Dodaj do ulubionych

Co robic??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 21:23
Witam wszystkich!
Dzisiaj sasiadka uswiadomila mi, ze w moim ogrodku pod galeziami
przeznaczonymi do spalenia zamieszkaly 2 malutkie kotki bez mamy. Plakaly
bardzo podobno od 2 dni, nie wiem dlaczego ja nie slyszalam. Ich mama gdzies
przepadla. Sa malutkie, ledwo chodza i oczka maja takie, jakby dopiero co je
otworzyly :(. Nakarmilam je dzis troche, ale wlasnie siedze w domu, na dworze
straszna burza i ulewa, i tak sobie mysle, ze chyba nie przezyja bo do zimy
niedaleko,a one takie malutkie. Nie moge ich przygarnac, bo mam w domu duzego
psa i nie wiem co robic. Czy odwiezc je do schroniska? Czy moze znajdzie sie
ktos chetny zeby je zabrac? Jestem z Poznania.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mysiam1 Re: Co robic?? 07.09.06, 21:46
      Odwożąc je do schroniska skazujesz je na śmierć.
      Czy nie udałoby Ci się wziąć ich do domu i odizolować na razie od psa, choćby
      zamykając je w innym pokoju albo w łazience? One mogą nie przeżyć nawet tej
      ulewy, jeśli się przeziębią :-(.

Gość portalu: jagoda napisał(a):

> Witam wszystkich!
      > Dzisiaj sasiadka uswiadomila mi, ze w moim ogrodku pod galeziami
      > przeznaczonymi do spalenia zamieszkaly 2 malutkie kotki bez mamy. Plakaly
      > bardzo podobno od 2 dni, nie wiem dlaczego ja nie slyszalam. Ich mama gdzies
      > przepadla. Sa malutkie, ledwo chodza i oczka maja takie, jakby dopiero co je
      > otworzyly :(. Nakarmilam je dzis troche, ale wlasnie siedze w domu, na dworze
      > straszna burza i ulewa, i tak sobie mysle, ze chyba nie przezyja bo do zimy
      > niedaleko,a one takie malutkie. Nie moge ich przygarnac, bo mam w domu duzego
      > psa i nie wiem co robic. Czy odwiezc je do schroniska? Czy moze znajdzie sie
      > ktos chetny zeby je zabrac? Jestem z Poznania.
      > Pozdrawiam.
      • Gość: jagoda Re: Co robic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 21:52
        Ech... no wlasnie tak mi cos chodzilo po glowie w zwiazku ze schroniskiem :((.
        Nie moge ich wziac do domu bo mam jeszcze 2 malych dzieci, ktore wlaza wszedzie
        i zamkniecie jakiegos pomieszczenia nie wchodzi w gre :(. A moj pies i tak by
        je wyczul pewnie :(. I co teraz? ech..
        • mysiam1 Re: Co robic?? 07.09.06, 21:53

> Ech... no wlasnie tak mi cos chodzilo po glowie w zwiazku ze schroniskiem :
          ((.
          > Nie moge ich wziac do domu bo mam jeszcze 2 malych dzieci, ktore wlaza
          wszedzie
          >
          > i zamkniecie jakiegos pomieszczenia nie wchodzi w gre :(. A moj pies i tak by
          > je wyczul pewnie :(. I co teraz? ech..

To chociaż je włóż do dużego kartonu wyłożonego czymś ciepłym i wsadź do
          jakiegoś pomieszczenia gospodarczego, jeśli w domu nie ma innego miejsca. Jeśli
          maluchy się wyziębią, będzie po nich, nie mówiąc o tym, że powinny często być
          karmione. Co im dałaś do jedzenia? Czy one jedzą już samodzielnie?
          • Gość: jagoda Re: Co robic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 21:56
            Sasiadka powiedziala, zeby dac im np. troche posiekanej szyneczki i tak
            zrobilam. Polozylam na talerzyku i jakos daly rade zjesc, chyba byly bardzo
            glodne. Co jeszcze moge im dac?
            • mysiam1 Re: Co robic?? 07.09.06, 22:00

> Sasiadka powiedziala, zeby dac im np. troche posiekanej szyneczki i tak
              > zrobilam. Polozylam na talerzyku i jakos daly rade zjesc, chyba byly bardzo
              > glodne. Co jeszcze moge im dac?

Lepiej byłoby im ugotować trochę kurczaka i b.drobno posiekać, ew. robiąc np.
              rosół dla rodziny odlać troszkę i zmiksować z kawałkiem ugotowanego mięsa.
              A sąsiadka nie mogłaby się nimi zaopiekować?
              Ja niestety bezpośrednio pomóc nie mogę, bo miałam niedawno w domu kocięta
              schroniskowe z panleukopenią i naraziłabym te Twoje na śmiertelne
              niebezpieczeństwo :-(.
              Jak ktoś tu już napisał - zarejestruj się na forum miau i napisz - może
              znajdzie sie ktoś, kto mógłby je wziąć...
              • Gość: jagoda Re: Co robic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 22:03
                Wlasnie sie rejestruje :). Szyneczke dalam im tak na szybko, zaraz po
                informacji, ze sa. A jutro rano ugotuje rosolek :). Dzieki
    • mcjovit Re: Co robic?? 07.09.06, 21:56
      Wlasnie!
      Zrob im jakis cieply domek z kartonu!
      Daj jesc.
      Szybciutko zaloz watek na forum.miau.pl
      • Gość: jagoda Re: Co robic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 21:57
        Oooo dzieki, zaraz tam pedze :)
    • mcjovit Re: Co robic?? 07.09.06, 22:14
      Jesli ich dzisiaj nikt nie zabierze do zadnego pomieszczenia to zrob koniecznie domek i zabezpiecz go
      folia przed deszczem!!!
      • Gość: jagoda Re: Co robic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 22:27
        Deszcz na szczescie juz przestal padac, a galezi i igliwia jest bardzo duzo i
        to glownie z sosny syberyjskiej(ona ma takie bardzo dlugie igly), a one
        mieszkaja zupelnie pod spodem. Wczesna wiosna tam sie okocila kotka i mieszkala
        tam z malymi, az nie wyrosly i dlatego te galezie jeszcze leza. Teraz dodalismy
        nowe, wiec mysle ze jest to calkiem szczelne mieszkanko, choc pewnie takie
        maluchy wolalyby cos cieplejszego :(. Z samego rana, jak tylko bedzie maz,
        przeniesiemy kotki do kartonu i umieszcze je w takim jakby wiatrolapie. Mam
        nadzieje ze na miau.pl znajdzie sie ktos chetny..
    • mcjovit Re: Co robic?? 07.09.06, 22:41
      Tez mam taka nadzieje.Wyslalam Ci maila na forum.miau i bede tam zrkac. Pozdrawiam.
      • Gość: jagoda Re: Co robic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 23:14
        Hmm, hmm, ja nic nie dostalam jeszcze.. Nie wiem czy tam tak dlugo poczta
        dochodzi?
    • mcjovit Re: Co robic?? 07.09.06, 23:30
      Nie mam pojecia,ale to nic takiego.Juz Ci to co ja napisalam ktos inny napisal na forum miau.Mam
      nadzieje,ze cos sie ruszy.
    • Gość: amisia Re: Co robic?? IP: 81.210.113.* 08.09.06, 13:55
      Przepraszam z góry za ton ale jak przypuszczam masz dom. I zostawiłaś te małe
      koteczki w czasie ulewy na dworze? W całym domu nie znalazł sie nawet skrawek
      miejsca, nie wiem w piwnicy, czy gdzieś, żeby je zabrać? No proszę, słowo daję
      że tego nie rozumiem ... :-(
    • Gość: gosc Re: Co robic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 14:06
      Amisia czytaj ze zrozumieniem. Jesli nie mozesz pomoc to sie zachowuj.
      • Gość: amisia Re: Co robic?? IP: 81.210.113.* 08.09.06, 14:12
        Nie martw się - zrozumiałam wszystko. Chodziło mi o to, że jeżeli ma się ogród,
        to pewnie i dom, no i pewnie piwnicę czy jakieś inne
        pomieszczenie "gospodarcze" gdzie możnaby było, chciaż na jakiś czas kotki
        ulokować. Po piwnicy chyba dzieci i duży pies stale nie biegają.
    • Gość: gosc Re: Co robic?? IP: *.wroclaw.mm.pl 08.09.06, 18:40
      I wlasnie tak sie stalo,ale tylko tymczasowo.Kotki nadal pilnie szukaja domku!
      • Gość: jagoda Re: Co robic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 20:10
        Kotki sa w tej chwili leczone (dzisiaj byl weterynarz) beda odrobaczone.
        Szukaja domku. To sa 2 dziewczynki :). Beda u mnie 2 tygodnie.
    • Gość: jagoda Zdjecia - Tosia i Zuza szukaja domku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 12:08
      Strasznie trudno zrobic takim maluchom zdjecia :). Pies byl w tym czasie
      niestety przypiety do kaloryfera (!) w innym pokoju, bo jakos nie rozczula go
      widok malych kotkow ;)

Czarna to Zuza, pregowana Tosia (moj synek wymyslil imiona)

Szukamy domku w Poznaniu i okolicach, moge je przywiezc w promieniu powiedzmy
      100 km od Poznania.

• misia007 Re: Zdjecia - Tosia i Zuza szukaja domku 10.09.06, 13:52
        Są takie maleńkie i bezbronne.Trzymam za domek dla tych śliczności.Pozdrawiam z
        moją trójką.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka