Dodaj do ulubionych

pralka głębokość 330mm

IP: 90.156.114.* 28.08.09, 17:18
widze ze mało jest takich pralek w ofercie, głownie to Candy i Hoover który jest duzo drozszy. mozecie cos polecic z wlasnego doswiadczenia. moze ktos uzywa takiej pralki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Alter Ego Re: pralka głębokość 330mm IP: 217.98.13.* 25.09.09, 18:39
      Weź ładowaną od góry Siemens albo Electrolux. Jak postawisz bokiem to będziesz
      miał głębokość 400 mm. Ja tak zrobiłem, bo za Chiny bym nie otworzył drzwiczek
      nawet w takiej wąskiej jak Ty chcesz.
      Mam 2 lata (za 3 tygodnie) i jestem szczęśliwy facet.
      Jak się zdecydujesz na taka ładowana od góry i postawienie jej bokiem to daj
      znać, bo ja jestem już "profesor" od pralek, a przedtem nic nie wiedziałem. A
      dlaczego dać znać? Bo nie każdy model się nadaje do postawienia bokiem ze
      względu na klapkę filtra odpływu wody. Prawidłowe ustawienie gwarantują tylko
      pralki z filtrem w bębnie, które maja Mastercooki (hmmm), Electroluxy i Siemensy
      i jeszcze trzeba dobrać model bo nie każda tak ma.
      Pozdrawiam
      • Gość: Alter Ego Re: pralka głębokość 330mm IP: 217.98.13.* 25.09.09, 18:44

Zapomniałbym: Będziesz miał większą ładowność, bo 5,5 kg.
    • Gość: fanprań Re: pralka głębokość 330mm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.09, 13:04
      Ja już musisz ładowaną od frontu to Hoover. Hoover to solidna II
      liga a candy to III liga tylko ze nadrabia bajerami i ludzie sie za
      nia oglądają bo przyciąga wzrok.
      Są oficjalne testy najbardziej kompetentnej fundacjii warren test,
      które mówią, że najlepsza jest Miele, a po niej Electrolux, który
      wykupił AEG i jest największym producentem AGD w świecie.
      Siemens połaczył sie z Boschem i chyba nie był to dobry ruch
      Siemensa bo był swietny a teraz to małżeństwo moze mu zaszkodzić bo
      Bosch za dużo romansuje z Chinami (obniża w ten sposób koszty) i tam
      juz zaczął produkcję nowych modeli, a dotychczasowe efekty
      kooperacji nie były optymistyczne.
    • Gość: AK Hoover jest lepszy od Candy ale są jeszcze lepsze IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 28.09.09, 12:56
      Hoover jest lepszy od Candy ale Candy ładnie wygląda i dlatego ludzie myślą że jest jakaś ekstra. Może się teraz coś poprawiła ale 3 lata temu czytałem że miała kłopoty z zabezpieczeniami przed zalaniem a tego sie boje jak ognia i dlatego wolałem pralkę z pierwszej czwórki wg oficjalnych rankingów i taką sobie kupiłem - właśnie wąską ale ładowaną od góry i mam małą-dużą pralkę bo dużo do niej wchodzi w odróżnieniu od tych na siłę odchudzanych.
      • Gość: jolanta53 Re: Hoover jest lepszy od Candy ale są jeszcze le IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 29.09.09, 11:14
        Używam od siedmiu lat pralki firmy ARDO o gł.33 cm (do małych łazienek idealna)
        otwieranej tradycyjnie - jeszcze mnie nie zwiodła. Pojemność 3,5 kg. Na moją
        2-osobowa rodzinę w sam raz. Moja córka natomiast posiada CANDY (na 3 kg).
        Jednak zabiera ona więcej miejsca bo jest kwadratowa.
        • Gość: ere jaki model Ardo? IP: *.icpnet.pl 23.10.09, 19:51
          Jaki masz model tej pralki Ardo? Przeglądam ich stronę i poszczególne modele z
          tych płytkich (Slim) różnią się mocno zużyciem prądu i wody. Czy nie hałasuje
          przy wirowaniu?
    • Gość: Ulisses Albo Miele za 5 tysięcy, albo Electrolux za 1400 IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.09, 12:04
      Ja chciałem markową pralkę ale najlepsze Miele kosztuje od 5 tysięcy wzwyż, to wziąłem Electroluksa za 1400 złotych i jestem bardzo zadowolony trzeci rok, bo pralka jest z wysokiej półki, a zabiera mało miejsca w łazience, bo jest ładowana od góry i nie muszę się martwić jak otworzyć drzwiczki, a zmieści 5 i pół kilo prania.
    • Gość: przypadkowy gość Taka cienka jest niestabilna IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.09, 08:23
      Nie bierz takiej cienkiej bo Ci sie będzie tłukła przy wirowaniu.
      Weź taką, która ma minimum 40 cm
    • Gość: green_pandora Re: pralka głębokość 330mm IP: *.chello.pl 26.10.09, 21:06
      poszukaj może czegoś na electro.pl tam mają spory asortyment jeśli chodzi o AGD
      i mają wyprzedaże. Ja akurat używam Indesit,ładowaną od góry. Nie wiem jaką ma
      głębokość, ale mogę spokojnie polecić tą pralkę.
    • kabe123 Re: pralka głębokość 330mm 12.01.10, 23:39
      Ja mam Candy 33 cm na 5 kg prania. Póki co jestem z niej zadowolona, ale
      użytkuję dopiero jakieś 3 miesiące. Zdarzało mi się, że nie wywirowała prania, a
      to dlatego że ma taki czujnik, że jak źle rozłoży pranie to nie wiruje (zwykle
      jak prałam pościel). Na pewno zabezpiecza to pralkę przed wędrowaniem po całej
      łazience, jak pranie jest rozłożone dobrze to pralka stoi praktycznie w miejscu.
      Ja mogę polecić tę pralkę.
    • Gość: kala Re: pralka głębokość 330mm IP: 91.241.40.* 11.03.14, 09:48
      Ja własnie zakupiłam beko, ma 37cm głębokości :) i 1000 dałam a nie 5....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka