Dodaj do ulubionych

Szanowna Pani Marrant

03.10.12, 15:26
nie chciałam robić afery, ale mam tego totalnie dość.

drugi rok jestem narażona na obrzucanie mnie pomówieniami, kłamstwami, obelgami na forum redakcyjnym Schizofrenia utworzonym bez zapewnienia tam moderatora przez Ciebie, Marrant, jak się wydaje, tylko po to, by 2-3 ludzi miało miejsce do bezkarnego, swobodnego poniżania ludzi.
mało było, że mają ukryte forum, gdzie mogą plotkować, obrażać do woli ?
mało było, że dawałaś im bany i musiałaś sama ciąć, gdy założyli także otwarte forum na którym rzucali obelgami i kłamstwami pod adresem moim i osoby współmoderującej stare, prywatne forum Schizofrenia ?
mało było, że przychodzili na inne, moderowane przeze mnie forum prywatne grożąc mi donosami do urzędów i kłamiąc, a ja na to nic - tylko łeb schyliłam aż sama ciąć zaczęłaś na tym forum i mnie też poleciłaś to samo, byle szanownych państwa nie denerwować ?

trwa jakiś totalny absurd :

biorę na prośbę Siwej pod opiekę bezpańskie, prywatne forum Schizofrenia, znoszę tam spokojnie obelgi osób, które przywykły do tego, że na forum wolno wszystko - głosić pochwały picia, narkotyków i odstawiania zaleconych leków , ordynarnie traktować userów, kląć i wyganiać innych, którym się coś nie podoba etc., etc.
nigdy nie puszczają mi nerwy - tłumaczę, tłumaczę, proszę przez wiele miesięcy.
Siwa chce pomóc i zrobić z tego forum redakcyjne z pozostawieniem dotychczasowych moderatorek, ale proszę, by nie - wydaje mi się, ze tak będzie lepiej dla użytkowników.
gdy Siwa odchodzi - Ty Marrant, tworzysz równolegle redakcyjne forum Schizofrenia, zatem wycofuję się grzecznie do kącika - zmieniamy nazwę starego, prywatnego forum Schizofrenia i jego status na ukryte, byle już nie być punktem zaczepienia dla agresorów, nie wydawać się im konkurencją, nie prowokować jakichś bzdurnych wojenek forumowych - o wszystkim byłaś informowana zresztą.

ale nic nie skutkuje.
dzięki Tobie jest nowe, teraz już redakcyjne forum Schizofrenia na którym bez przerwy są tworzone kłamliwe i obelżywe wątki na mój temat - z używaniem mojego nicku lub z jego omówieniem.
na zwracane uwagi Ty odpowiadasz, by zgłaszać wątki do wycięcia.
ale ja już Ci mówiłam : nie chcę czytać tamtego forum, nie chcę zgłaszać, ale i nie chcę dostawać informacji o tym, że non stop jestem tam przedmiotem nagonki, obraźliwych kłamstw.
ja chcę mieć spokój - nie zaczepiam, nie komentuję, nie odpowiadam na prowokacje.
Obserwuj wątek
    • olga_w_ogrodzie Re: Szanowna Pani Marrant 03.10.12, 15:31
      dlaczego na forum redakcyjnym Depresja czy Kraj userzy portalu gazeta.pl są chronieni w jakimś stopniu przez to, iż zapewniono tam moderację, a na redakcyjnej Schizofrenii nie ?
      ja tam nie chodzę, nie piszę - dlaczego jednak mam się godzić, by były tam publikowane obelżywe kłamstwa na mój temat ?

jestem użytkownikiem tego portalu od początku istnienia.
      nigdy nie miałam bana.
      nigdy nie miałam Kopernika.
      dlaczego mam godzić się na podważanie wiarygodności, szacunku i przyjaźni wielu ludzi do których mogą docierać newsy z redakcyjnej Schizofrenii, że tak naprawdę żaden ze mnie fachowiec, psycholog, tylko "pijaczka nadająca się wyłącznie do podcierana tyłków chorym." ?
      podobałoby Ci się, Marrant, gdyby o Tobie takie rzeczy na forach non stop wypisywano, tylko dlatego, że onegdaj pozytywnie zareagowałaś na prośbę Siwej ?

nie mam schizofrenii.
      ale znam tę chorobę z teorii i praktyki.
      mam znajomych schizofreników.
      to nie jest choroba, która zwalnia od przestrzegania norm społecznych.
      skoro otworzyłaś forum redakcyjne, to weź wreszcie za swą decyzję odpowiedzialność i dopilnuj, by nie było tam tego, co jest teraz i od początku utworzenia tego forum przez Ciebie.
      słyszałam już, że publikowano tam nawet dane personalne userów portalu.
      nie zostałyby wycięte, gdyby nie zgłosiła Ci tego faktu jedna z użytkowniczek gazeta.pl
      czego oczekujesz pozostawiając takie forum bez moderacji - że będzie jeszcze większa balanga ?
      że następnym razem już jeden z userów nie będzie groził mi donosem do urzędu, drugi nie będzie zakładał kłamliwych wątków o tym, jak rzekomo piszę do niego maile, używam wulgaryzmów i nazywam innych userów "ścierwami", a trzecia pani nie ujawni kolejnych nazwisk forumowiczów, lecz po prostu podadzą na forum mój adres i zaproponują tam mały pożar ?

wiele razy otrzymywałaś maile na ten temat.
      nie zrobiłaś z tym nic prócz usuwania pojedynczych wpisów z obelgami.
      dlatego, tym razem, jest post tutaj.
      jeśli nie zapanujesz nad sytuacją, którą sami stworzyliście, to gdzie indziej będę prosić o wyprostowanie tej sytuacji.
      współmoderuję fora pomocowe - nie po to, by, z Twoją pomocą i milczącym współuczestnictwem, ktoś podważał zaufanie innych do mnie na które cierpliwie zapracowałam.

i proszę o wyczyszczenie Waszego redakcyjnego forum Schizofrenia z obraźliwych dla mnie wpisów.
      ja nie zamierzam się denerwować czytaniem tam wszystkiego.
      oto pierwszy z brzegu wątek :

forum.gazeta.pl/forum/w,1211,139030916,139030916,Czy_to_prawda.html
    • mart-tram Re: Szanowna Pani Marrant 03.10.12, 16:36
      Uważam, że forum redakcyjne Schizofrenia jest bardzo źle moderowane, a zdaje się wcale. Pewnie Agory nie stać na eksperta, psychologa lub psychiatrę i dlatego na tamtym forum szaleje maleńka grupka bardzo zaburzonych i bardzo źle wychowanych ludzi.
      Nie tylko Olga powinna być chroniona przed ich bzdurną agresją i pomówieniami, ale sami wobec siebie powinni być chronieni. Agresja źle robi wszystkim, ale schizofrenikom bardziej.

Marrant, weź się do roboty, bardzo proszę.
    • mart-tram kasi.aa 04.10.12, 12:13
      Czy Marrant już nie moderuje forum Schizofrenia? Czy to robi może Kasi.aa, która tutaj czasem odpowiada na posty?
      Tak czy owak, ktoś powinien odpowiedzieć w miarę szybko, a tu zdaje się obowiązują jakieś wielodniowe terminy. Przy takiej częstotliwości reagowania na problemy na forach samo istnienie tych problemów jest absolutnie zrozumiałe. Może to jest wręcz taktyka Agory? Na zasadzie "może być o nas źle, byle było głośno"?
      • olga_w_ogrodzie Re: kasi.aa 04.10.12, 23:56
        pogratulować administracji.
        zapewnia jedno miejsce na portalu gazeta.pl jako forum ukryte, a w zalinkowanym niżej wątku user przyznaje publicznie, iż miejsce to jest po to, by mnie zaszczuć.
        no ale tego było mało, zatem administracja stworzyła otwarte redakcyjne forum, by można było szczuć sprawniej.
        zatem dziś ciąg dalszy :

forum.gazeta.pl/forum/w,1211,139369960,139369960,Cala_prawdea_o_Oldze_jest_na_oslej_lawce_.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,1211,139370584,139370584,snia_mi_sie_koszmary_.html
        czemu można na tym redakcyjnym forum prowadzić systematyczną nagonkę tak bezkarnie ?
        jak teraz widzę - wątki , posty są czasem usuwane, ale ze strachem, by nie narazić się agresorom.
        cenzura bywa, ale bez pozostawienia śladów, które wskazują, że ktoś robi coś nie teges, bez konsekwencji dla autorów usuwanych wpisów.
        może wszystko dlatego :

Re: Czy to forum, to naprawdę schizofrenia?
        uwierz_w_to 18.06.12, 15:18 Odpowiedz

Administratorm to nie przeszkadza bo to ludzie:), pisałem Ci że ta gazeta jest moja wiec wszystko mi wolno:)

forum.gazeta.pl/forum/w,1211,136703899,136703899,Czy_to_forum_to_naprawde_schizofrenia_.html
        mam dość.
        nigdy żadnemu z tych ludzi nie odpowiedziałam pięknym za nadobne, nie byłam niegrzeczna, nie uchybiłam.
        a czuję tę systematyczną nagonkę przy pełnej pomocy administracji.

• olga_w_ogrodzie Re: kasi.aa 05.10.12, 00:12
        mart-tram napisała:

> Tak czy owak, ktoś powinien odpowiedzieć w miarę szybko, a tu zdaje się obowiąz
        > ują jakieś wielodniowe terminy. Przy takiej częstotliwości reagowania na proble
        > my na forach samo istnienie tych problemów jest absolutnie zrozumiałe.

ostatnio pan Uwierz_w_to założył wątek z wpisami w których kłamał jakobym do niego słała maile.
        miałam w nich kląć i nazywać forumowiczów ze Schizofrenii ścierwem.
        kto mnie zna, wie, że to niemożliwe - począwszy od tego, iż nigdy nie napisałabym niczego prywatnie do tego człowieka.
        ale jeśli przeczytał to ktoś, kto mnie nie zna, kto np. dopiero co wszedł na współmoderowane przeze mnie fora, kto jest w złym stanie, kto mi zaufał i raptem coś mu się zaczyna walić, bo czyta bzdury pisane przez usera tylko czy aż z powodu bezinteresownej nienawiści bądź nadmiaru alkoholu lub narkotyków ?
        po zgłoszeniu administracja usunęła ów wątek...przenosząc go na Oślą Ławkę, by owe obelgi i kłamstwa pana o aktualnym nicku Uwierz_w_to powisiały sobie jeszcze ze 2 czy 3 dni, żeby każdy mógł sobie pomówienia poczytać.
        gratulacje dla pani Marrant po raz kolejny.
    • marrant Re: Szanowna Pani Marrant 04.10.12, 12:47
      Olgo,
      forum Schizofrenia nie ma dedykowanego moderatora z prostego powodu - nie zgłosił się na ochotnika nikt, kto by był w stanie podjąć się tego zadania. Forum redakcyjne jest jak najbardziej moderowane w sposób w jaki są moderowane wszystkie inne fora (zarówno posiadające jak i nie posiadające AESa) - za pomocą kosza oraz zgłoszeń e-mailem. Wszystkie zgłoszone posty, które naruszają regulamin są oczywiście usuwane. Na całym forum dziennie powstaje około 20 tysięcy wpisów. Przeglądanie ich wszystkich nie jest możliwe, zatem sugeruję zaakceptować funkcję ikony kosza. Osoby, które informują Cię, o tym,że jest naruszany regulamin również mogą (i powinny) korzystać z tej funkcji.
      • olga_w_ogrodzie Re: Szanowna Pani Marrant 04.10.12, 19:11
        marrant napisała:

> Olgo,
        > forum Schizofrenia nie ma dedykowanego moderatora z prostego powodu - nie zgło
        > sił się na ochotnika nikt, kto by był w stanie podjąć się tego zadania.

gdy do Siwej zgłaszali się tylko ochotnicy, których nie uznała za godnych zaufania, to ona nie czekała aż zgłosi się ktoś, komu będzie ufać.
        to Siwa sama zgłosiła się do mnie z prośbą.
        zgodziłam się i nie dałam się wypędzić jak poprzednie moderatorki, które prędko wymiękły i uciekły przed agresją, choć jedna z nich robiła wtedy specjalizację z psychiatrii.
        skoro czegoś się podjęłam, to ze swej strony byłam ok. wobec gazeta.pl, co łatwo sprawdzić na forum.
        Ty, portal reprezentując, nie byłaś i nie jesteś ok. wobec mnie.
        "Co czynisz, czyń roztropnie i patrz końca."
        to Ty zdecydowałaś o założeniu redakcyjnego forum wiedząc, że nie masz moderatora i wiedząc, że zakładasz to forum na wniosek tych, których sama cięłaś i banowałaś, bo nic innego nie pomagało.
        ale nie Ty, lecz ja i moderatorki, które poprosiłam o pomoc w adminowaniu spijamy to, co Ty nawarzyłaś.
        a także, jak zauważa słusznie Mart-tram, inni userzy założonego przez Ciebie forum.
        skoro nie zgłosili się do Ciebie ochotnicy, a Ty sama moderatora nie chciałaś szukać, to, wg mnie, trzeba było najpierw poczekać aż się wyczekiwany ochotnik zgłosi, a potem zakładać to forum.
        naraziłaś mnie i pomagające mi osoby na bardzo, bardzo dużo przykrości.
        i mam świadomość, że cały czas jestem na nie narażona.

chyba nie chce mi się już z Tobą gadać - sama wiesz, że wiele razy próbowałam.
        jeśli w dalszym ciągu będą tam takie napaści, to poproszę o pomoc kogoś innego.

• olga_w_ogrodzie Re: Szanowna Pani Marrant 05.10.12, 11:33
      wyzywasz ją w stylu, w jakim bezkarnie robią to stalkerzy z rzeczonego forum Schizofrenia.
      obrzydliwe.
      • bartoszcze Re: Szanowna Pani Marrant 05.10.12, 11:53
        Sądząc po adresie, stylu i porze pojawienia się, był to niejaki wobo.
    • zbyfauch Re: Szanowna Pani Marrant 05.10.12, 15:43
      Zapomniałeś dodać o moście, pod którym skończy, gdzie jego miejsce.
    • gosc.od.dzwonu Re: Szanowna Pani Marrant 05.10.12, 16:40
      Tak to jest gdy sie tu idzie na reke administracji. Byłem właśnie na schzie i widze jak nick uwierz_w_to robi kompletny burdel. To tak wyglada jakby miał forum tylko dla siebie zalozone.
      • mart-tram Re: Szanowna Pani Marrant 06.10.12, 12:22
        Rzeczywiście to jest miejsce rządzone przez tę osobę, Uwierza. Bardzo zaburzony człowiek, sądząc po wpisach. Takie fora powinny być CAŁKOWICIE ukryte z mocy Agory.
        Ale nie są i pokazują, że granic nie ma. W dodatku pod szyldem "redakcyjnym". Brawo, brawo, redakcja nie ma naczelnej/ego.

System oznaczania niegodziwych wpisów klikaniem w kosz jest o tyle do kitu, że zmusza do śledzenia ich losów. Dyskusja o nich jest niemożliwa, decyzje moderatora lub brak decyzji nie są nieodwołalne. Agora ustanawia regulamin sprzeczny ze zdrowym rozsądkiem. No ale mówimy właśnie o forum dla ludzi zdrowego rozsądku pozbawionych z założenia.

Na marginesie: to co wypisują o Oldze jest straszne i przykre, ale zapewniam, że absolutnie niewiarygodne. Inaczej mówiąc, jeśli te wpisy nie są przez Agorę kasowane, to o niej świadczą, a nie o Oldze czy ludziach chorych na emocje.
        • Gość: = Re: Szanowna Pani Marrant IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.12, 15:11
          "Agora ustanawia regulamin sprzeczny ze zdrowym rozsądkiem."

Niezupełnie, ale najśmieszniejszy jest brak konsekwentnego egzekwowania tychże zasad. Przy okazji wydaje się, że system samoporządkowania (zgłaszanie, kosze itp.) nie przystaje do rzeczywistości. Natomiast sugestie użytkowników, aby stan poprawić albo ulepszyć jest zazwyczaj gremialnie wyśmiewany. Nie trzeba chyba przytaczać przez kogo :))

Generalnie można odnieść wrażenie, że forum jako całość, czyli również, a może przede wszystkim zarządzanie nie odbiega zbytnio od polskich standardów - czytaj niedoróbka/brak przemyślanych działań/jakoś to będzie. Taka niestety jest nasza polska natura. Malkontenctwo jako inną, nie mniej ważną składową tejże natury można po części przypisać bezpośrednio do poprzedniego ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka