real-janosik1 08.10.09, 08:34 No i ojciec ma pewna racje. Wyksztalcona Polka powinna uregulowac sprawe opieki nad dzieckiem w Holandii, a nie uciekac z dzieckiem do Polski. Takie sa realie w obecnej Europie Zal mi wyksztalconej matki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajciech Sroga lekcja dla wszystkich 08.10.09, 08:57 Sroga lekcja dla wszystkich Polek które puszczają się z obcymi facetami. Wczoraj był artykuł o znęcającym nad żoną Tunezyjczyku. Teraz mamy Holendra. I po co to było? W Polsce są miliony facetów. Na pewno nie gorszych niż ten Holender. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cirilla28@gazeta Re: Sroga lekcja dla wszystkich IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.09, 09:09 Jasne i zagwarantujesz, że porządni Polacy i katolicy nie biją żon, nie znęcają się nad rodzinami psychicznie? Różnica jest taka, że Polscy faceci unikają opieki nad dziećmi i alimentów więc nie ma porwań... I nie mow, że polskie sądy dają dzieci tylko matkom, bo ja osobiście nie nam ANI JEDNEGO faceta, który chciałby sam wychowywać dziecko i taki wniosek złożyłby do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hella Re: Sroga lekcja dla wszystkich IP: 217.8.178.* 08.10.09, 09:26 polscy faceci sa przez sądy rodzinne dyskryminowani i bardzo rzadko udaje im się uzyskac opiekę nad dzieckiem. a matki, które wywożą swoje dzieci, albo utrudniają ojcom kontakty z nimi są całkowicie bezkarne. Odpowiedz Link Zgłoś
viola311 Re: Sroga lekcja dla wszystkich 08.10.09, 09:36 Gość portalu: hella napisał(a): > polscy faceci sa przez sądy rodzinne dyskryminowani i bardzo rzadko udaje im si > ę uzyskac opiekę nad dzieckiem. > a matki, które wywożą swoje dzieci, albo utrudniają ojcom kontakty z nimi są ca > łkowicie bezkarne. Nie zgodzę się z przedmówcą, że sądy rodzinne dyskryminują polskich ojców. Znam przypadek gdzie ojciec po rozwodzie mający te same prawa do opieki nad córką co matka , nie robi kompletnie nic. Dziewczyna dzisiaj juz 14-letnia nie zna swojego ojca, choc matka starała się z nim nawiązac kontakt bo córka ja o to prosiła, co z tego wyszło ? Tatuś owszem chciał kontaktów ale z mamusią i oczywiście wycofania Komornika ,którego ma od 13 lat!!! W sądzie przekonywał jak bardzo zależy mu na dziecku ,jak to matka powołuje sie na "lewe" zaświadczenia lekarskie o stanie zdrowia dziecka. Do dzisiaj a minęło 13 lat nie zainteresował sie faktycznym stanem zdrowia, nie płaci alimentów i nie ma z czego ich egzekwować. Sądy rodzinne daja prawa ojcom ,ale w większości są one przez tatusiów naginane, taka jest prawda. Wystarczy popytać Komorników ilu mają dłużników alimentacyjnych i jak ciężko jest samotnym mamom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIMOTA Re: Sroga lekcja dla wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 11:49 Faktycznie przedstawilas niezbite dowody... Odpowiedz Link Zgłoś
kajciech Re: Sroga lekcja dla wszystkich 08.10.09, 09:39 Za to handlarz maszynami z Holandii świetnie zajmie się dzieckiem wychowujac go na homoseksualistę palącego jointy, który za 30 lat odłączy go od aparatury podtrzymujacej życie. Oto Holandia! W Polsce kobieta miałaby realną szansę obrony i walki o swoje prawa a tak zdana jest na łaskę i niełaskę pajaca z Holandii a jedyne co jej pozostało po facecie to Europejski Nakaz Aresztowania. > osobiście nie nam ANI JEDNEGO faceta, który chciałby sam wychowywać > dziecko i taki wniosek złożyłby do sądu. Smutne w jakich kręgach się musisz obracać. Współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cirilla28 Re: Sroga lekcja dla wszystkich IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.09, 10:28 A ilu znasz facetów którzy zadeklarowali się w sadzie, że chcą być samotnymi ojcami? Tak szczerze? Bo ja bym chętnie takiego faceta poznała. W jakim środowisku trzeba się obracać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtajemniczony Re: Sroga lekcja dla wszystkich IP: 217.193.167.* 08.10.09, 11:35 Odpowiedz dla Cirilli28 Znam osobiscie wszystkich uczestnikow tej sprawy i zapewniam Cie, ze ojciec dzieckiem sie nie zajmowal prawie wcale. Do tego lubil codziennie sobie wypic. Nie twierdze, ze chodzil pijany, ale bez alkoholu nie bylo dnia. Facet po prostu duzo zarabia i bardzo obawia sie alimentow, bo w Holandii sady przyznaja godziwe stawki, a nie takie jak w Polsce. I to jest przeslanka, dla ktorej tak walczyl o syna. Zaloze sie, ze wkrotce zacznie sie ukladac z matka na zasadzie: "mozesz go miec, ale ode mnie zadnej kasy". Taki to typ. Poza tym syn ma podwojne obywatelstwo, wiec Polska powinna walczyc o swoich obywateli, ale polskie sady potrafia odrzucic wszelkie apelacje, jesli przychodza z Ukrainy, Bialorusi i innych niedorozwinietych panstw, ale z UK, czy Holandia to zawsze rozmawiaja na kolanach. Taka polska przypadlosc. Leczenie kompleksow trawa latami. Reasumujac - zamiast wstawiac sie za pedofilem Polanskim, niech nasz kraj ujmuje sie za porzadnymi ludzmi, ktorym nalezy sie wsparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realistka Re: Sroga lekcja dla wszystkich IP: *.icpnet.pl 08.10.09, 16:55 Naturalnym środowiskiem dziecka jest Holandia,szkoda że matka tego nie wiedziała jak dawała sobie zrobic dziecko z obcokrajowcen.Mam kolezanke w Niemczech,pisze do mnie"chce sie rozwiesć"Wybijam jej to z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Polskie wychowanie jest najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 12:00 Bezrobotny z Polski wychował by to dziecko na łysego "maczo", bijącego "odmieńców" i własną żonę, pijącego wódkę, który za 30 lat zabije go dla renty. Oto Polska! Żałosnym jesteś pajacem ze swoimi stereotypami i uprzedzeniami rodem z magla u Goździkowej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hella Re: Sroga lekcja dla wszystkich IP: 217.8.178.* 08.10.09, 13:21 a ja znam takich, co bardzo by chcieli, ale nie mogą, bo 1. sąd przyznał dziecko matce 2. matka ogranicza kontakty maksymalnie (spotkania co weekend? zapomnij, moze zobaczysz dziecko raz na miesiąc) - 3. matka wywozi dziecko za granicę (podpis ojca potrzebny? a co to za problem dla zaradnej mamuśki) i z powodu pktów 2 i 3 matka nie ponosi żadnych, ale to zadnych konsekwencji. bo to matka. wystarczy trochę się rozejrzeć dookoła, a można zobaczyć co kobiety potrafią... i dobrze, że chociaż sądy za granicą traktują obydwoje rodziców normalnie, a nie na zasadzie: nie ważne jaka, ważne, ze matka... a ojciec to ma tylko obowiązek płacenia alimentów, praw nie ma żadnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cirilla28 Re: Sroga lekcja dla wszystkich IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.09, 14:06 Widać, że nie jesteś matką... Oczywiście, że ojciec ma prawa- do wstawania po nocach, wycierania tyłka i gili, odrabiania lekcji codziennie, chodzenia po lekarzach, brania opieki na dziecko w pracy, gotowania, wywiadówek, prania itp Nie do spacerku w niedzielę... Odpowiedz Link Zgłoś
rogalozerca Re: Sroga lekcja dla wszystkich 08.10.09, 14:22 Jestem ojcem i wszystko to znam codziennej autopsji. I co? Robię z tego antyfeministyczną rozpierduchę na forum? Lecz się z kompleksów i stereotypów. Odpowiedz Link Zgłoś
viola311 Re: Sroga lekcja dla wszystkich 08.10.09, 15:22 Gość portalu: hella napisał(a): > a ja znam takich, co bardzo by chcieli, ale nie mogą, bo > 1. sąd przyznał dziecko matce > 2. matka ogranicza kontakty maksymalnie (spotkania co weekend? zapomnij, moze z > obaczysz dziecko raz na miesiąc) - > 3. matka wywozi dziecko za granicę (podpis ojca potrzebny? a co to za problem d > la zaradnej mamuśki) > i z powodu pktów 2 i 3 matka nie ponosi żadnych, ale to zadnych konsekwencji. b > o to matka. > > wystarczy trochę się rozejrzeć dookoła, a można zobaczyć co kobiety potrafią... > > > i dobrze, że chociaż sądy za granicą traktują obydwoje rodziców normalnie, a ni > e na zasadzie: nie ważne jaka, ważne, ze matka... a ojciec to ma tylko obowiąze > k płacenia alimentów, praw nie ma żadnych Oj, takich tatusiów jest bardzo mało i szkoda...przynajmniej dzieci by na tym nie traciły...a co do podpisu ojca ,niestety jest potrzebny ...i nie da sie wielu spraw obejść to chyba udaje sie tylko wyjatkowo..gdzie szukac takiego delikwenta jak matka chce z dojrzałą córką wyjechać na wakacje zagranicę? Nie wspomnę o takich np. sprawach jak wymeldowanie czy zameldowanie gdzie podpis tatusia ,który ma takie same prawa jest wymagany!!!! Ilu tak naprawdę jest ojców ,którzy po rozwodzie potrafią i chcą interesować się losem swojej pociechy? Ilu tak naprawdę solidnie płaci alimenty? Kto powiedział ,że kobiety nie ponoszą konsekwencji? A kto wychowuje dzieci?kto im próbuje zastąpić matke i ojca jednocześnie ( choć to niemożliwe?) Żadna normalna matka nie odbierze własnemu dziecku ojca i kontaktów z nim.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Masz rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 11:55 Zawsze taka "puszczająca się" z "obcymi facetami" kobieta, może urodzić kogoś o tak ciasnym światopoglądzie jak twój. A tego na pewno byśmy nie chcieli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajoma Re: Sroga lekcja dla wszystkich IP: 83.222.53.* 13.10.09, 19:29 Jestes zwyczjanie sukinsynem, znasz ja, ze wyrazasz takie opinie? Nie!!! A ja ja znam i wiem, ze to jest bardzo dobra dziewczyna. Jedyne co zrobila, to uwierzyla, ze ten dupek ja kochal. I nie uciekla z dzieckiem, tylko sku...el sobie zmienil zdanie o kochaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kajciech Re: Sroga lekcja dla wszystkich 14.10.09, 08:28 W której zawodówce nabyłaś tak bogate słownictwo? Odpowiedz Link Zgłoś
emissarius Re: Matka zatrzymana za porwanie własnego syna 08.10.09, 10:51 W sumie ta kobieta stanęła przed iście dramatycznym wyborem: zabrać dziecko i zostać oskarżona o uprowadzenie, albo zostawić i być oskarżoną o porzucenie. W moim odczuciu jej wybór świadczy ze wszech miar na jej korzyść. Jeśli chcą jej odebrać malucha - niech udowodnią, że źle się nim zajmuje. Cała ta sytuacja OCZYWIŚCIE odbije się ma dziecku. Swoją drogą aresztowanie pod takimi zarzutami... Oczywiście w miejscu pracy, żeby już tam nie mogła wrócić. Cieszę się, że zwyczajowo nie było antyterrorystów, długiej broni, kajdanek, mediów, śmigłowca policyjnego i afery na cały kraj. To był przecież łatwy cel, można było naprężyć muskuły, jak to lubi robić aparat naszego państwa. A przy okazji jakie uznanie gawiedzi i zagranicy, dla naszej bezwzględnej walki z przestępczością. Nie skorzystano z okazji więc... może się cywilizujemy... Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Matka zatrzymana za porwanie własnego syna 08.10.09, 11:52 Malo informacji, a artykul wyglada na tendencyjny... W kazdym razie zabranie dziecka do Polski to od razu porwanie ?? To matka nie moze jezdzic z dzieckiem ? Przeciez jestesmy jednym, europejskim narodem... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: Matka zatrzymana za porwanie własnego syna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.09, 12:54 Okazuje sie że nie każdy obcokrajowiec to szczyt marzeń i dobrobytu . To przede wszystkim brak możliwości zachowania swojej godności pójście na różnego rodzaju kompromisy aż dojście do sytuacji z której się ucieka ponieważ dłużej się sytuacja staje nie do zniesienia .Zabiera się dziecko i jedzie sie do kraju po pomoc po sprawiedliwość . Niestety Polska nie jest tym krajem w Polsce lepiej traktowany jest obcokrajowiec prymitywny ponieważ ma pieniądze i może przepłacić wszystkich aby np wstrzymać proces kolejny raz .Apelacja np przez zatrzymanie matki przez prokuraturę może się nie odbyć . Co tam zatrzymanie matki która nie będzie się broniła prosta sprawa - prawda chłopaki. Po co wyjaśniać jak można zniszczyć dziecko i matkę to najprościej . W Polsce się nie dba o obywatela z obywatelem można zrobić wszystko , tym bardziej z młodą nauczycielką słabo zarabiająca Kto ma ją bronić przecież wszystkie chwyty dozwolone " pseudo Tata i mąż Holender dysponuje kasą czemu nie skorzystać ? Nieważne jaki jest że nadużywa alkoholu że walczy aby żonę ukarać żonę i matkę swojego dziecka i zamknąć w odosobnieniu. Jak on w przyszłości wytłumaczy się z tego swojemu synowi , jak można posunąć się do tego stopnia aby starać się o nakaz europejskiego aresztowania za serce okazane , za dbałość o dziecko , jak mogą tak postępować bezkrytycznie nasi stróże prawa którzy wykonują bezkrytycznie polecenia i młodą dziewczynę traktują jak najgorszego przestępcę wobec której nie mają nawet określonych zarzutów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smartgal Re: Matka zatrzymana za porwanie własnego syna IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.09, 13:02 A Ty byłaś ich prześcieradłem i doskonale orientujesz się w sytuacji??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerowy A Ty? IP: 91.198.179.* 08.10.09, 13:52 A Ty z kolei skąd wiesz, że nei pisze tego ta babeczka ze zdjęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: Matka zatrzymana za porwanie własnego syna 08.10.09, 15:46 real-janosik1 napisał: > No i ojciec ma pewna racje. > Wyksztalcona Polka powinna uregulowac sprawe opieki nad dzieckiem w Holandii, > a nie uciekac z dzieckiem do Polski. > > Takie sa realie w obecnej Europie > > Zal mi wyksztalconej matki W 97% takich spraw prawda jest po stronie kobiety. Skoro o tym nie wiesz to znaczy ze jestes zielony zyciowo;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: Matka zatrzymana za porwanie własnego syna IP: 85.4.94.* 08.10.09, 19:36 Znam osobiscie wszystkich uczestnikow tej sprawy i zapewniam Cie, ze ojciec dzieckiem sie nie zajmowal prawie wcale. Do tego lubil codziennie sobie wypic. Nie twierdze, ze chodzil pijany, ale bez alkoholu nie bylo dnia. Facet po prostu duzo zarabia i bardzo obawia sie alimentow, bo w Holandii sady przyznaja godziwe stawki, a nie takie jak w Polsce. I to jest przeslanka, dla ktorej tak walczyl o syna. Zaloze sie, ze wkrotce zacznie sie ukladac z matka na zasadzie: "mozesz go miec, ale ode mnie zadnej kasy". Taki to typ. Poza tym syn ma podwojne obywatelstwo, wiec Polska powinna walczyc o swoich obywateli, ale polskie sady potrafia odrzucic wszelkie apelacje, jesli przychodza z Ukrainy, Bialorusi i innych niedorozwinietych panstw, ale z UK, czy Holandia to zawsze rozmawiaja na kolanach. Taka polska przypadlosc. Leczenie kompleksow trawa latami. Reasumujac - zamiast wstawiac sie za pedofilem Polanskim, niech nasz kraj ujmuje sie za porzadnymi ludzmi, ktorym nalezy sie wsparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
rades29 Re: Matka zatrzymana za porwanie własnego syna 08.10.09, 19:49 Zielony zgadzam sie z Toba w 100 % . Od jakiegos czasu obserwuje podobna sprawe: www.sokol.rox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś