestety, jestem, jaka jestem. Osobą niefotogeniczną,
                                        uciekającą przed mediami, ale i to czasami się nie udaje.

Mam tyle lat, na ile wyglądam.
                                        "Na swój wiek trzeba zapracować".
                                        • przyslowie Jestem rocznik 1894, 29 stycznia, 21.07.09, 16:15
                                          dlatego Sienkiewicz zalazł mi za skórę.
                                          Bigusiu, czy mogę się od Ciebie spodziewać życzeń?
                                          • big_news Re: Jestem rocznik 1894, 29 stycznia, 21.07.09, 16:19
                                            Dobry rocznik.
                                            Ponoć wtedy było dobre nasłonecznienie... winnic.
                                            Wpisuję do notesu.
                                        • big_news Re: O roku ów! bt 21.07.09, 16:18
                                          No, faktycznie.
                                          "Zdekonspirowałaś się" jak ta lala.
                                          Wszyscy wszystko już wiedzą.
                                          Wiesz co?
                                          Tak to ja też... potrafię.
                                          • nett1980 Re: O roku ów! bt 21.07.09, 16:52
                                            Dekonspiracja, tajne przez poufne, zdajesz sobie sprawe ila lat
                                            minelo od wojny, zeby jeszcze bawic sie w cichociemnego?
                                            Ja poczulam jeszcze wieksza sympatie do Vaubana, bo wiem ze nie
                                            trzeba wielu slow, zeby pochylic glowe nad losem Skandala np. czy
                                            zrozmiec czym byla matura i wejscie w dorosle zycie w 1989.
                                            • big_news Re: O roku ów! bt 21.07.09, 17:08
                                              No.
                                              Ja niczym ten Japoniec z kambodżańskiej dżungli, który trzydzieści lat żył z
                                              małpami bez świadomości zakończenia się II WŚ.
                                              Aha.
                                              Ja Vaubana też lubię. Ale do tego wcale niepotrzebna była mi informacja o jego
                                              przybliżonej dacie urodzenia.
                                            • vauban O rety, no co takiego /nt ;) 21.07.09, 17:15

• nett1980 Re: O rety, no co takiego /nt ;) 21.07.09, 17:27
                                                To jest troche smutne, ale lubimy ludzi do siebie podobnych i nie
                                                chodzi tylko o fizyczne podobienstwo. Jako jedyne stworzenia na tej
                                                planecie roznicujemy, czyli nie idziemy za silniejszym impulsem, ale
                                                kalkulujemy sobie...
                                                • przyslowie Re: O rety, no co takiego /nt ;) 21.07.09, 20:55
                                                  Czy możemy więc lubić Bigusia?
                                            • przyslowie Re: O roku ów! bt 21.07.09, 21:03
                                              Co to może oznaczać: los Skandala?
                                              Czym mogła być matura (jedynaczka mojego pociotka - rocznik po 1980 -
                                              opowiadała mi, że tej pierwszej Nowej Matury bardziej od niej bali
                                              się starzy) i wejście w życie w 1989.
                                              No tak, łatwiej byłoby młodym wegetować w zgniłym PRLu bez żadnych
                                              perspektyw nawet na papier do dupy.
                                              • vauban Cicha noc, lipcowa noc 22.07.09, 00:16
                                                > Co to może oznaczać: los Skandala?
                                                O ile mogę się połapać, to pewnie chodzi o tego Pana:
                                                pl.wikipedia.org/wiki/Dariusz_Hajn
                                                Nie znałem osobiście, ale owszem, pochylam się nad. Wielu ludzi z tego pokolenia
                                                skończyło fatalnie. Niektórych znałem, owszem.

W 1989 kto tylko mógł i miał odwagę, planował emigrację.
                                                Teraz niektórzy planują powrót. Ci odważniejsi. A PRL naprawdę był do dupy.
                                                • vauban Re: Cicha noc, lipcowa noc 22.07.09, 00:23
                                                  No tak, szybki zaskok, nie ma co. Ten pan wykrzykuje moje credo w mojej
                                                  sygnaturce, uchch... Alzheimer ?
                                                  • nett1980 Re: Cicha noc, lipcowa noc 22.07.09, 12:06
                                                    oraz co prymitywniejsze wersje punk rocka (im starszy, tym
                                                    lepszy).

Ale jak Siekiery nie lubisz, to sie zdziwie.
                                                  • przyslowie Bigusiowi i pozostałym 22.07.09, 20:34
                                                    dedykuję tę odrobinę poezji.
                                                    Wznieśmy toast za nasze młodości.
                                                    Niechaj tkwią w nas.

Polska
                                                    Polski Zarejestruj się Podręczna lista (0)
                                                    Pomoc
                                                    Zaloguj się
                                                    Trwa ładowanie...
                                                    Strona główna
                                                    Filmy wideo
                                                    Kanały
                                                    Społeczność
                                                    Szukaj Prześlij filmPrześlij plik wideo
                                                    Zarejestruj z kamery internetowej
                                                    Obejrzyj ten film wideo w nowym oknieTa nasza młodosc

Subskrybuj
                                                    Anuluj subskrypcję Bartego
                                                    24 III 2007

(więcej informacji)
                                                    (mniej informacji) Czy chcesz subskrybować?
                                                    Zaloguj lub zarejestruj się teraz!
                                                    ...ta nasza mlodosc, ten szczesny czas, ta para skrzydel zwinieta w
                                                    nas...
                                                    ...ta nasza mlodosc, ten szczesny czas, ta para skrzydel zwinieta w
                                                    nas... Kategoria: Ludzie i blogi
                                                    Tagi: ta nasza mlodosc piwnica pod baranami halina wyrodek
                                                    URL
                                                    Umieść

DostosujTrwa ładowanie...
                                                    Więcej od: Bartego
                                                    Trwa ładowanie...
                                                    Odtwórz wszystkie Zatrzymaj autoodtwarzanie | Odtwarzaj następny
                                                    Odtwarzaj następny Podręczna lista (0) 1 Wyczyść | Zapisz
                                                    Podobne filmy wideo

Dodano5:16Ryszard Rynkowski - Za młodzi za starzy
                                                    Liczba wyświetleń: 195078
                                                    emimusicpolandPolecane filmy wideo

Dodano3:38Halina Wyrodek-Ta nasza mlodosc
                                                    Liczba wyświetleń: 37570
                                                    zibi071

Dodano4:17Marek Grechuta "Świecie nasz"
                                                    Liczba wyświetleń: 228353
                                                    92marta92

Dodano4:58Natali
                                                    Liczba wyświetleń: 77492
                                                    zdzich1201

Dodano5:22Polska - Tu jest Twoje miejsce
                                                    Liczba wyświetleń: 86569
                                                    elpolaccopl

Dodano6:09Chwalmy Pana
                                                    Liczba wyświetleń: 47258
                                                    Bartego

Dodano4:21Dezyderata
                                                    Liczba wyświetleń: 126337
                                                    Bartego

Dodano3:29Halina Wyrodek A Szałapak J Wójcicki-Ta nasza m...
                                                    Liczba wyświetleń: 6816
                                                    GraGraGK

Dodano2:05"Taki kraj" - Marta Bizoń - Piwnica pod Baranami
                                                    Liczba wyświetleń: 69108
                                                    wondrolaj

Dodano4:08Jacek Kaczmarski Nasza klasa
                                                    Liczba wyświetleń: 1498966
                                                    makbeth25

Dodano4:31Ewa Demarczyk - Pocałunki
                                                    Liczba wyświetleń: 135779
                                                    abudab

Dodano4:00Georgina Tarasiuk Ta nasza młodość
                                                    Liczba wyświetleń: 21944
                                                    inezzka1981

Dodano3:37Magda Umer - Koncert na dwa świerszcze
                                                    Liczba wyświetleń: 68124
                                                    nocnakowbojka

Dodano1:43Przychodzimy, odchodzimy
                                                    Liczba wyświetleń: 35040
                                                    Bartego

Dodano3:44Ewa Demarczyk - Groszki i Róże
                                                    Liczba wyświetleń: 187202
                                                    abudab

Dodano3:48Anna Szałapak - Naprawde nie dzieje sie nic
                                                    Liczba wyświetleń: 66419
                                                    annaupload

Dodano3:07Miejcie nadzieję...
                                                    Liczba wyświetleń: 76501
                                                    Bartego

Dodano3:38Moja litania
                                                    Liczba wyświetleń: 20823
                                                    Bartego

Dodano3:25Znow wedrujemy...
                                                    Liczba wyświetleń: 73704
                                                    Bartego

Dodano6:27Ewa Demarczyk - Cyganka
                                                    Liczba wyświetleń: 69679
                                                    abudabTrwa ładowanie...
                                                    Zobacz wszystkie filmy wideo (60) Upgrade to Flash Player 10 for
                                                    improved playback performance. Upgrade Now or get more info.
                                                    Oceny: 196
                                                    Zaloguj się, aby wystawić ocenę.Liczba wyświetleń: 118267 Ulubione
                                                    Udostępnij Listy odtwarzania Zgłoś więcej
                                                    mniejFotka Wykop Grono Fotka Wykop Grono Facebook MySpace Digg orkut
                                                    Live Spaces
                                                    Ten film wideo wkrótce znajdzie się na Twoim blogu.
                                                    Trwa ładowanie...
                                                    Trwa ładowanie...
                                                    Trwa ładowanie...
                                                    Trwa ładowanie...
                                                    Dziękujemy za udostępnienie tego filmu wideo!
                                                    Zapisywanie... Zamknij Ten film wideo został dodany do Twoich
                                                    ulubionych. (Cofnij) Zamknij Ten film wideo został usunięty z Twoich
                                                    ulubionych. (Cofnij) zamknijCzy chcesz dodać do ulubionych? Zaloguj
                                                    lub zarejestruj się teraz!
                                                    Trwa ładowanie...Film wideo został dodany do listy
                                                    odtwarzania.zamknijCzy chcesz dodać do list odtwarzania? Zaloguj lub
                                                    zarejestruj się teraz!
                                                    Trwa ładowanie...zamknijCzy chcesz zgłosić nam ten film wideo?
                                                    Zaloguj lub zarejestruj się teraz!
                                                    Statystyki i dane
                                                    Trwa ładowanie...
                                                    Zaloguj się, aby opublikować odpowiedź wideo Odpowiedzi wideo (0)
                                                    Brak odpowiedzi dla tego filmu wideo. Zgłoś pierwszy odpowiedź do
                                                    filmu.
                                                    Zaloguj się, aby opublikować komentarz
                                                    Komentarze tekstowe (87) Opcje
                                                    Trwa ładowanie...
                                                    emigodar (2 tygodnie temu) Wyświetl Ukryj +1 Oznaczono jako spam
                                                    Odpowiedz Właśnie, tak jak pisze poloznadora, słucham ją teraz ze
                                                    zrozumieniem i żalem, że coś odeszło bezpowrotnie...
                                                    No i wiecznie żywy Piort Skrzynecki! BARBARAPIERDZIMONKA (1 miesiąc
                                                    temu) Wyświetl Ukryj +4 Oznaczono jako spam
                                                    Odpowiedz niesamowita piosenka w panteonie polskiej klasyki - jedyna
                                                    niepowtarzalna chavelavargasfan (1 miesiąc temu) Wyświetl Ukryj +5
                                                    Oznaczono jako spam
                                                    Odpowiedz koja čudna pjesma!!! Ali SUPER !!! elizamoszczynska1 (2
                                                    mies. temu) Wyświetl Ukryj +4 Oznaczono jako spam
                                                    Odpowiedz kocham Was..dziękuję!!! Zetoxa (2 mies. temu) Wyświetl
                                                    Ukryj +4 Oznaczono jako spam
                                                    Odpowiedz ta pieśń oczyszcza organizm z toksyn,
                                                    po prostu oczyszcza. setlers21 (2 mies. temu) Wyświetl Ukryj +4
                                                    Oznaczono jako spam
                                                    Odpowiedz piekne piekne itd. ewazylinska (2 mies. temu) Wyświetl
                                                    Ukryj +4 Oznaczono jako spam
                                                    Odpowiedz zakochalam sie w tej piosence!!! jest tak piekna....
                                                    basiek2902 (3 mies. temu) Wyświetl Ukryj +7 Oznaczono jako spam
                                                    Odpowiedz Mój Kochany, bardzo chory i zamknięty w swoim świecie,
                                                    rozpłakał się, słuchając tej perły muzycznej... Maxend1 (3 mies.
                                                    temu) Wyświetl Ukryj +7 Oznaczono jako spam
                                                    Odpowiedz dzis mam urodziny i tego słuchajac płakać sie chcę
                                                    lajnaa91 (3 mies. temu) Wyświetl Ukryj +6 Oznaczono jako spam
                                                    Odpowiedz nieśmiertelna piosenka Dalej Strony: 1 2 3 ... Wyświetl
                                                    wszystkie komentarze (87)
                                                    Chcesz skomentować?
                                                    Dołącz do serwisu YouTube w celu utworzenia bezpłatnego konta lub
                                                    zaloguj się, jeśli już jesteś członkiem.
                                                    Wypróbuj serwis YouTube w nowej przeglądarce internetowej!Pobierz
                                                    Google Chrome Szukaj YouTube Programy Pomoc Zasady - Odkryj
                                                    Skontaktuj się z nami Reklama Zasoby pomocy Polityka prywatności
                                                    YouTube w Twoim telefonie
                                                    Informacje o firmie Programiści Podręcznik YouTube Warunki
                                                    korzystania z serwisu YouTube w Twojej witrynie
                                                    Kącik dla prasy Współpraca Forum pomocy w ramach społeczności
                                                    Informacje o prawach autorskich YouTube w Twoim telewizorze
                                                    Blog firmowy Zarządzanie treścią Centrum bezpieczeństwa Wytyczne dla
                                                    społeczności Kanały RSS serwisu YouTube
                                                    Blog YouTube TestTube

Dodaj YouTube do swojej strony głównej Google © 2009 YouTube, LLC
                                                  • big_news Re: Bigusiowi i pozostałym 22.07.09, 20:46
                                                    Dzięki.
                                                    Byłbym jeszcze bardziej zobowiązany, gdybyś zechciała objaśnić coś tu wymociła.
                                                  • przyslowie Re: Bigusiowi i pozostałym 22.07.09, 20:51
                                                    Bigusiu, zaktualizowałam sobie dzisiaj internet i teraz sama nie
                                                    mogę się w tym połapać. Zachciało mi się aktualnej, nowej wersji
                                                    Internet Explorer 8.
                                                  • big_news Re: Bigusiowi i pozostałym 22.07.09, 20:56
                                                    Aha.
                                                    Czyli mnie i innym zadedykowałaś własne perypetie.
                                                    Dzięki.
                                                    Dzięki zwłaszcza za to, że w ten sposób przynajmniej nikogo nie zainfekowałaś.
                                                    Wirusami.
                                                  • przyslowie Re: Bigusiowi i pozostałym 22.07.09, 21:11
                                                    Bigusiu, przy aktualizacji nie da się niczego zainfekować.
                                                    Sam będziesz musiał wkrótce zrobić to samo.
                                                  • big_news Re: Bigusiowi i pozostałym 22.07.09, 21:29
                                                    Dlaczego - będę musiał?
                                                    Zresztą, mam ludzi od tego.
                                                  • przyslowie Re: Bigusiowi i pozostałym 22.07.09, 22:00
                                                    Takiej prostej rzeczy nie zrobisz sam.
                                                    A czy ci Twoi ludzie są dobrzy i zaufani?
                                                  • przyslowie Re: Bigusiowi i pozostałym 22.07.09, 22:08
                                                    To chciałam Wam dedykować:

www.youtube.com/watch?v=3vh2mY4uAJo

How who you do? Oh, fuck!
                                                    "Idiota to człowiek przyszłości" - cytat z filmu.
                                                  • big_news Re: Bigusiowi i pozostałym 22.07.09, 22:09
                                                    Utrzymuję kontakty wyłącznie z ludźmi dobrymi i zaufanymi.
                                                    Za proste rzeczy się nie biorę.
                                                    Ja góry przenoszę;)
                                                  • przyslowie Re: Bigusiowi i pozostałym 22.07.09, 22:21
                                                    Czy chcesz przez to powiedzieć, że na forum utrzymujesz kontakty
                                                    wyłączniez dobrymi i zaufanymi?
                                                  • big_news Re: Bigusiowi i pozostałym 22.07.09, 22:23
                                                    Mówię przez to, że mowa była o realu, a nie o wirtualu.
                                                  • przyslowie Re: Bigusiowi i pozostałym 22.07.09, 22:28
                                                    Bigusiu, przydałby mi się jakiś dobry, zaufany informatyk.
                                                  • big_news Re: Bigusiowi i pozostałym 22.07.09, 22:35
                                                    Przykro mi, ja Ci żadnego zarekomendować ani podesłać nie mogę.
                                                    Nie dlatego, że nie znam, tylko z tego powodu, że mnie znani, od czasu jak
                                                    zawodowo zajmują się tymi sprawami, absolutnie nie chcą nawet słyszeć o
                                                    "fuchach" (czyt. zajmowaniu się komputerami poza czasem pracy, wszystko co się
                                                    da na nich dosłownie wymusić, to pomoc komuś bliskiemu). Sorry.
                                                  • przyslowie Re: Bigusiowi i pozostałym 22.07.09, 22:48
                                                    Miałam nadzieję, że jesteś dla mnie życzliwy.
                                                    Bigusiu, bardzo mnie rozczarowujesz.
                                                    Dla bliskich to możesz ich wykorzystywać, bo zrobią to prawie darmo?
                                                    Skąd wiesz,że są dobrzy?
                                                  • big_news Re: Bigusiowi i pozostałym 22.07.09, 22:53
                                                    Moja życzliwość, co powinnaś bez trudu rozumieć, nie ma w tym wypadku nic do
                                                    rzeczy. Gdybym to ja zajmował się tymi sprawami i odmówił pomocy, mogłabyś mi
                                                    coś zarzucić. A przecież spokojnie wytłumaczyłem, że nie o mnie idzie i jak się
                                                    sprawy mają. Odnoszę wrażenie, że się zwyczajnie w tej sytuacji czepiasz.
                                                  • przyslowie Re: Bigusiowi i pozostałym 22.07.09, 22:55
                                                    Mnie też odmawiasz pomocy.
                                                  • big_news Re: Bigusiowi i pozostałym 22.07.09, 22:57
                                                    Umiesz czytać?
                                                    Przecież na samym początku napisałem, że sam się tym nie zajmuję.
                                                    Filozofii do tego, żeby skumać w czym rzecz, kończyć nie trzeba.
                                                  • przyslowie Re: Bigusiowi i pozostałym 22.07.09, 23:00
                                                    Smutno mi, bo absolutnie w niczym nie chcesz mi pomóc.
                                                  • przyslowie Re: Bigusiowi i pozostałym 23.07.09, 09:33
                                                    Przekonałam się, jak bardzo nieżyczliwym gościem jest Biguś.
                                                    Przy tym dyskryminuje mnie jako potencjalną klientkę swojej firmy.
                                                    Teraz z tydzień się tu nie odezwie.
                                                  • big_news Re: Bigusiowi i pozostałym 23.07.09, 09:40
                                                    Zacznij leczyć, nogi, bo...
                                                    A pokazywać się w tym wątku już rzeczywiście nie zamierzam, bo temat uważam za
                                                    wyczerpany.
                                                  • nett1980 Re: Bigusiowi i pozostałym 22.07.09, 20:49
                                                    Bardzo awangardowa poezja, taka dluga i na czasie, bo internetowa.

Co tam Siekierowe "Szewc zabiaja szewca bum taara, bum tarara"
                    • big_news Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 13:38
                      Muszę sobie gdzieś to odnotować.
                      Żeby następnego (którego?) maja złożyć stosowne, okrągłe, jubileuszowe życzenia;)
                      • vauban Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 13:45
                        Maj ? Aha, Byk. No, jasne ;)
                        • nett1980 Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 14:03
                          Byk, asc w Raku, ksiezyc w Wadze...
                          :D
                        • aaa202 A jak Byk, to co? 21.07.09, 14:03
                          Raz Hanuszkiewicz (spytam, czy żyje, chociaż jak ostatnio pytałam,
                          czy Zapasiewicz żyje, to kilka dni potem zszedł) mówił w wywiadzie,
                          że kobiety spod znaku byka identyfikuje bezbłędnie spośród innych
                          kobiet.

Jest w mojej dziedzinie luminarka, która poza swoją działką zajmuje
                          się też stawianiem horoskopów. Ponoć dobiera sobie doktorantów
                          według ich znaków zodiaku, a im z kolei podrzuca tematy zgodne z ich
                          charakterystyką. Baba wygląda na trzeźwo myślącą.
                          • nett1980 Re: A jak Byk, to co? 21.07.09, 14:08
                            Pewnie do Weresa jezdzila czy do innych Prinkow...
                            W astrologie( czytaj. kosmobiolgie, kosmoekologie kulutry) wpadaja i
                            ludzie z doktoratami. To troche jak popasc w Kabale.
                            • aaa202 Nie wydaje Ci się jednak, 21.07.09, 14:38
                              że data opuszczenia macicy jest na tyle sterowalna, że jest dość
                              labilnym kryterium oceny człowieka i jego losu, i że ważniejszą
                              powinna być data poczęcia?
                              Gdybym ja się urodziła w terminie, który zaplanował matczyny
                              cipolog, byłabym spod znaku bliźniąt. Czyli byłabym inna?
                              • nett1980 Re: Nie wydaje Ci się jednak, 21.07.09, 15:01
                                Oj temat rzeka, ale pomysl tylko ilu ludzi zna date swojego
                                poczecia? Jak to liczyc czy od momentu wbicia sie zwycieskiego
                                plemnika w komorke jajowa, czy od daty stosunku? A co jesli bylo ich
                                tego dnia pare w roznych godzinach?
                                Nie bylam nigdy jakism pasjonatem astrologia, raczej traktowalam ja
                                jak rodzaj ciekawych spekulacji. W moi srodowisku, za pomoca
                                astrologii mozna bylo duzo o sobie powiedziec, pochwalic sie jakas
                                wyjatkowym palcem bozym czy na jakas kwadrature niepowodzenie zwalic.
                                • nett1980 Re: Nie wydaje Ci się jednak, 21.07.09, 15:07
                                  Ups, ale literowek popelnilam.
                                • aaa202 Jednak data poczęcia 21.07.09, 15:17
                                  to jakiś konkretny punkt. Gdyby chcieć go określać, to tolerancja
                                  wyniku to jakieś kilkadziesiąt godzin. Dziś przeżywają nawet dzieci
                                  urodzone w szóstym miesiącu ciąży, 100 i więcej dni przed
                                  spodziewanym terminem porodu. Czyli człowiek może mieć potencjalnie
                                  3 różne znaki zodiaku? 4? Ile ich w ogóle jest i co ile się
                                  zmieniają?
                                  Może te wszystkie kosmiczne siły zaczynają oddziaływać na człowieka
                                  dopiero bez barier powłok brzusznych matki?

• nett1980 Re: Jednak data poczęcia 21.07.09, 17:30
                                    > to jakiś konkretny punkt. Gdyby chcieć go określać, to tolerancja
                                    > wyniku to jakieś kilkadziesiąt godzin
                                    Jak sie astrologom rodzi dziecko, to narodzinom kibicuja ze
                                    superdokladnym zegarkiem w reku i najlepiej jesli co do minuty czas
                                    sie zgadza. To jest niezle bagno, a ja co bym ci nie napisala, to
                                    jak spotkasz prawdziwego fanatyka, to i tak wszystko odkreci, zeby
                                    tylko wyszlo na jego.
                      • nett1980 Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 13:52
                        Ok, ulatwie ci, jestem od sp. JPII mlodsza dokladnie o 50 lat, ale
                        starsza o jeden dzien.
                        • big_news Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 13:56
                          17 maja roku pamiętnego.
                          Zapisuję;)
                  • przyslowie Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 23:16
                    Utwór stworzył Richard Wrights (1943-2008).
                    Coraz częściej przychodzi nam słuchać muzyki starców.
                    Moje zauroczenie Pink Floydami na razie mi przeszło.
                • przyslowie Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 13:15
                  Rujnacja TWC otrzeżwiła mnie. Ale nie wpadłam w panikę, nie miałam
                  zamiaru uciekać do schronu przeciwnuklearnego. Nie skakałam do góry
                  z radości, że im dokopano. Pochłonęło to tyle ofiar. Mógł tam zginąć
                  ktoś z bliskich każdego z nas. A gdybyśmy tam sami się znaleźli?
                  Warto obejrzeć teraz w tym kontekście film "Człowiek na linie".
              • przyslowie Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 13:08
                tjuner do kompa?
                Ja wyposażyłam się w kartę tv do kompa. Nie mam pojęcia, czy to
                tjuner czy nie.
            • przyslowie To cudowne 21.07.09, 13:02
              - uświadomić sobie, iż poczęci jesteście przez pokolenie hipisowskie!
      • przyslowie Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 10:20
        Niezłe wakacje miałeś, Sikawiaku.
        • Gość: sikawiak Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.09, 11:49
          A i owszem.
          Lot Hermaszeskiego nie bardzo pamiętam tak jak i innych wyczynów
          bohaterów tego typu(DDE'rona, pociotka Fidela i im podobnych).
          No może popuchniete łapy Mirka -(nie nada,no nie nada - puskaj
          paliak, Łajka możet.
          • nett1980 Re: Kto pamieta transmisje "To maly krok czlowiek 21.07.09, 12:29
            > No może popuchniete łapy Mirka -(nie nada,no nie nada - puskaj
            > paliak, Łajka możet.

Dumaju, szto nicziewo iz etowo nie panimaju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka