Dodaj do ulubionych

kuchnie - ikea

IP: *.local.net / *.teklinek.pl 11.05.05, 14:00
witam
Co sądzicie o meblach kuchennych z ikei?
musimy z mężem kupić meble ale nie wiemy gdzie tanio i w miare dobrze,ile tak
mniej wiecej musimy przyszykowac pieniedzy na kuchnie (5m2)nie musi być
koniecznie ekstra nowoczesna
pozdro
Obserwuj wątek
    • spad_ukp Re: kuchnie - ikea 11.05.05, 14:38
      Gość portalu: jolcia napisał(a):

> witam
      > Co sądzicie o meblach kuchennych z ikei?

Choć jeszcze ich nie mam, ale będę mieć z kolekcji Faktum stat biały. Cena jest
      odzwierciedleniem ich jakości. Na forum mają poytywną opinię. Poszukaj w
      poprzednich wątkach z przed kilku dni, które sam zakładałem z podobnym pytaniem.

> musimy z mężem kupić meble ale nie wiemy gdzie tanio i w miare dobrze,ile tak
      > mniej wiecej musimy przyszykowac pieniedzy na kuchnie (5m2)nie musi być
      > koniecznie ekstra nowoczesna
      > pozdro

Jeżeli mają to być meble ikei to pobierz ich program do kuchni i potem sprawdź
      ceny na ich stronie. Wg moich wyliczeń (kuchnia 6m2) rząd dolnych szafek, plus
      jedna wyoka stojąca i jedna wisząca to koszt ok. 3500zł ze wszystkim (zlew,
      kran, uchwyty, nóżki, etc.)
      • Gość: bb Re: kuchnie - ikea IP: 212.244.173.* 23.06.05, 11:47
        oj chyba cos sie chyba machnales w obliczniach....
        • spad_ukp Re: kuchnie - ikea 23.06.05, 22:38
          Witam,
          obliczenia jak najbardziej prawidłowe. Kuchnia na długość będzie miała 2,7
          metra + szafka stojąca wysoka i dwie wiszące. Wszystko już podliczone i
          rozplanowane.
          • Gość: bb Re: kuchnie - ikea IP: 212.244.173.* 24.06.05, 10:16
            Mnie w Ikei za: korpusy + fronty Adel brazowy + nozki + uchwyty + panele
            boczne - bez blatu, zlewu i baterii - wyliczyli 3.800 zl (w sklad wchodza: 2 x
            80 cm z 3 szufladami, 60 cm piekarnikowa, 60 cm zlewozmywakowa, dwie poziome
            wiszace witrynki 70x40 cm). No i do tego trzeba doliczyc montaz - 9,5 %
            wartosci kuchni.... To juz prawie 4.200 zł...
            • Gość: ehh Re: kuchnie - ikea IP: *.aster.pl 24.06.05, 20:06
              witrynki poziome same w sobie kosztują ze dwa razy więcej, niż normalne szafki -
              bo są teraz modne... ikea jest tania, ale dorabia się na drobiazgach - tyle że
              większość ludzi nie zwraca na to uwagi i patrzy na to, co najdroższe.
    • margie Re: kuchnie - ikea 23.06.05, 11:59
      POlecam. Mam kuchnie juz 10 rok i nic jej nie jest. Cena zalezy od rodzaju
      frontu. Wejdz na ich strone- tam masz program do projektowania i ceny
      poszczegolnych szafek w zaleznosic od rodzaju frontu. Najtansze to one nie sa,
      ale gdyby mieli czerwone fronty to na pewno bym je kupila....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka