Dodaj do ulubionych

Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Poznaniu

30.10.09, 09:08
Pierwszy raz weszlam do TK Maxx, popatrzylam, pomyslalam: "co za bajzel" i
wyszlam. Pierwsze zakupy zrobilam chyba za 3 podejsciem.

Ubran tam nie kupuje bo nawet jesli znajde cos ladnego to na 90% nie bedzie
mojego rozmaru. Kupuje natomiast torebki, rekawiczki, reczniki, ubranka dla
dzieci (znalazlam spioszki od CK!), noze kuchenne, kosmetyki pieknie
zapakowane na prezent itp. Uwielbiam ten sklep. Trzeba mic tylko czas, czas i
jeszcze raz czas!
Obserwuj wątek
    • barthez_06 Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Poznaniu 30.10.09, 09:37
      Znajomi którzy niedawno wrócili z Irlandii wybrali się do sklepu TK Maxx w
      Czeladzi. Po powrocie powiedzieli tylko - szok co za ceny!
      Jak zwykle u nas zresztą to co jest tanim sklepem na zachodzie u nas jest
      sklepem luksusowym.
      Ja osobiście zastanawiam się czy jest szansa że swoje sklepy otworzył by
      Primark. Kiedy byłem u znajomych w Anglii wybrałem się na zakupy z żoną.
      Wynieśliśmy 5 ogromnych reklamówek ciuchów dla całej rodziny. Wszystkie
      ubrania przyzwoite jakościowo i bardzo, bardzo tanie, nawet w przeliczeniu na
      złotówki.
      • Gość: .. Re: Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Pozna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 09:59
        Po nazwie kojarzę, iż odpowiednikiem tego sklepu w USA jest TJ Maxx i tam ceny
        t-shirt'ow nie są wyższe niż 10 $, ciekawe czy w "polskim odpowiedniku" mają
        podobne ceny. Biorąc pod uwagę nasze realia różnice będą bardzo duże, ale mogę
        się mylić...
      • bhuzdur Re: Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Pozna 30.10.09, 14:06
        barthez_06 napisał:

>
        > Ja osobiście zastanawiam się czy jest szansa że swoje sklepy
        otworzył by
        > Primark. Kiedy byłem u znajomych w Anglii wybrałem się na zakupy z
        żoną.
        > Wynieśliśmy 5 ogromnych reklamówek ciuchów dla całej rodziny.
        Wszystkie
        > ubrania przyzwoite jakościowo i bardzo, bardzo tanie, nawet w
        przeliczeniu na
        > złotówki.
        Do pierwszego prania:-)
      • Gość: Syf Re: Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Pozna IP: *.tns-global.co.uk 30.10.09, 15:03
        Tego co sprzedaje sie w Primarku nie uzyl bym do mycia podlogi a co
        dopiero do zalozenia na siebie.
      • sueellen Re: Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Pozna 01.11.09, 20:20
        Akurat primarka omijam z daleka. Mogę tam kupować co nawyżej
        skarpetki. Cjuchy są tanie ale także baaaaardzo niskiej jakości.
    • Gość: Piotrek Re: Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Pozna IP: *.pro-internet.pl 30.10.09, 10:33
      No tak.. spioszki od CK... a żeby znaleźć rozmiar dla siebie, trzeba robić coś
      więcej niż tylko biegać... po sklepach...
      • sueellen Re: Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Pozna 30.10.09, 13:07
        No fakt, przydałoby mi się przytyć.
    • annataylor Re: Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Pozna 30.10.09, 11:26
      TK Maxxa znam z Wielkiej Brytanii, nie lubię tego sklepu, bo zawsze tam wielki
      syf, ciuchy na ziemi i nigdy nie moge dla siebie kubic. raz mi sie zdarzyla
      kurtka, raz torebka. poza tym nigdy nie ma na mnie rozmiaru :/ jak dla mnie to
      jeden wielki lumpeks...

w poznaniu poszlam zobaczyc z ciekawosci i co?
      po pierwsze ciuchy drogie, marki w ogole nieznane w Polsce, jesli juz to jakies
      CK lub Pierre Cardin, co mnie akurat nie rusza...widać, że ciuchy są nie z
      Polski, tylko Anglii. spodziewalam sie czegos innego...np. ciuchow z Zary.
      plusem jest to, że porzadek i nie ma ciuchow na ziemi, ale moze dlatego, ze to
      pierwszy dzien.
      fajne torebki - kilka ciekawych marek, ktore widzialam juz w Anglii, ale cena
      mnie powalila: 200zl...
      • Gość: GOSC 123 Re: Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Pozna IP: 20.142.116.* 30.10.09, 13:07
        Podejrzewam, ze strategia TK i TJ Maxx'ow nie obejmuje tego zeby
        kazdy klient znalazl tam swoj rozmiar i ulubiona marke :-).
        Oni sprowadzaja glownie amerykanskie marki: ciuchow, akcesoriow,
        butow, agd, kosmetykow, ktore sie po prostu nie sprzedaly. Raczej
        nie widzialam tam ciuchow Zary za to Tommy, CK, Jessica Simpson
        (sic!) bardzo czesto sa dostepne, ale tez ostatnio ktos mi
        powiedzial, ze w Anglii znalazl w TK Maxxie spodnie Reserved :).
        Ja odbieram ten sklep jako troche lepsza wersje ciucholandu. Nie
        traktuje go jako sklep odziezowy, raczej jako magazyn z roznosciami,
        wsrod ktorych mozna czasem upolowac prawdziwa perelke.
      • Gość: pracownik Re: Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Pozna IP: *.lanet.net.pl 30.10.09, 13:40
        jesli ktos oczekuje ciuchow typowo Zary, H&M, C&A, to niech tam idzie. Jezeli uwazasz, ze marki typu CK, Versace, Dolce & Gabana, Tommy Hilfiger, Bugatti, Lee, Wrangler, Mustang, Burberry, Stanley, Nike, Adidas, Puma, Fila, Ascis, Bilabong, Samsonite, Diesel, Polo by Ralph Lauren itd itd to kiepskie i nieznane w Polsce marki to rzeczywiscie mozna Cie uznac za znawce... :) nie damy sie zwariowac - torebka Versace za 400zl to duzo ? Skórzana kurtka Mustang za 200zl ? Jeensy Lee, Wrangler, T.Hilfiger za 50-70zl to duzo? Polo firmy Polo (takie logo z konikiem) za 70 zl ? Sweter za 170? na Polskie warunki to naprawde SUPER CENY. Sa oczywiscie lepsze i gorsze rzeczy - przecenione z 1200 na 150zl i z 12tys na 4,5tys, ale tez mniej z 300zl na 200zl, tylko trzeba umiec szukac i miec troche szczescia. Zapraszam do outleta w Luboniu dla porownania sobie cen. I popatrz sobie na jakosc Zary, H&M a ciuchow u nas... H&M bijemy na glowe, tak jak wiekszosc rzeczy z Zary czy C&A.

Ps. Polskie firmy nawet końcówki serii nie chcą sprzedać taniej, dlatego polskich rzeczy mamy mało...
      • Gość: martuska Re: Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Pozna IP: *.b-ras2.cld.dublin.eircom.net 30.10.09, 14:21
        Ja kupuje w Irlandii W TK MAXX tylko torebki i najdrozej udalo mi sie
        tam kupic torebke za 25 e czyli 100 pln, drozszych tam nie widzialam!
        Ale w Polsce zawsze cie musza okrasc mimo ze zarabiasz 5 razy mniej
        niz na zachodzie, KOSZMAR!!!!!
      • Gość: TK Maxx Re: Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Pozna IP: 195.116.176.* 30.10.09, 21:53
        A za ile chcesz kupić torebkę Bugatti? za 50zl? To faktycznie mylisz ten sklep z
        lumpeksem. Chcesz ciuchów z Zary to masz kilka kroków dalej. Poza tym ZARA tez
        nie jest polska firmą, ale Hiszpańską. Ten sklep najwidoczniej nie jest dla
        Ciebie ;) Bo ja osobiście widzę tam same znane, luksusowe marki, o których
        wcześniej mogłam śnić, a teraz mogę nabyć fajny ciuch np od Tommy'ego Hilfigera
        czy Stelli za taką cenę, jak w ZARZE cokolwiek :) Nie podoba się, nie wchodź :)
        Zara tuż za rogiem, ceny takie same.
      • Gość: efffkaa Re: Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Pozna IP: 217.98.72.* 03.03.10, 21:43
        Ostatnio byłam w nowo otwartym sklepie na alejach marcinkowskiego 16
        (naprzeciwko przystanku tramwajowego). Nazywa się LARUU. Powala
        wystrojem, wygląda jak butik z mega drogą odzieżą, a na wieszakach
        bardzo fajna i tania odzież używana. Polecam !!!. Nareszcie fajny butik
        z używką gdzie miło robić zakupy, nie śmierdzi i jest elegancko.
        • Gość: boutique Re: Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Pozna IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.11, 16:17
          Dokładnie, to jest to czego szukamy - komfortu przymierzania i kupowania. Ja znalazłam tez takie miejsce, śliczne miejsce, a do tego przemiła obsluga - Le petit boutique - na os. Warszawskim (tu mieszkam) tramwaj 6 i 8, wysiadasz przy Cerrfour "Łomżyńska", przechodzisz przejsciem podziemnym i jestes.... Brakuje takich wlasnie klimatycznych sklepikow. Polecam!!
      • maja-158 second hand 27.04.10, 12:51
        Jeśli jesteś z Poznania to zajrzyj do second hand na ul. Sikorskiego 4 (Wilda)
        są tam super tanie ubrania z LONDYNU za śmieszne pieniądze :)
        nazwa sklepu fashion shop (na przeciwko Chaty Polskiej )
        pozdrawiam
    • ursynow33 Markowe ciuchy w T.J Maxx 30.10.09, 12:03
      Mam tu blisko domu T.J Maxx, ale nie ma w nim balaganu.
      Czasami cos kupuje ,najczesciej zabawki dla wnuczat lub torebki-
      rzadziej ciuchy!
    • zayed No to mamy dresiarzy z mega logiem Emporio! 30.10.09, 13:49
      asdf
    • bhuzdur ulubiony sklep Polakow w UK (po lidlu i netto:-) 30.10.09, 14:05
      Cos co lubi polska wies koszulki z wielkim logo tommy hilfiger itp.
      Moj lokalny tk maxx w UK w soboty zawsze roi sie od Polakow.
      • Gość: hmmm Re: ulubiony sklep Polakow w UK (po lidlu i netto IP: 87.200.228.* 30.10.09, 14:29
        a wiesz o tym bo nigdy tam zakupów nie robiłeś...
        • Gość: JAx Re: ulubiony sklep Polakow w UK (po lidlu i netto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 14:48
          TK maxx to nie jest typowy sklep, do którego się idzie z zamiarem
          kupienia konkretnej rzeczy. To raczej rodzaj (...) magazynu, gdzie
          można wygrzebać naprawde niezłe rzeczy za relatywnie małe pieniądze.
          Fakt, iż brakuje tam różnorodności rozmiarów, jednakże cena
          rekompensuje tam wszystkie minusy. Sam kupiłem tak kurtkę na narty
          Rossignola na 50 euro, rękawice spider za 30, jeansy tommy hilfiger
          czy miss sixty za 50 euro, buty timberland z gore-texu za 45 euro
          czy torebkę Guess dla żony przecenioną na 30 euro...
          • Gość: asdf Re: ulubiony sklep Polakow w UK (po lidlu i netto IP: 192.16.134.* 30.10.09, 15:59
            Ja kupilem w londynie w tk maxie T szirt z mega logiem Giorgia Armaniego. Taki bialy
      • Gość: nowa Re: ulubiony sklep Polakow w UK (po lidlu i netto IP: *.icpnet.pl 03.11.09, 15:33
        to ładnie ze utożsamiasz się z tzw. przez Ciebie "Polską Wsią". Jeśli widzisz ze w lokalnym sklepie w sobotę jest pełno Polaków to znaczy, że sama tam jesteś. Ciekawe czy sama nie wybierasz dresu z Adidasa z równie wielkim logo :)
        • Gość: kachullcia Re: ulubiony sklep Polakow w UK (po lidlu i netto IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.09, 22:16
          Powiedziałabym - przesadne okazje to nie są. A wnioskuję to stąd, że
          miesiąc temu w Rzymie będąc nabyłam tamże kozaczki zamszowe za cenę
          39 euro. Takie same znalazłam w tymże sklepie, za cenę 219 złotych
          polskich. No fakt, że po doliczeniu ceny biletu do Rzymu wyjdzie
          drożej:)
    • stylistka7 Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Poznaniu 21.11.11, 15:17
      Ja wole spokój w mniejszych sklepach np. Outlet Poznań na Ogrodach naprzeciwko żabki
      Mały sklepik cisza spokój i duży wybór odzieży od Tommy Hilfiger do Zapa.
      Ceny bardzo niskie np. spodnie Tommy Hilfiger za 29 zł Polecam
      • mapo0 czy ciuchy tam pachną zapachem tchórzofretki? 21.11.11, 19:41
        czy ciuchy tam pachną zapachem tchórzofretki?
      • xaliemorph Re: Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Pozna 22.11.11, 00:18
        Startujesz w konkursie na archeologa roku?!
      • Gość: Mediolan Re: Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Pozna IP: 213.156.123.* 19.03.12, 07:05
        Witam,
        własnie otwieramy sklep z włoską odzieżą używaną. Otwarcie 2 kwietnia. Sklep znajduje się na ul. Traugutta 38 w Poznaniu (obok Społem).

Będziemy prowadzić sprzedaż na wagę, a w ofercie znajdziecie odzież damską, męską, dziecięcą, ale również pościele, zasłony, zabawki, obuwie itp. Jesteśmy w trakcie rozpakowywanie pierwszej dostawy i mogę zdradzić, że znalazły się w niej rzeczy bardzo dobrych firm takich jak MaxMara, D&G, Gucci, Karl Lagerfeld, United Color of Benetton, Timberland, Zara, Diesel oraz sporo ubrań i bucików dla dzieci i młodzieży.
        Serdecznie zapraszam do sklepu i na stronę facebook'a gdzie na bieżąco będziemy publikować informacje o promocjach i zdjęcia ubrań z najnowszej dostawy.

www.facebook.com/Mediolan
        • Gość: Borsuk & Lasiczka Re: Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Pozna IP: *.pools.arcor-ip.net 19.03.12, 09:10
          Musicie lachmaniarze POszerzyc oferte o uzywane pampersy i POdpaski z makaronu. Tchorzofretka wezmie wszystko jak na pniu i jeszcze was POczestuje bawarka z siarowym kozuszkiem PO ostatnim miocie.PS Pamietajcie szmaciane lachmyci - nie szata zdobi czlowieka !! Buuuuu
          • Gość: tchórzofretka Re: Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Pozna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.12, 10:49
            Ty się borsuk nie ciesz, bo ten miot ma białe paski na plecach, więc szykuj kabzę pierniku! Przyjmuję w ojro - ewentualnie ruble transferowe lub petrodolary :)
            • Gość: Borsuk & Lasiczka Re: Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Pozna IP: *.pools.arcor-ip.net 19.03.12, 11:13
              Juz ci juz ci !! Caly czas tluklem do lebka,ze swiezo POmalowane przejscie nie jest plaza w Miami ! Takiego keszu nie uswiadczysz skoro obracam tylko sztabkami Goldu !! Mozesz dostac jedynie pare ton tombaku (do POpatrzenia) !! Chcesz ? Wiesz,tez sie swieci jak rosomakowe .... !! :-))
            • Gość: FUKS Second Hand Re: Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Pozna IP: *.204.81.174.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.03.12, 18:00
              NOWY Second Hand w Poznaniu ul. Św. Marcin 10
              Oferujemy markową i ekskluzywną odzież z Anglii, Francji oraz Włoch.
              Odzież Damska - Odzież Męska - Odzież Dziecięca
              Torebki - Buty - Paski - Biżuteria - Szale
              Bluzki, Tuniki, Spodnie, Spódnice, Sukienki od 5 zł do 35 zł
              DOSTAWY dwa razy w tygodniu!
              Terminy podajemy facebooku
              oraz na naszej stronie: Tekst linka
              Serdecznie zapraszamy!
        • mapo0 Re: Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Pozna 19.03.12, 09:20
          Czy to prawda, że w wasze ciuchy ubiera się personel hotelu włoskiego i restauracji italia?
          • Gość: Borsuk & Lasiczka Re: Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Pozna IP: *.pools.arcor-ip.net 19.03.12, 10:17
            Wszystko Mapcio NATO wskazuje,skoro jedzie tam stechlinza od samego wejscia.Caly czas sadzilem,ze to Tchorzofretka znaczy swoj teren a tu wala jak POlska cala !! Szmaty z Mediolanu maja taki Hugo-Bossowy fetor ! POzdrawiam :-))
    • joanna100-19 Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Poznaniu 17.05.12, 12:34
      Wiele osób kupuje markowe ubrania sprowadzane prosto ze stanów, jakość i unikatowość gwarantowane. Można na przykład szukać ofert sklepów które sprzedają w stanach, ale nie wysyłają do Polski, na przykład www.wszystkozameryki.com, tam dostępne są wszystkie amerykańskie produkty.
    • adriana_wst Re: Markowe ciuchy za mniejsze pieniądze. W Pozna 17.09.12, 19:18
      Ja polecam mój sklep internetowy:) www.fashionpeople24.pl Dopiero zaczynamy ale zamierzamy się cały czas rozwijać i poszerzać asortyment. Czekamy właśnie na dostawę luksusowych marek m.in Armani, Prada, Chanel, Burberry, Tommy Hilfiger, Dolce&Gabanna, Lacoste, Hugo Boss, Gucci, Versace, Louis Vuitton. Wkrótce dostępne będą również buty, torebki i inne dodatki. Myślę jednak że już teraz znaleźć można wiele "perełek".
      Zapraszam więc na zakupy:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka