Dodaj do ulubionych

CH "Mosty" ?

05.11.06, 17:07
Dochodzą do mnie jakies szczątkowe informacje na temat planowanej budowy
Centrum Handlowego "Mosty" na terenie obecnych Mostów Płock. Inwestycja
obejmuje teren az do zakladu PKS. Jak sie dowiem czegos wiecej to dam znac.

...................................................
Werdan
www.plock24.pl
Obserwuj wątek
    • konrad_wp Re: CH "Mosty" ? 05.11.06, 17:53
      Jakiś czas temu (ze dwa, trzy lata) krążyły plotki o Tesco lub Realu w tym
      miejscu... temat oczywiście ucichł, ale może w tamtych plotkach było troszkę
      prawdy... zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, najbardziej mnie interesuje kto
      będzie przeciw tej potencjalnej inwestycji protestował. Bo to że jakiś protest
      będzie chyba nie ma wątpliwości ...

PS. A na razie cieszmy się architekturą CH Namiot, prawdziwej perełki płockiego
      handlu.
      • stuntman Re: CH "Mosty" ? 05.11.06, 18:16
        Ja na pewno bym nie protestował, mimo że miałbym ten obiekt prawie pod samymi
        oknami. Ale hipermarketu bym tu zdecydowanie nie chciał (za mało miejsca na
        sklep z prawdziwego zdarzenia), jedynie coś co wyznaczy nowe lub kontynuuje
        najlepsze standardy w handlu. Ciekaw jestem szczegółów, bo jak na razie nie
        dotarły do mnie żadne przecieki w tej sprawie.
        A "CH Namiot" to rzeczywiście obiekt na miarę Płocka, kupcy aż pieją z
        zachwytu. Żeby to się tylko nie skończyło jak z zadaszeniem lodowiska, bo
        konstrukcja namiotu łudząco je przypomina.
        • konrad_wp Re: CH "Mosty" ? 05.11.06, 19:04
          Ty nie Stuntmanie, ale na 100% niejaki pan Zenon Dylewski zrobi wszystko żeby
          tam nic nie powstało (przez Kopiec)...
          • stuntman Re: CH "Mosty" ? 05.11.06, 19:32
            Ale przecież (o ile mi wiadomo) na terenie Mostów Płockich nie ma nic
            historycznego. Kopiec jest w rejonie Mostostalu, stąd pewnie to skojarzenie.
            Tak więc protestować mogą jedynie mieszkańcy na zwiększoną uciążliwość mającego
            powstać obiektu lub niezawodna grupa 'płockich kupców', którzy nie chcę przyjąć
            do świadomości, że klienta zdobywa się poprzez zwiększanie poziomu własnych
            usług, a nie wykurzanie konkurencji.
            • konrad_wp Re: CH "Mosty" ? 05.11.06, 19:56
              Faktycznie, Mosty pomieszały mi się z Mostostalem :/ Proszę o wybaczenie...
        • zjadowity Re: CH "Mosty" ? 05.11.06, 20:13
          stuntman napisał: "kupcy aż pieją z zachwytu"
          Nie powinieneś się dziwić - wrócili do swoich korzeni.
          • konrad_wp Re: CH "Mosty" ? 05.11.06, 20:47
            Mogę się założyć, że ten namiot zostanie - nawet wtedy gdy Tayger będzie
            działał normalnie. W artykule na ten temat w GW wyraźnie było napisane, że
            ochotę na handlowanie w tym miejscu mieli też inni kupcy. Nietrudno sobie
            wyobrazić że gdy Taygerowcy wrócą do siebie będą mocno lobbować żeby zająć ich
            miejsce w tym urbanistycznym cudzie. A że mają wśród władz mocną pozycję nie
            muszę chyba nikogo przekonywać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka