IP: *.acn.waw.pl 03.03.05, 10:36
Czołem
Jestem jeszcze zielony w sprawach remontowych ;) więc pytam - czy geberit to
jest rodzaj stelaża czy nazwa firmy? I jeśli rodzaj to jakie firmy polecacie i
ile można zapłacić żeby nie przepłacić a żeby działało?
pozdr
jk
Obserwuj wątek
    • zielony_listek firma, ale... 03.03.05, 11:21
      Geberit to nazwa firmy. Ale wiele osób używa określenia geberit na podwieszane
      kibelki.
      Moim zdaniem firma jak najbardziej OK.
      W marketach budowlanych komplet (stelaż, spłuczka, miska podwieszana i przycisk
      do spłuczki) można kupić w promocji za ok. 500 zł (widziałam i Geberita i
      innych firm).
      Z chromowanym przyciskiem do spłuczki może być drożej.
      pozdrawiam
      zielony_listek
    • Gość: jk Re: geberit IP: *.acn.waw.pl 04.03.05, 13:00
      thx
    • quantas Re: geberit 04.03.05, 15:35
      Geberit to prekursor systemów do zabudowy urządzeń sanitranych. Udział w rynku
      ma tak znaczny że udało mu się wprowadzić swoją nazwę do potocznego nazywania
      wszystkich systemów. ( tak jak na odkurzacz wielu mówi Elektrolux <bo ta firma
      rozpropagowała to urządzenie> albo np. na gazowy ogrzewacz wody ludzie
      potocznie mówią Junkers <bo to oni pierwsi promowali to urządzenie>).

Modułów do zabudowy jest bez liku. Róznej ceny i różnej jakości (na ogół
      dobrej). Do najpopularniejszych na rynku należą. Geberit, Viega, Grohe, Jomo,
      TMW, Perline, Gorgiel,Valsir (kolejność przypadkowa).
      • Gość: asia Re: geberit IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.03.05, 19:08
        A która firma ma najlepsze ceny?
        • rena1 Re: geberit 06.03.05, 18:42
          Najtańsze ceny ma TMW, Perline i Valsir.
          wszystkie te firmy możesz zakupić w różnych supermarketach (kpl lub osobno)
          Wyższa półka to Grohe, Geberit, Sanit-dostępne też w marketach.
          • kuc_jac Re: geberit 07.03.05, 12:08
            Witam a czy np kibel podwieszany z Koła

www.kolo.com.pl/produkty_sku.php?id=3633
            będzie pasował do stelaża Geberitu
            foma.pl/product_info.php?products_id=1569
            ?

Podsumowując czy te otwory w kiblach i śruby w stelażach są znormalizowane ?
            Pozdrawiam
            • Gość: asia Re: geberit IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.03.05, 13:22
              Czy 490 zl.za Geberit to dobra cena?
              • rena1 Re: geberit 09.03.05, 21:24
                Jest to dobra cena, w marketach w promocji można kupić geberit do zab.lekkiej
                już w cenie 499,00.
                Chociaż kupując w hurtowni możesz się jeszcze troszkę potargować.
              • Gość: jk Re: geberit IP: *.acn.waw.pl 14.03.05, 18:51
                Ostatecznie kupiłem geberita - za 479PLN (Leroy, W-wa). Były i tańsze, ale
                zasugerowałem się opinią sprzedawcy, że Geberity mają to ustrosjtwo w środku
                odlane z jednego materiału czy jakoś tak, w każdym razie nie ma prawa nic się
                rozszczelnić itp. Jeszcze nie miałem przyjemności z korzystania ;) ale myślę, że
                będzie dobrze
            • Gość: mimbla Re: geberit IP: *.emrsn.co.uk / *.emrsn.co.uk 09.03.05, 14:47
              powinien byc - a kupilam tez kibelek z Kola i stelaz kombifix Geberita bez
              mierzenia czy bedzie pasowac i pasowalo...
              • Gość: Jacek Re: geberit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 21:17
                Witam,
                A jak wygląda sprawa z przyciskami? Czy one tez są uniwersalne? Najbardziej by
                mi pasował jakiś chromowany, na którym nie widać palców :-)
                Może ktoś zna jakiś adresik w internecie?
                Czyli reasumując. Kupuję kibel z Koła, stelaż Geberitu no i do tego chcę łany
                przycisk ;-)

Pozdrawiam
                • Gość: Piotruś Pan Re: geberit IP: *.ip.krzyki.e-wro.net.pl 14.03.05, 21:36
                  Do Jacka - Niestety przyciski pasują do danego modelu czyli przycisk geberita
                  do danego modelu geberita, grohe tylko do grohe itd. Ale jak kupiłeś geberita
                  to ma on w ofercie do swoich obu modeli przyciski "chromowane".Ja zdecydowałem
                  się na grohe dlatego że właśnie ich przyciski podobają mi się najbardziej są
                  zgrabne i nie zajmują pół ściany
                  • Gość: Jacek Re: geberit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 15:29
                    A może ktoś podać mi jaka jest wysokość takiego stelaża Geberitu np UNIFIX
                    H118 ?
                    Pozdrawiam i dziękuję
                • Gość: rena1 Re: geberit IP: 195.82.94.* 15.03.05, 16:00
                  Bardzo duzy wybór przycisków znajdziesz właśnie w ofercie firmy geberit.
                  Zreszta kupując stelaż jednej firmy nie pozostaje nic innego jak kupić klapkę w
                  tej samej firmie.
                  Najlepiej 3/6L.
            • rena1 Re: geberit 09.03.05, 21:22
              Na pewno bedzie pasowała miska z koła do Geberita.
              Roca i Cersanit również.
              Nie jestem przekonana co do chińskiej ceramiki - wtedy najlepiej zapytać
              sprzedawcy lub przymierzyć.
              • Gość: quantas Re: geberit IP: *.rawicz.sdi.tpnet.pl 10.03.05, 14:50
                Ale jak ktoś kupuje chińską ceramikę to raczej na estetyce mu nie zależy więc
                podtynku raczej nie montuje.
                P.S. Chinole robie naprawdę ładną i dobrą ceramikę ale do polski póki co
                sprowadza się najgorszy szajs.
                • Gość: rena1 Re: geberit IP: 81.219.11.* 11.03.05, 08:13
                  Pewnie, że Chinole zalewają nas najtańszym badziewiem ale nasz rynek najpierw
                  chłonie jak gąbkę cenę a potem...potem jakość.
                  Wiec co się tu dziwić?
                  Popatrz na te baterie umywalkową np. za 19,95.
                  Ludzie lecą to kupować a za dwa, trzy miesiące przychodzą po nową - tą samą bo
                  tania.
                  A jak zepsuje się znów to juz myslą mądrzej - lepiej dołoże i kupie lepszą.
                  Powinien tak od razu pomysleć. Mam rację?
                  • Gość: quantas Re: geberit IP: *.rawicz.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 12:08
                    Jest stare porzekadło " jestem biedny więc nie stać mnie na kupno najtańszych
                    tanich butów"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka