of.woman.born Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? 22.10.08, 16:07 lucyna_n napisała: Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Wszystkim zarządza siwa jednoosobowo i jednoosobowo podejmuje dycyzje. Mam taki oraz przed oczami- siwa rozparta na wielkim szezlągu, w szlafroku, z kieliszkiem wina - albo kciuk w dół albo do góry. jak nie przymierzając Kleopatra. Nawet swoich giermków ruga za to, że nie potrafią czytać w jej myślach. Odpowiedz Link Zgłoś
of.woman.born Jak zwykle do bólu merytorycznie 22.10.08, 16:15 Widziałes film Freaks z 1936 roku? Większość z aktorów grających tam reagowała podobnie na widok kamery. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Jak zwykle do bólu merytorycznie 22.10.08, 17:26 nie widziałem, ale dzięki za polecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
of.woman.born Re: Jak zwykle do bólu merytorycznie 22.10.08, 17:41 yavorius napisał: > nie widziałem, ale dzięki za polecenie. Nie ma za co pl.youtube.com/watch?v=bBXyB7niEc0 Świetny film. Kultowy. Az nie chce się wierzyć, że został zrealizowany 70 lat temu. Na pierwszy rzut oka wygląda na cyrkowy i obrazoburczy, ale tak naprawdę w kazdym z nas siedzi jakiś dziwoląg. I nie bucz więcej, bo wychodzi z ciebue natura dresiarza. a bycie dresiarzem to duzo większe przestępstwo niż bycie dziwolągiem. pl.youtube.com/watch?v=bBXyB7niEc0 www.filmweb.pl/f34876/Dziwol%C4%85gi,1932/recenzje?review.id=7009 Odpowiedz Link Zgłoś
moderator_depresji_to_glupek Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? 22.10.08, 16:10 az sie dziwie ze siwa jeszcze nie w trzech osobach. ale to kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? 22.10.08, 16:10 Na razie w dwóch. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? 22.10.08, 16:12 ty mi napisalaś że to idzie z automatu, to w końcu jak to jest z tym banowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest 16.04.14, 02:24 To zależy (ale ch... wie od czego) Np. troll z forum "Świat" - solaqua.333 - może zaliczyć w ciągu godziny trzy swoje wątki na Oślej - i nie mieć nawet bloka na zakładanie nowych (nie mówiąc o IP) Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: troll z forum "Świat" - solaqua.333 30.07.14, 19:33 ...jakiś czas temu zniknął - pojawił sie za to marsaqua ; wyszedł najwidoczniej z założenia (i wygląda na to, że słusznie) że w tym ruskim chlewie i tak się nikt nie zorientuje (a już na pewno nie moderator) Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: może zaliczyć trzy swoje wątki na Oślej 18.10.14, 18:52 ...albo (jak pewien pupil moderacji) 7 usuniętych postów - w jednym wątku forum.gazeta.pl/forum/w,50,130090037,130090037,Rosja_i_Chiny_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Jeszcze lepszy zawodnik - silesius.monachijski IP: 185.53.130.* 12.06.15, 18:00 farm1.staticflickr.com/353/18555734659_93596a49ce_b.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? 22.10.08, 16:10 hmm to mnie okłamano, bo zostalam pouczona pisemnie że po pewnej liczbie wyciętych postów następuje automatyczny ban. kiedy ja się oduczę tej naiwności:) Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? 22.10.08, 16:13 IP jest blokowane w drastycznych przypadkach, na podstawie indywidualnej decyzji. Nie jest prawdą, że jedynie mojej. Ilość postów do blokady nicka/nicków zależy od historii usera. Im bardziej cięty Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? 22.10.08, 16:15 mój boże, ja i drastyczny przypadek, żebym chociaż żydów ganiała:) dobra, pytania nie było, ciekawe po co było wciskanie kitu o automatach. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus nieprawda z blokada IP 22.10.08, 16:21 mnie zablokowano raz, bez wyciecia postow, bo dyskutujacemu ze mna moderatorowi forum wege podnioslam cisnienie Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: nieprawda z blokada IP 22.10.08, 16:24 a czyli to jednak jest ludzka decyzja zawsze, nie ma żadnego automatu. Odpowiedz Link Zgłoś
of.woman.born Re: nieprawda z blokada IP 22.10.08, 16:25 lucyna_n napisała: > a czyli to jednak jest ludzka decyzja zawsze, nie ma żadnego automatu. Oczywiście, że nie ma. Siwa jest jedynym organem decyzyjnym we wszystkich sprawach. Automaty to tak dla picu. Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: nieprawda z blokada IP 22.10.08, 16:38 Pozwolę sobie poddać w dyskusji z paniami. Są automaty i działają. Ggigus nigdy nie miała zablokowanego IP, z jednego nieszczęśliwego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
of.woman.born Re: nieprawda z blokada IP 22.10.08, 16:39 siwa napisała: >Siwa. Ja sobie z tobą nie mam czego wyjaśniać odkąd napisalaś wprost że mnie po prostu nie lubisz i zrobisz wszystko, żeby mnie stąd przegnac. Daruj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: nieprawda z blokada IP 22.10.08, 16:46 Tradycyjnie kłamiesz. Nigdy nic takiego nie napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
of.woman.born Re: nieprawda z blokada IP 22.10.08, 16:49 siwa napisała: > Tradycyjnie kłamiesz. Nigdy nic takiego nie napisałam. > Tradycyjnie kłamiesz. Nawet nie trzeba umieć czytać między wierszami. Hummer kilka twoich złotych myśli wykorzystał jako sygnaturki. Subtelnością nie grzeszysz. Zastanawiam się tylko czy w realu jesteś taka sama jak w wirtualu, czy wirtual słuzy ci jako swoisty azyl gdzie odreagowujesz swoje codzienne frustracje. Parszywa robota bo kosztem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
of.woman.born Re: nieprawda z blokada IP 22.10.08, 16:55 siwa napisała: > W realu jestem gorsza. Szkoda tylko, że w realu jesteś gorsza za darmo i jeśli komuś szkodzisz to samej sobie. > Odpowiedz Link Zgłoś
anty.bio a ty 22.10.08, 17:17 co odreagowujesz na forum? of.woman.born napisała: > Zastanawiam się tylko czy w realu jesteś taka sama jak w wirtualu, > czy wirtual > słuzy ci jako swoisty azyl gdzie odreagowujesz swoje codzienne > frustracje. > siwa napisała: > > > W realu jestem gorsza. of.woman.born napisała: > > Szkoda tylko, że w realu jesteś gorsza za darmo i jeśli komuś szkodzisz to same > j > sobie. > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: nieprawda z blokada IP 22.10.08, 19:47 siwa napisała: > W realu jestem gorsza. Kokietka z ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: nieprawda z blokada IP 23.10.08, 09:43 a mi napisalaś że wątki typu "właśnie" nie mieszczą się w formule tego forum i są natychmiast usuwane (mam na to dowód!), to teraz wytnij to swoje "sama prawda" bo to praktycznie synonim do "właśnie". Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus MIALAM!!! zablokowane IP 22.10.08, 16:47 w czasie dyskusji z b.pascalem, prowadzonej z biblioteki. Z zadnego z wielu komp nie moglam sie zalogowac. nie klam, siwa. Aha, wtedy nie wycieto ANI JEDNEGO postu mojego autorstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: MIALAM!!! zablokowane IP 22.10.08, 16:50 To jest dowód, że nie miałaś nigdy zablokowanego IP. Jestem trochę zmęczona tą dyskusją. Jeśli logowałaś się z wielu kompów, to musielibyśmy zablokować wiele IP, telepatycznie odgadując jakie będą następne. Pascal nigdy nie miał mocy blokować IP. Odpowiedz Link Zgłoś
roztoczanski Re: MIALAM!!! zablokowane IP 22.10.08, 17:01 Prawdopodobnie biblioteka miała jedno łącze tylko podzielone ;) - Samotność O kotach i forum Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus mialam zablokowane IP!!!!!!!! 24.10.08, 11:24 skoro dyskusja cie meczy, nie musisz brac w niej udzialu. Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm a co z blokadą na zakładanie wątków? 22.10.08, 17:56 siwa dlaczego jesteś tak nieprecyzyjna? PS blokada na zakładanie watków ma charkater wieczysty. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: a co z blokadą na zakładanie wątków? 23.10.08, 09:43 sama jesteś automat Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm ręcznie, ale 23.10.08, 12:46 najpierw trzeba się ukorzyć przed adminem co uwłacza godności user,a. Odpowiedz Link Zgłoś
ostatnie_pozegnanie Re: ręcznie, ale 23.10.08, 13:24 Jaki user taka godność. Słabo wypadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: blokada ma charkater wieczysty 03.12.16, 15:12 Przede wszystkim - blokada na zakładanie watków ma charkater debilny. Albo ktoś zasługuje na bana (całkowitego), albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
otwocki-vomitt Re: nieprawda z blokada IP 23.10.08, 02:23 siwa napisała: > Pozwolę sobie poddać w dyskusji z paniami. > Są automaty i działają. Ggigus nigdy nie miała zablokowanego IP, z jednego > nieszczęśliwego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
roztoczanski Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? 22.10.08, 16:31 siwa napisała: Ilość postów do blokady nicka/nicków zależy od historii usera. Im bardziej cięty Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? 22.10.08, 16:34 Można z tzw. "palca" ale tę moc posiada tylko administracja zawodowa. Rozumiem, że Lucyna pytała o automatyczne bany. Odpowiedz Link Zgłoś
roztoczanski Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? 22.10.08, 16:51 Do tego "z palca", to niewiele potrzeba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? 22.10.08, 19:39 ja to blokuję automatycznie po trzecim i nie ma wtedy przebacz. Wszystko wtedy blokuję, co tylko znajdzie się w zasięgu wzroku. Swoje IP też parę razy zablokowałem! Odpowiedz Link Zgłoś
roztoczanski Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? 22.10.08, 22:04 mateuszwierzbicki napisał: Swoje IP też parę razy > zablokowałem! Ale już odblokowałeś, czy piszesz od sąsiada? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? 22.10.08, 22:24 teraz z odblokowanego! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
otwocki-vomitt Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? 23.10.08, 02:19 siwa napisała: > IP jest blokowane w drastycznych przypadkach, na podstawie indywidualnej > decyzji. Nie jest prawdą, że jedynie mojej. > > Ilość postów do blokady nicka/nicków zależy od historii usera. Im bardziej cięt > y moze i uzywacie skomplikowanego algorytmu by kogos banowac,ale zarzadzaja wycieciami dosc zlosliwi i malostkowi ludzie,ktorzy po prostu naduzywaja swoich praw ograniczajac wolnosc slowa. Wiekszosc moderatorow poluje na nicki i to dosc zlosliwie od wielu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? 23.10.08, 09:40 też odnoszę nieodparte wrażenie że gadki o automatach to mydlenie oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
genoveva Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? 23.10.08, 12:40 Tu raczej się nie zgodzę. Owszem, zdarzają się aesi, którzy tną bardzo arbitralnie, kierując się swoimi sympatiami, ale to jeszcze nie oznacza, że można wszystkich wrzucić do jednego worka. Poza tym, nawet w przypadkach wyjątkowo złośliwych aesów, takie niesprawiedliwe cięcia dotyczą tylko pewnej grupy użytkowników, część cięć zawsze będzie zasadna (np. typowy spam, groźby, czy też wzywanie do nienawiści rasowej) lub przynajmniej zgodna z wizją administracji (reprezentującą właściciela portalu). Informacjami nt. kasowań (słusznych, czy niesłusznych) zarządza algorytm, gdyż frajerstwem byłoby robić to ręcznie (oczywiście przy założeniu, że trzeba to robić). Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? 23.10.08, 12:44 myśląć że potrzeba tak ciężkiego kalibru do bycia na celowniku popełniasz wielką historyczną omyłkę, zapewniam Cię że może to być zwykła antypatia uzasadniona chyba co najwyżej stwierdzeniem "bo nie". Odpowiedz Link Zgłoś
genoveva Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? 23.10.08, 13:02 Ależ ja tak wcale nie myślę, przecież napisałam o arbitralnych cięciach. Po prostu uważam, że część cięć jest w ten czy inny sposób uzasadniona, a część nie. Natomiast algorytm zarządza wszystkimi cięciami. Zakładając nawet, że administracja zawodowa bierze w tym udział i od czasu do czasu tak dla rozrywki wlepi kilka banów swoim 'ulubieńcom', to cały czas pozostaje cała reszta banów do rozdania, których wlepianie jest żmudne i nie sprawia nikomu radości. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? 23.10.08, 14:15 mam nieodparte wrażenie że tradycyjnie mieszczę się w 1/100 procenta objawów ubocznych rzadko spotykanych i stałam się jakiś czas temu "ulubienicą" administracji jeśli chodzi o banowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
siodme_wcielenie Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? 23.10.08, 14:51 lucyna_n napisała: > stałam się jakiś czas temu "ulubienicą" administracji jeśli chodzi o banowanie. jesli to prawda, to czytajac twoje posty trudno sie temu dziwic. -- o,o Odpowiedz Link Zgłoś
genoveva Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? 23.10.08, 15:31 No cóż, w takim razie bardzo współczuję. Jedyne, co mogę poradzić, to czytanie własnych postów przed wysłaniem pod kątem 'czy jest się do czego przyczepić'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widoczny Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? IP: *.versanet.de 23.10.08, 13:01 IP jest blokowane w drastycznych przypadkach, na podstawie indywidualnej > decyzji. Nie jest prawdą, że jedynie mojej. > > Ilość postów do blokady nicka/nicków zależy od historii usera. Im bardziej cięt > y A decyduja kapusie poszczegolnych forow?! Odpowiedz Link Zgłoś
yoaha Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? 04.11.08, 22:06 Potrzebuję waszej pomocy. Czy moderator zamkniętego forum może na podstawie IP znaleźć uczestnika tego forum? Jeśli nie on, czy ktoś inny ma taką możliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
yoaha Re: po ilu wyciętych postach blokowane jest IP? 04.11.08, 22:15 juz wiem, ze prywatnego nie :( Odpowiedz Link Zgłoś