Dodaj do ulubionych

Niech się nie angażuje

17.10.11, 20:49
i nie opowiada po żadnej z opcji światopoglądowych. Albo wszystkie wątki o symbolach religijnych mają być na forum Religia, albo żadne. Przenoszenie tylko tych, które się nie podobają ze względów światopoglądowych, jest moim skromnym zdaniem nieuczciwe. Czym np. różnią się te dwa wątki: forum.gazeta.pl/forum/w,29,129741385,129741385,Na_kiego_grzyba_nam_krzyz_.html

forum.gazeta.pl/forum/w,721,129818636,129818636,Pytanie_do_antyreligiantow.html

Z wyjątkiem tego, że jeden jest za, a drugi przeciw. Może chodzi o wyraz "antyreligianci"? Ale wyraz "religianci padałał już wielokrotnie i nie jakoś przeszkadzał. Kropka działa w ruchu Palikota czy co?
Obserwuj wątek
    • ostrygojadek Re: Niech się nie angażuje 17.10.11, 20:50
      > nie jakoś przeszkadzał

Miało być: jakoś nie przeszkadzał.
    • olga_w_ogrodzie Re: Niech się nie angażuje 18.10.11, 11:15
      ostrygojadek napisał:

> i nie opowiada po żadnej z opcji światopoglądowych. Albo wszystkie wątki o symbolach religijnych mają być na forum Religia,
      albo żadne.

przenoszenie gdzie indziej, a nawet wywalanie na Oślą, to często przypadek.
      zależy kto dyżuruje, zależy od nastroju, zależy co komu w danym momencie w oko wpadnie.
      a ja zgadzam się z Tobą : albo, albo,
      bo niekonsekwencję można często odebrać jako rażącą niesprawiedliwość, brak obiektywizmu.
      a to nie służy nikomu.
      • siwa Re: Niech się nie angażuje 18.10.11, 13:15
        Zależy nie od nastroju, ale faktycznie od tego kto dyżuruje i kto aktualnie siedzi na Forum i zgłasza.
        Różni ludzie mają różną wrażliwość (i dotyczy to zarówno forumowiczów, jak i dyżurnych).
        Staramy się być maksymalnie obiektywni, ale moderuje człowiek, nie automat.
        Paradoksalnie w tej różnorodności jest siła obiektywizmu.
        • Gość: = Re: Niech się nie angażuje IP: 178.73.48.* 18.10.11, 23:14
          znajac realia moglabys uczciwie przyznac, ze czynnik ludzki odgrywa kluczowa role. zalezy kto dyzuruje i kto pisze. co pisze jest juz mniej istotne. mozna sobie tutaj wyobrazic skrajne sytuacje. obie beda rownie prawdziwe.
          • Gość: ; Re: Niech się nie angażuje IP: *.acn.waw.pl 18.10.11, 23:59
            O, poi-poi. A miałes nie wracać.
        • ostrygojadek Jesteśmy obiektywni, bo jesteśmy subiektywni :))) 19.10.11, 10:23
          > Paradoksalnie w tej różnorodności jest siła obiektywizmu.

Siła obiektywizmu twki w róznorodności subiektywizmu. Subiektywizm siłą przewodnią moderacji. Niech żyje subiektywny obiektywizm :)))
          • siwa Re: Jesteśmy obiektywni, bo jesteśmy subiektywni 19.10.11, 10:56
            A jaka masz receptę na 100% obiektywizmu?
            Bo ja tylko konfrontację poglądów.
            • klosowski333 Re: Jesteśmy obiektywni, bo jesteśmy subiektywni 27.10.11, 06:08
              Taką receptą jest cos co ludzie w poludniowej Bulgarii nazywaja "profesjonalizmem". Ale profesjonalizm dla administracji i moderacji forow portalu gazeta.pl to chyba zbyt egzotyczne zwierze, nieprawdaz? ;)
              Twoje wyjasnienia odnosnie nieustannego braku konsekwencji w decyzjach administratorow i moderatorow, Siwa, sa zenujace.
        • olga_w_ogrodzie Re: Niech się nie angażuje 19.10.11, 10:42
          siwa napisała:

> Zależy nie od nastroju, ale faktycznie od tego kto dyżuruje i kto aktualnie sie
          > dzi na Forum i zgłasza.
          > Różni ludzie mają różną wrażliwość (i dotyczy to zarówno forumowiczów, jak i dy
          > żurnych).

wszystko się zgadza, ale ludzie to nie automaty, jak sama zauważasz - wrażliwość różna, ale i nastroje też.
          i u zgłaszających, i u amidnistratorów.
          ta sama rzecz, na którą jednego dnia się oko przymyka, innego dnia może powodować reakcję bardziej zdecydowaną.
          • giwi Re: Niech się nie angażuje 19.10.11, 11:51
            A czy znasz choć jedną osobę, która zawsze postępuje identycznie, konsekwentnie i maksymalnie obiektywnie? Ja nie. Człowiek to nie automat, może się pomylić. Ocena reakcji dużurnych też jest bardzo często subiektywna. Jak zadziałają po myśli usera to są wspaniali, kochani i obiektywni, a jeśli zareagują inaczej niż chciałby forumowicz, to wtedy często lecą na nich wyzwiska.
            Do wyjaśnień nieporozumień służą maile.
            • olga_w_ogrodzie Re: Niech się nie angażuje 19.10.11, 15:54
              giwi napisała:

> A czy znasz choć jedną osobę, która zawsze postępuje identycznie, konsekwentnie
              > i maksymalnie obiektywnie? Ja nie. Człowiek to nie automat, może się pomylić.

hę ?
              a ja napisałam wyżej coś odmiennego całkiem ?
              się mi wydaje, że nic, a nic.
              nadmieniłam dodatkowo, że dobrze jest, mimo istnienia subiektywizmu, różnych nastrojów i poziomu wrażliwości, starać się o konsekwencję.

> Do wyjaśnień nieporozumień służą maile.

a czemu mnie to akurat tłumaczysz ?
              to nie mogłam się wpisać pod Ostrojadka, tylko powinnam była mailem, że z braku konsekwencji często rodzi się poczucie niesprawiedliwości ?
              to ogólna uwaga, a sprawie konkretnych postów i wątków, to ja już jakiś czas temu z mailowania zrezygnowałam.
    • kropka Re: Niech się nie angażuje 18.10.11, 22:39
      niczym sie specjalnie nie róznią i dlatego jeden (późniejszy) został przeniesiony. Zgodnie z zasadą nie powtarzania watków w krótkim czasie, powinien wyleciec na osła, więc ciesz się, że jest na Religii.
      • ostrygojadek Re: Niech się nie angażuje 19.10.11, 10:24
        Kropciu, nie pogrążaj się. Nawet Siwa była zniesmaczona, a naprawdę rządko jej się to zdarza :)
        • siwa Re: Niech się nie angażuje 19.10.11, 10:55
          > Nawet Siwa była zniesmaczona, a naprawdę rządko jej
          > się to zdarza :)

A to nowość.
        • giwi Re: Niech się nie angażuje 19.10.11, 11:36
          A w czym widzisz pogrążanie Kropki? Netykieta mówi:

_ Zanim założysz wątek sprawdź, czy temat już nie był omawiany.
          - Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum

Może nie czytałes albo zapomniałeś? :-)
          forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html

Zniesmaczenia Siwej tez nie widzę. Może źle odczytałeś uśmiech o deszczowym poranku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka