Gość: Cichy IP: *.vline.pl 29.12.03, 21:18 I w ten oto sposób doszliśmy do absurdu na skalę światową !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nika Re: Legalni piraci w sieci IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.03, 21:35 Chyba u nas trudno znaleźć takąrzecz która na absurdzie nie byłaby oparta :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniac jak otworzyc strone swiatfilmu???????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 19:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Detektyw [...] IP: *.tac.net 21.01.04, 00:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Legalni piraci w sieci IP: green.d* / *.mofnet.gov.pl 30.12.03, 09:54 Nic to nowego w polskim prawie.Bandyci staja sie ofiarami,a ofiary bandytami!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kindzior Re: Legalni piraci w sieci IP: *.toya.net.pl 01.01.04, 13:49 true true Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asz Re: Legalni piraci w sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.04, 16:49 o czym ty piszesz ??? Jak ktoś ma oryginalny egzemplarz i chce zapłacić za zrobienie legalnej kopii to jest to tylko jego sprawa. A jak ktoś nie ma legalnego egzemplarza chce kopie to on powinien ponosić odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hermans Re: Ciekawe IP: *.tsi.tychy.pl / 10.14.38.* 04.01.04, 16:35 jak ktos kupił jedan czy dwa filmy po 22 zł to grozi mu do 5 lat ale jak sie daje lapówkę 10 milionów dolarów to nic nie grozi w tym po... kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Ciekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.04, 16:51 A jak ktoś chce wymusić 16 mln $ łapówki to tym bardziej mu nic nie grozi. Ale zapomniałeś dopisać , że ten ktoś zna osobiście Milera, Kwiatkowskiego, Jakubowska, Czarzastego, Nikolskiego, itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: Ciekawe IP: 212.160.72.* 05.01.04, 12:59 zapomnieliście o jednym :) 10 mln 16 mln to niska szkodliwość społeczna czynu natomiast 22 zł za płyte wartą w oryginale 99 noooo to już co innego ja się dziwie że kary śmierci nie przywrócili Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Do zespołu Świata filmu 05.01.04, 13:55 To na serio nie był artykuł sponsorowany? Za friko taka reklama? Niektórzy to mają szczęście w interesach>Przynajmniej piwo autorowi postawcie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2p cala ta histeria jest... IP: *.udn.pl 04.01.04, 17:14 g... warta jedynie co moga zrobić to straszyć ludzi, bylo tak pare tyg. temu i co?? zobaczcie: www.portgsm. com/pismo_policja.gif Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: cala ta histeria jest... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.01.04, 17:55 Zgadzam się. Wyobraźcie sobie, że mając oryginał robię sobie kopię na wszelki wypadek a następnie oryginał zjada mi pies albo pożyczam go znajomemu, który go po prostu nie oddaje(zjada mu go pies albo pożycza dalej). Wielokrotnie tak miałem z pożyczaniem filmów albo płyt CD. Rzadko wracają do właściciela. I co?????? Pokażcie mi sąd, który skarze na 5 lat pierdla za zniszczenie(zgubienie) oryginału filmu za 100 PLN. Nie chciałbym być w skórze właścicieli wytwórni płyt w ten sposób dochodzącej swoich praw autorskich. No i samo zamówienie i zapłacenie za kopię filmu nie jest jeszcze powodem skazania. W najlepszym wypadku trzeba udowodnić, że w momencie kopiowania nie miałem oryginału i mam kopię dzisiaj(rewizja). Powodzenia chłopki!!!!! I może rejestrujcie wszystkim odciski palców podczas zakupów, wizyty w kinie, no i koniecznie zakazać odsprzedaży starych płyt i filmów osobom "trzecim" bez pośrednictwa ZAIKSU. Powodzenia!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyetd Inna sprawa to zyski... IP: *.dsl.anhm01.pacbell.net 21.01.04, 03:21 Policzmy to... 80% z 20,000 to jest 16,000 razy 22 zlote (gorna granica) razy 1 sztuka. Razem = 352,000 zlotych lacznie wplywow. Zalozenie moje opieram na tym, ze kazdy pewnie najpierw sobie jedna plytke kupil "na probe" i potem ew. kupowal wiecej, lecz poniewaz cena min. wynosila 10 to podnoszac to "na oko" do 22 zalatwia sprawe. No jakos tak. W przyblizeniu. Odliczyc od tego koszty surowca, koszty zrodel (orginalow), paliwo i okaze sie ze byl to maly kant. Wielka afera, czolowki gazet i mala para w gwizdek. Korzysc z tego taka, ze kazdy kto kupil tam plytke pojdzie teraz grzecznie do sklepu i ... kupi sobie orginal. Watpie bowiem zeby prawa autorskie przewidywaly sytuacje wykonywania kopii PRZED zakupem orginalu. Mysle, ze zademonstrowanie plyty przed sadem wystarczy jako dowod, nie? Kto dowiedzie przed sadem, ze 16,000 osob kupilo ORGINALNE plyty PRZED a nie PO sledztwie? Cale to sledztwo to PARANOJA i IDIOTYZM. A roboty drogowe podobno czekaja. Prokuratorom i policji dobrze zrobilby taki urlop przy lopacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq a nie lepiej juz samemu sobie scignac niz placic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.04, 17:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: a nie lepiej juz samemu sobie scignac niz pl IP: *.gdynia.mm.pl 04.01.04, 23:35 W przypadku DVD to może być 8GB. Ściągaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: a nie lepiej juz samemu sobie scignac niz pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 21:36 a co powiesz na 3-4 GB na dobę w neostradzie ? jakieś problemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: a nie lepiej juz samemu sobie scignac niz pl IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.04, 22:04 Zgadza się, chociaż emule pokazuje mi nawet do 50-60 kb/s przy dobrych wiatrach. Z drugiej strony jak jest kiepsko wlecze się 15-20 kb/s, więc te z tymi 3-4GB na dobę nie zawsze jest tak różowo. Inna sprawa, że nie ma po co ściągać DVD, skoro nowe kodeki XVid pozwalają przy dwóch CD na osiągnięcie identycznej jakości obrazu, a dźwięk coraz częściej jest kodowany w AC3 z niewiele mniejszym bitrate. Więc po co 4 razy dłużej ściągać i marnować droższe nośniki (DVD) lub cenne miejsce na dysku? Świetną linkownię ostatnio znalazłem, polecam bardzo dla nowości: www.svcdplaza.com A poza tym jak zwykle: www.osiolek.com www.osloskop.net www.sharereactor.com www.sharereactor.nl Miłego ściągania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek_ jasne, reklama za darmo :) IP: *.trentn01.nj.comcast.net 04.01.04, 17:54 pogratulowac pomyslu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubu5000 jaka reklama? zamkneli ten serwis przeciez IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 21.01.04, 00:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Legalni piraci w sieci IP: *.acn.pl 04.01.04, 17:55 LEGALNI BANDYCI W RZĄDZIE I SEJMIE!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAH Re: Legalni piraci w sieci IP: *.chello.pl 04.01.04, 18:03 1) Kopię wolno sporządzać z nośnika którego jest się właścicielem. O ile zrozumiałem kopie są wykonywane z innego egzemplarza. 2) Klientom, którzy podpisali oświadczenie oryginały zjadł pies ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka psy zjadly wszystkie kopie IP: *.vnet.hu 04.01.04, 18:20 i niech jakis zatechly sedzina sprobuje udowodnic, ze sie tak nie stalo, w koncu jest to ich za....ny obowiazek, a wszelkie watpliwosci sa tlumaczone na korzysc oskarzonego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: psy zjadly wszystkie kopie IP: *.lanet.wroc.pl 21.01.04, 00:42 Nie ma obowiązku trzymania oryginałów, oryginalne nośniki, jak się zniszczą (np. porysują) można wyrzucić. Przecież nie płaci się za nośnik, tylko za zawartość. A oryginały, które zjadł pies, każdy mógł dostać od mikołaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok! Policja jest genialna! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 04.01.04, 18:55 Na szukanie i karanie zlodziei szkoda czasu i zachodu, lepiej zajac sie karaniem obywateli.Robic rewizje w domach i sprawdzac, czy na kazdy artykul domowy jest faktura, paragon itp., jesli nie ma, to wiezienie, albo grzywna...i budzet sie dopnie))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Policja jest genialna! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.01.04, 20:17 Nie podoba ci się pies, to może napaliłem sobie tym kompaktem pod kuchnią??? Możesz mnie cmoknąć. Spróbój robić rewizje po domach i wymagać rejestracji każdej kopi w ZAIKSIE to się zdziwisz jak wzrośnie sprzedaż(do zera). Kombinuj dalej jak chcesz coś sprzedać i zarobić trochę. Jak masz ochotę mścić się na klientach to kup sobie taksówkę -baranie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja74 Re: Policja jest genialna! IP: 212.244.166.* 05.01.04, 08:33 > Nie podoba ci się pies, to może napaliłem sobie tym kompaktem pod kuchnią??? A nie lepiej dziecko? Moj bobas to niszczy wszystko co w rece dostanie wlacznie z kompaktami :)) AJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Policja jest genialna! IP: *.lanet.wroc.pl 21.01.04, 01:03 Mikołaj nie zostawia faktur... Odpowiedz Link Zgłoś
polynomial Re: Legalni piraci w sieci 04.01.04, 20:35 5 lat za skopiowanie płyty. Za pobicie ze skutkiem śmiertelnym tyle samo! Polynomial-C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mister [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.04, 20:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur kupiłem film,zamówiłem kopię, a fim odsprzedałem. IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.01.04, 21:01 Tydzień temu kupłem film za 76 zł(mam dowód zakupu). Natychmiast zamówiłem jego kopię na własny użytek. Jak tylko dostanę kopię, odsprzedam film poprzedniemu właścicielowi za 76 zł. Czy naruszę prawo, skoro jako właściciel oryginału miałem prawo skopiować legalnie kupiony film? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pwl Re: kupiłem film,zamówiłem kopię, a fim odsprzeda IP: *.acn.waw.pl 04.01.04, 22:08 Tak. Do kopii stosuje się warunki umowy licencyjnej z oryginału. Prawo do użytkowania produktu, a więc i jego kopii, kończy się w momencie jego odsprzedania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZBYSZEK co kraj to obyczaj IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.01.04, 21:18 bandzior ktory przemycil 2,5 tony narkotykow zostal ostatnio uniewinniony, kolejny zadajacy 17 mln lapowki dostanie max 1,5 roku w zawieszeniu Babcia za batonik 2,20 zl w hipermarkecie i koles za podrobiona legitymacje szkolna ... brak slów :( Policja sciga najslabszych - slabszych od siebie by nie dostac po dupsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: co kraj to obyczaj IP: *.lanet.wroc.pl 21.01.04, 01:07 To świadczy o zdrowym rozsądku funkcjonariuszy. Przecież tylko idio..., znaczy ZERO {to jest ocena kompetencji, a nie obrażanie :) } rzuca się na silniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Legalni piraci w sieci IP: *.fnet.pl / 192.168.1.* 04.01.04, 21:33 Być może, ale odbyło się to wszystko zgodnie z prawem - osobiście wolę takie absurdy niż to, żebym nie mógł sobie z własnej płyty czy kasety zrobić kopii - na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość CZYMAĆ SIĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.04, 22:48 Chłopaki ze Swiat filmu czymajcie się... aby tak dalej, wy przynajmiej postawiliście sprawe jasno. ciekawe czemu nikt wczesniej nie wpadł na pomysł aby wykorzystać art. prawa atorskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka tja, wszyscy macie rację :((((((((((((((( IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 11:36 to smutne, że żyjemy w takim kraju, gdzie "prawdziwe" przestępstwa nie są karane, 99% obywateli nie stać na kupno oryginalnej płyty CD albo filmu na DVD a byle książka kosztuje 30-50 zł... Proponuję obywatelskie nieposłuszeństwo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Legalni piraci w sieci IP: *.gdynia.mm.pl 04.01.04, 23:46 "To jest problem, bo jeśli chodzi o odpłatne sporządzanie na rzecz klienta kopii z oryginalnego egzemplarza DVD z muzyką lub filmem, ustawodawca nie przesądził jasno dopuszczalności prowadzenia takiej działalności gospodarczej - informuje Krzysztof Kurosz z Katedry Prawa Cywilnego Uniwersytetu Łódzkiego, specjalista od prawa autorskiego" Czyżby zatem jasno określił, że taki czyn jest niedozwolony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc Re: Legalni piraci w sieci IP: 213.77.7.* 21.01.04, 11:48 Pan Kurosz to d..a a nie prawnik... Z tami poglądami to tylko do UP, albo KPZR od razu baranie! (to nie jest inwektywa tylko ocena kompetencji i znajomości prawa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Legalni piraci w sieci IP: *.gdynia.mm.pl 04.01.04, 23:50 "Oskarżony nie przyznał się do zarzutów. Prokuratorowi powiedział, że firma, w której zamówił gry przez internet "wyglądała na legalną i profesjonalną, a w sieci jawnie się reklamowała, miała ogólnodostępną ofertę i podany cennik"." Czy to nie jest chore? Jak, do licha, nabywca ma sprawdzić, czy zamawiany w internecie towar jest trefny czy nie? A jeśli już ogarną go wątpiwości, to jak ma dochodzić swoich praw, skoro artykuł jasno dowodzi, że piraci są w tej chwili nie do ukarania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Legalni piraci w sieci IP: *.proxy.aol.com 05.01.04, 04:24 Gość portalu: maruda napisał(a): > "Oskarżony nie przyznał się do zarzutów. Prokuratorowi > powiedział, że firma, w której zamówił gry przez internet > "wyglądała na legalną i profesjonalną, a w sieci jawnie się > reklamowała, miała ogólnodostępną ofertę i podany cennik"." > > Czy to nie jest chore? Jak, do licha, nabywca ma sprawdzić, czy > zamawiany w internecie towar jest trefny czy nie? > A jeśli już ogarną go wątpiwości, to jak ma dochodzić swoich > praw, skoro artykuł jasno dowodzi, że piraci są w tej chwili nie > do ukarania? > A moze ci piraci sa powiazani ze sferami rzadowymi, skoro nie > mozna ich karac. Pirackie kopie to duuuuzy interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przeciek Czy ktos mi wyjasni po co kolekcjonuje filmy? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.01.04, 23:51 Czy to nuda lub brak porzytecznych zainteresowan pcha ludzi do kupowania filmow - legalnych i nielegalnych. Jesli ten ped to jest owoc sprawnego marketingu to wlasciciele www.swiatfilmu.net powinni podziekowac Gazecie za reklame. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idea jest taka Re: Legalni piraci w sieci IP: *.client.comcast.net 05.01.04, 02:02 idea jest taka oskarzony pan magister przez debila prokuratora i prowadzacego dochodzenie kretyna policjanta nie da tym panom lapowki. firma zas , czy handlarz lapowke taka da. dlatego debilni prokuratorzy i skretyniali policjanci muszac sie czyms wykazac lapia gosci ktorzy to kupuja zamiast tych , ktorzy to sprzedaja.zawsze wiedzialem , ze przecietny policjant i prokurator to banda debili i nierobow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe A kto klientowi udowodni że nie posiadał oryginału? IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.01.04, 02:43 Przecież może powiedzieć, że w chwili transakcji miał oryginał ale dzisiaj nie posiada już ani oryginału ani kopii. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boggy [...] IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 05.01.04, 04:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as [...] IP: *.client.attbi.com 05.01.04, 04:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madafaka zlodziejstwo panuje na calym swiecie IP: 134.113.4.* 20.01.04, 21:15 ale w Polsce wyglada bardzo zle. moze dlatego tak trudno znalezc w kraju (np w Warszawie) wypozyczalnie dvd. Bo narod kradnie w supermarkecie, sciaga z p2p, kupuje na stadionie itd. Czy naprawde warto sciagac kilka dni film divx o niewiadomej jakosci i okrojony zamiast pozycczyc dvd na 1 dzien za 5 zl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2p [...] IP: *.udn.pl 21.01.04, 09:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm NIE DZIWNE IP: *.stat.gov.pl 05.01.04, 07:54 Nie pierwszy nie ostatni bubel prawny, ktory wchodzi w zycie. A wszystko dlatego, ze paralamentarzysci znaja sie tak na zagadnieniach nad ktorymi pracuja jak Zyd na wieprzowinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimbek Re: Legalni piraci w sieci IP: 80.51.153.* 05.01.04, 08:37 a moim zdaniem nie można nikogo skazać tylko dlatego, że zaakceptował regulamin, w którym znajdowało się oświadczenie o posiadaniu legalnych kopii filmu. Tego typu oświadczenia są sprzeczne z istotąumowy sprzedaży a taką umowę przecież zawiera się w sklepie (czy to realnym czy wirtualnym). Myślę zatem, że można uznać je za niedozwolone postanowienia umowne i jako takie niewiążące. Słabo znam się na prawie karnym ale wydaje mi się, że sąd, który skazuje na tej podstawie jeszcze słabiejzna się na prawie cywilnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSM Klienci moga latwo wykrecic sie od zarzutow... IP: *.swissoft / 192.168.1.* 05.01.04, 08:52 Zalozmy, ze skorzystalem z tej oferty i policja dotarla do mnie, klienta. Wystarczy, ze stwierdze: "Nooo cale szczescie, ze zrobilem kopie!!!. Oryginal mi zaginal! ale mialem nosa! God bless SwiatFilmu i ich uslugi! Dzieki nim moge sie siagle cieszyc ogladaniem moich ulubionych filmow!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zespół "Świat Film DZIKEJUMY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 09:02 Tak dzisiaj sobię przeglądam ten artykuł razem z wypowiedziami, wiec na poczatek dziekujemy za reklamę naszego serwisu!!! Widzę również, że są osoby które pobierają nasz serwis jak i równierz przeciwnicy. Zapewniamy że tak łatwo się nie damy pozdrowienia dla wszystkich Zespół "Swiat Filmu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hepik Re: DZIKEJUMY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 09:16 dajcie link,bo nie chce mi się szukać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zespoł Swiat Filmu http://www.swiatfilmu.net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 09:41 www.swiatfilmu.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN Re: DZIKEJUMY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 17:48 Trzymcie się ale jak otworzyć Waszą stronę , bo za czorta nie idzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korba Re: DZIKEJUMY!!! IP: *.dsl.anhm01.pacbell.net 21.01.04, 03:29 Sluchajcie chlopaki, dlaczego pozwoliliscie sobie swisnac baze klientow????? To niedopuszczalne. Pewnie, ze nic wam nie zrobia, ale nie szkoda wam tego wszystkiego? Przeciez to jest wiecej warte jak te kilka nedznych zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _darecki Re: Klienci moga latwo wykrecic sie od zarzutow.. IP: 193.108.206.* 05.01.04, 11:59 Zamawiasz kopie musisz pokaza oryginal, a co Policje obchodzi ze Ci cos zaginelo? Jak zgubisz prawo jazdy to sobie jezdzisz na xero? Idziesz i wyrabiasz nowe, a tu jak kupisz kopie aka pirata :) to musisz miec oryginal i tyle :) a tak na marginesie to oryginaly powinny miec takie ceny jak ma swiatfilmu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mundek Re: Legalni piraci w sieci IP: *.bdm.com.pl / 10.1.104.* 05.01.04, 09:09 Wyborcza ostatnio epatuje swoich czytelników z dużą regularnością informacjami (niejednokrotnie wyssanymi z palca) o rzekomym piractwie w naszym kraju, jak chocby akcje policyjne wsród uzytkowników sieci itp. We wszystkich tych informacjach komentuja zazwyczaj policjanci prezentując straszliwe konsekwencje jakie grożą uzytkownikom nielegalnych wersji. Nie zdarzyło się aby spróbowała (gazetka)przedstawić rzetelnie prawny obraz posiadania w domach takiego oprogramowania. Stosowne linki z poważniejszą interpretacją obowiazujących zapisów prawa dociekliwi mogą znaleźć w necie. Cała akcja ma słuzyć w imię politycznej poprawności (zastanawia jednolita postawa mediów) ochronie interesów microsyfu i klientów reprezentowanych przez BSA (uważam, że skojarzenie z BSE nie jest niewłaściwe).Ciekawe co oni (mocodawcy) oferują gazetkom, rozgłosniom itd w zamian za sianie paniki? Odpowiedz Link Zgłoś