Dodaj do ulubionych

Harry Potter w Płocku!

IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 15:27
Dobra wiadomość dla wszystkich maniaków kina i wielbicieli nastoletnich
czarodziei. Jak widać nasi kiniarze nie są do skończonymi mugolami i możemy
mieć premierę w Płocku równocześnie z premierą krajową. To powinno
usatysfakcjonować tych wszystkich, którzy narzekają, że płockie przybytki 10.
muzy leżą gdzieś z dala od krajowych nurtów kina. Ale nie oszukujmy się. Ten
film to superprodukcja i dlatego możemy cieszyć się nim tak szybko. Na
szczęście superprodukcja angielska a nie amerykańska, więc chyba warta
obejrzenia.
Kiedy już obejrzycie ten film, podzielcie się wrażeniami.
Obserwuj wątek
    • Gość: Werdan Re: Harry Potter w Płocku! IP: *.petrotel.com.pl 18.01.02, 19:48
      Dzieki swietnemu pomyslowi, jakim jest komputerowe kino domowe, stwierdzam, ze
      film jest calkiem niezly. Ale bardziej polecam 'Wladce Pierscieni' :))
      • Gość: Roman J. Re: Harry Potter w Płocku! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 22:58
        Miało być o Harrym Potterze, ale zapytam, kiedy będą grali "Władcę Pierścieni"
        w Płocku?
        • Gość: Werdan Re: Harry Potter w Płocku! IP: *.petrotel.com.pl 19.01.02, 00:18
          Premiera 'Wladcy Pierscieni' ma byc chyba dopiero za miesiac. Mysle, ze
          premiera w Plocku bedzie w tym samym czasie co w calym kraju.
      • Gość: polk Re: Harry Potter w Płocku! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.02, 18:04
        Gdzie widziałeś przygody hobbitów?
        • Gość: Werdan Re: Harry Potter w Płocku! IP: *.petrotel.com.pl 22.01.02, 15:39
          W domku :)
          Na wlasnym komputerze.
          Zajmuje 3 plyty CD.
          • Gość: polk Re: Harry Potter w Płocku! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 15:50
            Mogę Ci tylko pozazdrościć.Podziel się swoimi wrażeniami w innym wątku żeby
            nie uchybić obyczajom netowym.Sądzę,że Twoje opinie mogą być niezmiernie
            interesujące.
            • Gość: Werdan Re: Harry Potter w Płocku! IP: *.petrotel.com.pl 22.01.02, 21:53
              Napisze tutaj. Film jest genialny !!!
              Swietna produkcja. Naprawde warto obejrzec, ale dopiero w kinie bedzie efekt.
              Jezeli ktos nie widzial tego filmu, niech po raz pierwszy obejrzy go w kinie.
              Polecam !
    • Gość: Zenobius A MOŻE BY TAK COŚ O HARRYM P. KTOŚ NAPISAŁ. IP: 62.200.126.* 23.01.02, 11:50
      Jak w temacie.
      panowie, ja Tolkiena to całym sercem a na film pogalopuję, ale teraz wybieram
      się na HP (w piątek) no i chciałbym widzieć coś - interesują mnie szczególnie
      opinie ludzi, którzy wcześniej czytali książkę (ale nie tylko)
      • Gość: Werdan Re: A MOŻE BY TAK COŚ O HARRYM P. KTOŚ NAPISAŁ. IP: *.petrotel.com.pl 23.01.02, 13:53
        Film podobal mi sie. Jednak ksiazka lepsza. W skali (1-10) daje 8 pkt. Ogolnie,
        polecam obejrzenie filmu :)
    • Gość: Roman J. Re: Harry Potter w Płocku! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 18:03
      A jak frekwencja? Czy trzeba stać w długich kolejkach po bilety? Mam ochotę się
      wybrać, ale nie chcę wychodzić dwie godziny wcześniej, żeby kupić bilet (tylko
      mi nie piszcie, że jest przecież przedsprzedaż :-))
    • roman_j Re: Harry Potter w Płocku! 09.02.02, 13:21
      Wreszcie i ja skusiłem się i poszedłem do kina zobaczyć Harry'ego. Wbrew obawom
      nie miałem problemów z kupieniem biletów. Co do filmu, to nie rzucił mnie na
      kolana, ale miło się oglądało. Sądzę jednak, że blado wypada w porównaniu z
      książką (nie czytałem), bo po jego obejrzeniu nie mogę zrozumieć, czym Harry
      Potter podbił serca tak wielu ludzi. Akcja filmu jest schematyczna, a niektóre
      pomysły wręcz idotyczne (przeprowadzka przybranej rodziny Harry'ego na wysepkę
      gdzieś na środku morza). Ponadto film mógłby być nieco krótszy, bo wystawia na
      próbę cierpliwość widzów, a polscy "podkładacze głosów" mogli się lepiej
      postarać. "Harry" jest na początku strasznie spięty i dopiero z czasem się
      trochę rozkręca, a najlepiej z całej trójki zdecydowanie został zdubbingowany
      Ron. Rozumiem też, że Hermiona miała być nieco przemądrzała, ale jej polska
      odpowiedniczka jest tez potwornie sztywna (zupełnie co innego widać na ekranie,
      a co innego słychać). Poza tym wszystko było OK. Teraz czekam z
      niecierpliwością na "Władcę Pierścieni", a w międzyczasie poczytam sobie
      książkę o przygodach Harry'ego. Chcę odszukać urok tej opowieści, który w
      filmie gdzieś się ulotnił.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka