Dodaj do ulubionych

do włatcóf miasta

07.07.13, 20:53
Szanowni panowie, od początku tego miesiąca waszym ustawowym obowiazkiem jest usuwanie śmieci od mieszkańców.
Do dnia dzisiejszego ( tydzień) w rejonie obługiwanym przez SIta- Plock , w którym mieszkam nie dośc że nie dostawiono nowych pojemników na segregowane odpady to nawet z dotychczasowych nikt śmieci nie zabiera , a śmieci już się walają obok śmietnika.
W związku z tym informuję , że o ile do środy problem ten nie zostanie w sposób jednoznaczny rozwiązany wspólnie z sąsiadami udamy się do ratusza "wyposażeni" w odpowiednia ilość worków z tym co do Was należy i je wam pod drzwiami zostawimy .

Myśle , że wiecie iż taki precedens był już w Polsce , więc wy nie będziecie pionierami.

Powtórze - czekamy do środy , a w czwartek robimy sobie wycieczkę do ratusza.
Obserwuj wątek
    • Gość: pani Kaziku Re: do włatcóf miasta IP: *.231.c65.petrotel.pl 07.07.13, 21:24
      popieram pomysł.Tylko czy "strażnikóf" wystarczy bo do magistratu wejść wiele.
    • kazio13-net Re: do włatcóf miasta 07.07.13, 21:25
      boję się , ze za duzo to wy nie czytacie więc podsylam i informuje , że tak u nas będzie

Śmieci w proteście przynieśli pod Urząd Miasta | Bydgoszcz | Portal Internetowy bydgoszcz24.pl
      bydgoszcz24.pl/artykul/smieci-w-protescie-przyniesli-pod-urzad-miasta
      • Gość: wesoly Re: do włatcóf miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 17:11
        Brzydko, aby tak inteligentny, wykształcony, elokwentny, wszystko wiedzący i z aspiracjami do fotela prezydenta, człowiek powielał pomysły innych. Czyżby zabrakło "ułańskiej fantazji", aby wymyślić coś innego? Swoją drogą, ujrzenie Kazia taszczącego woreczki na plecykach, jest rzeczą bezcenną. Tylko nie zapomnij podpisać, który woreczek jest twój, a który umobserwera, się pytam, itp. Możesz podać godzinkę, o której zaczynasz akcję, z wielką chęcią podjadę pod urząd, aby zobaczyć przyszłego prezydenta.
        • kazio13-net Re: do włatcóf miasta 08.07.13, 20:32
          godziny chyba podawać nie musze , przecież jesteś tam ( w ratuszu) z kumplami caly czas to bedziesz widział , a jak nie to koledzy dadzą info.
          Ale powiem szczerze , ze podziwiam twoja czujność i zaangażowanie w obronie tzw. prezydenta ijego ekipy, no ale cóz :koleżeństwo - etat - układy* - zobowiązują , a mówia , że juz nie ma ludzi oddanych i zaangażowanych. Choć z drugiej strony jak widze jak PO pogonili w Elblągu to tego "zaangażowania" sie nie dziwię bo juz strach "przy portkach" sie pojawia .

Pozdrawiam i tradycyjnie prosze o przekazanie pozdrowien kolegom / szefom z ratusza i PO

* właściwe skreślić
          • Gość: wesoly Re: do włatcóf miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 20:58
            Jak zwykle się mylisz, przyszły prezydencie z Bożej łaski, ale cóż do słupa można mówić a słup jak ....... Boisz się podać godziny, wiadomo mocny jesteś w buzi. Pozdrów swojego lekarza psychiatrę i poproś o zmianę leków, bo te które zażywasz już nie działają, zresztą mam duże wątpliwości, czy dla takich przypadków szczególnych, są odpowiednie.
            • Gość: umobserwer Re: do włatcóf miasta IP: *.plock.mm.pl 08.07.13, 21:56
              zabolalo jak widze , no ale tak to jest z prawda - niewygonda
            • Gość: do wesołka Re: do włatcóf miasta IP: *.231.c65.petrotel.pl 08.07.13, 22:11
              gdy za józefa s. zwanego ojcem i słońcem narodów ktokolwiek miał inne zdanie to towarzysze z wielką czujnością proletariacką wysyłali delikwenta do psychuszki.Cóż się zmieniło drodzy państwo.Nic.Inaczej myślących wysyła się na szczaw lub do ....psychiatry.Czuwaj towarzyszu.Pamiętaj jednak.Nic nie trwa wiecznie.Tobie to i leki nie pomogą.Jesteś w swej zarozumiałości i głupocie "miszczem".Najlepsi spece od głupoty nie pomogą.
              • Gość: wesoly Re: do włatcóf miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 22:54
                Dziękuję za uznanie, popatrz na drugiego mistrza wielonikowca kazia vel umobserwera i coś tam jeszcze. Jego zabolało już dawno, jak powiedziano mu, że tylko idiota wierzy w obietnice wyborcze polityków. Biedak nie może tego przetrawić do dnia dzisiejszego. Mam nadzieję, że znasz powiedzenie takie, jak, każda władza się wyżywi, obojętnie jakiego będzie koloru.
                Siedzenie całymi dniami przed kompem i rozmawianie samym z sobą pod rożnymi nickami, odkrywanie przysłowiowej "Ameryki", już odkrytej, to jego całe obecne życie. Człowiek mało rozgarnięty, czy dziecko znające podstawy obsługi Internetu potrafi odnaleźć informacje, z które go tak bardzo "podniecają". Jego jedynym nieuzasadnionym argumentem na ludzi, którzy kpią z jego "odkryć", jest to, że jest się pracownikiem urzędu, gdy chciałem, żeby to udowodnił lub udowodnił po moich wpisach, że popieram obecną władzę, chłopaczek zamilkł. Kiedy w tym kraju i w tym mieście będzie dobrze, wtedy, gdy, mam nadzieję, będą jednomandatowe okręgi i odsuniemy od żłobu ludzi związanych z partiami politycznymi, a przede wszystkim tzw. skoczków. Jeżeli maly kaziu jest taki dobry, za jakiego się uważa, posiada super szkoły, ma kasy w bród, to ma jeszcze około 1,5 roku na przygotowanie swojego programu i niech startuje na prezydenta, a nie chowa główkę w piasek i jest mocny w przysłowiowej gębie, tu na forum. Takie "samobiczowanie", niestety, ale może go zaprowadzić do psychiatry.
                • kazio13-net Re: do "wesołego" inaczej 09.07.13, 09:28
                  Otóż szanowny wesoły , dziękuję za troskę i obawy o moje zdrowie, ale mogę cię zapewnic , ze niepotrzebnie sie martwisz, mam sie dobrze i nie narzekam .
                  Co do sedna sprawy, otóz może i faktycznie pomysł ze śmieciami w ratuszu jest nie za bardzo "tfórczy" więc pomyślalem sobie cobys podał swoj adres i tam je zaniose , przecież to prawie to samo, zadzwonisz do kumpli/towarzyszy to pomogą wywieźć .

Pozostałe twoje "sugestie" pozostawiam bez komentarza , one same wyjaśniają skąd jesteś i co robisz.

Pozdrawiam jak zwykle z prośba o przekazanie pozdrowień twoim kolegom w ratuszu.

tak na koniec , nick chyba zmienic musisz , bo jak widze nie jest ci i nie będzie do "śmichu" jak pomyslisz co to będzie za te 1,5 roku.
                  • Gość: wesoly Re: do "wesołego" inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.13, 20:06
                    dziękuję za troskę i obawy o moje zdrowie, ale mogę cię
                    > zapewnic , ze niepotrzebnie sie martwisz, mam sie dobrze i nie narzekam .
                    według twojego mniemania masz się dobrze, według mnie masz super zadatki na psychola

Co do sedna sprawy, otóz może i faktycznie pomysł ze śmieciami w ratuszu jest n
                    > ie za bardzo "tfórczy" więc pomyślalem sobie cobys podał swoj adres i tam je za
                    > niose , przecież to prawie to samo, zadzwonisz do kumpli/towarzyszy to pomogą w
                    > ywieźć .

Widać, ze już ci strach w oczka zagląda, o której godzince robisz akcje, bohaterze za dychę

> Pozostałe twoje "sugestie" pozostawiam bez komentarza , one same wyjaśniają ską
                    > d jesteś i co robisz.
                    >
                    > Pozdrawiam jak zwykle z prośba o przekazanie pozdrowień twoim kolegom w ratuszu
                    > .
                    >
                    > tak na koniec , nick chyba zmienic musisz , bo jak widze nie jest ci i nie będz
                    > ie do "śmichu" jak pomyslisz co to będzie za te 1,5 roku.

Mam w głębokim poważaniu, w przeciwieństwie do ciebie, czy w ratuszu będą siedzieć, zieloni, czerwoni, różowi, niebiescy, czy innej barwy. Nie jestem już od dawna idiotą takim , jak ty, który liże cztery litery licząc, że coś kapnie z pańskiego stołu. Gdy nie kapnie, wtedy plujesz na nich swoim jadem. Może kiedyś znajdą się tacy, którzy będą chcieć zatrudnić głupola twojego pokroju, lecz szybko pokażą ci drzwi i znów wrócisz na forum. O moją robotę się nie musisz martwić, ja też nie, mam taką, o której ty możesz sobie tylko pomarzyć. Czas najwyższy abyś zmienił nick na smutny lub coś podobnego, jeszcze takiego nie miałeś.

Pozdrawiam również i zalecam wizytę u psychiatry.
                    • kazio13-net Re: do "wesołego" inaczej 09.07.13, 21:06
                      Jak widze nerwy puszczaja , wspólczuję i jedno wyjasnienie : o ile myślisz ,że jesteś w stanie mnie obrazić to niestety jestes w blędzie - nie jestes w stanie .
                      Zmartwić musze cie , ze niestety śmieci mi wywieżli chyba że podrzucisz mo swoje a zapewne duzo ich masz wokół siebie.
                      To że masz w "głebokim poważaniu" jacy w ratuszu siędzą czerwoni czy zieloni to co wierzę , tego typu ludzie jak ty zawsze potrfią komu trzeba palec .... bez względu na kolor , masz domyslam sie też w tym doświadczenie.
                      Co do moich "ambicji" pracy w tym przybytku dowodzonym przez pana N. byłaby to dla mnie ostatnia rzecz na która bym się zdecydowal , albo bym musiał byc takim samym .... jak ty, ja swoje ambiocje i honor mam .
                      Na obecny status nie narzekam i nie spiesze się z jego zmianą , nie mam takiej potrzeby nawet powiem cio w tajemnicy "mam sie nieźle" i przed nikim nie musze się kłaniać w pas , chyba że z grzeczności , czego jak widze bardzo mi zazdroscisz .
                      Na koniec , bo nie zamierzam dalej prowadzić z toba polemiki , dla mnie ktos kto nie mając żadnych argumentów ubliża innym nie jest wart za wiele , sam daje sobie świadectwo , a jak widzę ty w tym wręcz lubujesz więc tym samym dla mnie ( żeby zacytować klasyka) " jesteś ......." .

No i jak zwykle pozdrawiam z prosba o przekazanie pozdrowień towarzyszom z ratusza.
                      • Gość: wesoly Re: do "wesołego" inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.13, 22:06
                        Malutki człowieczku powtarzasz się, zmień płytę bo to masz już zdartą. Jedno jest pewne zawsze jesteś obecny, zawsze gotowy, zawsze zwarty, zawsze czujny. Czy takiego, jak ty głupola można obrazić? Pamiętaj sprawdzaj wszędzie i zawsze, czy gdzieś nie siedzi twój ulubieniec p. N. lub jego ludzie. Pamiętaj lodówka, łazienka, zanim wyjdziesz na zewnątrz obejrzyj się, czy jakiś ponurak nie idzie za tobą, itp.
                        Nerwy nie mnie puszczają, tylko tobie, brak zajęcia, psychoza, brak logiki myślenia, brak umiejętności czytania tekstu pisanego to wszystko składa się na twój stan umysłu . Nadal polecam, wręcz wskazana jest wizyta u psychiatry, tylko najpierw umyj paluszka po wyjęciu z czterech liter swojego chlebodawcy, a jeszcze trochę i on ci pokaże drzwi.
                        Z jednym się z tobą zgadzam, dyskusja z tobą, przynosi taki sam efekt, jak walenie łbem o ścianę, szczególnie gdy jest tak pusty jak twój.
                        Na koniec podaj sobie rączkę , z takim jednym, znanym tu na forum, on wszędzie widzi żydów, a ty p. N.
                      • Gość: Marek Re: do małego kazia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.13, 22:10
                        Następnym razem jak nie wybiorą ci śmieci to dostarcz je pod adres: Zalesie 1, Gostynin. Tylko wcześniej poinformuj ich, aby przygotowali ci odpowiedni pokoik i strój firmowy
                        • kazio13-net Re: do małego kazia 10.07.13, 08:55
                          Jak widzę ekipa obrońców pana N. w komplecie, a ty drogi marku skąd znasz tak dokladnie adres szpitala w zalesiu , czekać tam bedziesz , jestes pensjonariuszem? jesli tak to podrzuce ci moje śmieci , przydadza ci sie pogrzebiesz sobie i moze stres ci minie , ale pamiętaj lekarstwa pomimo grzebania w tych smiechach musisz brać .
                          • Gość: Marek Re: do małego kazia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.13, 16:48
                            Szanowny Mały Kaziu, jednak nerwy zaczynają odmawiać posłuszeństwa. Robisz z siebie tzw. oblatanego człowieka, a nie przyszło Tobie do głowy, że adres można znaleźć w necie? Ja już tak mam, że w miarę swoich możliwości pomagam ludziom potrzebującym. Ty akurat byłeś w podwójnej potrzebie: nie wiedziałeś co masz zrobić z tzw. odpadami, a po drugie masz trochę zszargane nerwy, tak bardzo zalazł Tobie za skórę p. N.. Chciałem Tobie tylko i wyłącznie bezinteresownie pomóc, a Ty z takimi tekstami wyskakujesz.
                            • kazio13-net Re: do małego kazia 10.07.13, 17:55
                              Sorry , ale większośc mojego poprzedniego wpisu nie dotyczyła ciebie "mały Marku" tylko twojego forumowego kolegi (?) , a co do pana N. wierz mi nawet gościa nie znam ( osobiście) wiem też , że wiele decyzji które tu krytykuję są/byly od niego niezależne , ale tak to jest jak ktoś "firmuje" coś , mnie nie chodzi wcale o tego gościa tylko o caly ten "balagan" wokół niego i z nim. Powiem ci więcej , że dziwię sie że on nadal tkwi w tym .... bo od osób jego znających osobiście słyszalem wiele dobrych opinii - niestety z tego co wiem nie sa juz one takie dobre.

i to by było na tyle, prosze tylko nie powielaj kolegi swego (?) i nie ubliżaj innym.
                              • Gość: wesoly Re: do małego kazia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.13, 20:27
                                Sorry , ale większośc mojego poprzedniego wpisu nie dotyczyła ciebie "mały Mark
                                > u" tylko twojego forumowego kolegi (?)
                                Śmiechu warte, biedak jest już skołowany, że nie wie komu odpowiada, niestety potwierdza się moja teoria, że masz kłopoty z logicznym myśleniem i czytaniem tekstów ze zrozumieniem. Ale to żadna nowość, tak było odkąd pojawiłeś się, jako wielonikowiec na forum.

Dalej Kaziu jakby złagodniał, grzeczniejszy się stał, dobre i tyle na początek.

> i to by było na tyle, prosze tylko nie powielaj kolegi swego (?) i nie ubliżaj
                                > innym.
                                chyba kolegi forumowego, bo w realu się nie znamy, szkoda, bo w rzeczywistości Marek jest 'spoko" gościu. Fajnie byłoby razem, paru klientów tego forum nauczyć trochę rozumu.
                                Co do ubliżania, Kaziu popatrz na swoje wszystkie wpisy, a znajdziesz w nich więcej przykładów ubliżania ludziom, kpin i drwin z nich niż w moich. W ramach odprężenia biegnij pograć w kasynie, no i spokojnej nocy, aby nie przyśnił ci się pewien człowiek.
    • henrykkreuz Re: do włatcóf miasta 07.07.13, 21:54
      Posegregowane śmieci są surowcem, więc w normalnych krajach, w których surowce przetwarza się np. na energię, za ich odbiór nic nie płaci dostawca surowca, a potrzebujący surowca obiera go za darmo i cieszy się, że sam surowiec nic go nie kosztował, a jedynie zbiórka.
      W kraju w którym rządzą złodzieje, to wpierw konsument płaci za opakowanie kupując np. wodę mineralną, a potem płaci jeszcze za to, że ktoś odbierze pustą butelkę PET i zarobi na niej przetwarzając na energię, za którą pobiera cenę dużo wyższą jak ci inni.

Polacy godzą się być jeleniami. Taki wybór.
      • Gość: do pana Henryka Re: do włatcóf miasta IP: *.231.c65.petrotel.pl 07.07.13, 22:05
        jeleni w Płocku mnóstwo.Jeleń na jeleniu i jeleniem pogania.Dodam leniwych jeleni.W sprawie surowców wtórnych ma Pan absolutną rację.Tylko dlaczego nasi wybrańcy zwani radnymi nic nie kłapią dziobami w tej sprawie.W wielu innych sprawach też siedzą cicho.Czyżby dietki przeważały nad logiką?.
      • Gość: hihiha Re: do włatcóf miasta IP: *.220.c84.petrotel.pl 08.07.13, 21:05

W Kanadzie w stanie Manitoba pięcioosobowa rodzina mieszkająca w domu jednorodzinnym za wywóz segregowanych smieci placi 26 centów kanadyjskich miesięcznie.
        U nas w dzikim kraju wprowadzono od osoby kolejny podatek za segregowane-11 zl nie segregowane-16zl
        Prosze policzyć ile to pieniędzy w skali kraju
        Polacy zostali opodatkowani albo jak kto woli okradzeni przez złodzieii
        Kiedy ten śnięty naród wreszcie się obudzi?
        • Gość: hihiha Re: do włatcóf miasta IP: *.220.c84.petrotel.pl 08.07.13, 21:29
          Oplata 26 centów kanadyjskich miesięcznie to jest opłata za podstawiany zawsze czysty pojemnik
          • Gość: zzj Re: do włatcóf miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 23:13
            z tymi śmieciami to trzeba im dac trochę czasu, alr muszę przyznać że przygotowani nie są. Miałem termin wywozu przez Sitę na 02.07. Oczywiście Sita już nie wywiozła ( co jest normalne , bo już Ich umowa nie obowiązywała), ale pojawiła sie druga firma która wygrała przetarg. Zamiast wywieźć śmieci wrzucili do wiaty po dwa worki na domek i pojechali. Gdy zapytałem co dalej odpowiedzieli tajemniczo - zgodnie z rozporządzeniem. Reasumując od miesiąca mam nie wywiezione śmieci i prawdopodobnie tych z kosza mi nikt nie wywiezie, chyba muszę je posegregować sam i zapakować w te worki. Ale nie narzekam poczekam z krytyką parę miesięcy, ale przyznaję że albo ja i moi współmieszkańcy mamy pecha, albo coś nie tak z przygotowaniami w UMP i u Ich wybrańców. Jak by nie brał to powstał swego rodzaju martwy okres gdzie śmieci się gromadza a ich nikt nie wywozi. Ktoś tego nie przewidział, myślę że winni są tu decydenci z Ratusza, a jeśli ktoś myśli inaczej niech mnie przekona, ale przedtem niech się przejdzie po śmietnikach.
    • Gość: śmieciara Re: do włatcóf miasta IP: *.plock.mm.pl 09.07.13, 12:02
      Nie śmiecą to nie będziesz mieć problemów (czyt. worków).
      • Gość: szary ob. Re: do włatcóf miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.13, 20:23
        zanoszenie pod drzwi to jest podkulanie ogona , nalezy im te smieci wepchnąć do gardła
        mają doświadczenie w łykaniu g...a to i to łykna bez popitki . ot klasa polityczna ! i potyliczna też!
        • Gość: qa Re: do włatcóf miasta IP: *.044.c87.petrotel.pl 10.07.13, 21:51
          finanse.wp.pl/kat,102634,title,Najgorszy-rok-dla-gospodarki-od-upadku-PRL-u,wid,15800605,wiadomosc.html
          • Gość: juju Re: do włatcóf miasta IP: *.plock.mm.pl 11.07.13, 10:55
            Po Elblągu referenda i wybory w kilku innych miastach Warmii i Mazur - Wiadomości - WP.PL
            wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Po-Elblagu-referenda-i-wybory-w-kilku-innych-miastach-Warmii-i-Mazur,wid,15804233,wiadomosc.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka