Gość: MAKLAKIEICZ Kapitan ŁKS-u: Wszystko przez nagonkę na nas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 08:38 BUHAHAHA - tak, nie ma bata że Crakowii się "należało" - wynik z ŁKS-ą na wiosnę (4:3 - dostali w d..ę) mówi w końcu sam na siebie... Tak - a ŁKS-owi się należało od strony sportowej, bo przecież liga skupia 7 drużyn (;-)) a on był na ostatnim miejscu... BUHAHAHA!!!! "brawo" PZPN, "brawo" Lato...! A może pomysł spodoba się UEFA i na euro 2012 nie dadzą licencji na dalszą grę w mistrzostwach reprezentacji kraju która pierwsza nam złoi tyłek...dzięki temu będziemy mistrzami Europy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic ŁKS-pretensje tylko do siebie! IP: 89.200.149.* 22.07.09, 08:55 ŁKS-pretensje tylko do siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Kapitan ŁKS-u: Wszystko przez nagonkę na nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 09:05 Jest to bez wątpienia największy błąd komisji PZPN. Takich ŁKS-ów w polskiej ekstraklasie jest z 10 przynajmniej!Nie powinno się karać zawodników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moro Re: Kapitan ŁKS-u: Wszystko przez nagonkę na nas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 10:14 zatem nie jest bledem ze ŁKS nie dostal licencji, tylko ze tym pozostalym 9 licencje przyznano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Kapitan ŁKS-u: Wszystko przez nagonkę na nas IP: *.aster.pl 22.07.09, 09:07 Za sprzedany mecz z Wisłą KRAKÓW WAM SIĘ TO NALEŻY ,jak to oglądałem to mi się na wymioty brało ,jak Brożek objeżdzal ł bodzia aby zdobyć króla strzelców a ten się patrzył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhahaaaa Jak może coś stracić skoro nic nie ma? IP: *.astral.lodz.pl 22.07.09, 09:12 W łodzi liczy się tylko Widzew RTS a reszta to rynsztok i menty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzx Kapitan ŁKS-u: Wszystko przez nagonkę na nas IP: *.net.autocom.pl 22.07.09, 09:13 Właśnie w telewizji usłyszałem, że komisja licencyjna podjęła decyzję „z duchem sportu”. Za takie duchy, to ja dziękuję! Strach się bać! Bo tak naprawdę całe zamieszanie należy podsumować następująco – Filipiak sprowadził sobie piłkarzy, którzy nie potrafią grać, trenera, który nie potrafi trenować, ale i tak utrzymał się w ekstraklasie. Za rok może dojść do paradoksu – któraś drużyna nie zdobędzie ani jednego punktu, będzie miała bilans bramkowy 0:200, przez cały rok nie będzie grała w piłkę, za to będzie skrupulatnie wypełniała dokumenty – tak, aby nie można było przyczepić się do ani jednego przecinka. W efekcie utrzyma się w lidze, bo licencji nie dostanie na przykład Ruch i Polonia Bytom. I ten bramkarz, co puścił 200 goli, powie: - Dość dziadostwa w lidze, przepisy trzeba respektować… Absurd? Trzeba być przygotowanym na każdą ewentualność. My przygotowani nie jesteśmy. Gdybyśmy byli, to Cracovia i tak zostałaby zdegradowana, a awans wywalczyłby zespół z pierwszej ligi. W przeciwnym razie ryzyko, o którym wspomniałem naprawdę istnieje. Ostatnio w prasie był artykuł o drużynie, która z którejś tam ligi spadała już chyba pięć razy, ale za każdym razem – na skutek problemów organizacyjnych u konkurencji – ostatecznie się utrzymywała. Naprawdę – to, że Cracovia zostaje, to skandal. Nakupowali szrotu to niech teraz cierpią. Wielka gwiazda – Ślusarski. Trzy gole strzelił i bohater. Trzy to ja strzeliłem po dwuletnim urlopie i z 20 kilogramami nadwagi, jak zatęskniłem za kopaniem. Tylko, że ja wtedy nie zagrałem żadnego pełnego meczu, a on zagrał dwanaście. Oczywiście żal mi ŁKS-u, ale nie dlatego, że mam tam kolegów. Żal mi ŁKS-u, bo skoro NA DZIŚ spełniają warunki licencyjne, to znaczy, że powinni licencje dostać. Ja wiem, są terminy. Ale jeśli spóźnisz się do szkoły, to cię z niej nie wyrzucają. Budowa wszystkiego w Warszawie (mostów, metra) jest opóźniona i co? Wszyscy odpowiedzialni za to od razu tracą pracę? Nie wspominam o tym, że rok temu spóźniona była cała nasza ekstraklasa. Przypomnijcie mi – kto poniósł konsekwencje? PZPN rozwiązali? Jeśli jedyną karą za spóźnienie ŁKS-u wedle prawa PZPN jest degradacja, to znaczy, że coś z tym prawem jest nie tak. Powinno to być stopniowalne. Nie masz oświetlenia czy podgrzewanej płyty – to nie grasz, bo nie masz na czym. Ale przyniosłeś dokumenty za późno? Dobra, grasz, ale masz minut 4 punkty. Na przykład. A już kompletnym skandalem jest to, że ŁKS nie dostanie premii za siódme miejsce. I na przesunięciu ŁKS-u na ostatnie miejsce zarobią między innymi tacy nieudacznicy jak Górnik Zabrze. Właśnie wpadło im 200 tysięcy złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjs1910 Re: Kapitan ŁKS-u: Wszystko przez nagonkę na nas IP: 194.42.116.* 22.07.09, 10:15 Jedyne co broni ŁKS to sytuacja Poloni Bytom z ubiegłego roku. Ale lobby śląskie było na tyle mocne, że obroniło tych biedaków i cwaniaczków. Zgadzam się, że prawnie ŁKS powinien spaść, ale sprawa Poloni to przykład łamania prawa i nierównego traktowania klubów. Zgadzam się też, z którymś z forumowiczów, że przy spadku ŁKS-u powinna wejść Korona Kielce, Cracovia spada, a w barażach gra Podbeskidzie. Ale cwaniaczki z PZPN-u na to nie pozwolą. Szkoda, że tak mamili ŁKS, łącznie z Piechniczkiem. Wszystko rozstrzygnęło się w zaciszu gabinetów. A reszta to tylko gra pozorów. Ośmieszyli się bo wszyscy wiedzieli, że załatwili ŁKS w białych rękawiczkach żeby ewentualną winę zgonić na Komisję Licencyjną. Za wszystkim i tak stoi Lato, Piechniczek, Bugdoł i inne spasione dziado-grubasy. Reasumując je...ć PZPN i ekstrażenadę. wisełka dostaje dziś wpierdy w estonii i mamy nowy temacik do rozmów. hehehe;) Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Kapitan ŁKS-u: Wszystko przez nagonkę na nas 22.07.09, 09:54 Ja nie rozumiem tego dlaczego jacys ograniczeni dzialacze maja wplyw na przyznawanie licencji.Warunki na gre powinny byc jednoznacznie opisane dla wszystkich i albo sie je spelnia albo tez nie,a tak kluby kombinuja jak kon pod góre potem ida po prosbie do dzialaczy o pomoc,jak w swoim czasie Polonia do Piechniczka.Zawsze bedzie burdel w lidze jesli dzialacze beda decydowac o tym kto ma grac a kto nie.Efekt jest taki,ze kluby zdegradowane,które definitywnie powinny pozegnac sie z Ekstraklasa bo sa kiepskie i zanizaja poziom nadal uzyskuja prawo gry bo dzialacze manipuluja tabela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - 'tylko jedna osoba' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 10:28 taka ciekawostka: "- No tak, ale chodzi o tylko jedną osobę, która nie dostarczyła na czas tych wszystkich dokumentów. Jednak - po pierwsze - już dawno nie ma jej w ŁKS-ie, a po drugie - nie można z tego powodu pozbawiać możliwości gry w ekstraklasie stuletniego klubu, jakim jest ŁKS" "Przeciez w przypadku Widzewa rowniez zawinila tylko jedna osoba (Szymanski), której nie ma jużw klubie. Zeby bylo smieszniej Szymański nie ma żadnego wyroku w tej sprawie. Nie ma nawet aktu oskarżenia przeciwko niemu." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: 'tylko jedna osoba' IP: *.range86-172.btcentralplus.com 22.07.09, 12:35 Dokladnie!!! A jak sie domagali degradacji Widzewa! A teraz co? Sami dostali z czuba prosto w jaja! No i jak ptysie z unii 2 - fajnie? Dostaliscie pieknym za nadobne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anb_jazz Kapitan ŁKS-u: Wszystko przez nagonkę na nas 22.07.09, 10:42 nagonka była, owszem ale na Komisje ds Licencji. zawiniła jedna osoba? nie, po pierwszym odrzuceniu wniosku trzeba było skontrolować to co wysyłał prezes LKSu. gdzie był grzegorz k. albo "danek"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Kapitan ŁKS-u: Wszystko przez nagonkę na nas IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 22.07.09, 13:17 Wygląda na to, że pan prezes jest marionetką w rękach działaczy. Dostał od nich wielką podwyżkę - zarabia już miesięcznie 50 tys. zł, choć początkowo było to "tylko" 28 tysięcy. Doskonale wie, że taka fucha już mu się nie trafi. Dlatego siedzi cicho, jak mysz pod miotłą, nie zamierza się wychylać i daje się wodzić za nos. Jest zakładnikiem, działaczy, reprezentujących interesy poszczególnych klubów. W rezultacie dojdzie do sytuacji, jakiej nie ma w żadnej lidze świata. Zespół (Cracovia), który spadł z ekstraklasy w uczciwej sportowej walce, wróci do niej dzięki pokerowej rozgrywce przy zielonym stoliku. Co to ma wspólnego ze zdrowym rozsądkiem i zasadami fair play? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Kapitan ŁKS-u: Wszystko przez nagonkę na nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 23:25 DNO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ben Re: Kapitan ŁKS-u: Wszystko przez nagonkę na nas IP: *.slowianin.pl 26.07.09, 19:34 Wlasnie niezgodnie z prawem licencje otrzymala Cracowia.Przekret komisji.Tylko polglowki przypuszczaja ze w PZPN cos moze byc zgodnie z prawem.Decyduje kasa i uklady! Odpowiedz Link Zgłoś