Dodaj do ulubionych

Nie jedna taka Magda czeka

16.08.09, 22:28
miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,6932349,Magda_dostanie_mieszkanie.html
kto jeszcze chce mieszkanie z POśrednictwem GW?
można się wpisywać...sam chętnie bym przygarnął kawalerkę w Łodzi za free na
garsonierę:-)
Obserwuj wątek
    • big_news Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 22:35
      Pomyśleć, że są dowcipnisie twierdzący, iż PRL wykitował;)
      • witoldzbazin Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 22:40
        Orwell wiecznie żywy nawet wśród liberałów z PO...mam nadzieję ze nie pozwie
        mnie do sądu za speca od "czarnej,brudnej" roboty szukając pustostanów ;-)
        • big_news Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 22:42
          Radny może i nie, ale, że od światłych forumowiczów, jeśli tylko zechcą tu
          wejść, dostaniesz "za swoje", masz pewne jak w banku;)
          • przyslowie Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 22:49
            POgaduchy do POduchy
            dwóch bra-thanków.

How who you do? Oh, fuck!
            "Idiota to człowiek przyszłości" - cytat z filmu.
            • witoldzbazin Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 22:51
              to takie nocne rozmowy Polaków tylko są...
              • przyslowie Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 22:52
                Nocne POlaków rozmowy... niekontrolowane
                Dialogi na cztery nogi.
                • witoldzbazin Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 22:55
                  przyslowie napisała:

> Nocne POlaków rozmowy... niekontrolowane
                  > Dialogi na cztery nogi.

a-hoj przygodo!!!;-)...właśnie opracowałem trasę po B.
                  cudów nie bedzie,trzeba się nałazić
                  • przyslowie Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 22:59
                    Wreszcie jakaś dobra nowina.
                    Jesteś, Brachu, super! Biguś do pięt Ci nie dorasta. Nie zapominaj,
                    że masz pokazać najcennniejsze zabytki, a nie zgonić po polach i
                    wertepach.
                    • witoldzbazin Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:02
                      primo...biguś to fajny chłop i bez takich mi tu!!!
                      sekundo...szpilek bym nie zakladał
                      • przyslowie Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:10
                        Ja nie będę mieć szpilek.

A Biguś wydawał się być fajnym chłopem, ale jak co do czego to
                        potrafi jedynie... stchórzyć. Co to za chłop? Ani do tańca, ani do
                        różańca, a tym bardziej do wojaczki.
                        • big_news Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:16
                          No.
                          Jestem tchórzem, bo mam jakieś zasady.
                          Cudne wnioski.
                          • przyslowie Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:20
                            Żałuję bardzo, że Twoją naczelną zasadą nie jest zwykła męska odwaga.
                            Innych na nią stać.
                            • big_news Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:23
                              Oczywiście oczywiście.
                              Tylko tak mi coś świta, że jak już przyjdzie co do czego, to jedna ze
                              spodziewanych spacerowiczek nagle wymówi się globusem albo nagłym, zupełnie
                              niespodziewanym, a ważnym spotkaniem albo kontuzją nogi albo pękniętą rurą albo
                              innym super-hiper istotnym wydarzeniem. Pożyjemy, zobaczymy...
                              • przyslowie Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:27
                                Widzisz, słabo mnie znasz.
                                Po pierwsze, nie mam się czego bać, więc?
                                • big_news Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:31
                                  Ja Cię w ogóle nie znam przecież. W odróżnieniu od Ciebie, która znasz mnie jak
                                  zły szeląg.
                                  Ja sobie tylko tak przypuszczam, co też może w końcu z tego spacerownika wyjść...
                                  • przyslowie Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:33
                                    Wiesz, Bigusiu, często sprawdza mi się powiedzenie, że każdy sądzi
                                    podług siebie, swoją miarą.
                                    • big_news Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:37
                                      Owszem, ono dość często się potwierdza.
                                      Jest jednak jedno małe miki:
                                      otóż ja w żadnym momencie nie deklarowałem chęci uczestnictwa w takim
                                      spotkaniu. I nie tylko takim, bo zaproszeń od różnych forumowiczów już trochę
                                      miałem (co sobie zresztą bardzo cenię), ale zawsze bez kręcenia odmawiałem.
                                      Jak więc widzisz nie da się tego wprost do mnie odnieść, bo ja nie robię z gęby
                                      cholewy.
                                      • przyslowie Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:42
                                        Zaproszenia bardzo sobie wielce cenisz, ale odmawiasz ze zwykłego
                                        tchórzostwa, które określasz zasadą. Taka jest prawda. Nie należy
                                        owijać tego w bawałnę, tylko rzeczy nazywać po imieniu.
                                        • big_news Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:45
                                          Znów coś sobie projektujesz.
                                          A rób co tam tylko chcesz.
                                          Przecież nie będę Ci pisał, że od samego zarania, czyli już dobre 7 lat temu
                                          przyjąłem, że nie zamienię znajomości wirtualnych na real, bo raz, że Cię to
                                          pewnie guzik obchodzi, a dwa, że Ty i tak wiesz lepiej ode mnie. Jak zawsze
                                          zresztą. No.
                                          • przyslowie Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:50
                                            Nic tylko same wymówki, wymówki. I ten Twój strach w oczach.
                                            Szczęście od Boga, że z domu nie boisz się wychodzić.
                                            A Longeta się nie boi.
                                            • witoldzbazin Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:54
                                              przyslowie napisała:

> Nic tylko same wymówki, wymówki. I ten Twój strach w oczach.
                                              > Szczęście od Boga, że z domu nie boisz się wychodzić.
                                              > A Longeta się nie boi.

nie znam...jak odpalam brykę to się nawet boję czy dojadę
                                              mimo zapewnień PO wypadków przybywa,a wydawało się ze to PiS z atym stoi
                                              • przyslowie Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:59
                                                Na drodze czy w drodze to nie tylko Ty nie czujesz się pewnie. Takie
                                                życie.
                                            • big_news Re: Nie jedna taka Magda czeka 17.08.09, 00:03
                                              No dzięki dzięki.
                                              Chociaż za to, że nie wymyśliłaś, iż z domu nosa nie wyścibiam.
                                              Ten strach pominę.
                                              Nie chce mi się już tego wałkować.
                                              • przyslowie Re: Nie jedna taka Magda czeka 17.08.09, 00:05
                                                Strach nawet wałkować. Dobrej nocy więc życzę. Niech Ci strachy
                                                chociaż nie śnią.
                                                • big_news Re: Nie jedna taka Magda czeka 17.08.09, 00:10
                                                  Takimi marnymi tekstami mnie nie sprowokujesz, nie wylezę ze swej nory. Kiepską
                                                  metodę obrała.
                                                  A Tobie niech się śnią same przyjemności, te, które lubisz najbardziej.
                                • witoldzbazin Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:32
                                  przyslowie napisała:

> Widzisz, słabo mnie znasz.
                                  > Po pierwsze, nie mam się czego bać, więc?

kogo też...na marginesie;-)
                                  przy okazji podziwiam cierpliwość bigiego,sam bym rzucił mięsem nawet wśród
                                  wegetarian za takie zaczepki;-)
                                  • big_news Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:37
                                    Bo ja jestem niespotykanie spokojny człowiek;)
                                  • przyslowie Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:38
                                    Biguś wobec mnie potrafi wykazać się i cierpliwością, i kulturą, gdy
                                    tego chce.
              • big_news Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:02
                Dzisiaj coś mi mignęło (chyba w Facktach, a mignęło, bo skoncentrowany byłem na
                MŚ w lekkoatletyce), że bodaj na Helu zatapiali uroczyście kuter. Żeby sobie
                mogli jacyś nurkowie od zachodnich sąsiadów popływać atrakcyjnie pod wodą. I tak
                wpadło mi do głupiej łepetyny, że jeszcze całkiem niedawno statki żeśmy bezdurno
                budowali, a teraz je niezwykle mądrze ładujemy na dno. Może by tak pójść jeszcze
                dalej i np. zalać wszystkie kopalnie, żeby amatorzy mocnych wrażeń ze świata
                popenetrowali trudno dostępne chodniki, wysadzili w powietrze huty (a nie, te
                już chyba nie są nasze), no to elektrownie i stocznie (no właśnie: jutro mija
                drugi termin na wpłacenie kasy za dwie stocznie od tajemniczych Katarczyków,
                swoją droga ciekawe, że za dwa takie zakłady mają zabulić coś 300 milionów, a
                taka Hania G-W lekką rączką wspomogła pięciuset milionami ITI dając im na
                stadion Walterów, tfu!, Legii), a na ich zgliszczach ochotnicy z hufców
                krzyżackich popykają sobie w pinbola (czy jak tam się ta pukanina zwie)? Fajnie
                kurna jest, nie ma to tamto.
                • przyslowie Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:05
                  paintballa...
                  Bigusiu, Ty i tak wstydu nie masz.
                  • big_news Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:15
                    Z całą pewnością nie mam.
                    Bo to ja doprowadzam "ten kraj" do całkowitej ruiny.
                    • przyslowie Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:17
                      Pewnie, że nie masz.
                      Wystarczy, że sam siebie doprowadasz do ruiny.
                      • witoldzbazin Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:19
                        szanujmy czyjąś prywatność...i tyle rzekłbym
                      • big_news Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:20
                        O!
                        Znów wiesz o mnie coś, czego ja zupełnie nie wiem.
                        Hm.
                        Fajoska jesteś.
                        • przyslowie Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:22
                          Bo jestem zła na Ciebie. Twoje zachowanie doprowadza mnie do złości.
                          Co ja na to mogę?
                          • big_news Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:24
                            Tylko nie pęknij przypadkiem!
                            Bo tego bym sobie nie darował.
                            A na wszelki wypadek weź... na wstrzymanie. Pomaga.
                            • przyslowie Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:30
                              Jest duże prawdopodobieństwo, że mogę pęknąć...
                              Żłość tak łatwo mi nie przejdzie...
                              Nie wybaczę Ci tego nigdy!
                              • big_news Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:32
                                Określ jeszcze to _tego_.
                                Bo nie wiem o które _tego_ chodzi.
                                Tyle _tego_ było...
                                • przyslowie Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:37
                                  Tego aż tyle nie było, jak chcesz sobie wyobrażać.
                                  Nie wybaczę Ci tego, że doprowadzać mnie do złości!
                                  • big_news Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:41
                                    Aha.
                                    No tak.
                                    To zrozumiałe.
                                    Fakt, że nie do końca, ale przynajmniej się staram.
                                    Cóż, będziesz się musiała niestety uzbroić w cierpliwość. Bo na razie nie
                                    planuję definitywnego rozstania z FŁ (chociaż kilka razy miałem taki szczery
                                    zamiar i nie wiadomo czy mnie znowu co nie kopnie), zatem spokojnie można
                                    przyjąć, że jeszcze nie raz podniosę Ci ciśnienie, czego swoją drogą chyba po
                                    trochu ode mnie oczekujesz. Jako od przedstawiciela ciemnogrodu, żeby nie było.
                                    • przyslowie Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:45
                                      Gwoli ścisłości, wykaż, w którym miejscu określiłam Cię
                                      przedstawicielem ciemnogrodu.
                                      • big_news Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:49
                                        hehehehehe
                                        Nazbierałoby się.
                                        Może nie dosłownie, ale przecież doskonale wiesz gdzie ja się sam lokuję, a tacy
                                        są jednoznacznie określani, a i Ty sama wielokrotnie wyrażałaś niepozostawiające
                                        złudzeń opinie co do tego, że jeśli ktoś ustawia się w tym akurat miejscu, to
                                        jasnogrodzianinem być nie może. Z takimi wstecznymi poglądami?! No za Chiny Ludowe.
                                        • przyslowie Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 23:57
                                          No cóż, skłaniacie się bardziej ku takiemu radykalnemu
                                          konserwatyzmowi...
                                          A zapomniałeś, że Walentynowicz skończyła 80tkę.
                                          Najbardziej zasłużyła się tym, iż to związki wstawiły się za nią,
                                          ale uważa, że obalenie komunizmu bez rozlewu krwi bratniej nie jest
                                          ważne.
                                          • witoldzbazin Re: Nie jedna taka Magda czeka 17.08.09, 00:00
                                            gruba kreska to był błąd...o jakim rozlewie mówimy?
                                            a może zapomniałaś że zło trzeba rozliczyć i tępić,czego cię uczyli POchwalać?
                                            • przyslowie Re: Nie jedna taka Magda czeka 17.08.09, 00:03
                                              Zło trzeba rozliczyć. Jaruzel i reszta mają proces w toku, choć z
                                              głupio sformułowanego zarzutu.
                                          • big_news Re: Nie jedna taka Magda czeka 17.08.09, 00:08
                                            Poczytaj o faktycznej historii Sierpnia 80', to może odkryjesz jego kulisy.
                                            Choćby to, że gdyby nie Anna Walentynowicz i Alina Pieńkowska, to strajk
                                            zakończyłby się po dwóch dniach. Z woli Bolka, oczywiście.
                                            O Jubileuszu A. Walentynowicz pamiętałem, ale chyba nie oczekiwałaś, że wrzucę
                                            tu o tym wzmiankę, którą pewnie i tak by wycięto, a gdyby nawet nie, to zlazłoby
                                            się trochę przyjemniaczków, którzy na swój "światły" sposób "odpowiednio" by ten
                                            fakt uczcili.
                • yavorius Re: Nie jedna taka Magda czeka 17.08.09, 08:53
                  Może zacznijmy od tego, że to nie ITI dostało te pieniądze, że to
                  jest miejski stadion i że umowę wymyślił Marcinkiewicz, no ale oty
                  oczywiście wszystko wiesz najlepiej.
                  • big_news Re: Nie jedna taka Magda czeka 17.08.09, 09:08
                    Nie nie.
                    To Ty jesteś jak zwykle doskonale zorientowany.
                    Przecież to Marcinkiewicz, a nie HGW sprawę sfinalizował, przecież Legia nie
                    jest własnością ITI.
                    Natomiast 300 baniek za stocznie w porównaniu z forsą z kasy miejskiej dla
                    "prywaciarzy", to niewątpliwy sukces ekipy Premiera Tysiąclecia. No i jeszcze,
                    żeby ten szmal w ogóle wpłynął. Dzisiaj upływa drugi termin...
                    • yavorius Re: Nie jedna taka Magda czeka 17.08.09, 12:51
                      Ale stadion jest miejski, kumasz?

Po co ja to piszę, przecież nie kumasz.
                      • big_news Re: Nie jedna taka Magda czeka 17.08.09, 13:33
                        Ale kasę z racji jego egzystencji zbierają Wejchert z Walterem.
                        Kumasz?
                        Że też trzeba takie oczywistości skrobać.
            • big_news Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 22:51
              Na szczęście już nie sami.
              hehehehe
              • przyslowie Re: Nie jedna taka Magda czeka 16.08.09, 22:53
                Na szczęście sami. Stety.
    • Gość: big_cyc Re: Nie jedna taka Magda czeka IP: *.toya.net.pl 17.08.09, 08:32
      wspaniały temat dla tv-toya.
    • yavorius Re: Nie jedna taka Magda czeka 17.08.09, 12:50
      Jakbyś nie wiedział, głupku (a nie wiesz, bo jesteś głupkiem ze
      wsi), to ona dostanie mieszkanie socjalne, które będzie wynajmowała.

Jak chcesz, mogę Ci wynająć swoje mieszkanie, ale obawiam się, że po
      prostu cię na to nie stać, a i mnie przeraża wizja twojego smrodu.
      • big_news Re: Nie jedna taka Magda czeka 17.08.09, 13:31
        A za wynajem zapłaci opieka społeczna, czyli i... Ty.
        O wielce przyjaznym i kulturalnym jak cholera tonie posta nie wspomnę.
        • yavorius Re: Nie jedna taka Magda czeka 17.08.09, 13:44
          big_news napisał:
          > O wielce przyjaznym i kulturalnym jak cholera tonie posta nie
          > wspomnę.

I słusznie.
      • witoldzbazin dzierlatki PrzOdem 17.08.09, 14:48
        yavorius napisał:

> Jakbyś nie wiedział, głupku (a nie wiesz, bo jesteś głupkiem ze
        > wsi), to ona dostanie mieszkanie socjalne

też mam szanse jako głupek...czy dyskryminujecie w PO?
    • paralentum ratunkuuuuu! 17.08.09, 20:39
      Koleś ty jesteś takim głąbem że nawet matce samotnej z domu dziecka zazdrościsz.
      Wyjątkowy z ciebie palant, a co dobre sam się tym chwalisz, pozdrów klony, one
      też dziś zazdrosne i niespokojne.
      • przyslowie My tu sobie gadu-gadu 17.08.09, 20:45
        jak Dziad do obrazu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka