b_j Katolicy ubliżają Jezusowi Chrystusowi 17.05.08, 21:15 Kościół Katolicki, to zgodnie z Apokalipsą, Wielka Nierządnia-Antychryst, instytucja, która zupełnie wypaczyła naukę Jezusa Chrystusa. Jezus nie chce mieć nic wspólnego z katolicyzmem. Każdy kto umie czytać Ewangelię o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Re: Kleczewska, Nieznalska, Anda Rottenberg ... IP: *.magma-net.pl 17.05.08, 21:22 ... tak zwana pretensjonalna pseudo-awangarda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dytylius Re: Kleczewska, Nieznalska, Anda Rottenberg ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 21:33 Nazywanie łajna awangardą jest brakiem wiedzy o sztuce wspłóczesnej! Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Kleczewska, Nieznalska, Anda Rottenberg ... 17.05.08, 21:36 Ale ciekawe jest to, że takie łajno znajduje poklask w Gazecie Wyborczej i podobnych jej szmatławcach. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Kleczewska, Nieznalska, Anda Rottenberg ... 17.05.08, 23:13 vitabravo napisał: > Ale ciekawe jest to, że takie łajno znajduje poklask > w Gazecie Wyborczej i podobnych jej szmatławcach. Sztuka przez dziesiecilecia byla nazywana przez komunistyczne latachy "lajnem", na szczescie sztuka zawsze potrafila sie obronic sama, poniewaz to ludzie ja odbieraja i oceniaja a nie komusze scierwa jak tutaj PiS z SLD...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Re: Kleczewska, Nieznalska, Anda Rottenberg ... IP: *.magma-net.pl 18.05.08, 10:01 > Ale ciekawe jest to, że takie łajno znajduje poklask > w Gazecie Wyborczej i podobnych jej szmatławcach. > Łajno jest łajnem w każdym okresie czasu. Nawet w okresie władzy żydokomuny były reakcje szlachetne i były gó..ane. I każdy potrafi to odróżnić, bez instrukcji politruka z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 widac orlos nawrocil sie i boi sie golizny i ze 17.05.08, 22:10 podpadnie facetom w czarnych sukienkach i nie pojdzie do nieba... Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard.j.p2 zeszmacanie wartosci !! 17.05.08, 22:15 Papież pojawia się w ... godzinę po "goliźnie" Znalem harcerza, ktory zanim zapali papierosa zdejmowal bluze mundurowa na pytanie Dlaczego ?? odpowiadal "Harcerz nie pali !!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: octavian Re: zeszmacanie wartosci !! IP: 82.160.7.* 18.05.08, 10:14 Rysiu, debilku. Naucz się ortografii bo rzygać się chce jak się czyta takich jak ty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: zeszmacanie wartosci !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.08, 11:02 wieksza cześc publicznosci juz sie dawno zeszmaciła no ale pokazanie jej tego na Scenie - to juz jak dla nich zbyt duzo ten konflikt hipokryty dawno w sztuce poznano i mozna dalej nie mówić i brnać w tym g... druga rzecz to jest widzenie sztuki i twórców - takie szmatławe media maja słuzyc jakieś ideologii państwowej, maja zakłamac rzeczywistosc - a nie twórcy bo on ma raczej burzyc to co tak mozolnie poprawna wieksza czesc hołoty sobie tworzy a nie klaskac im Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W ryj? Re: Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 22:26 Morda synek. The skin pl lol nie mogłeś głupszego nicka wymyślić parchu. Śmierdzący maryjny prowokator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TVman Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 22:39 Proszę się nie czepiać tv. Miał być nius i jest. Teraz czekam kiedy ktoś pociągnie Tuska do odpowiedzialności za za bazeceństwa ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanklo Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 17.05.08, 23:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obstruktor Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 17.05.08, 23:37 A ja powiesilem zdjecie Papieza w ubikacji i od razu lepiej mi sie robi. Jest kolejny dowod na moc cudowna. I nie obrazam niczyich uczuc religijnych bo wierze w Boga a nie w Papieza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd123 Re: Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 09:08 taa, i pewnie lubisz ciepła kupe na klacie, idz sie leczyc czlowieku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wernyhora Re: Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 09:43 Jak widąć mamcia cie powiła przy oddawaniu stolca czyli defekowała śmierdzą twoje myśli czerwony buraku! Kudy ci maminy stolcu do JPII! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę IP: *.gprs.plus.pl 17.05.08, 23:40 a rozbierane zdjęcia Koteckiej w internecie jakoś nie przeszkadzają a przecież to dyrektorka publicznej telewizji-wystarczy w google wpisać kotecka i są zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gogelas Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 23:43 TVP-pisuarowa,-ty zwykła k...a jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2.000.000 Orłoś też sprzedał się PISowi? IP: 82.160.117.* 18.05.08, 00:07 Kurcze, szkoda gościa. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę 18.05.08, 00:45 kiedyś to człowiek w teatrze mógł godzinami podziwiać jak "drzewa umierają stojąc" Odpowiedz Link Zgłoś
polak_kr Odwalcie się od Papieża, krzyża i katolicyzmu 18.05.08, 01:16 mam pomysł na spektakl... Rabin posuwa Biedronia ubranego w mundur SS, pasuje do tematu jak ulał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Odwalcie się od Papieża, krzyża i katolicyzmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.08, 10:45 mama cie nie kocha, tato wchodzi ci do wanny Odpowiedz Link Zgłoś
sklis Miejsce krzyża jest w kościele 18.05.08, 22:08 Miejsce krzyża jest w kościele, a nie w publicznej telewizji. Tymczasem TVP narzuca WSZYSTKIM Polakom, również wyznającym inne wyznania i niewierzący, katolicki światopogląd. "Dzisiaj świętujemy dzień taki-to-a-taki..." - mówi spikerka. Nie, nie ŚWIĘTUJEMY - katolicy świętują. Religia nie jest sprawą publiczną - jest sprawą PRYWATNĄ, OSOBISTĄ. I proszę to szanować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę IP: *.tktelekom.pl 18.05.08, 01:37 Kleczkowska już nieźle namieszała w Złotopolskich, więc niech lepiej nie rusza teatru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 06:42 Zło zawsze było krzykliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Re: Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 06:54 Konkurencja kobietę załatwiła. TVP poszła na czyimś pasku. Ciekawe co z tego mają? Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę 18.05.08, 07:34 Jan Pawel II byl wstydem dla Polski i Polakow. Jestem Polakiem i mam to prawo otwarcie stwierdzic. Do 1989 wspomagal walke ze zbrodniczym systemem komunistycznym i robil to dobrze. Jednak po tym roku stal sie wrogiem wszystkiego co dobre i prawdziwe. I tego mu nigdy nie wybacze. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę 18.05.08, 07:42 Male addendum: mowiac, ze byl "wrogiem wszystkiego co dobre i prawdziwe" chodzi mi o to, ze sprzeciwial sie rownemu traktowaniu plci (brak zgody na swiecenia kobiet), opowiadal sie za tlumieniem naturalnych odruchow ludzkich (propagowanie abstynencji wsrod ksiezy i osob zagrozonych AIDS - to ostatnie zamiast stosowania prezerwatyw), opowiadal sie przeciwko sekularyzacji zycia spolecznego i stal za wprowadzaniem doktryn koscielnych do sfer ktore powinny byc od nich wolne, przeciwstawial sie wartosciom rodzinnym takim jak na przyklad prawo do malzenstwa i adopcji przez malzenstwa homoseksualne, i tym podobne sprawy. Jako Polak nie moge akceptowac tego typu spojrzenia i postawe Jana Pawla II musze potepic. To oczywiscie nie zmienia faktu, ze wyzej wymieniony czesto opowiadal sie po stronie biednych i mniej pokrzywdzonych i dlatego przesada bylo stwierdzenie, ze byl wrogiem wszystkiego co dobre i prawdziwe. Jednak uwazam, ze zrobil wiele zlego i tego naprawde nie moge mu wybaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę IP: 212.160.234.* 18.05.08, 13:10 Ty k***a ośle zasrany,JP II był wstydem dla Polski??? J****j sie w łeb!! Odpowiedz Link Zgłoś
balrog008 Re: Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę 18.05.08, 15:50 xs550 napisał: > Male addendum: mowiac, ze byl "wrogiem wszystkiego co dobre i prawdziwe" chodzi > mi o to, ze sprzeciwial sie rownemu traktowaniu plci (brak zgody na swiecenia > kobiet), opowiadal sie za tlumieniem naturalnych odruchow ludzkich (propagowani > e abstynencji wsrod ksiezy i osob zagrozonych AIDS - to ostatnie zamiast stosow > ania prezerwatyw), opowiadal sie przeciwko sekularyzacji zycia spolecznego i st > al za wprowadzaniem doktryn koscielnych do sfer ktore powinny byc od nich wolne > , przeciwstawial sie wartosciom rodzinnym takim jak na przyklad prawo do malzen > stwa i adopcji przez malzenstwa homoseksualne, i tym podobne sprawy. Jako Pola > k nie moge akceptowac tego typu spojrzenia i postawe Jana Pawla II musze potepi > c. To oczywiscie nie zmienia faktu, ze wyzej wymieniony czesto opowiadal sie p > o stronie biednych i mniej pokrzywdzonych i dlatego przesada bylo stwierdzenie, > ze byl wrogiem wszystkiego co dobre i prawdziwe. Jednak uwazam, ze zrobil wie > le zlego i tego naprawde nie moge mu wybaczyc. Ironia czy serio masz takie poglądy? Jeszcze by tego brakowało aby Papież hołdował lewackim widzimisiom- relatywizmowi moralnemu, pogardą dla tradycji, akceptacją dewiacji nazywanych "odmienną orientacją" i jeszcze oddawania im na pastwę biednych, niewinnych dzieci. Lewica doprowadza Europę do marginalizacji (wzrost gospodarczy eurokołchozu rzędu 1,5-2%), upadku cnót i wartości i nie sprzeciwia się zalewowi islamu na kontynent- wszystko w imię dziwnej "tolerancji" (w ich rozumieniu systemu akceptacji patologii społecznych) i poprawności politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę 18.05.08, 17:42 Papiez reprezentowal ultra-konserwatywne poglady na zycie. Moze dla ciebie konserwatyzm to cos pozytywnego jednak dla mnie jest to czyms zdecydowanie zlym. Do pewnego czasu wierzylem w to, ze robi on cos dobrego jednak pozniej zauwazylem, ze jego slowa utrwalaja anachroniczny system spoleczny ktory uderza w wielu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
balrog008 Re: Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę 18.05.08, 21:23 xs550 napisał: > Papiez reprezentowal ultra-konserwatywne poglady na zycie. Moze dla ciebie kon > serwatyzm to cos pozytywnego jednak dla mnie jest to czyms zdecydowanie zlym. > Do pewnego czasu wierzylem w to, ze robi on cos dobrego jednak pozniej zauwazyl > em, ze jego slowa utrwalaja anachroniczny system spoleczny ktory uderza w wielu > ludzi. Gdyby był ultrakonserwatywny to by nie poparł reform Soboru Watykańskiego II :) Niektórzy zarzucali mu nawet zbytni liberalizm... Ale konserwatywny jednak był, choć nie "ultra" (na bardziej konserwatywnego wygląda Benedykt XVI m.in sprawa Rytu Trydenckiego). Ja konserwatyzm (obyczajowy i religijny!) traktuję akurat pozytywnie :) A do ateistów- dlaczego chcecie się wyrzekać kultury Europejskiej- grecko-łacińskiej?? W imię czego, co proponujecie w zamian?? Prawo Szariatu?? (bo przy obecnych działaniach wobec imigrantów chyba niedługo zacznie obowiązywać, może jeszcze nie za mojego życia ale wnuków chyba tak). Bo to wygląda jak działania komuchów "zrobimy rewolucję a potem jakoś to będzie". Odpowiedz Link Zgłoś
xelef Re: Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę 18.05.08, 12:06 Weź cegłówkę i pie..ij się w główkę- wspierał system i za to pewnie w 1981 roku chciano mu "podziękować" strzelając do niego na placu św. Piotra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.05.08, 12:57 cóż to za kretyński, nie mające oparcia w faktach bulgot? Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę 18.05.08, 17:37 Widze, ze jak cos nie pasuje do waszego katolicko-narodowego postrzegania swiata to ublizacie rozmowcom. W sumie mnie to nie dziwi. Ja zaprezentowalem poglad bez posuwania sie do wyzwisk ale juz przyzwyczailem sie do tego, ze koledzy z prawicy raczej kulturalnie nie potrafia sie zachowac. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę 18.05.08, 17:50 Poza tym dajcie sobie na wstrzymanie z osobistymi atakami. Wyrazilem swoja opinie i mam do tego prawo. Troche mnie ponioslo w czesci po tym co przeczytalem i przyznaje, ze moze uzylem ciut za mocnego slowa. Jednak nikomu nie ublizalem. JP2 byl postacia polityczna bo sam uczestniczyl aktywnie z zyciu politycznym na najwyzszych szczeblach. Jako taki podlega ocenie. Mowimy tutaj o osobie publicznej ktora sama miala mocne poglady. A kiedy slysze, ze telewizja nie bedzie robic programu ze wzgledow opisanych powyzej to mnie po prostu rzuca. Takze pokoj ludzie i wybaczcie jezeli rzeczywiscie za mocno sie wypowiedzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 21:47 O jej.Mózgu to ty człowieczku nie masz. Polakiem to nie jesteś choć chcesz nim być.Na pewno jesteś głupkiem. Masz jednak prawo żyć , nawet wsród Polaków. Brzydzę się tego, że zaliczasz się do Mojego Narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt poziom agit-propagandy IP: *.net.autocom.pl 18.05.08, 08:43 w wykonaniu niedouków-wykształciuchów GazWyba jest juz niższy niż poziom propagandy ich stalinowskich poprzedników. Tyle ze, niestety, poziom wykształcenia społeczeństwa, został do tego stopnia obniżony przez świadome poczynania ich zbrodniczych mocodawców - że to qowno jest dalej kupowane. Niestety, ludzie lubią być niewolnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
led47 Re: poziom agit-propagandy 18.05.08, 12:10 Strasznie cię boli ze Nasz (wasz) Dziennik dalej ma maly naklad? Kupuj więcej egzemplarzy. Poziom wyksztalcenia spoleczeństwa jest taki jaki jest - każdemu wolno myśleć i wypowiadać się, czego najlepszym przykladem jest twoj post na tym forum. Propaganda GW ? Po prostu informacja jak każda inna. Propagandą w najgorszym stalinowskim stylu przejętym przez TVPiS jest informacja Teleekspresu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kill B. Ciekawsze od wajdowskiej wazeliny IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.08, 09:01 Dziekuje polskiej inteligencji, ze potrafi nie jest konform i nie jest wazeliniarska jak niejaki wajda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woland Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 09:09 dziękuję TVP!!!! Dzięki temu zapałałem chęcią obejrzenia tego spektaklu. Z pewnością go nie ominę. Słusznie o TVP pisze się częśt TV Białoruska oddział w Wawie!! Na marginesie nie rozumiem czemu PiSowi tak to przestrzega. Wystarczy spojrzeć na ich liderów żeby zauważyć że to dewianci seksualni (np. eks premier co to z kobietą nie spróbował...) i inni zboczeńcy. Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę 18.05.08, 09:25 To bardzo typowe. Kilka lat temu teatr "Wierszlin" z Supraśla wystawił sztukę o św.Wilgefortis (pl.wikipedia.org/wiki/Święta_Wilgefortis). Aktorzy przygotowali rekwizyt:ukrzyżowane ciało kobiece - z twarzą Chrystusa. Jakiś radny-prymityw z LPR-u czy też innego PiS-u chciał cofnąć dotację dla Teatru za rzekomą obrazę uczuć religijnych. Jest to typowe dla części Polaków-katolików. Religii uczą ich niedouczeni katecheci. Mierni księża,"zaliczający" seminaria wygłaszają coniedzielnie homilie, biorąc ściągi od RM przy okazji przesiąkając ideologią róznych "profesorów" w rodzaju Nowaka dwojga imion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Re: Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę IP: *.lodz.mm.pl 18.05.08, 09:31 Panie skinie pan jest skandalem nie tylko na skale RP. Ale na skale cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Re: Jeśli tam pójdę, to tylko z pomidorami i jajam IP: *.magma-net.pl 18.05.08, 10:03 Niestety, trudno jest o nieświeże jaja. Będe musiał obrzucić "artystów" jajami świeżymi. Odpowiedz Link Zgłoś
antidotunazalganiewubekistanie TVP jest pruderyjna bo nie jest żydoUBecka! 18.05.08, 10:20 Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Jest jak najbardziej żydoUBecka ! 18.05.08, 12:25 Nie sądzę, abyś chciał zniechęcić agentów do kupna biletów. Oni i tak słuchają swojego towarzysza sekretarza. Jak każe im pójść to pójdą. Jak na wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
wajdzik_presentation1 vitabravo..Psia kupa,uwaga!można wdepnać.... 18.05.08, 13:15 Odpowiedz Link Zgłoś
12345on Re: Jest jak najbardziej żydoUBecka ! 18.05.08, 16:53 vitabravo napisał: > Nie sądzę, abyś chciał zniechęcić agentów do kupna > biletów. Oni i tak słuchają swojego towarzysza sekretarza. > Jak każe im pójść to pójdą. Jak na wybory. > A spektakl jest w ich typie. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę 18.05.08, 10:27 Za piosenkę , do której link poniżej , jej autor Ryszard Makowski został zwolniony z pracy w podlegającym działaczom PO, Domu Kultury w Warszawnie. pl.youtube.com/watch?v=SjBglgerApk Przeżyliśmy Ruska, przeżyjemy i Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę IP: *.toya.net.pl 18.05.08, 10:43 a zmuszają do oglądania ? siła ciągną do teatru? i kogo jeszcze obchodzi papież? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesiofromireland Pruderyjna TVP krytykuje reżyserkę IP: *.ntlworld.ie 18.05.08, 10:45 piekna wiadomosc doprawdy, bardzo latwo jest w polsce zostac popularnym artysta promowanym przez najwieksze media prawde mowiac jestem inzynierem i ze sztuka wspolnego mam nic, ale jesli zechce zmienic zawod i zostac artysta - pikus wystarczy nasrac na zdjecie polaka wielkiego papierza swietego i juz, jestem obecny we wszelkich mediach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser Re: raczej HWD p Kleczewskiej i innym miernotom? IP: *.anonymizer.ccc.de 18.05.08, 11:20 Odpowiedz Link Zgłoś