Dodaj do ulubionych

oczyszczacz parowy

11.12.07, 22:47
Poszukuję opini na temat oczyszczaczy parowy, szczególnie od osób
które je mają i wykorzystują. Z góry serdecznie dziękuję
Obserwuj wątek
    • poczesia Re: oczyszczacz parowy 12.12.07, 10:34
      Mialam kiedys pozyczony,po zastosowaniu zrezygnowalam z kupna,mimo,
      ze dlugo mi sie marzyl.
      • Gość: mumu Re: oczyszczacz parowy IP: *.sferanet.pl 12.12.07, 10:54
        A ja polubiłam mycie podłogi jak zaczęłam go stosować; nie trzeba moczyć rąk
        żeby wypłukać szmatę - a tego nie cierpię; macha się wygodnie jak odkurzaczem,
        posadzki, podłogi drewniane i dywany, a przy tym jest sterylizacja i to bez
        chemii tylko wysoką temperaturą. To jest jak porównanie mycia naczyń ręcznie a w
        zmywarce. Dodam,że mam sterylizator parowy taki duży jak standardowy odkurzacz a
        nie ten, co teraz reklamują w tv shop - tego nie znam. Pani, która u mnie
        sprząta też zrezygnowała ze szmaty na miotle i jeździ tylko sterylizatorem -
        jest wygodny i bardziej skuteczny. Myślę, że każdy towar ma swojego odbiorcę -
        jeszcze raz porównam do zmywarki - jedni ją kochają a inni nie potrzebują :)
      • mamba1234 Re: oczyszczacz parowy 27.02.08, 20:57
        Dobra rzecz, zwłaszcza do mycia podłóg i okien oraz sanitariatów.
        Ja mam taki większy, na 1.5l wody, starcza na cały parter domu (100m) bez dolewania wody, co jest upierdliwe. Moja teściowa ma taki z TV Shop i to jakaś pomyłka - zbiornik malutki, rura krótka, brak blokady, schowka.
    • Gość: noonk Re: oczyszczacz parowy IP: *.acn.waw.pl 16.12.07, 17:12
      ja mam ariete, taki kompaktowy za 400 zl. Jak na razie jestem bardzo zadowolona,
      tylko że trochę lepkie są płytki po wyczyszczeniu. Dzięki końcówką wchodzi w
      najmniejsze zakamarki.
      • Gość: ciekawy a gdzie zbiera sie brud? IP: 192.193.245.* 17.12.07, 15:35
        Nigdy nie uzywalem tego urzadzenia. Interesuje mnie czy
        brud w trakcie 'sterylizacji' zostaje gdzies zebrany?
    • Gość: mi Re: oczyszczacz parowy IP: *.sferanet.pl 28.02.08, 08:38
      a czy te oczyszczacze nadają się do paneli?
      płytek będę miala w mieszkaniu niewiele - łazienka i kawałek kuchni, reszta
      panele (nie wiem jeszcze może jednak deska lub panele drewniane)
      • mamba1234 Re: oczyszczacz parowy 28.02.08, 09:27
        Nadają się, ja mam wszędzie panele, oprócz przedpokoju, kuchni i łazienki. Niczym nie udało mi się tak paneli umyć, jak "parówką" i co dla mnie ważne - bardzo szybko po takim czyszczeniu schną.
        • johana75 Re: oczyszczacz parowy 28.02.08, 09:35
          Też się nim zastanawiałam , gdzie mozna coś takiego kupić?
          Podajcie może jakieś sprawdzone modele i linki do nich. Na ceneo nic
          nie znalazłam:(
          • johana75 Re: oczyszczacz parowy 28.02.08, 09:37
            Czy chodzi wam o cos takiego?
            www.megamedia.pl/oczyszczacz-parowy-ariete-multivapori-compact-4205.php
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka