hummer 08.02.08, 17:59 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28 A może tak wygląda Polska Scena Polityczna :)? Pogoniono Wilka i od razu poziom Forum siadł, a admini nic nie robią. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jdbad Re: Dziś dzień wolny od pracy czy co? 08.02.08, 18:04 Chyba rzeczywiście mają wolne, bo żeby takie coś się utrzymywało???? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=75456509&a=75456509 Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Dziś dzień wolny od pracy czy co? 08.02.08, 18:10 Albo takie coś??? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=75456174&a=75456174 Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Dziękuję za zgłoszenie. Zarchiwizowano. :) 08.02.08, 18:14 jdbad napisała: > Albo takie coś??? > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=75456174&a=75456174 Myślę, że Agora się ucieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad A tu proszę coś jeszcze:) 08.02.08, 18:24 Wyżyny po prostu:( forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=75445244&a=75445672 Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: A tu proszę coś jeszcze:) 08.02.08, 18:26 jdbad napisała: > Wyżyny po prostu:( > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=75445244&a=75445672 Dziękuję. Piękny wątek utrzymuje się od 13 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: A tu proszę coś jeszcze:) 08.02.08, 18:41 Kwiatuszek, po prostu:( forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=75453988&a=75453988 Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: A tu proszę coś jeszcze:) 08.02.08, 18:47 jdbad napisała: > Kwiatuszek, po prostu:( > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=75453988&a=75453988 OK już wystarczy. Chcesz by Giwi zwolniono? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: A tu proszę coś jeszcze:) 08.02.08, 19:43 hummer napisał: > OK już wystarczy. Chcesz by Giwi zwolniono? Mnie to rybka , albo jeszcze mniej:) Odpowiedz Link Zgłoś
kod-em Re: A tu proszę coś jeszcze:) 09.02.08, 15:51 > Chcesz by Giwi zwolniono? e jest inne rozwiązanie by beton-cenzorkę na właściwe tory przuwrócic? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Dziękuję za zgłoszenie. Zarchiwizowano. :) 08.02.08, 21:13 hummer napisał: > jdbad napisała: > > > Albo takie coś??? > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=75456174&a=75456174 > > Myślę, że Agora się ucieszy. > Sorry Hummer , ale chyba się nie rozumiemy ... :( Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Agora to nie Tylko www. 09.02.08, 02:02 paczula8 napisała: > hummer napisał: > > > jdbad napisała: > > > > > Albo takie coś??? > > > <a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=75456174&a=75456174" target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=75456174&a=75456174</a> > > > > Myślę, że Agora się ucieszy. > > > > Sorry Hummer , ale chyba się nie rozumiemy ... :( www. Opanowali Admini ale kasy nie dają. Są zależni od tych nie www. A Ci się ucieszą jak dostana dokumentację z dnia pracy Giwi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Agora to nie Tylko www. 09.02.08, 11:49 hummer napisał: > paczula8 napisała: > > > hummer napisał: > > > > > jdbad napisała: > > > > > > > Albo takie coś??? > > > > <a > href="<a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=28&w=75456174&a=75456174"" target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=28&w=75456174&a=75456174"</a> > target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=28&w=75456174&a=75456174& > #60;/a> > > > > > > Myślę, że Agora się ucieszy. > > > > > > > Sorry Hummer , ale chyba się nie rozumiemy ... :( > > www. Opanowali Admini ale kasy nie dają. Są zależni od tych nie www. A Ci się > ucieszą jak dostana dokumentację z dnia pracy Giwi. :) > Przesadzasz Hummer ... ja walczę z cenzurą, nie z człowiekiem. Jeśli chcecie wykopać Giwi, to beze mnie - w stadnych nagonkach udziału nie biorę. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Regulamin Forum 09.02.08, 12:01 paczula8 napisała: > Przesadzasz Hummer ... ja walczę z cenzurą, nie z człowiekiem. Jeśli > chcecie wykopać Giwi, to beze mnie - w stadnych nagonkach udziału > nie biorę. Nikogo nie chcę wykopywać. Ale np. Dziś w nocy na tym Forum usunięto trzy moje wątki (zarchiwizowane). Zgodnie z regulaminem powinny się ostać albo trafić na oślą (ponoć tam są tylko ich nie widać). Skasowane mogą być tylko jeśli naruszają mniej więcej to "Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej: Art. 13. Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa. Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny (Dz. U. z 1997 r. Nr 88, poz. 553, z późn. zm.): Art. 256. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Art. 257. Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowościowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3." Tego natomiast Giwi na FK nie czyni. Czy domaganie się od kogoś kompetencji w tym co Robi jest przestępstwem? Giwi może np. świetnie się realizować jako obsługa archiwizatora. Ale na cenzora się nie nadaje, bo za szybko jej "nerw puszcza". Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Regulamin Forum 09.02.08, 12:25 hummer napisał: > paczula8 napisała: > > Przesadzasz Hummer ... ja walczę z cenzurą, nie z człowiekiem. Jeśli > > chcecie wykopać Giwi, to beze mnie - w stadnych nagonkach udziału > > nie biorę. > > Nikogo nie chcę wykopywać. Ale np. Dziś w nocy na tym Forum usunięto trzy moje > wątki (zarchiwizowane). Zgodnie z regulaminem powinny się ostać albo trafić na > oślą (ponoć tam są tylko ich nie widać). Ok, zgadzam się ... Giwi ma sporo za uszami, między innymi znikajace wątki i posty, które w zaden sposób regulaminu (i netykiety) nie łamały. Pytanie co chcemy osiągnąć? Zmianę moderatora, czy wprowadzenie zasad zgodnych z deklaracjami Agory? A zasady są proste: "Pozwalamy na publikację dowolnych poglądów, o ile ich głoszenie nie jest niezgodne z prawem. Nie ingerujemy w wolność słowa, chcemy tylko, żeby na forum było mniej spamu i wulgaryzmów." Ja chce tego drugiego. Stąd moje poparcie dla protestu, który Giwi powinna potraktowac jako ostrzeżenie. Jeśli nic sie nie zmieni, trzeba bedzie podjac bardziej radykalne kroki ... a póki co dajmy Giwi trochę czasu na przemyslenie swojego postępowania;) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Zmiana moderatora mnie nie interesuje 09.02.08, 12:37 paczula8 napisała: > Ok, zgadzam się ... Giwi ma sporo za uszami, między innymi > znikajace wątki i posty, które w zaden sposób regulaminu (i > netykiety) nie łamały. > Pytanie co chcemy osiągnąć? Zmianę moderatora, czy wprowadzenie > zasad zgodnych z deklaracjami Agory? A zasady są proste: > "Pozwalamy na publikację dowolnych poglądów, o ile ich głoszenie nie > jest niezgodne z prawem. Nie ingerujemy w wolność słowa, chcemy > tylko, żeby na forum było mniej spamu i wulgaryzmów." > > Ja chce tego drugiego. Stąd moje poparcie dla protestu, który Giwi > powinna potraktowac jako ostrzeżenie. Jeśli nic sie nie zmieni, > trzeba bedzie podjac bardziej radykalne kroki ... a póki co dajmy > Giwi trochę czasu na przemyslenie swojego postępowania;) I o to chodzi. Również chcę tego drugiego. Nie bez kozery wspomniałem np. Giwi o Forum Wrocław i porównałem je do Forum Kraj. Szukają tam moderatora szukają i nic :) A jakie posty tam są np. o lodach. Jak z 47 zł zrobić 124 mln zł. Chciałem o tym napisać na Forum Kraj ale moderatorzy nie pozwalają pisać o Autostradach :) Wolą posty o jakimś "Thusku" miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,4909660.html miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,87947,4912661.html Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 no to mamy jasność:) 09.02.08, 12:54 > I o to chodzi. > Również chcę tego drugiego. Nie bez kozery wspomniałem np. Giwi o > Forum Wrocław i porównałem je do Forum Kraj. (...) Chcemy więcej wolności, a mniej chamstwa. I wypuszczenia Wilka! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: no to mamy jasność:) 09.02.08, 13:09 paczula8 napisała: > > I o to chodzi. > > Również chcę tego drugiego. Nie bez kozery wspomniałem np. Giwi o > > Forum Wrocław i porównałem je do Forum Kraj. (...) > > Chcemy więcej wolności, a mniej chamstwa. I wypuszczenia Wilka! ;) I innych stworzeń, które nie są wściekłe. Tu nie chodzi o zmianę moderatora jako osoby, tylko zmianę psychiki - metody. Właśnie napisałem Wilkowi, że cenzura na forum GW przypomina najohydniejszy sposób prowadzenia działań wojennych - poprzez anonimowego snajpera. Ilu to ludzi zginęło od takich snajperów np. w Sarajewie (jest o tym nawet artykuł w Polityce najnowszej i o naszych "dzielnych" polskich snajperach też). Gdyby była jawność, może dodatkowe forum dostępne dla wszystkich. Klikasz na koszyk wyskakuje kto kliknął i w jakim wątku. Ale nie, cenzura Agory woli działaś skrycie i anonimowo. Nawet za Komuny tak nie było. I do zmiany tego potrzeba zmiany myślenia www. Agora. Padnie Giwi przyjdzie inna natchniona o słabym nerwie. Trzeba zmieniać metody nie osoby. "Trza stawiać dom nowy, na własnym gruncie, na górze, trwały, niezależny, własnymi rękami" Ignacy Solarz Tego też ustrzelił anonimowo cenzor. "Po wybuchu wojny w 1939 r. kontynuował działalność spółdzielczą (uniwersytet ludowy został zamknięty), jednak już w początkach 1940 r. został w niewyjaśnionych do końca okolicznościach aresztowany przez Gestapo i wkrótce stracony." www.innyswiat.most.org.pl/15/solarz.htm Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Chwileczkę Jdbad ... 08.02.08, 20:46 jdbad napisała: > Chyba rzeczywiście mają wolne, bo żeby takie coś się utrzymywało???? > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=75456509&a=75456509 Możesz powiedzieć jaki masz problem z tym wątkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Chwileczkę Jdbad ... 08.02.08, 21:01 Nie z całym, ale z tym co juz znikło. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Chwileczkę Jdbad ... 08.02.08, 21:02 I z cześcią tego, co nie znikło:( Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Chwileczkę Jdbad ... 08.02.08, 21:08 Nic nie znikło. To co ma kropki zostało napisane po Twoim poście. Założycielka wątku Ci się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Chwileczkę Jdbad ... 08.02.08, 21:09 giwi napisała: > Autorka. Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam ... Jdbad ma problem z autorką wątku i dlatego domaga sie jego usuniecia?? Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Chwileczkę Jdbad ... 08.02.08, 21:14 Tak by wychodziło, bo treściowo nie ma się do czego przyczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Chwileczkę Jdbad ... 08.02.08, 21:19 giwi napisała: > Tak by wychodziło, bo treściowo nie ma się do czego przyczepić. Masz rację. Nie rozumiem Jdbad, dlatego chciałabym, żeby napisała o co jej chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Chwileczkę Jdbad ... 09.02.08, 12:32 jdbad napisała: > Tak twierdzi Giwi. Dopóki nie wyjasnisz dlaczego ten watek powinien zostac usuniety innego wytłymaczenia nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kod-em Re: Chwileczkę Jdbad ... 09.02.08, 15:52 > Tak twierdzi Giwi. paczula, czytać ze zrozumieniem potrafisz? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Chwileczkę Jdbad ... 09.02.08, 21:43 kod-em napisał: > > Tak twierdzi Giwi. > paczula, czytać ze zrozumieniem potrafisz? potrafię i przeczytałam... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=75456509&a=75473351 Ciebie kasowałabym bez wahania. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Jest pozytywna jaskółka z Giwi choć to nie wiosna 09.02.08, 22:01 paczula8 napisała: > potrafię i przeczytałam... > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=75456509&a=75473351 > Ciebie kasowałabym bez wahania. Nie wiem czy zauważyłaś ale GIWI zaczęła znaczyć posty w poniższy sposób "[...]" Wcześniej poszatkowałaby, zaburzając kolejność. Albo treści obraźliwe wisiałyby na FK wiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Dziś dzień wolny od pracy czy co? 08.02.08, 20:29 Dziękuję za zgłoszenie ale w związku z tym, co jest wyżej: "Uwaga: posty, wątki do wycięcia itp. prosimy zgłaszać na forum@agora.pl. Nie tu!" prosiłabym o nadsyłanie mailem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Czy Pani rozumie, że Kraj Panią ...? 09.02.08, 02:00 giwi napisała: > Dziękuję za zgłoszenie ale w związku z tym, co jest wyżej: > "Uwaga: posty, wątki do wycięcia itp. prosimy zgłaszać na forum@agora.pl. Nie t > u!" > prosiłabym o nadsyłanie mailem. :-) Jeśli tak ma wyglądać sztandarowe forum Gazety Wyborczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re:, że Kraj Panią ...? 09.02.08, 09:24 Hummerze masz na myśli, to samo co ten osobnik? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=75316600&a=75469204 Giwi takie posty nie przeszkadzają :))P Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re:, Giwi słonko 09.02.08, 12:04 lepiej późno, niż wcale.Pamiętaj wszak: "jutro będzie za późno" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kod-em Re: Czy ona rozumie, że Kraj Panią ...? 09.02.08, 11:21 hummer napisał: > giwi napisała: > > > Dziękuję za zgłoszenie ale w związku z tym, co jest wyżej: > > "Uwaga: posty, wątki do wycięcia itp. prosimy zgłaszać na forum@agora.pl. > Nie t > > u!" > > prosiłabym o nadsyłanie mailem. :-) > > Jeśli tak ma wyglądać sztandarowe forum Gazety Wyborczej :) > Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: czy giwi cokolwiek pojęła ? n/t 10.02.08, 01:11 Agresywny jesteś ale nie o to chodzi. Giwi nie zna regulaminu forum i tu jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rew Re: Dziś dzień wolny od pracy czy co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 15:25 tak Odpowiedz Link Zgłoś