Dodaj do ulubionych

Poczta!!!!

20.10.15, 15:15
zgłosiłam w lecie konta, które chcę zachować.
pomimo tego, do jednego dostępu nie miałam wcale.
drugie dotąd jest w starej wersji, nie dostaję korespondencji.
adres, gdzie można zgłaszać sprawę, wisiał stary - nie mogłam wysłać informacji o problemach.
wysłałam mail, gdy tylko Bagienny podał tu nowy adres na który można pisać o kłopotach z pocztą, że nie otrzymuję poczty i nie mam nowej jej wersji na koncie olga_w_ogrodzie@gazeta.pl
i...nic.

teraz widzę nowy adres - nie wysyłać już, jak Bagienny pisał na "nowa poczta", ale na "pomoc".
czy Bóg Was opuścił czy też dobra wola i myślenie?
jeśli się jest nieprzygotowanym do wielkich rewolucji, to się ich nie robi,
zwłaszcza kosztem użytkowników, dzięki którym się zarabia.
arogancja co niektóych np. pani Marrant, jest nie do przebicia.
była tu kiedyś mowa, że ludzie jeszcze zatęsknią za Siwą.
ja tęsknię od dawna.

gdybym była kolekcjonerką lajków, to byłby czas, bym zaczęła opisywać to, co tu się dzieje, na dwóch największych portalach społecznościowych.
to jest totalne lekceważenie ludzi, stwarzanie im problemów związanych z nieotrzymywaniem korespondencji na którą często bardzo czekają.
Obserwuj wątek
    • morfeusz_1 Re: Poczta!!!! 20.10.15, 16:15
      Zapraszam na Bloga prowadzonego tu przeze mnie przez kilka dni.
      Formuła otwarta i każdy może napisać co mu mądra ślina na język przyniesie.

forum.gazeta.pl/forum/w,299,159029473,159029473,Co_mnie_dzisiaj_wnerwia_.html?redirect=latest
    • marrant Re: Poczta!!!! 20.10.15, 16:25
      W jaki sposób się logujesz na konta na które nie dostajesz nowych maili i jak się objawia brak dostępu - jaki dostajesz komunikat przy próbie logowania?

Jeżeli logujesz się poprzez gmail, to tam jest już jedynie korespondencja archiwalna, a i ta zostanie przez Google usunięta 1 listopada. Trzeba zalogować się normalnie ze strony poczta.gazeta.pl

Oba adresy (i nowapoczta@agora.pl i pomoc@agora.pl) odbierają zgłoszenia dotyczące poczty. Pierwszy z nich jest bezpośredni do BOKu poczty, a drugi dotyczy także innych zgłoszeń, ale wszystkie są odczytywane, rozpatrywane i przesyłane odpowiednim osobom.
      • olga_w_ogrodzie Re: Poczta!!!! 21.10.15, 00:56
        na konta, gdzie jestem jako adminka,
        na konto oficjalne z imieniem i nazwiskiem,
        na konto, które mi w końcu udostępniono, po mailach - to najstarsze - wchodzę normalnie, jest nowa poczta, maile przychodzą.
        a na to konto najpopularniejsze od lat - olga_w_ogrodzie - też dostałam komunikat jak na inne, by zaakceptować nowe reguły, kliknęłam i wchodzę, jak dawniej.
        tyle, że na pozostałych jest nowa poczta, a na tym stara i nie przychodzą żadne maile.
        wchodzę przez gazeta.pl - jak zawsze.
        pisałam na oba wskazane adresy i nic.
        to, że korespondencji nie dostaję, bardzo komplikuje mi pewne ważne sprawy.
        • marrant Re: Poczta!!!! 21.10.15, 10:54
          Jeżeli nie możesz się zalogować (na dowolne konto), to jaki dostajesz komunikat przy próbie logowania i z jakiej strony się logujesz? Podaj proszę link do tej strony.
          • olga_w_ogrodzie Re: Poczta!!!! 21.10.15, 13:26
            przecież mówiłam!
            mogę się zalogować na każde konto.
            żadne komunikaty się nie wyświetlają.
            i na każde wchodzę zawsze przez poczta.gazeta.pl
            ale, na koncie olga_w_ogrodzie w lecie zgłaszanym przecież,
            jest stara poczta bez zmian.
            zmiana polega na tym, że nie przychodzą maile.
            • marrant Re: Poczta!!!! 21.10.15, 13:51
              Wyloguj się z tej poczty, która ma stary wygląd, wyczyść ciasteczka i zaloguj ponownie przez poczta.gazeta.pl. Jeżeli się zapisałaś na migrację, to wszystkie maile powinny tam być.
    • olga_w_ogrodzie Re: Poczta!!!! 21.10.15, 01:03
      p.s. To jeszcze nic, że nie przychodzi nowa poczta od iluś dni.
      Wchodzę na tę "olgę" normalnie, po podaniu hasła, ale, co jakiś czas, UBYWA z niej moich ważnych dla mnie, maili, które miałam zachowane w skrzynce odbiorczej.
      słowem - ja pierniczę - szkody dla mnie osobiste - nie do oszacowania.
      • marrant Re: Poczta!!!! 21.10.15, 10:52
        Nie wiem co wg Ciebie znaczy "normalnie". Możesz podać link do strony przez którą wchodzisz?
        Jaki interfejs widzisz po zalogowaniu? Stary czy nowy? Jeżeli stary, to maili oznaczonych jako "ważne" trzeba szukać w folderze "Oznaczone gwiazdką". Jeżeli widzisz stary, to tam poczta już nie dociera. Trzeba się wylogować, wyczyścić ciasteczka i zalogować ponownie przez stronę poczta.gazeta.pl
        • olga_w_ogrodzie Re: Poczta!!!! 21.10.15, 13:19
          przecież napisałam wyżej dokładnie - wchodzę normalnie, jak zawsze przez gazeta.pl - poczta.gazeta.pl !!
          nic nie musiałam robić z innymi kontami, a tu jest, to, co jest - stara poczta i maile nie przychodzą.

jesteście szkodnikami.
          słów brak.
          • morfeusz_1 Re: Poczta!!!! 21.10.15, 14:56
            Dzizas Ola stara poczta nie jest aktywna, wyloguj się z niej i dla pewności z konta forum. Jeżeli masz przeglądarkę google wpisz sobie adres : www.gazeta.pl/0,0.html
            a następnie kliknij na górze w okienko poczta. Zaczekaj minutę bo ( serwer ja tak mam ) musi przetrawić twoje żądanie. Po chwili zobaczysz pocztę i monit :

Logowanie

E-mail lub login: tu wpisz swój adres (morfeusz_1@gazeta.pl) i hasło
            Hasło: xxxxxxxxxxxxxx

Z tego poziomu wejdziesz do nowej poczty i nie będziesz stała pod starymi drzwiami.
            Jeżeli nie zadziała to już nie wiem jak mogę tobie pomóc.

Łopatologicznie wyjaśniłem / zresetuj - wyjdź - wejdź ze strony głównej szpalty w pocztę - zaloguj się z opcją zapamiętaj / może pomoże.

pzdr morfi
    • szymon.lukaj Re: Poczta!!!! 21.10.15, 07:50
      To co Państwo od poczty wyprawiają to sa jakieś jaja!
      Zero profesionalizmu. Poczta nie działa, maile nie dochodzą nie ma zwrotki że mail nie został dostarczony ani że skrzynka nie istnieje i ludzie później myślą że informacje wysłali a tu zonk. Kro za to odpowie.??nie da się wyeskportować zawartości na inne konto bo nie można się połączyć ze starym a teoretycznie powinno się dać do 1 listopada. nikt nie udzia informacji zero kontaktu, a jak by się o jakiejś rozmowie telefonicznej pomyślało żeby szybko załatwić sprawę i rozwiązać problem to numeru można sobie szukac i szukać a i tak się nie znajdzie.
      • marrant Re: Poczta!!!! 21.10.15, 10:58
        W jaki sposób się Pan loguje?
        Poczta działa pod adresem" poczta.gazeta.pl
        Pod adresem konto.gazeta.pl/nowapoczta dostępne są szczegółowe informacje odnośnie zmian.
        Jeżeli zapisał się Pan na przeniesienie, to poczta powinna działać pod podanym adresem i tam także znajduje się otrzymana po 15.10 korespondencja.
        • morfeusz_1 Re: Poczta!!!! 21.10.15, 11:44
          marrant nie żebym był złośliwy, ale potraktuj moją podpowiedź jako bezpłatną poradę człowieka po piórze i klawiaturze na tym ziemskim gazetowym łez padole...
          Wejdź proszę w opcję zaawansowanego postu bo Pan niekoniecznie musi znać opcję z zawiniętym drzewkiem i może nie zauważyć Twojej słusznej podpowiedzi :)

pozdrawiam ~ morfik
        • Gość: szymon.lukaj Re: Poczta!!!! IP: *.mpec.krakow.pl 21.10.15, 13:09
          loguję się gmail bo niestety nie przenieśliście Państwo mojej poczty.
          pozatym te wiadomości o migracji można było potraktowac jak spam (ja tak zrobiłem) tyle dziadowstwa przychodzi na pocztę. mając pocztę nie zastanawiam się gdzie jak dla czego tylko z niej korzystam i MA DZIAŁAĆ!

najchętniej dokonał bym migracji obydwu kont na konto gmaila które teraz ząłożyłem, tylko nie wiem czy jest to możliwe

z poważaniem.
          Szymon lukaj
          • marrant Re: Poczta!!!! 21.10.15, 16:48
            ten login: szymon.lukaj jest zapisany na migrację, ale przenoszenie poczty może potrwać do jutra. Prosimy o cierpliwość. Maile nie znikną.
            Przeniesienie poczty na konto gmail także będzie możliwe po zakończeniu migracji konta na nowy system (najpóźniej jutro)
            Można to zrobić następująco:
            Gmail -> ustawienia -> konta i importowanie -->importuj pocztę i kontakty--> z jakiego konta chcesz importować?
            (login@gazeta.pl) --> kontynuuj -->
            --> hasło (hasło używane na poczta.gazeta.pl)
            --> nazwa użytkownika POP (login@gazeta.pl)
            --> serwer POP: pop3.gazeta.pl
            port bez zmian

Przeniesienie wszystkich chętnych oraz osób, które przeoczyły wszystkie powiadomienia, to niestety duża operacja. Staramy się, by nie powodowała zbędnych niedogodności, ale przy działaniach na taką skalę zawsze mogą pojawić się problemy, za które oczywiście przepraszamy.
    • Gość: adam Re: Poczta!!!! IP: *.bb.sky.com 23.10.15, 08:54
      najlepij zmienic poczte i miec wszystko i ich w 3d
    • katarzynamencwal Re: Poczta!!!! 26.10.15, 09:38
      Od lat mam skrzynkę na gazecie, cierpliwie znoszę do dłuższego czasu informacje typu:

"Usługa chwilowo niedostępna.

Pracujemy nad rozwiązaniem problemu.

Przepraszamy za utrudnienia."

Nie pieklę się, nie ślę nerwowych postów, staram się wykazać wyrozumiałością , staram się tłumaczyć całą sytuację trudnością "operacji" POCZTA, ale ILE TO DO CHOROBY JASNEJ MOŻE TRWAĆ!!!!!
      Dziś po raz kolejny ( a miało to miejsce tyle razy, że nie zliczę) nie mam dostępu do poczty i wreszcie mam dość.
      Kompletny brak profesjonalizmu. Ręce opadają. Jak wy traktujecie użytkowników?
      Szkoda gadać.
      Kiedy WRESZCIE poczta będzie działać bez problemu i będzie do niej normalny dostęp?

• morfeusz_1 Re: Poczta!!!! 26.10.15, 12:43
      1 listopada ponoć jak gadajo na mieście zapalimy świeczkę ;)

Tabloid dla Tablidów
      Fora dla Społeczności !

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka