Dodaj do ulubionych

Prezentację maturalną sprzedam

• Gość: Parism Sprzedam pracę maturalną motyw rozstania, wędrówki IP: *.cable.smsnet.pl 09.10.11, 12:51
      Witam,

Do sprzedania mam prezentację maturalną na dwa tematy:

1. Scharakteryzuj motyw rozstania i omów jego znaczenie w wybranych dziełach literackich (motyw rozstania), oraz
      2. Przedstaw i omów funkcje motywu wędrówki w wybranych utworach literackich (motyw wędrówki).
      Obie prace pisane były przez polonistę i są na najwyższym poziomie.
      W skład prezentacji wchodzi:
      - bibliografia, czyli literatura podmiotu i literatura przedmiotu - bardzo dokładna, dzięki czemu nie trzeba jeździć po bibliotekach i szukać książek,
      - ramowy plan wypowiedzi, czyli wstęp, kolejność prezentowanych argumentów i wnioski, oraz
      - treść prezentacji, a także
      - wskazówki dotyczące przedstawienia prezentacji i przykładowe pytania.

Osoby zainteresowane proszę o kontakt na adres e-mail: Parism@interia.eu
      • etemil87 Re: Sprzedam pracę maturalną motyw rozstania 26.11.11, 15:37
        Sprzedam prezentację maturalną dotyczącą motywu rozstań w literaturze. Temat bardzo dobrze opracowany i sprawdzony przez polonistę. Prezentacja zawiera: treść pracy - 4 strony A4, literaturę przedmiotu i podmiotu, ramowy plan wypowiedzi oraz cytaty. Prezentacja została oceniona na maksymalną liczbę punktów. Jest pisana zrozumiałym językiem, co ułatwia naukę do egzaminu ustnego. Polecam!
        • Gość: jastuska bohaterowie literaccy różnych epok w poszukiwaniu IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.12, 21:45
          Witam, mam do sprzedania (tanio!) pracę maturalną na temat: "Bohaterowie literaccy różnych epok w poszukiwaniu szczęścia. Przedstaw na wybranych przykładach". Praca zdana jest na bardzo wysokim poziomie, dołączam do niej konspekt i planszę z cytatami. Zainteresowanych proszę o kontakt: jastuska@wp.pl. Gorąco polecam!
          • Gość: sabinatk@gmail.com Re: bohaterowie literaccy różnych epok w poszukiw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.14, 16:02
            witam mam pytanie czy dalej jest aktualna oferta i jaka cena
        • Gość: filolozka88 Re: Sprzedam pracę maturalną motyw rozstania IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.12, 12:37
          Jestem absolwentką filologii polskiej Uniwersytetu Śląskiego. Mam do sprzedania 16 prac rzetelnie napisanych przeze mnie (zajmuję się tym od 4 lat i fakt, że nie napisałam ich 50 jak niektórzy oznacza, że wolę napisać ich mniej, a robię to porządniej). Każda praca zawiera:
          bibliografię (literatura podmiotu i przedmiotu)
          wraz z całym konspektem (plan ramowy wypowiedzi)
          oraz kartkę z cytatami, którą zabiera się na maturę ( gdyż nie ma obowiązku uczenia się cytatów na pamięć)
          oprócz tego do pracy z zakresu malarstwa załączam reprodukcje, cztery prace zawierają także prezentację w power poincie !
          GWARANTUJĘ PO KUPIENIU PRACY KONTAKT ZE MNĄ. W RAZIE WSZELKICH WĄTPLIWOŚCI JESTEM ZAWSZE DO DYSPOZYCJI ! (niektórzy po otrzymaniu kasy nie odpisują na pytania i nie udzielają wszelkich info.! Zależy mi by swoją pracę wykonać kompleksowo i jako świeżo upieczona nauczycielka dbam o to by uczeń był w pełni przygotowany do matury !)
          Głównym atutem pracy napisanej polonistkę jest fakt, że zawiera ona wszystko czego komisja oczekuje! Sama jestem nauczycielką i wiem na co zwracać uwagę!
          PISZĘ RÓWNIEŻ NOWE PRACE !
          Cena napisanej już prezentacji : 40 zł
          Cena nowej: 50-120 zł w zależności od trudności tematu i wkładu jaki będę musiała wnieść.
          Tytuły prac:
          1. „Przedstaw kreacje bohaterów literackich, którzy doświadczyli okrucieństw II wojny światowej i próbują odbudować świat wartości .”

2. „Przedstaw sposoby portretowania postaci matek cierpiących w literaturze i malarstwie na podstawie analizy przykładów”
          3. „Literackie portrety matek. Omów na przykładach różnych epok.”
          4. „Język polskiej piosenki młodzieżowej. Przedstaw różne formy ekspresji i ich rolę.” (+ piosenki, teksty piosenek i prezentacja w power poincie !)

5. „Analiza i interpretacja piosenek hip-hopowych. Omów na wybranych przykładach”

6. „Miłość jako temat literacki. Omów na przykładzie wybranych tekstów literackich.”

7. „Miłość jako siła fatalna. Omów temat, analizując wybrane teksty literackie”

8. „Wpływ wojny na psychikę człowieka. Podaj i omów przykładny odwołując się do wybranych utworów powojennych” (+prezentacja w power poincie!)

9. " Literackie obrazy miłości niespełnionej. Scharakteryzuj sposób kreowania takich bohaterów z różnych epok.”

10. „Motyw powstań narodowych w literaturze różnych epok. Przeanalizuj wybrane utwory.”

11. „Przemiana wewnętrzna jako istotny element w kreacji bohatera literackiego. Przedstaw zagadnienie na wybranych przykładach” (+prezentacja w power poincie!)

12. „Katastroficzna wizja świata w poezji i w malarstwie czasów wojny. Omów na wybranych przykładach”
          13. "Na podstawie wybranych przykładów pokaż funkcjonowanie motywu pieniądza w literaturze."
          14. "Motyw szaleństwa w literaturze i sztuce różnych epok. Omów odwołując się do wybranych przykładów" ( reprodukcje + prezentacja w power poincie !)
          15. "Przedstaw portret ojca w wybranych utworach literackich różnych epok."
          16. " Ślady wątków biograficznych w twórczości pisarza. Omów na przykładzie analizy utworów wybranego autora"

Kontakt : filolozka88@o2.pl

• Gość: kinga Re: Sprzedam pracę maturalną motyw rozstania IP: *.xdsl.centertel.pl 01.03.12, 20:58
          Chciałam zapytać jaki jest koszt pracy maturalnej oraz o dokładny jej temat. Z góry dziękuje
        • Gość: malgorzatar Praca maturalna:romantyków spojrzenie na świat IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.12, 18:40
          Tanio!!! praca maturalna temat: "romantyków spojrzenie na świat. omów temat na wybranych przykładach literackich ". zdana na 90%! do pracy dokładam: konspekt: ramowy plan wypowiedzi, literatura podmiotu i przedmiotu. przykładowe pytania. praca zawiera 7 lektur nie są to grube książki zainteresowanych proszę o kontakt na email: malgorzatar684wp.pl
        • Gość: ~~=maja Re: Sprzedam pracę maturalną motyw rozstania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 01:52
          witam. czy ta oferta jest jeszcze aktualna??
      • etemil87 Re: Sprzedam pracę maturalną motyw rozstania 26.11.11, 15:38
        Sprzedam prezentację maturalną dotyczącą motywu rozstań w literaturze. Temat bardzo dobrze opracowany i sprawdzony przez polonistę. Prezentacja zawiera: treść pracy - 4 strony A4, literaturę przedmiotu i podmiotu, ramowy plan wypowiedzi oraz cytaty. Prezentacja została oceniona na maksymalną liczbę punktów. Jest pisana zrozumiałym językiem, co ułatwia naukę do egzaminu ustnego. Zainteresowanych proszę o kontakt - gg 3928633. Polecam!
      • Gość: ania Sprzedam pracę maturalną IP: *.ujscie.net 11.04.12, 21:37
        Witam mam do sprzedania pracę maturalną tematy:

1.Porównaj sposoby kreacji wybitnych postaci historycznych w malarstwie i literaturze różnych epok. (+ obrazy)

2.Symbolika kulturowa stołu omów odwołując się do tekstów literackich.

3.Odzwierciedlenie wydarzeń historycznych w literaturze. Omów na wybranych przykładach.

(teksty pracy, cytaty, plan pracy)

cena 30 zł

kontakt: ania675@wp.pl
        • Gość: marta Re: Sprzedam pracę maturalną IP: *.opera-mini.net 10.09.13, 15:06
          oferta nadal aktualna ? Jakie teksty literackie są w niej użyte. ?
          Pozdrawiam
          • Gość: marta Re: Sprzedam pracę maturalną IP: *.opera-mini.net 10.09.13, 15:08
            *w symbolice okrągłego stołu
      • Gość: praca maturalna Re: Sprzedam pracę maturalną motyw rozstania, węd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.12, 12:41
        Witam. Zajmuję się pisaniem Prezentacji Maturalnych na zamówienie. Pisaniem zajmuję się już dłuższy czas.
        W swoich zbiorach posiadam już ponad 100 gotowych prac, nie musisz więc czekać aż ktoś ci ją napiszę, u mnie możesz mieć ją już od zaraz. Gratis dorzucam też czasami przykładowe pytania egzaminacyjne + odp.
        Cena jest do uzgodnienia. Kontakt ze mną :
        GG : 9645187
        e-mail : norbert107@vp.pl Wysyłam kawałek Prezentacji do wglądu Dla Was
        Sprawdź Sam !
    • Gość: Rozmowy z Bogiem Prezentację na maturę kupię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 15:36
      Mam prezentację maturalną (2010), której temat brzmi:

Rozmowy z Bogiem w literackim przekazie wybranych poetów. Przedstaw zagadnienie na przykładach utworów z różnych epok.

Praca zawiera:

*tekst prezentacji (ok 3 strony),

*bibliografię,

*ramowy plan wypowiedzi,

*cytaty,

*wszystkie utwory, z których korzystałam.

Praca w całości pisana przeze mnie, na maturze oceniona 20/20 pkt.

:D:D

GG: 6441156

email: anja794@gmail.com

Pozdrawiam
    • Gość: ka. Prezentację na maturę kupię IP: *.147.119.24.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.10.11, 21:00
      podzielę się prezentacją na temat: Taniec w literaturze i innych dziedzinach sztuki oraz jego znaczenie. Przedstaw na wybranych przykładach. wraz z konspektem oczywiście. polecam :) szczegóły: oddycham@gazeta.pl
    • Gość: Maybynot Prezentację na maturę sprzedam IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.11, 12:44
      Witam!
      Mam do sprzedania prace maturalna dotyczaca motywu teatru swiata(theatrum mundi)
      Do tego biliografia, skany materialow z bibliografii, konspekt, i kartka z cytatami.
      Prosze o kontakt pod nr 724711805 lub pod nr gg 7128774
      Prezentacja uzyskala 100%
      Pozdrawiam serdecznie:)
    • Gość: Kamrat Sprzedam prezentację maturalną IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.10.11, 14:11
      Witam. Mam do zaoferowania kompletnie przygotowaną prezentację maturalną z języka polskiego. Temat pracy brzmi: „Teksty piosenek zespołów młodzieżowych jako próba opisania rzeczywistości. Omów zagadnienie na wybranych przykładach.” . W skład pracy wchodzą:
      -Cytaty,
      -Plan prezentacji maturalnej,
      -Prezentacja maturalna (wersja długa),
      -Prezentacja maturalna (wersja krótka),
      -Pytania komisji.
      Cena: 30 zł.
      O szczegóły proszę się dowiadywać pod moim numerem gg: 10434964.
      Stu procentowa gwarancja zdawalności ustnej matury z języka polskiego z moją pracą. Wynik: 18/20.
      Pozdrawiam
    • Gość: marta2311 Metamorfoza bohatera literackiego IP: *.kielce.hypnet.pl 30.10.11, 12:20
      Sprzedam pracę maturalną Temat:’’ Metamorfoza bohatera literackiego. Rozważ jej sens, odwołując się do wybranych przykładów.’’
      Praca napisana przez nauczyciela języka polskiego. Oceniona 20/20. Zainteresowanych proszę o kontakt mailowy: martakow231@wp.pl . W skład pracy wchodzi: sama praca, konspekt, cytaty, przykładowe pytania komisji. Cena: 80zł.
    • Gość: Prezentacja Prezentację na maturę kupię IP: *.xdsl.centertel.pl 02.11.11, 22:53
      Sprzedam prezentację maturalną z języka polskiego. Prezentacja otrzymała maksymalną ilość punktów za częsć tematyczno-składniową.Spójna ,logiczna, sprawdzona przez polonistę z wieloletnim stażem!
      TEMAT: Omów motyw wolności na wybranych tekstach kultury

Ogólny wynik prezentacji to 18 pkt. 2 punkty stracilem na pytaniach do prezentacji.
      Zestaw oprócz gotowego projektu zawiera:
      - dopracowaną bibliografię
      -przejrzysty aneks z cytatami
      -profesjonalny ramowy plan wypowiedzi
      DODATKOWO dołączam oryginalne ilustracje i pliki muzyczne do zaprezentowania przed komisją podnoszące walory przemówienia.Sam wypróbowałem!

POLECAM! Kup a nie pożałujesz, jeśli zależy Ci na dobrym wyniku z polskiego bez nadmiernego przeczesywania bibliotek!
      Pisz śmiało: xavi235@10g.pl

NAPRAWDĘ WARTO I TANIO!
    • Gość: Aneta Napiszę prezentację maturalną IP: *.net.zeork.com.pl 07.11.11, 05:02
      Witam. Jestem nauczycielem dyplomowanym. Uczę wprawdzie języka polskiego w gimnazjum, ale jestem także egzaminatorem . Piszę prezentacje trzeci rok. Wszystkie osiągnęły w zeszłym roku bardzo wysoką punktację. Jestem miłą osobą i gwarantuje dobry kontakt. Prace pisze solidnie, pod danego maturzystę i z dużym zaangażowaniem. Dołączam bibliografię, plan ramowy i wszystkie potrzebne materiały, jak ksero literatury przedmiotu, albumy, materiały na plakat itp. Do tematu są opracowane pytania i odpowiedzi. Prace mogę wysłać na adres domowy, jeżeli mieszkasz daleko ode mnie lub osobiście możesz się ze mną spotkać. Zrobię również prezentację w Power Point. Jestem pewna, że będziesz zadowolony. Pisz na maila aneta568@wp.pl, najlepiej na gg 6943415 lub dzwoń 508170483. Cena to 100 - 120 zł. Wszystko wytłumaczę, dlaczego taka rozbieżność w cenie jak już się ze mną skontaktujesz.
      • Gość: Monika Napiszę - prezentacja maturalna z j.polskiego IP: *.centertel.pl 15.10.13, 23:00
        Witajcie! Od 6 lat pomagam w przygotowaniu prezentacji maturalnych z języka polskiego. Mam duże doświadczenie, sama również zdawałam nową maturę ( z pisemnej miałam 92%, z ustnej 100%). Jestem absolwentką UW. Zasady współpracy ustalamy wspólnie, a styl pisania dostosowuję do Waszych oczekiwań Możecie mieć pewność, że każdą pracę przygotowuję indywidualnie i pozostaję w stałym kontakcie mailowym. Jeśli jesteście zainteresowani współpracą, proszę o kontakt pod adresem: monik.gajewska@wp.pl

Pozdrawiam serdecznie, Monika :)
    • beata1620 Re: Prezentację maturalną sprzedam 07.11.11, 21:53
      Witam,

Mam do sprzedania prezentację maturalną. Temat: "Młodzi buntownicy w różnych epokach. Przedstaw problem odwołując się do wybranych utworów literackich."

Praca pisana przeze mnie, sprawdzana przez moją polonistkę. Wynik na egzaminie 20/20;)

Do wglądu przesyłam konspekt i bibliografie. Cena do negocjacji.

Zainteresowanych proszę o kontakt email: beata1620@gmail.com lub gg: 11707292
    • Gość: xyz Sprzedam IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.11, 16:09
      Witam
      Sprzedam prezentacje maturalną ,,Metamorfoza bohatera i jej sens w literaturze,,Praca zawiera tresć plan ramowy bibliografie.Została oceniona na 18 pkt pisana była prostym językiem z pomocą nauczyciela j.polskiego. Cena 50 zł
      Kontakt:hakuba92@o2.pl
    • 89i9 Sprzedam prezentację maturalną 18.11.11, 23:23
      Temat: Dziecięce widzenie świata. Analizując wybrane przykłady, omów sposób prezentacji i funkcje tego motywu.

Do prezentacji dołączam również bibliografię i plan prezentacji jak również pytania, które mi zadano.

Praca oceniaona 20pkt/20 (100%) napisana rzetelnie

Cena ok 100 zł.

Chętnych proszę o kontakt diana_112@interia.pl
      • Gość: janek Re: Sprzedam prezentację maturalną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.12, 10:41
        Sprzedam pracę (prezentację) maturalną na dowolny temat. Każda praca oceniona minimum 18/20pkt. W zestawie: opracowanie tematu, bibliografia, ramowy plan wypowiedzi oraz prezentacja multimedialna.
        Posiadam ok. 600 tematów.
        Zainteresowanych proszę o kontakt:
        kowalj87@gmail.com
        gg: 9349717
      • Gość: Była maturzystka Re: Sprzedam prezentację maturalną IP: *.ghnet.pl 09.10.12, 18:10
        sprzedam prezentacją maturalną wraz z bibliografią, cytatami i planem prezentacji. Oceniona na maksymalną ilość punktów. Oparta na popularnej literaturze.

"Zaprezentuj różne oblicza patriotyzmu w literaturze polskiej, analizując wybrane utwory z XIX wieku".

cena: 50zł.

kontakt: 2745404 gg
    • Gość: kasia praca maturalna IP: *.nplay.net.pl 20.11.11, 15:36
      mam do sprzedania prezentację maturalną pt. "Dokonaj analizy języka piosenek polskiego zespołu muzycznego, uwzględniając zasadność wyboru środków językowych." wraz z kartą cytatów, planem ramowym i bibliografią. cena do uzgodnienia
    • Gość: dfgdfgfdg Re: Prezentację maturalną sprzedam IP: *.radom.vectranet.pl 21.11.11, 15:24
      Witam,
      jestem studentką filologii polskiej UMCS w Lublinie. Sprzedam napisane przeze mnie prace maturalne. Wszystkie ocenione od 17-20 pkt. Tematy:

> Motyw przyrody w literaturze. Omów jego funkcjonowanie na wybranych przykładach
      > Motyw piekła w literaturze i sztuce. Omów jego funkcjonowanie na wybranych przykładach
      > Zbadaj, jakie problemy przedstawiały w swojej twórczości pisarki dwudziestolecia międzywojennego. Odwołaj się do wybranych przykładów z literatury
      > Odwołując się do wybranych tekstów omów koncepcje losu ludzkiego ukazane w literaturze dwóch wybranych epok
      > Motywy sarmackie w literaturze XVII-XVIII wieku. Na przykładach wybranych dzieł literackich omów ich funkcje
      > Wydarzenia historyczne inspiracją dla polskich twórców. Omów na podstawie wybranych tekstów kultury XIX i XX wieku
      >Odwołując się do wybranych przykładów z różnych dziedzin sztuki zaprezentuj różne ujęcia motywu piekła
      > Sposoby ujęcia i funkcjonowania motywu szatana. Omów na wybranych przykładach z literatury i sztuki
      > Przedstaw sposób ujęcia i funkcjonowanie ideału kobiety w różnych tekstach kultury wybranych epok
      > Biblijna wizja apokalipsy a jej obraz w literaturze i sztuce. Wskaż różnice ujęcia motywu, odwołując się do wybranych przykładów

Praca składa się z bibliografii, planu ramowego oraz właściwej treści. Cena każdej z prezentacji to 100 zł. Napiszę również pracę na wybrany temat.
      Kontakt: yukihime5@gmail.com
    • sommerka prace maturalne 24.11.11, 15:15
      masz problem i nie wiesz co zrobić ? Napisz do mnie, chętnie sprzedam gotowe prace maturalne bądź napiszę specjalnie dla Ciebie. Szybko i solidnie! sommer2006@interia.pl
    • Gość: fds Praca Maturalna - Sprawdź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.11, 14:36
      Witam. Pisze prace maturalne na zamówienie. Mam ich już w swoim zbiorze ok. 100 prac. W skład pracy wchodzi: bibliografia, konspekt i tekst prezentacji. Dorzucam też czasami pytania egzaminacyjne. Praca kompletna, a cena nie jest zbyt wygórowana - 60 zł przelew. Prace piszę w ciągu kilku dni. Kontakt :

e-mail : radekk8@vp.pl

GG : 4840991

Kawałek do wglądu
    • prezentacje-maturalne2012 Prezentację na maturę kupię 11.12.11, 20:38
      Witam drogich maturzystów! Jestem studentka filologii polskiej .Mam do sprzedania kilkanaście prac, które sama napisałam. Zainteresowanych proszę o kontakt na maila: prezentacje-maturalne2012@wp.pl
      Dysponuję następującymi tematami:
      1. Średniowieczny asceta, renesansowy humanista i barokowy Sarmata. Omów na wybranych przykładach wzorce osobowe kreowane przez twórców epoki staropolskiej- 50 zł
      2. Dokonując analizy i interpretacji kilku wybranych utworów literackich, zaprezentuj wizerunki kobiet wyzwolonych -50 zł
      3. Bunt i pokora jako sposoby zachowań człowieka wobec Boga. Przedstaw je i określ ich konsekwencje dla ludzkiego istnienia- 50 zł
      4. Literackie portrety kochanków. Przedstawiając motyw, odwołaj się do literatury polskiej i obcej różnych epok.- 50 zł
      5. Śmierć jako motyw literacki. Omawiając problem, odwołując się do tekstów pisarzy wybranych epok- 40zł
      6. Motyw ojczyzny w twórczości pisarzy różnych epok-uzasadnij na wybranych przykładach z wybranych epok- 40 zł
      7. Motyw wsi w literaturze polskiej- 50zł
      8. Motyw moralności w literaturze- 40 zł
      9. Romantyzm polski na tle europejskiego -50zł
      10. Portrety kobiet i mężczyzn w literaturze i rzeźbie. Omówienie zmieniającego się kanonu piękna i kategorii estetycznych w sztuce. Analiza celowa wybranych tekstów- 35zł
      11. Apokalipsa w różnych tekstach kultury. Omów na podstawie wybranych przykładów- 50 zł
      12. Holokaust jako problem moralny w lit. polskiej. Omów zagadnienie odwołując sie do wybranych przykładów- 35 zł
      13. Porter sarmaty w literaturze i malarstwie. Omów temat na wybranych przykładach- 45 zł
      • Gość: zuk Re: Prezentację na maturę kupię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.12, 20:19
        sprzedam sprawdzone prace maturalne z bibliografią i konspektem . Możliwość dostosowania konspektu do wymagań nauczyciela. kontakt 507644572.
        lista tematów:
        1. Adaptacja utworu literackiego jako sposób jego interpretacji przez reżysera. Porównaj dzieło literackie i jego adaptację filmową. Rozpoznaj różnice języka filmu i literatury.
        2. Analizując wybrane utwory literackie, przedstaw różne modele miłości mężczyzny do kobiety.
        3. Artystyczne obrazy aniołów. Przedstaw zagadnienie, analizując wybrane przykłady dzieł malarskich i literackich.
        4. Barokowe pojęcie piękna w sztuce i poezji. Omów temat odwołując się do wybranych przykładów.
        5. Biblijne inspiracje w literaturze wybranej epoki. Przedstaw na dowolnie wybranych przykładach.(literatura współczesna)
        6. Bohater z książką w ręku. Omów zagadnienie znaczenia lektur w świecie postaci literackich, odwołując się do przykładów literackich.
        7. Bunt i pokora jako sposoby zachowań człowieka wobec Boga. Przedstaw je na przykładzie wybranych utworów literackich.
        8. Bunt jako wyraz niezgody na rzeczywistość. Odwołując się do wybranych tekstów literackich, zaprezentuj bohaterów, którzy bunt uznali za konieczność.
        9. Co łączy i co różni bohaterów twórczości A. Mickiewicza, J. Słowackiego i Z. Krasińskiego? Dokonaj porównania na podstawie wybranych utworów.
        10. Człowiek i jego obowiązki. Omów wizerunek lekarza ukazany w utworach literackich z różnych epok.
        11. Doświadczenia życiowe autora, a kreacje bohaterów literackich. Omów zagadnienie na wybranych przykładach.
        12. Emigrant jako bohater literacki. Przedstaw problem, analizując utwory z różnych epok.
        13. Filmy Andrzeja Wajdy jako interpretacja dzieł literatury polskiej. Omów wybrane przykłady. (Pan Tadeusz, Zemsta)
        14. Funkcjonowanie motywów biblijnych w literaturze i sztuce. Omów zagadnienie na wybranych przykładach z różnych epok.
        15. Funkcjonowanie motywów biblijnych w literaturze i sztuce. Omów zagadnienie na wybranych przykładach z różnych epok.
        16. Holocaust w literaturze i filmie. Odwołaj się do wybranych tekstów kultury.
        17. Ideał kobiecej urody w literaturze i malarstwie wybranej epoki. Omów na przykładach.(barok)
        18. Impresjonizm w malarstwie i literaturze. Dokonaj analizy porównawczej wybranego dzieła literackiego i malarskiego.
        19. Inspiracje biblijne w malarstwie wybranej epoki. Omów zagadnienie na przykładach twórczości dwóch artystów.
        20. Konflikt pokoleń jako temat w literaturze romantyzmu i pozytywizmu. Omów znaczenie tego tematu w literaturze jednej z zaproponowanych epok.
        21. Koniec i początek – biblijne i literackie wizje stworzenia i zagłady świata. Omów problem, analizując wybrane teksty.
        22. Literackie i filmowe portrety bohaterów w sutannie i habicie. Zaprezentuj je oraz ich funkcje w wybranych przykładach.
        23. Literackie portrety ludzi zlagrowanych. Scharakteryzuj sposoby kreowania takich bohaterów w wybranych utworach dotyczących wojny i okupacji.
        24. Literackie portrety wodzów. Przedstaw je i porównaj, wykorzystując wybrane przykłady z różnych epok.
        25. Literackie rozstania bohaterów. Rozważ problem, opierając się na wybranych przykładach literatury polskiej i obcej.
        26. Literackie wizje szczęścia ukształtowane w renesansie i baroku”
        27. Literatura dokumentalna jako sposób ukazywania rzeczywistości. Przedstaw zagadnienie na wybranych przykładach z lat wojny i okupacji.
        28. Literatura uczy, bawi, wychowuje. Omów jej wybrane funkcje na przykładach trzech utworów z jednej epoki. (romantyzm)
        29. Małżeńskie dramaty w wybranych utworach literackich. Przeanalizuj problem na wybranych przykładach z różnych epok literackich. (dwie prace na innym materiale lekturowym)
        30. Mąż – kochanek, mąż – rogacz, mąż – zazdrośnik, mąż – tyran. Scharakteryzuj dwa wizerunki spośród zaproponowanych. Wykorzystaj przykłady z literatury wybranych epok.
        31. Męczennicy, prorocy, karierowicze, kanalie i błazny – prezentacje 3 różnych postaw ludzkich w wybranych utworach literackich XIX i XX wieku. Dokonaj oceny tych postaw.
        32. Miasto jako przestrzeń życia człowieka. Przedstaw temat, odwołując się do literatury różnych epok.
        33. Mieszkanie jako przestrzeń kształtująca i\ lub charakteryzująca bohatera literackiego.
        34. Mit o Syzyfie i jego literackie reinterpretacje. Przedstaw zagadnienie, odwołując się do wybranych utworów literatury XX wieku
        35. Motyw miłości twórczej i destrukcyjnej w literaturze różnych epok. Scharakteryzuj zagadnienie w oparciu o wybrane przykłady.
        36. Motyw powstania w literaturze i malarstwie wybranej epoki. Omów zagadnienie na dowolnych przykładach.
        37. Motyw Stabat Mater w literaturze i sztuce. Przedstaw sposób jego realizacji na dwóch wybranych przykładach.
        38 Motyw szkoły w literaturze. Przedstaw zagadnienie, odwołując się do twórczości wybranych autorów.
        39 Motyw wędrówki w literaturze. Przywołując utwory z różnych epok, omów temat.
        40 Motyw zdrady w literaturze. Przedstaw i oceń na wybranych przykładach.
        41 Motywy maryjne w literaturze i sztuce. Przywołaj i omów przykłady.
        42 Motywy pasyjne w literaturze, malarstwie i filmie. Przedstaw różnice w funkcjonowaniu na wybranych przykładach.
        43 Mroczna strona natury ludzkiej. Zanalizuj postawy psychologiczne wybranych bohaterów i sposoby ich kreacji.
        44 Na wybranych przykładach dokonaj analizy stylu i oceń wartość artystyczną tekstów piosenek wybranego współczesnego wokalisty lub zespołu młodzieżowego.( „Mezo”)
        45 Narcyz jako bohater literatury. Scharakteryzuj i oceń trzy przykłady bohaterów narcystycznych w literaturze.
        a. samotnikach i istocie samotności w wybranych utworach epickich, poetyckich i dramatycznych różnych epok. Omów problem na wybranych przykładach.
        46 Obraz Boga w literaturze. Omów zagadnienie odwołując się do literatury różnych epok.
        47 Obraz wroga w polskiej literaturze okresu zaborów. Omów problem odwołując się do wybranych utworów literackich.
        48 Obrazy powrotów bohaterów literackich w rodzinne strony. Omów problem na podstawie wybranych utworów.
        49 Od herosa do pantoflarza – różnorodne portrety mężczyzn w literaturze. Przedstaw temat na podstawie analizy wybranych utworów.
        50 Od herosa do pantoflarza – różnorodne portrety mężczyzn w literaturze. Przedstaw temat na podstawie analizy wybranych utworów.
        51 Odzwierciedlenie światopoglądu epoki w literaturze i malarstwie. Omów zagadnienie na wybranych przykładach.(romantyzm)
        52 Omów znaczenie motywu metamorfozy bohatera w polskim dramacie romantycznym. Zbadaj zagadnienie na trzech wybranych przykładach.
        53 Pejzaż jako tworzywo artystyczne poezji i malarstwa. Scharakteryzuj zagadnienie na przykładach z wybranej epoki.
        54 Pogrzeb jako temat w literaturze wybranej epoki. Scharakteryzuj funkcje tego tematu na trzech wybranych przykładach.(romantyzm)
        55 Pokonany czy zwycięzca? - człowiek wobec rzeczywistości II wojny światowej. Zaprezentuj różne postawy bohaterów literackich.
        56 Porównaj różne ujęcia motywu wesela w literaturze i ich funkcje. Odwołaj się do wybranych utworów literackich.
        57 Porównaj różne ujęcia motywu wędrowca w wybranych utworach literackich.
        58 Portret kochanka romantycznego. Omów na podstawie analizy wybranych utworów.
        59 Portret szaleńca. Omów zagadnienie na wybranych przykładach z jednej epoki.
        60 Portrety kobiet i mężczyzn w literaturze, malarstwie i rzeźbie. Na przykładach z różnych epok przedstaw zmieniające się kanony piękna w sztuce.
        61 Portrety matki w literaturze. Omów temat, odwołując się do wybranych przykładów.
        62 Postawy młodych ludzi wobec wyzwań historii. Omów temat na podstawie wybranych utworów literackich.
        63 Przedstaw i porównaj obrazy literackich małżeństw. Odwołaj się do wybranych utworów różnych epok.
        64 Przedstaw literackie portrety dzieci i wyjaśnij ich funkcje w wybranych utworach z dwóch różnych epok.
        65 Przedstaw motyw ojca w wybranych utworach z różnych epok literackich.(dwie
        66 Przedstaw różne sposoby ukazywania wsi polskiej na po
      • Gość: Pawel Re: Prezentację na maturę kupię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.13, 11:12
        Czy taki temat tez moglaby Pani napisac, przedstaw wizje szczescie w literaturze roznych epok?
    • prezentacje-maturalne2012 Prezentację na maturę kupię 12.12.11, 16:39

Witam drogich maturzystów! Jestem studentka filologii polskiej .Mam do sprzedania kilkanaście prac, które sama napisałam. Zainteresowanych proszę o kontakt na maila: prezentacje-maturalne2012@wp.pl
      Dysponuję następującymi tematami:
      1. Średniowieczny asceta, renesansowy humanista i barokowy Sarmata. Omów na wybranych przykładach wzorce osobowe kreowane przez twórców epoki staropolskiej- 50 zł
      2. Dokonując analizy i interpretacji kilku wybranych utworów literackich, zaprezentuj wizerunki kobiet wyzwolonych -50 zł
      3. Bunt i pokora jako sposoby zachowań człowieka wobec Boga. Przedstaw je i określ ich konsekwencje dla ludzkiego istnienia- 50 zł
      4. Literackie portrety kochanków. Przedstawiając motyw, odwołaj się do literatury polskiej i obcej różnych epok.- 50 zł
      5. Śmierć jako motyw literacki. Omawiając problem, odwołując się do tekstów pisarzy wybranych epok- 40zł
      6. Motyw ojczyzny w twórczości pisarzy różnych epok-uzasadnij na wybranych przykładach z wybranych epok- 40 zł
      7. Motyw wsi w literaturze polskiej- 50zł
      8. Motyw moralności w literaturze- 40 zł
      9. Romantyzm polski na tle europejskiego -50zł
      10. Portrety kobiet i mężczyzn w literaturze i rzeźbie. Omówienie zmieniającego się kanonu piękna i kategorii estetycznych w sztuce. Analiza celowa wybranych tekstów- 35zł
      11. Apokalipsa w różnych tekstach kultury. Omów na podstawie wybranych przykładów- 50 zł
      12. Holokaust jako problem moralny w lit. polskiej. Omów zagadnienie odwołując sie do wybranych przykładów- 35 zł
      13. Porter sarmaty w literaturze i malarstwie. Omów temat na wybranych przykładach- 45 zł
      14. Motyw pieniędzy w literaturze. Omów zagadnienia w oparciu o wybrane przykłady z różnych epok.-40zl
      • Gość: w potrzebie Re: Prezentację na maturę kupię IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.12, 13:52
        Interesuje mnie jedna z podanych przez ciebie prac maturalnych. Niestety Twój adres e-mail wyświetla się jako nieczynny proszę o szybki kontakt na adres e-mail w.pilnej.potrzebie@gmail.com
      • natalia2609 Re: Prezentację na maturę kupię 21.01.15, 15:30
        Chciałabym Kupić prezentacje maturalną razem z bibliografią na temat Portret kobiety w literaturze. Omów odwołując się do przykładów z różnych epok. Proszę o szybką odpowiedz.
    • Gość: gosc sprzedam prezentację o Żydach za 40zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.11, 20:41
      Sprzedam prezentację pt. „Portrety Żydów polskich w literaturze. Przedstaw różnorodność ujęcia postaci w wybranych dziełach” za 40 zł. Prezentacja ta otrzymała 20/20 punktów na maturze czyli max. W swojej prezentacji użyłam lektur takich jak: Mendel Gdański, Zdążyć przed Panem Bogiem, Pan Tadeusz, Lalka, O Żydach i kwestii żydowskiej (jest to rozprawa M. Konopnickiej) oraz wiersza Norwida „Żydowie polscy 1861”. Kolejno przedstawiłam postacie żydowskie szczególnie podkreślając ich zasługi dla polskości oraz lokalnej społeczności, jak również sama sylwetkę Żyda która w różnych epokach literackich była różnie przedstawiana przez polskich pisarzy. W cenę prezentacji wchodzą: bibliografia, ramowy plan wypowiedzi, karta cytatów oraz przykładowe pytania jakie może wam zadać egzaminator podczas matury. Po zakupie prezentacji służę wszelką pomocą związaną oczywiście z tematem. Mogę również dla osób mających podobny temat dokonać pewnych zmian bądź napisać nową prezentację o tematyce żydowskiej. Dla zainteresowanych moją prezentacją podaje maila: morela5@op.pl
      cena to 40zł
    • martek1000 Prezentację na maturę kupię 08.01.12, 00:13

sprzedam prace maturalna
      Sposoby kreowania świata obozów koncentracyjnych w literaturze i filmie. Zbadaj problem, analizując i porównując wybrane przykłady.
      Praca została oceniona na 95%. Do pracy dołączam ramowy plan wypowiedzi, bibliografie, część kserówek z literatury przedmiotu, 3 pytania o które zostałam zapytana wraz z opdowiedziami. Jednym słowem komplet :)
      Cena 60 zl

Wydarzenia historyczne jako tworzywo literackie dla polskich powieściopisarzy. Omów na podstawie wybranych tekstów XIX i XX wieku.
      Do pracy dołączam bibliografie i ramowy plan wypowiedzi
      Cena 45 zł

Obraz miasta w literaturze. Przeanalizuj na wybranych przykładach.
      Do pracy dołączam bibliografie i ramowy plan wypowiedzi
      Cena 45 zł

Wszelkie pytania proszę kierować na adres marta_kam90@wp.pl
    • Gość: Katarine Re: Prezentację maturalną sprzedam IP: *.play-internet.pl 11.01.12, 10:36
      !!!Sprzedam prezentację maturalną!!!

Temat : Samotność z wyboru i samotność z konieczności. Omów temat na wybranych dziełach literackich.

Do prezentacji załączam:

- prezentację składająca się z omówienia 4 dzieł
      -bibliografię
      -ramowy plan wypowiedzi
      -cytaty

Prezentacja jest bardzo lekka, zwięzła, łatwa i przyjemna. Napisana została przez nauczyciela i oceniona na 20pkt czyli 100% na egzaminie maturalnym.
      Zainteresowani mogą pisać na GG: 762562
    • Gość: roo12 Prezentację na maturę kupię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 15:41
      witam. sprzedam prace maturalna,W skład prezentacji wchodzi bibliografia z podziałem na literaturę przedmiotu i podmiotu , ramowy plan wypowiedzi oraz prezentacja.

temat : Bohaterowie, którzy doświadczyli samotności. Omów temat, odwołując się do wybranych epok literackich.

kontakt gg 11977564 lub roo12@op.pl cena 50zl do negocjacji, na zyczenie wysylam bibliografie pzdr
    • bartez9999 Sprzedam dwie świetne prezentajce maturalne 13.01.12, 20:42
      Witam wszystkich

Sprzedam prezentacje maturalne wraz z całym planem wypowiedzi, bibliografią i całością pracy przygotowaną do nauczenia się i wypowiedzenia na egzaminie.

Tematy prac są następujące:

1) "Portrety kata i ofiary w literaturze i filmie. Omów wybrane wizerunki"

2) "Rozważ problem wolności człowieka, odwołując się do wybranych tekstów literackich"

Oczywiście tematy prac wybranych przez was nie muszą być identyczne, Wystarczy by były podobne do tych wyżej wymienionych. Postaram się każdemu pomóc w razie jakichkolwiek wątpliwości co do dopasowania tematów i całej pracy.Obie te prace były obronione na maksymalną ilość punktów. Cena do uzgodnienia!!!.Proszę o pisanie osób z Krakowa i okolic. Polecam i Pozdrawiam wszystkich.

Kontakt drogą mailową: martablanka@interia.pl oraz na gg:9391413
    • Gość: Monika Prezentację na maturę kupię IP: *.cable.smsnet.pl 23.01.12, 09:22
      Witam,

Do sprzedania mam prezentację maturalną na dwa tematy:

1. Scharakteryzuj motyw rozstania i omów jego znaczenie w wybranych dziełach literackich (motyw rozstania), oraz
      2. Przedstaw i omów funkcje motywu wędrówki w wybranych utworach literackich (motyw wędrówki).

Obie prace pisane były przez polonistę i są na najwyższym poziomie.

W skład prezentacji wchodzi:
      - bibliografia, czyli literatura podmiotu i literatura przedmiotu - bardzo dokładna, dzięki czemu nie trzeba jeździć po bibliotekach i szukać książek,
      - ramowy plan wypowiedzi, czyli wstęp, kolejność prezentowanych argumentów i wnioski, oraz
      - treść prezentacji, a także
      - wskazówki dotyczące przedstawienia prezentacji i przykładowe pytania.

Osoby zainteresowane proszę o kontakt na adres e-mail: Parism@interia.eu
    • Gość: profesjonalistka Re: Prezentację maturalną sprzedam IP: *.xdsl.centertel.pl 31.01.12, 16:39
      Witam,
      Mam do zaoferowania pomoc w pisaniu prezentacji maturalnych, oraz wszelkiego rodzaju prac na poziomie szkoły średniej. Pisaniem prac zajmuję się do pięciu lat, mam zatem spore doświadczenia, oraz grono zadowolonych klientów.

Pisane przeze mnie prace zawierają:
      konspekt ( literatura podmiotu i przedmiotu, ramowy plan wypowiedzi, wnioski)
      cytaty i materiały pomocnicze
      tekst prezentacji
      przykładowe pytania
      ewentualne poprawki

Jeśli potrzebujesz pomocy z prezentacją maturalną napisz gg: 12920818 mail: marta666.88@o2.pl
      Serdeczne zapraszam
    • Gość: Darek Prezentację na maturę kupię IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.02.12, 20:36
      Witam. Mam do zaoferowania kompletnie przygotowaną prezentację maturalną z języka polskiego. Temat pracy brzmi: „Teksty piosenek zespołów młodzieżowych jako próba opisania rzeczywistości. Omów zagadnienie na wybranych przykładach.” . W skład pracy wchodzą:
      -Cytaty,
      -Plan prezentacji maturalnej,
      -Prezentacja maturalna (wersja długa),
      -Prezentacja maturalna (wersja krótka),
      -Pytania komisji.
      Cena: 30 zł.
      O szczegóły proszę się dowiadywać pod moim numerem gg: 10434964.
      Stu procentowa gwarancja zdawalności ustnej matury z języka polskiego z moją pracą. Wynik: 18/20.
      Pozdrawiam
      • tastula Re: Prezentację na maturę sprzedam 27.02.12, 12:08
        Mam do sprzedania prezentacje maturalne na temat ( 80 zł)
        1.Literackie wizerunki diabłów i szatanów - przedstaw je i porównaj, odwołując się do wybranych przykładów
        2.LITERACKIE I MALARSKIE LUB FILMOWE KREACJE DZIECKA. PRZEDSTAW SPOSOBY BUDOWANIA POSTACI BOHATERA DZIECIECEGO.
        3.Literatura i inne dziedziny sztuki wobec średniowiecznego pojmowania rzeczywistości. Omów zagadnienie analizując celowo wybrane przykłady.
        4.Związki literatury z życiem – omów zagadnienie na podstawie interpretacji wybranych
        utworów.
        5.Zaprezentuj różne oblicza patriotyzmu w literaturze XIX wieku i epok późniejszych, analizując wybrane utwory.
        6.Postać diabła w różnych ujęciach literackich i w dziełach pozaliterackich. Przedstaw wędrówkę motywu, analizując wybrany materiał.
        7.Kobieta – demon, wamp, femme fatale- w czym jej siła, w czym jej słabość ? Omów na
        przykładzie wybranych tekstów literackich.
        8.Dyskusja sztuk – obraz fotograficzny, dzieło malarskie i opis literacki. Na podstawie trzech wybranych przykładów przedstaw i porównaj sposoby obrazowania w różnych tekstach kultury.
        9 Dorobek literacki Jana z Czarnolasu jako inspiracja dla twórców późniejszych epok. Omów temat na wybranych przykładach.

tastula@interia.pl
        • Gość: annakruk90 Re: Prezentację na maturę sprzedam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.12, 13:50
          Witam
          Mam do sprzedania pracę maturalną, temat :

"Motyw diabła w literaturze i sztuce. Omów sposoby i funkcje ukazywania postaci szatana przez artystów różnych epok"

Temat jest bardzo prosty i ciekawy, łatwo się go nauczyć.

Z tą pracą zdałam maturę ustną na 100%, długość całej prezentacji wynosi ok 13minut.

Wraz z pracą maturalną przesyłam :
          *konspekt + plan ramowy wypowiedzi
          *bibliografia
          *prace maturalną (2 wersje krótsza i dłuższa z muzyką)
          *obrazy potrzebne do pracy
          *przykładowe pytania

Cena 25 zł
          Cena nie jest stała - im bliżej do matury 2013, cena rośnie

KONTAKT : annakruk90@gmail.com
        • Gość: Była maturzystka Prezentację na maturę sprzedam IP: *.ghnet.pl 09.10.12, 18:13
          sprzedam prezentacją maturalną wraz z bibliografią, cytatami i planem prezentacji. Oceniona na maksymalną ilość punktów. Oparta na popularnej literaturze.

"Zaprezentuj różne oblicza patriotyzmu w literaturze polskiej, analizując wybrane utwory z XIX wieku".

cena: 50zł.

kontakt: 2745404 gg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka