Dodaj do ulubionych

do Robert Kędzierski

IP: *.prz.edu.pl 05.05.14, 23:31
Nie wiem gdzie to napisać, bo wasze forum jest nieczytelne i strasznie wszechstronne (Co niekoniecznie jest zaletą). Otóż Panie Robercie popraw sobie błędy w artykule technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,15880108,Uzywasz_Adblock_Plus__Zobacz__jak_cie_traktuje_firma_.html?v=1&obxx=15880108&pId=27553960&send-a=1#opinion27553960 bo się tego czytać normalnie nie da i radzę się wybrać na jakiś kurs doszkalający z języka Polskiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: = Re: do Robert Kędzierski IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.14, 21:29
      Przydałoby się jakieś dobre miejsce, gdzie można by korygować błędy i niewiedzę autorów tego co pojawia się na portalu, prawda ? Przyjemnie byłoby, gdyby można było pisać bezpośrednio na stronie artykułu, żeby autor miał zwrotkę o takich komentarzach lub szybki dostęp do nich. Ostatecznie mogłyby się zbierać gdzieś ensemble np. wraz z odpowiedziami - coś na wzór specjalnego quasi-forum. Przyjemnie byłoby popatrzeć na ścieranie się racji lub zwyczajnie na edukację redaktorów internetu :)) Wydaje się, że byłaby to dobra ścieżka w obecnej drodze gazety.pl - do rozważenia przez górę. Autorzy i czytelnicy jako twórcy, zusammen.
      • Gość: maleconieco Re: do Robert Kędzierski IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.14, 22:01
        Przy redaktorach techno to nie przejdzie. Ego nie pozwala się schylić do poziomu komentarzy w celu innym niż przycięcie ich do poziomu łagodnego pochlebstwa. W GW często czytają, poprawiają i nawet dziękują za korektę. Chociaż me wprawne oko dorwało kiedyś wyróżniony komentarz mniej więcej treści 'tak! Brawo, doskonały tekst'. Fajnie to robi chłopak od qwizów.
        Redaktorzy przytulili do piersi wytarte jak barowa ścierka do podłogi określenie 'hejter' i rozdają je na lewo i prawo po równo trollom, krytykom i życzliwie zwracającym uwagę. Mityczny hejter chroni ich przed światem w którym nie każdy ich kocha, zgadza się ze wszystkimi cud literkami i specjalnie dla nich kupuje gazetę:>
        • Gość: Gość Re: do Robert Kędzierski IP: *.prz.edu.pl 06.05.14, 23:10
          Ja rozumiem, że można się pomylić. Rozumiem również, że ktoś może mieć inne przekonania ode mnie. Nie mniej jednak zdanie "Co może Cię może spotkać" wytłuszczone i czcionką 30 jest niedopuszczalne dla kogoś kto zawodowo pisze teksty. W całym artykule były co najmniej dwa kolejne podobnie skonstruowane zdania. Przyznam się, że nie jestem purystą językowym. Sam często mówię "Tam pisze" czy "se" i nie mam zdolności do wyszukiwania najdrobniejszych literówek. Tym bardziej pokazuje to rozmiar błędów tego autora. Niedopuszczalne jest by profesjonalista pisał w ten sposób.
    • kasi.aa Re: do Robert Kędzierski 07.05.14, 13:32
      Właściwy adres: pomoc@agora.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka