Dodaj do ulubionych

cena kuchni co myslicie

IP: 212.203.140.* 20.01.07, 23:54
Wyceniono mi kuchnię wg nstepujacxych stawek"
FORNIR 1700 ZL /MB
MDF 1300 ZL/MB
gdzie zabuowa dolna stanowi 60 procent ceny
Nie wiem z jakiej półki sa to ceny. kuchnie mam duza ok 8 mb szafek (glownie
zabudowa dolna- mam 3 okna w kuchni)
bardzo prosze o Wasze opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: cena kuchni co myslicie IP: *.icpnet.pl 21.01.07, 12:36
      Czy to problem podzwonić po kilku,kilkunastu fachowcach i popytać o ceny danej
      kuchni?Będziesz miała rozeznanie.Ja niedałabym takiej kwoty.U mnie w moim
      mieście.Wiem ze ceny usług są rózne dla poszczególnych rejonów kraju.
      • Gość: madal1 Re: cena kuchni co myslicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 22:54
        nie bylby to problem, gdyby firmy chcialy podawac cene za 1 mb! Z reguly chca
        widziec projekt, pogadac itp. jednym slowem zwabic klienta do siebie, a na to
        nie mam czasu dlatego zadalam to pytanie.
        Piszesz " nie dalabym takiej ceny" to jaka cena jest w twoim miescie?
        • Gość: mif Re: cena kuchni co myslicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 23:13
          Gość portalu: madal1 napisał(a):
          > widziec projekt, pogadac itp.

Wiesz ile kosztuje mój garnitur w szafie. Szafa ma troje drzwi :(
        • Gość: Kasia Re: cena kuchni co myslicie IP: *.icpnet.pl 21.01.07, 23:20
          Na forum wnętrza dziewczyna pokazała kuchnie .Padło pytanie o cenę.Dała niecałe
          4 tys.Następna pokazała swoją kuchnie( MDF) za która dała 15 tys.Nie rózniły
          sie niczym szczególnym(prowadnice ,zawiasy ,uchwyty ,rózne bajery-te same)Masz
          odpowiedź. Napisałaś coś z czym się zgadzam-tanio znaczy poświecić swój czas.
        • kreatywni Re: cena kuchni co myslicie 22.01.07, 10:26
          Gość portalu: madal1 napisał(a):

> nie bylby to problem, gdyby firmy chcialy podawac cene za 1 mb! Z reguly chca
          > widziec projekt, pogadac itp. jednym slowem zwabic klienta do siebie, a na to
          > nie mam czasu dlatego zadalam to pytanie.
          > Piszesz " nie dalabym takiej ceny" to jaka cena jest w twoim miescie?

To co nazywasz zwabianiem klienta do siebie jest najlepszym z możliwych
          sposobów wyceny. Wkońcu trudno mi uwierzyć, że mb szafki z szufladami jest w
          tej samej cenie co szafka z drzwiczkami.

Poza tym ja też bym tyle nie zapłaciła. Może dlatego, że miałam bardziej
          ograniczone fundusze na remont.
    • lol975 Re: cena kuchni co myslicie 22.01.07, 11:21
      Może to tanio, a może drogo, któż to może wiedzieć.....
      Piszesz fornir, jaki -naturalny, modyfikowany, egzotyczny, krajowy (różne
      ceny); fronty płycinowe czy filongi (też różne ceny); jeśli filongi - ramiak
      może być z masywu lub fornirowany, wypełnienie masyw lub fornir (znowu różne
      ceny). MDF i co dalej? Mozę być folia, lakier lub fornir na tej płycie. Pewnie
      folia, ale jaka, matowa czy zwykła, a może połysk (różne ceny). Dalej ile
      szuflad i jakich, jakie cokoły (z czego), jakie uchwyty, wpuszczane, listwowe,
      przykręcane (duże różnice cenowe), jakie blaty - 28, 38 mm, kamień, kompozyt,
      standardowa szerokość, czy szersze. Jak wykończone widoczne krawędzie szafek -
      papier czy PCV i jakiej grubości (różne ceny), z montażem czy bez. Z tego, co
      piszesz, nic nie wynika. Nikt nie wie, co było wycenione, nawet nie wiadomo czy
      są to ceny netto czy brutto. Tego rodzaju zapytanie, to tylko zawracanie głowy,
      bo brak jakichkolwiek konkretów. Równie dobrze mogę zapytać, czy 3500 zł od
      osoby za 2 tygodnie urlopu to dużo czy mało? Potrafisz odpowiedzieć? Nie, bo
      naipierw zapytasz - gdzie ....
      • Gość: kanar Re: cena kuchni co myslicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 11:40
        tez kupuje kuchnie w plycie mdf i cena to 1200 brutto za mb szafek nie obejmuje
        blatow, takze mysle ze cena jest zblizona
    • Gość: aneta Re: cena kuchni co myslicie IP: *.chello.pl 23.01.07, 23:43
      w warszawie i okolicach ceny za metr szafek gornych i dolnych ksztaltuja sie od
      850 zl do 2 tys. cena, ktora ci podano jest umiarkowana. najdrozej wychodza
      szafki z ramka aluminiowa i szuflady. tez mam kuchnie 8 m. ok 4, 5 m dolnych i
      2, 1o gornych safek. 3 stolarze z roznych czesci polski powiedzialo mi 4200 zl.
      ale spotykalam sie z cena 7-8 tys.
      warto poszukac jednak w sklepach, poprobowac samemu zestawic szafki,
      przynajmniej widac co sie kupuje.
      powodzenia:)))
      • Gość: aneta Re: cena kuchni co myslicie IP: *.chello.pl 23.01.07, 23:52
        dotyczy tylko frontow mdf
        ja jest z fornirem nie wiem
        • mikita10 Re: cena kuchni co myslicie 24.01.07, 09:16
          Nie wierzę, że te same prowadnice, zawiasy itd można dać raz 4tyś a raz 15 tyś
          (zakładając ten sam metraż i ten sam układ). Byłam u paru wykonawców mebli i w
          określonym standardzie ceny są bardzo zbliżone, wiadomo, że za markę trzeba
          dopłacić, ale np pytałam się o cenę szafki 60 z trzema szufladami z
          prowadnicami Bluma - pełen wysuw z hamulcami - cena od 900 do 1100 zł za
          jedną!!! szafkę w MDF-ie. Ogólnie to mało gdzie były ceny za metr, głównie
          wyceniają wg szafek lub wg zuzytych materiałów.
          Pytanie co jest w cenie za metr - jakie okucia, prowadnice, ile szuflad - ja
          np. spotkałam się, że cena mebli za metr w fornirze - 1800 zł, w tym przy ok
          4mb wliczone 3 szuflady. Za każdą dodatkową szufladę nalezy dopłacić.
          • lol975 Re: cena kuchni co myslicie 26.01.07, 12:54
            Bo nie istnieje cena za jakikolwiek metr, to jest zwykle podawana bardzo
            orientacyjna cena (tak z grubsza). Wycenę realną można zrobić tylko dla
            konkretnych szafek. Do tego należy znać ich wyposażenie, rodzaj frontów i wiele
            innych drobiazgów. Zapytanie np.: ile kosztuje kuchnia w mdf-ie o jakichś
            wymiarach, kompletnie nic nie mówi. Po prostu nikt nadal nie wie, o jaką
            kuchnię chodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka