kolter-one 07.07.09, 11:49 Czy moderator ma prawo usuwać z forum kogoś kto podszywa się pod czyjś nick ? np; moim nickiem jest koler-one jednak od jakiegoś czasu ktoś mnie zaczepia pod nickiem kotlet-one , co można w tej sytuacji zrobić ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolter-one Re: Nick 07.07.09, 13:25 giwi napisała: > Napisz do administracji forum@agora.pl Co ty byś zrobił w momencie kiedy ktoś zakłada nick który ma na celu tylko obrażanie mnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Nick 07.07.09, 13:42 Ja ci podpowiem,jak kotlet kotletowi: wygasilbym sobie kotleta uzurpatora.;))) Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.tu Re: Nick 07.07.09, 15:25 teoertycznie sprawe powinna rozwiazac administracja. pewnie sa takie przypadki, gdy tego zrobic sie nie da, ale... na przyklad ja mam fanklub w postaci "doi". szczerze powiedziawszy czuje nic sympatii, a wrecz czasem tesknie, gdy nie pojawia sie lub (za sprawa administracji) znika. z formalnego punktu widzenia takiego szkodnika powinno sie usunac. jednak sa pewnie ku temu jakies przeszkody m.in. pisanie z sieci osiedlowych. w drugiej strony dziwne jest, ze administracja nie wcielila jakiego ochotnika sposrod siebie w role leona zawodowca, kogos kto czyscilby nicki. proste i skuteczne. najgorsza kara jest brak historii czlowieka (czytaj: uzytkownika). gdyby wszystkie posty zawodnika polecialy, to znika on bezpowrotnie z pamieci innych uzytkownikow. przynajmniej w wiekszosci przypadkow. Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: Nick 07.07.09, 16:30 Jeśli to ewidentna podszywka, mająca na celu obrażanie Ciebie, to proszę linki na forum@agora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do Siwa 07.07.09, 22:56 Mam takie pytańko - a ile to EWIDENTNYCH PODSZYWEK - nicku wp2007 / z kropeczka lub kreseczką ale pisanych tylko i wyłącznie w celu zrobienia ..dymu na forum ...administracja ..zablokowała. Przecież CI zablokowani pisza od ..zawsze i maja sie bardzo dobrze/ patrz forum Egipt , USA. Moderacja, itd/. Zamiast machać ..tępą szabelką.. napisz Siwa ,że w sprawie podszywaczy .... jesteśmy bezradni. Pozdrawiam wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: do Siwa 08.07.09, 01:17 Loginy podszywkowe zostały zablokowane. Nicków nielogowanych nie blokuje się, bo nie ma jak. Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: do Siwa 08.07.09, 10:09 > Mam takie pytańko - a ile to EWIDENTNYCH PODSZYWEK - nicku wp2007 Wszystkie zgłoszone. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.tu Re: do Siwa 08.07.09, 12:58 siwa, czy macie jakis koncept w przypadku niezalogowanych (np. takie cudo jak "doi")? tak tylko pytam z czystej ciekawosci. Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: do Siwa 08.07.09, 13:19 Przy zmiennym/współdzielonym IP tylko zgłoszenia (kosz, mail) i nasza mrówcza praca. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.tu Re: do Siwa 08.07.09, 16:43 czyli jednym slowem nie ma co zawracac wam... poniekad z mrowczych powodow, po drugie niekad z czysto rozrywkowych. wierzysz i starasz sie przekonac innych, ze ten kosz naprawde dziala? Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: do Siwa 09.07.09, 11:33 > wierzysz i starasz sie przekonac innych, ze ten kosz naprawde dziala? Nie wierzę. Ja to wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.tu Re: do Siwa 09.07.09, 12:52 dobrze byloby, gdyby inni rowniez wiedzieli, np. ja. niestety nie aktualnie nie jestem w stanie zgodzic sie z toba. mam dostep do co najmniej dwoch niezaleznych ip i czasem testowo sprawdzam na "ewidentnych" postach. przykro mi, ale czesto to nie dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: do Siwa 09.07.09, 13:09 Może nie są one aż tak ewidentne. Maila z przykładowym linkiem wyślij na forum@agora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
roztoczansk.i Re: do Siwa 09.07.09, 13:28 Trzeba wziąć pod uwagę "czynnik ludzki", czyli dyżurnego admina zawodowego, bo tutaj nie działa automat. Z własnego testu wiem, że na forach pomocowych zaczęcie wypowiedzi od "Ty głupcze" jest dopuszczalne i nie łamie netykiety ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.tu Re: do Siwa 09.07.09, 15:37 "glupiec" to maly pikus. rzuc okiem na to forum.gazeta.pl/forum/w,90594,96544265,96544265,administracyjnie_dopuszczalne_wulgaryzmy_i_obelgi.html Odpowiedz Link Zgłoś
roztoczansk.i Re: Nick 08.07.09, 11:51 siwa napisała: > Jeśli to ewidentna podszywka, mająca na celu obrażanie Ciebie, to proszę linki > na forum@agora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
roztoczansk.i Re: Nick 08.07.09, 15:13 siwa napisała: > Jakieś linki? Nie bardzo wiem co mógłbym podlinkować, ale dam przykład takiego nicka - instytut_walki_z_matactwem. Najpierw zostało skasowane forum założone pod tym nickiem, a później został zablokowany sam nick. Może ktoś kto to zrobił nie odróżnia matactwa od maniactwa? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: Nick 08.07.09, 15:59 > Nie bardzo wiem co mógłbym podlinkować, ale dam przykład takiego nicka - > instytut_walki_z_matactwem. Oczywiście ten nick nie miał nic wspólnego z nickiem instytut_walki_z_maniactwem. Pewnie założyciel nawet nie słyszał o tamtym nicku. To faktycznie dobry przykład złośliwej podszywki. Odpowiedz Link Zgłoś
roztoczansk.i Re: Nick 08.07.09, 17:40 I co jest obraźliwego w takim nicku? Na pewno nie znajdziesz obraźliwego postu pod adresem osoby instytut_walki_z_maniactwem pisanego przez instytut_walki_z_matactwem. Szkoda, że nie widzisz różnicy między matactwem, a maniactwem, choć podejrzewam, że dobrze wiesz iż nie była to "złośliwa podszywka" bo nie było udawania kolegi aesa, a rodzaj protestu przeciw wypowiedziom o kocich łapkach i brzuszkach pana od maniactwa. Idąc Twoim tokiem rozumowania wszystkie Basie I Kasie 123 są "podszywkami" Kaś i Baś ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp2007 Re: Nick IP: *.net87.citysat.com.pl 08.07.09, 18:35 Nie . Chodzi o takich ulomkow którzy podszywając sie pod Basia1 pisza np. Basia.1 , lub B.asia1 i tak w nieskończoność. Wprawdzie trzeba być - sprawnym umysłowo-inaczej , żeby nabrac sie na tak ''entelegentne'' podszywki ale podszywacze pisza i ..uwazaja ,że jest to ..śmieszne. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: Nick 08.07.09, 19:39 siwa napisała: > Jeśli to ewidentna podszywka, mająca na celu obrażanie Ciebie, to proszę linki > na forum@agora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Nick 07.07.09, 17:22 Przeciez jest moja odpowiedź, napisz do administracji w tej sprawie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 do SIWA 12.07.09, 21:25 Łatwiej wykasowac post forumowicza który pisze o postach różnej maści podszywaczy anizeli wykasowac..posty podszywaczy. Jest ..cudnie. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: do wp2007 12.07.09, 22:16 Wyrzuciłam całość. Post skasował dyżurny z kosza. W takich pilnych sprawach trzeba pisac na forum@agora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do Giwi 12.07.09, 22:33 A ja widze ,że ..wątek ktory rozpoczal jakis podszywacz wp2007 -o ktorym pisalem / Forum USA - RADIO MARYJA wisi i ma sie dobrze. Ale to zapewne - błąd systemu. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: do Giwi 13.07.09, 08:30 Błąd człowieka, który nie zgłosił nic dyzurnemu. Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: do SIWA 13.07.09, 08:29 Najłatwiej wysłać link do podszywacza na forum@agora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp2007 Re: do SIWA IP: *.net87.citysat.com.pl 13.07.09, 11:09 Pisze , pisałem i będe pisał wtedy kiedy będę miał na to ..ochotę. Nie jestem od klawiatury uzależniony. A wątek , który wysłałem do moderatorki i o którym pisałem ..nadal wisi na forum USA / radio maryja/ rozwija sie i ..ma sie dobrze. Może to ..kolejny błąd systemu , przecież NIE moderatorów. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
siwa Re: do SIWA 13.07.09, 11:26 > Pisze , pisałem i będe pisał wtedy kiedy będę miał na > to ..ochotę. Dobrze zrozumiałam: nie masz ochoty wysłać administracji forum linków i chcesz, żeby zostały skasowane? Przewrotne. Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: do SIWA 13.07.09, 11:38 Cos Ci sie pomyliło. Link, który mi przysłałeś odnosił się do wątku na Egipcie i tam skasowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
giwi ps. 13.07.09, 11:42 Jeśli nie masz ochoty podawać na forum@agora.pl linków, to nie miej pretensji, że posty wiszą. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: ps. 13.07.09, 15:52 No dobra MACIE RACJE . Wysyłam prawidłowy link. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś