Gość: Jacaranda Kultura w pracy jest obowiazkiem pracownika IP: *.onlink.net 05.02.08, 01:53 a nie jego dobra wola.Dlaczego mamy narazac wspolpracownikow na chamskie zachowanie kolesi.Bluzgi i wulgarnosc poteguja nerwy i agresywne zachowanie wiec jesli taki typ zaplaci za chamskie zachowanie to nerwy mu zaraz przejda. Popieram pracodawce. Ile mozna tolerowac prymitywnych typow. Jesli masz problemy z nerwami to idz do lekarza i sie lecz i nie zajmuj miejsca tym, ktorzy beda godnie reprezentowac swoja firme. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seth Prymitywny typ IP: *.ntlworld.ie 05.02.08, 03:42 Kto jest bardziej prymitywnym typem - ten, kto okrada pracownika, któremu i tak płaci grosze (każe mu kupować spodnie!), ten, co się za nim ujmuje, czy ten, co bluzga? Wasza 'moralność", pieprzeni złodzieje, przyprawia mnie o mdłości. Szkoda, że Osama Bin Laden, jest tylko bytem wirtualnym, stworzonym w Langley, Virginia. Gdyby nie to, byłbym jego fanem - strażnicy cudzej moralności za cudze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Nie dosyć żeś prostak to jeszcze nie umiesz liczyć IP: *.chello.pl 05.02.08, 06:15 6*50 = 300 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Re: Nie dosyć żeś prostak to jeszcze nie umiesz l IP: *.chello.pl 05.02.08, 06:17 to miała być odpowiedź dla Przeklinacza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel fatalne doświadczenia z DHL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 09:03 - skandalem jest to, że przesyłki dostarczają tylko do godz 16. tak jakby ludzie nie pracowali - kiedy chcesz spisac protokół szkody to kurier twierdzi, że wystarczy spisać go tylko w jednym egzemplarzu (w regulaminie jest, że w 2 bo inaczej nie dojdzie się reklamacji). A może właśnie o to im chodzi... - oczywiście przesyłka może mieć uszkodzenia wewnętrzne, których nie widać w momencie odbioru. Regulamin mówi, że protokół szkody można spisać do 7 dni od odbioru. I CO Z TEGO?! Potem dział reklamacji odpisze, że w tej sytuacji brak jest związku przyczynowo - skutkowego i ponieważ minęło np. 3 dni od dostarczenia firma nie ponosi odpowiedzialności!!! CZyli klient jest upupiony. - CO WIECEJ: żeby złożyć reklamację, potrzebny jest jeszcze druk reklamacyjny. Dostępny zasadniczo tylko w ich HUBach. Na internecie nie uświadczysz. - byłem raz w takim HUBie - właśnie w opolu - generalnie odniosłem wrażenie totalnego CHAOSU. Klienci czekali rozwścieczeni w punkcie obsługi klienta, co chwila zaglądał jakiś pracownik i widząc co się dzieje znikał z powrotem za drzwiami służbowymi PROSZĘ PAŃSTWA TO TYLKO PARĘ PRZYKŁADÓW JAK POD POZORAMI WYSOKICH STANDARDÓW OBSŁUGI KLIENTA FIRAM ROBI Z NAS IDIOTÓW. DO TEGO JAK WIDAĆ DOCHODZI JESZCZE FATALNE ZARZĄDZANIE. DRODZY PRACOWNICY: zmieńcie szybko pracę na normalną DRODZY KLIENCI: OLEWAJCIE DHL KTÓRE NIE POTRAFI SZANOWAĆ PRACOWNIKÓW - A CO DOPIERO WASZE PACZKI!!!!! NIGDY WIĘCEJ DHL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nisia Re: fatalne doświadczenia z DHL IP: *.tvteletronik.pl 05.02.08, 15:04 A Pan Paweł to chyba w konkurencji pracuje.... ze sie tak uzewnetrzenia... po kilka razy o tym samym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pancio Re: fatalne doświadczenia z DHL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 22:10 A co może kurierzy w DHL-u mają pracować 24h/na dobę?? Zdarzają się sytuacje że to nadawca wysyła uszkodzony towar więc dlaczego DHL ma za to odpowiadać?? Oczywiście nie zawsze ale zdażają się takie sytuacje.Więc pomyśl czasmi trochę a teraz wyjeb się na plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: fatalne doświadczenia z DHL IP: *.opole.uw.gov.pl 06.02.08, 11:38 Kurierzy mogą pracować na zmianę, kwestia organizacji pracy - z myślą o klienta przecież! DHL odpowiada za to, żeby przyjął do realizacji od nadawcy przesyłkę nieuszkodzoną. Dlatego też jeżeli klient dopełni obowiąku terminowego złożenia reklamacji (UWAGA: protokół szkody można spisać nawet do 7 dni od daty odbioru, tak mówi regulamin samego DHL, tak mówi bodajże też ustawa) to firma nie może się wykręcić tym, że "brak związku" między szkodą a usługą transportową. DHL tak niestety robi. I jesli DHL nie sprawdzi sobie przy nadawaniu przesyłki jej stanu to niestety odbowiada za WSZYSTKIE szkody jakie zostaną swierdzone przy odbiorze. Sam pomyśl... chyba, że jesteś z managementu DHL... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: fatalne doświadczenia z DHL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.08, 18:41 Jeżeli klient sobie życzy dostawę po godz 16 firma DHL umożliwia mu coś takiego. Wystarczy dokupić usługę dostawa terminowa godz. 17-22. Wykupując podstawowy pakiet doręczenia klient zgadza się z tym, że tego typu przesyłka jedzie z kurierem pracującym do godz. 16. Tak więc sprawa organizacji pracy załatwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z kurierów Re: fatalne doświadczenia z DHL IP: *.azartsat.pl 06.02.08, 19:50 nie bronie swojego pracodawcy bo co miesiac jest jakas inna historia. tych co tak najeżdzają na kurierów zapraszam do pracy. przekonacie sie jak zajebiscie sciaga sie paczki z tasmy,potem po raporcie przez godzine nie mozna wyjsc z hali,gdzie pizdzi jak w kieleckim,ani sie ogrzac zima (cale szczescie wiosna idzie),ani nawet zalatwic potrzeby fizjologoczne. po kilku dniach (jak nie po pierwszym) wielu z Was dałoby noge.wyplata tez rewelacja nie jest,wiec dac nam,kurierom,spokój.smiem powiedziec ze i tak odpierd...my kawal dobrej roboty. to ze kogos nie ma w chacie jak przyjezdza nie jest wina kuriera,tym bardziej jesli nie podaje sie nr tel. kazdy ma swoj rejon i nie kiedy nie jest w stanie po raz drugi tego samego dnia przyjechac ponownie. jesli chodzi o nadawanie paczek-kurierzy nie maja rentgena w oczach,aby wiedziec czy cos co jest w paczce jest w calosci czy juz uszkodzone. w sumie dziwie sie po co to pisze. przeciez wszyscy i tak maja to co pisze i kurierow w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: fatalne doświadczenia z DHL IP: 165.72.200.* 16.02.08, 04:15 Co tumanie, próbowałeś naciągnąć przewoźnika na odszkodowanie i sięnie udało? Zanim coś napiszesz zapoznaj siez przepisami, a nie wypisujesz bzdury wyssane z palca. Z tego co wiem to w Opolu nie ma HUBu ale zwykły magazyn z biurem... Jeśli przesyłka jechała, do ciebie tuku jako osoby fizycznej, to masz trochę większe prawa jako konsument, ale po co tobie tłumaczyć takie rzeczy, skoro wypisujesz takie dziwolągi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: fatalne doświadczenia z DHL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 20:05 Ale jestem zła! Zamówiłam kuriera dzisiaj przedpołudniem, miał być do 16tej. Do tej pory go nie było. W biurze telefon non stop zajęty, a 4min temu biuro zostało zamknięte... Co za durny DHL !!!!!!!!!! Nie polecam, szczerze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pancio Re: No i dobrze, niech sie buraki naucza kultury! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 22:11 Sam jesteś burakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klucha op Po wypłacie za przeklinanie w pracy IP: *.gprs.plus.pl 05.02.08, 18:26 Dhl to nie, profesjonalny dostawca przesyłek tylko obóz pracy obowiązki swoich pracowników w dużej częsci przenosi na kurierów którzy pracują po 18 godzin w dużm stresie ciągły brak czasu i naciski na skutecznośc .Noty natomiast dostajemy za byle co i nigdy nie wiadomo ile wpłynie pieniędzy na konto.Człowiek się nie liczy tylko kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boro Re: Po wypłacie za przeklinanie w pracy IP: 77.223.235.* 06.02.08, 16:30 Ty to burak jestes i klamca! Po 18 godzin?? Jakim psim prawem?? Kurierzy zaczynaja o 6.50 a koncza najpozniej o 18, chyba ze fujary i niedorajdy to po 20 ale to juz kpiny i szczyt nieudolonosci polaczonej z lenistwem. Peace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Po wypłacie za przeklinanie w pracy IP: *.chello.pl 05.02.08, 20:01 A co ma do tego ku..a ksiądz. Czy was już w tych mediach całkiem pogieło. wszędzie klechy już sie boję lodówkę otworzyć ,to zaczyna wygladać jak państwo wyznaniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stahoo Po wypłacie za przeklinanie w pracy IP: 165.72.200.* 06.02.08, 13:19 Bardzo mi przykro, że DHL tak traktuje najważniejszych pracowników firmy - czyli kurierów. To w końcu oni reprezentują firmę na codzień, mają ścisły kontakt z klientem i rozsławiają wizerunek DHL. Na całe szczeście nie robią tego Przedstawiciele Handlowi DHL, którzy potrafią tylko podpisać umowę - nic nie wytłumaczą, nie pomogą - ich rola kończy się po nadaniu nr SAP i do zobaczenia kiedyś. Więcej ich nie uwidzisz. I zastępy niepotrzebnych darmozjadów za biurkami, wprowadzających ciągłe procedury, nowe standardy i ustawiających procesy zza biurek, które mają sie nijak do rzeczywistości... Tylko tak dalej - ".. kurierów..." Żeby nie oni to już dawno z tymi waszymi pomysłami by was nie było. Pozdrawiam kurierów z OPOLA- trzymajcie się Wielkie K...wa dla was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koordynator DHL Re: Po wypłacie za przeklinanie w pracy IP: 165.72.200.* 12.02.08, 10:24 A ja lubie ten klimat, a nie takie ąąąąęęęę przez bibułkę.... a jak komuś to przszkadza to niech przejdzie do DPD!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppppp:) Re: Po wypłacie za przeklinanie w pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.08, 11:42 nawet wiem ktory koordynator to lubi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracodawca Niezgodne z prawem pracy IP: *.171.16.209.crowley.pl 16.02.08, 13:52 To o czym tutaj przeczytalam jest absolutnie niezgodne z prawem. 1. Ubranie robocze i srodki ochrony osob pracodawca nieodplatnie musi dostaczyc pracownikom. Nie tylko wtedy gdy sam wymaga specjalnego ubrania, ale takze wtedy gdy ubranie pracownika moze sie zniszczyc podczas pracy 2. Jednorazowa kara pieniezna nie moze przekroczy jednej dniowki 3. Calosc kar w miesiacu nie moze przekroczyc 1/10 wyplaconej pensji Sama nie moglam "bardziej" ukarac pracownika za bardzo powazne przewinienie (picie alkoh. i bojka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurier Re: Po wypłacie za przeklinanie w pracy IP: *.chello.pl 21.02.08, 20:11 Firma nie docenia dobrych pracowników, liczą się tabelki i wykresy. Ważne jest jak co wygląda, nie jak działa. Jeżeli coś możnaby zrobic lepiej - musi to byc zgodne z polityką firmy (nie może nic kosztowac). DHL wydał kupę pieniędzy na Call Center w Łodzi i musi sobie teraz przyoszczędzic na czymś (na premiach Zarządu lub pensjach pracowników - wybór bardzo trudny, ale tutaj podobieństwo do polskich posłów pomoże podjąc właściwą decyzję). W DHLu nie pracuje już nawet jeden kurier na etacie - więc nie ma co mówic o kodeksie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manuel Re: Po wypłacie za przeklinanie w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 06:28 A to ch.je w otwór kakaowy je.ane! DHLowcy nie dajcie się tym zawszonym .izdom! Do boju, obalić pie.dolone ku.ewskie kierownictwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient DHL DHL jest beznadziejny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.08, 12:52 Zniszczyli mi kupioną na allegro lampę. Nawet jej nie przywieźli, tylko odwieźli do nadawcy i wciskali mu, że nadał połamaną. Rok później połamali mi kupione na allegro krzesło. Reklamacji nie uwzględnili, twierdząc, że opakowanie było nieuszkodzone. Czyli że krzesło było wysłane połamane. I nie sądzę, że to wynika z braku kultury albo braku czarnych spodni u pracowników, tylko z tego że szefostwo szuka poprawy obsługi klienta nie tam gdzie trzeba. Co z tego, że facet mówiący piękną polszczyzną i w czarnych spodniach przywiezie mi przesyłkę, która w transporcie została zmielona na proszek, hę??? Odpowiedz Link Zgłoś
kampai Koordynator ds. przeklinania 03.03.08, 08:30 Co ta osoba będzie robić, jak ja zwolnią? Zajmuje się donosicielstwem, co jest nieskończenie podłe. Gdybym został kolejnym prezesem DHL, ta osoba byłaby pierwsza do wyrzucenia a stanowisko do likwidacji. Ta osoba, ten koordynator, musi mieć świadomość, że nigdzie więcej nie znajdzie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Po wypłacie za przeklinanie w pracy IP: *.lodz.msk.pl 05.03.08, 21:57 Ale ch.ujowa robota. Żeby k.urwa przeklinać nie było można? Odpowiedz Link Zgłoś
polld74 Re: Po wypłacie za przeklinanie w pracy 09.03.08, 20:21 Prezesi DHL mają w dupie polskie prawo, powinni posiedzieć w wydobywczym jak Dochnal, takie praktyki są sprzeczne z kodeksem pracy. Druga sprawa co dzieje się z tymi pieniędzmi, bo nawet jeśli są w regulaminie zapisane kary to po pierwsze do pewnej kwoty, po drugie pieniądze z kar (potrąceń) idą na fundusz socjalny a nie do kieszeni szefa, można natomiast obok pensji zasadniczej wpisać w umowę premię i z niej potrącać (ale tu także obowiązuje zasada przekazywania na fundusz socjalny). Sytuacja w której szef nakłada kary i jednocześnie czerpie z tego korzyści finansowe to jawny kryminał. Zawiadomię odpowiednie służby i sądzę, że przetrzepią DHL dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rechotnik U mnie w pracy szef klnie tak samo IP: *.135.240.220.dynamic.dsl.comindico.com.au 15.03.08, 10:35 jak inni pracownicy. Ja gdy zwracam im uwage jezeli kna w rozmowie ze mna uwazany jestem za czarna owce. Jak klna pomiedzy soba udaje ze nie slysze, bo skutek jest jeszcze gorszy gdybym sie odezwal. Tego chamstwa i braku kultury to wszedzie i na kazdtm kroku w kazdym kraju jest pod dostatkiem. Jak bylem w Ameryce bardzo nie lubialem jak klneli , bo myslalem ze to tylko nasi i ruskie to taka cholota. O jakze sie mylilem. Jak mialem kontakt z Jugoslowianami to dopiero sie nasluchalem i stwierdzilem ze nasi i ruskie to baranki naprzeciwko nich. Jednak dopiero po kontaktach z "kultura angielska" stwierdzilem ze to dopiero wulgarny i chamski kraj. Jeszcze nikt ich nie pobil w mojej kartotece wulgaryzmu i chamstwa. A tyle sie mowi o angielskiej kukturze, bzdura jakiej swiat nie widzial !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAB Re: Po wypłacie za przeklinanie w pracy IP: *.brt.vectranet.pl 15.03.08, 12:13 Następny głupi pomysł na obniżenie kosztów,a zwiększenie zysku. A Prawo gdzie w D..ie przez duże (D). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.j14w6.net Przeklnie ksiądz czasem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 07:34 cyt "Anita Dmitruczuk: Przeklnie ksiądz czasem? Ks. Eugeniusz Walczak*: Pewnie, że tak (śmiech). Jak każdy. Ale nie będę wymieniał." człowiek narodzony na nowo (chrześcijanin, uczeń Chrystusa - zob. Ew św.Jana rozdz.3!) nie ma potrzeby ani ochoty przeklinać. Kiedyś żyłem w grzechach i rzeczywiście tak bym się tłumaczył, że każedemu może się zdarzyć ..., ale od dziesięciu lat, gdy się nawróciłem, pojednałem z Bogiem nie przekląłem ani razu (to nie chwalenie się, to chwalenie Boga za Jego moc przemiany - wystarczy zawołać do Boga i prosić o zbawienie - czytać Ewangelie, a tam wszystko jest napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Po wypłacie za przeklinanie w pracy IP: *.acn.waw.pl 11.05.08, 23:35 Pozytywny wizerunek firma będzie miała, jak będzie rzetelnie wypełniała swoje zadania i świadczyła usługi na odpowiednim poziomie.Na razie usługi są na żenująco niskim poziomie, w dziale obsługi klienta każdy udziela innej informacji, a po paczki każą samemu przyjeżdżać mimo, że za dostarczenie wzięli kasę. Do mnie może przyjść kurier w fioletowych spodniach byle by przyszedł.A swoją drogą to skandal,że pracodawca nie zapewnia odzieży roboczej.W tej sytuacji pracownicy powinni wystąpić do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Po wypłacie za przeklinanie w pracy IP: *.gprs.plus.pl 11.07.08, 21:57 a mnie wkur...li maksymalnie kurierzy z Opola bo nie chce sie torbom chodzic drugi raz w nastepnym dniu i wiecie co robia zostawiaja cenna paczke frajerom w innych mieszkaniach i nie musza juz wracac do adresata a ja kur......a pytam kto ich do tego upowaznil kiedys oddali paczke frajerowi i trzymal ja miesiac a teraz znowu ta sama historia no to kur....a nie ma mine to kiepie nie zostawiaj paczki tylko wez do firmy a ja sobie po nia przyjade a nie ze bede po menelach chodzil i prosil o swoja otwarta paczke kur.....a co za debile z tego dhl nie ma mnie to zostaw w firmie sam przyjade to o swoja dupe dbaja i musze sie wkurrr....c caly piatek sobote i niedziele a u mnie czekaja na paczke a ten dba o swoja dupe i zostawia u kogos innego samarytanin z czerwonego krzyza no kurr.....a tak mnie wpieprzaja ze nie macie pojecia chce swoja paczke jakbym nie odbieram to znaczy ze mine nie ma zakupte paly i wtedy jade do was do firmy sam sobie odebrac a nie zostawiacie u kogos innego kurrr..a kto was do tego upowaznil jest adresat i macie tam zalatwic sprawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia DHL leci w kulki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 20:06 Ale jestem zła! Zamówiłam kuriera dzisiaj przedpołudniem, miał być do 16tej. Do tej pory go nie było. W biurze telefon non stop zajęty, a 4min temu biuro zostało zamknięte... Co za durny DHL !!!!!!!!!! Nie polecam, szczerze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jw1971 Re: DHL leci w kulki ! 15.05.09, 09:55 Ja wczoraj czekałem na pilną przesyłkę, brak kontaktu, brak awizo, podobno kurier spotkał moje dziecko przed domem, które o niczym nie wiedziało, a więc nie miało potrzebnej gotówki do odbioru paczki i stwierdził, że przyjedzie w poniedziałek...to nic, że w poniedziałek wyjeżdżam, to nic, że przesyłka jest pilna, a reklamacje, owszem, można złożyć - tylko po co? A kurierowi życzę podobnej sytuacji jaka mnie spotkała, może czegoś się nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronson skandal w DHL OPOLE IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.04.10, 20:05 W ostatnią środę znaleziono ok 170 nie doręczonych przesyłk u pewnego kuriera DHL. Kurier nie doręczał przesyłek i woził je na pace auta. Wpadł przy rutynowej kontroli. Ale to co najważniejsze - policja nie została wezwana z obawy przed wyciekiem informacji do mediów. Łeb hydrze ukręcono. Kurier został oczywiście zwolniony, ale przypuszczalnie nie poniesie żadnej kary, ponieważ opłaty za niedoręczone przesyłki zostały potrącone z jego faktury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio nikomu nie polecam pracy w dhlu IP: *.ozd.abpl.pl 09.06.10, 00:13 praca w dhlu to kolchoz a nie renomowana firma kurier jest nikim a kierownictwo bogami tylko z za biurka dyrygowac potrafia nic pozatym jedno wielkie nieporozumienie jak juz obrandujesz busa jest po tobie odrazu nastepna faktura jest po nizej kosztow ktore ponosisz majac tam busa jednym slowem mowiac przesrane i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
przemo_opole Re: nikomu nie polecam pracy w dhlu 09.06.10, 11:11 Podaj jakieś konkretne liczby, bo tak to każdy może napisać... Odpowiedz Link Zgłoś