ikroopka 23.01.06, 21:37 Czy jest nadzieja,ze zostanie zwiekszona dopuszczalna wielkosc zdjec zamieszczanych na blogach, do np 150KB??? Te do 100KB sa czesto gorszej jakosci i nie wytrzymuja porownania ze zdjeciami z np onetu - do 150 lub wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: T-800 Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.01.06, 21:38 Fotki możesz wieszać np. na imageshack.ws Odpowiedz Link Zgłoś
ikroopka Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 23.01.06, 22:11 Tak,wiem, jest sto tysiecy takich miejsc, ale ja chce tu i teraz,czyli na bloxie.Ale wkurza mnie,ze gdzie indziej 'maja lepiej'(( Odpowiedz Link Zgłoś
chilijczyk Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 23.01.06, 22:27 To wcale nie jest prawda, ze gdzie indziej "maja lepiej". Pamietaj, ze zdjecia mocno zwiekszaja czas otwierania sie bloga. A 100 kb to wystarczajaco duzo (a nawet zbyt duzo), aby umiescic zdjecie formatu pocztowki o dobrej jakosci. Trzeba tylko je umiejetnie obrobic. Zwroc uwage, ze w bloxie jest calkiem sporo interesujacych fotoblogow. I jakos te ograniczenia w niczym nie przeszkadzaja... Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 24.01.06, 01:05 Zwiększyć można nawet do 5MB, agencję fotograficzną pewnie by to ucieszyło, ale przeciętnego usera? Chyba nie. Na początku można było wrzucać takie fotki i ludzie wrzucali zdjęcia po 1, 2 czy 4 MB. Oglądanie takich blogów przez neo 128 to była rewelacja. Różnica pomiędzy 100 KB a 150 KB jest mało istotna, jedno i drugie jest za słabe do druku czy na tapetę. A ja lubię blogi, które się otwierają szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
ikroopka Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 24.01.06, 10:18 Przyjmuje do wiadomosci argumenty do mnie trafiaja,z wyjatkiem jednego: ja widze roznice, przynajmniej na 'ekranie' miedzy fotka 100 a 150 KB - co ja na to poradze?; pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chilijczyk Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 24.01.06, 12:01 Musi byc zle skompresowana... Odpowiedz Link Zgłoś
ikroopka Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 30.01.06, 13:34 do chilijczyka: prosze o sugestie/podpowiedzi techniczne Odpowiedz Link Zgłoś
chilijczyk Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 19.02.06, 13:54 Sugestie techniczne? Uzywac dobrych programow, dobrze ich uzywac. No i przede wszystkim miec dobry material wyjsciowy. Bo jak zdjecie jej do kitu to nawet jesli bedzie mialo 5 MB to bedzie zle wygladalo... Odpowiedz Link Zgłoś
emenefix Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 04.02.06, 22:33 ALE 150 KB to by była dla niektórych istitna zmiana. wierz mi mppieck wbrew pozorom Odpowiedz Link Zgłoś
ikroopka Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 13.02.06, 19:44 130440 bajtow 119101 bajtow 124439 bajtow czy to przypadkiem nie jest wiecej niz 100kb? ...a tej wielkosci zdjecia na bloxie - sa... ...??? Odpowiedz Link Zgłoś
ikroopka Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 15.02.06, 12:16 Adminie, bardzo prosze o reakcje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 15.02.06, 12:54 Nie pamiętam kiedy dokładnie zrobiliśmy ograniczenie do 100KB, ale na początku go nie było, dlatego w serwisie są jeszcze takie pliki. Odpowiedz Link Zgłoś
ikroopka Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 15.02.06, 14:10 Nic z tego - to sa dane zdjec aktualnych, z ostatniego miesiaca! Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 15.02.06, 14:14 No to podaj przykład, niech zobaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
ikroopka Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 15.02.06, 15:17 No co ty, tak na forum - kablowac??? sa zjecia w podanej wielkosci ,z ostatnich dwoch tygodni na jednym z blogow bloxu ,ze zdjeciami miasta.Spodobaly mi sie i -przypadkowo- kliknelam we 'wlasciwosci' - stad wiem. Zaintrygowalo mnie,ze jedni moga, a inni - nie. Naprawde widac roznice Odpowiedz Link Zgłoś
chilijczyk Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 19.02.06, 13:48 A moze to poprostu zdjecia z serwera zewnetrznego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikroopka Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 11:16 Adminie,czytales moja poprzednia notke?To jak bedzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
bond700 Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 19.02.06, 14:44 Owe fotki są z serwerów zewnętrznych. 100kB to dobry rozmiar. Tylko trzeba umiejętnie go obrobić o co najważniejsze wyostrzyć. Skoro tego nie robisz to widzisz różnicę - inaczej jest ona minimalna. I dla bloga bez większego znaczenia. Korzystaj z serwerów zewnętrznych i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ikroopka Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 21.02.06, 14:48 Dzieki - poradzilam sobie, odkrylam blad i juz sie nie czepiam. Ale co do zdjec 'tych za duzych' - sa absolutnie,ze tak powiem 'wewnetrzne' Moze i tu,jak w zyciu, sa rowni i - rowniejsi...(( Odpowiedz Link Zgłoś
rogowski25 Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 04.11.06, 11:55 co nalezy zrobić, aby zwiększyc pojemność bloga powyżej 8 MB? nie czekając do upłynięcia czasu 3-m-cy Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 04.11.06, 12:35 Jest trochę możliwości: - skorzystać z jakiegoś serwisu do serwowania plików, w przypadku zdjęć jest tego trochę, np. fotoforum.gazeta.pl. - założyć drugiego bloga na zasoby - poczekać, niedługo przymierzamy się do zwiększenia zasobów wszystkich blogów. Odpowiedz Link Zgłoś
rogowski25 Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 04.11.06, 20:02 zależy mi, aby kontynuowac dokłądanie zdjec na już istniejącym blogu jeśli założe drugiego bloga na zasoby to jest później jakaś możliwość przekierowania zdjęć na teraźniejszego bloga ile to niedługi czas? 2tygodnie? 2 miesiące? Jest trochę możliwości: - skorzystać z jakiegoś serwisu do serwowania plików, w przypadku zdjęć jest tego trochę, np. fotoforum.gazeta.pl. - założyć drugiego bloga na zasoby - poczekać, niedługo przymierzamy się do zwiększenia zasobów wszystkich blogów. Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 04.11.06, 20:22 rogowski25 napisał: > ile to niedługi czas? 2tygodnie? 2 miesiące? bardziej to pierwsze Odpowiedz Link Zgłoś
stl Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 04.11.06, 13:42 Nie przejmuj się i skorzystaj np. z <a href="zooomr.com">Zooomer'a</a>. A tak na marginesie to śmiesznie brzmią te niektóre rady, cóż nie każdy ma program z dobrym algorytmem kompresowania zdjęć, a limit 100 KB jest trochę jednak przesadzony, ale przecież wszystko można zakończyć stwierdzeniem: nikt nas tu nie trzyma... Odpowiedz Link Zgłoś
stl Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 04.11.06, 13:45 Aj zrobiłem błąd: Zooomr. Edycja postów na forum za to bardzo by się przydała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikroopka Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 19:36 Widze,ze watek 'odzyl'; ciesze sie,ze znalezlicie rozwiazanie pomcnicze w postaci fotoforum,korzystam z niego przy okazji musze przyznac,gwoli uczciwosci,ze pomylilam sie swego czasu i ze te zdjecia powyzej 100KB rzeczywiscie byly z innego serwera, tylko jako ta poczatkujaca nie zauwazylam tego; no coz brunetki tez bywaja...blondynkami no,ale samokrytyka jest? )) Odpowiedz Link Zgłoś
roztoczanski Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 30.11.06, 18:05 A mnie zdjecia z fotoforum znikaja, te z zasobow bloga sa widoczne, a z fotoforum wyswietlaja sie tylko nazwy zdjec. Dlacze tak sie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 30.11.06, 23:38 A w ktrórej notce? Bo przez blogową twoją wyszukiwarkę znalazłam notkę z plikami z FF, tę o szlaku ze Szczebrzeszyna do Kawęczna III i fotografie tam są. Odpowiedz Link Zgłoś
roztoczanski Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 01.12.06, 17:52 Tam więkzość jest w zasobach bloga, raczej tutaj to obserwuję: mojepstrykanie.blox.pl/html np.: "Mgła..." Nie widzę wtedy również zdjęć na fotoforach. Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: wielkosc zdjec- pytanie do Admina 03.12.06, 12:33 Widzę wszystkie zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś