Dodaj do ulubionych

barek okienko w kuchni

11.06.09, 17:43
Czy ktoś może ma w mieszkaniu połączenie kuchni i salonu takim barkiem/okienkiem? Jestem na etapie urządzania mieszkania i nie wiem jak takie coś sprawdza się w praktyce. Nie chcę za bardzo otwierać kuchni na salon ale jednocześnie chciałabym mieć dostęp z kuchni do salonu (np. w celu szybkiego przekazywania posiłków, podglądu do tego co robią dzieci w salonie itp).
Będę wdzięczna, jeżeli podzielicie się opiniami a najchętniej jakimiś fotkami (przeszukiwałam forum ale nic ciekawego niestety nie znalazłam).
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: dag55 Re: barek okienko w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 18:24
      Bez urazy, ale takie okienko wygląda jak w barze mlecznym (uprasza się o zwrot
      naczyń;). Widziałam na żywo kilka takich rozwiązań w domach z lat 70. i
      wyglądało to moim zdaniem okropnie. Nie znam nikogo, kto obecnie urządzając się
      decydowałby się na takie rozwiązanie.
    • blueprime Re: barek okienko w kuchni 12.06.09, 17:42
      Niestety też trochę obawiam się efektu baru mlecznego, dlatego chętnie wysłucham
      opinii innych. Jak do tej pory jedyne sensowne znalezione propozycje to:
      Tekst linka
      --> aczkolwiek wolałabym bardziej zabudowaną górę
      oraz:
      Tekst
      linka
      --> Kuchnia Victoria. Chyba ten pomysł najbardziej przypadł mi do
      gustu, ze względu na obramowanie okienka drewnem. Co o tym myślicie?
    • Gość: ghost_82 Re: barek okienko w kuchni IP: 85.202.106.* 12.06.09, 17:48
      my jesteśmy na etapie planowania remontu naszego mieszkania.
      W ścianie która dzieli kuchnie i pokój będziemy robić drzwi ( tzn samych drzwi
      nie będzie, ale 90-100cm "dziura"). Dodatkowo chcieliśmy wybić "dziurę" właśnie
      na barek o długości ok 1-1,2m.
      Czy to jest dobry pomysł ? Nie zmarnuje sobie części ściany w kuchni lub w
      pokoju? Póki co długość ścian ma 4,7.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka