Forum   pół

pół

(33 wyniki)
  • Pracowałem jako PH w branży technicznej, wyniki na poziomie, okres próbny -3 m-ce, przedłużono mi umowę i po kolejnych 3 m-cach zwolnili mnie z zachowaniem okresu wypowiedzenia -bez słowa, a właściwie kierownik powiedział, że nie tak wyobrażał sobie "naszą współpracę" -żadnych szczegółów ani wyjaśnień. Zabrali samochód, komputer, zwolnili z obowiązku świadczenia pracy w okresie wypowiedzenia. Potem się dowiedziałem, że na moje miejsce kierownik zatrudnił swojego kolegę, który akurat szukał pr...
  • Witam Mam do Was prosbe o opinie. Jest nowa firma. Działa na rynku niszowym, ale konkurencja nie śpi. Jesteście młodzi, kończycie studia, nie macie jeszcze siebie ani rodziny na utrzymaniu, kredytu na mieszkanie, samochód itd. Znajmowy ze studiów, załozyciel firmy, proponuje Wam pracę za duże pieniądze, naprawdę duze... ale. Firma ma rewolucyjną ofertę handlową, zdobywa klienta za klientem, ale pierwsze dochody uzyska po wiecej jak pół roku, i wtedy otrzymacie całość wynagrodze...
  • Cześć wszystkim, przybyła z forum hashimoto, na którym z niewiadomych powodów nie mogę już pisać, a szkoda, bo dziewczyny mi tam dużo pomogły. W skrócie, bardzo duży spadek wagi, brak apetytu, wieczne zmęczenie, nerwowość, wypadanie włosów, fatalne paznokcie i inne takie. Najbardziej przejmowałam się spadkiem wagi, która normalnie u mnie i tak jest za niska. Moje wyniki wyglądały tak: TSH: 5,21 (norma 0,4 - 4,0) FT3: 4,61 (norma 1,8 - 4,2) czyli 117,08% FT4: 1,20 (norma0,89 - 1,76) cz...
  • Kara w wysokości 1100 zł... Ręce i nogi się uginają...
  • witam, Na jakim poziomie mieliscie alat i aspalat bezposrednio po kuracji i pol roku pozniej i jak sie utrzymuje w tej chwili, Czy Pametry spadaj do norm ? pozdrawiam i bede wdzieczna za info.
  • Do 4 stycznia pracowałam na cały etat. Wykorzystałam 3 dni urlopu z należnych mi 20. Mam zamiar podjąć teraz pracę na pół etatu. W związku z czym nie wiem ile należy mi się urlopu do końca roku; czy: a) od 20 odejmuję te 3 dni i pozostałość dzielę na połowę (bo pół etatu) i wychodzi że mam urlopu 9 dni (zaokrąglając w górę) b) dzielę 20 na pół co daje 10 dni i odejmuję 3 już wykorzystane co daje 7 dni urlopu. Jak to jest? Może mi ktoś pomóc?
  • Jeśli jesteś zainteresowany napisz mail;) Jeśli chcesz zarabiać więcej tą metodą znajdź pare osób które bedą zarabiały razem z Tobą;) Naprawde polecam;]
  • Ale mina panu D. zrzedla jak byl w Londynie juz nie podchodzil do zwyklych ludzi jak w ub. roku przed wyborami. Albo sie obawial gwizdow albo nie wiedzial ze juz obietnice nie zadzialaja a ludzie wygwizdza go jak poprzedniego primera
  • Jestem po studiach, 2 kierunki, jakiś czas temu udało mi się dostać na staż do urzędu miasta, które "Biuro" to nie powiem...staż już zakończony ale wolę nie pisać. Praca? Prowadzenie korespondencji czyli adresowanie kopert i zadania zbliżone do...telemarketingu, całe szczęście nie tylko, ale też niewiele ponadto. Kiedyś jakaś małolata (mlodsza ode mnie z 8 lat) kazała mi nosić paczki, polecenie zostało wykonane, jednak z odpowiednią miną żeby chociaż dostrzegła ułamek niestosown...
  • Mam średnie wykształcenie, nie studiuję. Żałuję że nie poszłam do zawodówki przynajmniej miałabym konkretny fach a co mi po pracowniku administracyjno- biurowym. Nie studiuję bo mnie na to nie stać.Chyba dostane depresji. Nie wiem co ze mna jest nie tak, że nie nadaję sę nawet do sklepu z butami.
  • aż się tym zachwyciło do cna i trzeba było się uśmiechnąć cokolwiek : www.youtube.com/watch?v=ZS0hxP01IyI&feature=player_embedded
  • Brałam cerazette przez 5 m-cy, przestałam 3 tygodnie temu a okresu nie widać. Strach sie bać...
  • Mam wykonać to badanie u dr. Totha w Warszawie. Muszę jechać przez pół Polski, więc potrzebne mi są informacje. Czy dziecko jest usypiane lub uspokajane, jak długo trwa badanie i ile prywatnie kosztuje. Mam synka 9,5 miesiąca i trochę jestem przerażona. Pomóżcie! Karolina mama Kubka
  • Pracuję od 1 kwietnia, i z tego co wiem za miesiąc pracy przysługuje 1,6 dnia urlopu, doszły mnie również słuchy, nie wiem czy to prawda, że urlop mogę wykorzystać po pół roku pracy. W każdym bądz razie w lipcu bede miał 5 dni urlopu i chciałbym go wykorzystać, czy będę mógł?
  • ...od 2,5 lat pracuję w 1 z banków. Możnaby pomyśleć, że to idealne miejsce pracy-w końcu te marmury,kolumny + tyle wykształconych, inteligentnych ludzi na poziomie...A tak naprawdę to kłebowisko żmij-biurokratycznych urzędasów knujących i zasłaniających się jeden przed drugim regulaminami i instrukcjami służbowymi. Po raz 1 w życiu doświadczyłam tam tyle niesprawiedliwości i chamstwa, że aż się sobie dziwię jak ja to wszystko znoszę. Najpierw moja własna szefowa urządzała na mnie...
  • W sierpniu 2001 w czasie pobytu w klinice zrobiono mi badania: 65 ng/ml, po teście z metaclopramidem: 30 min - 75 60 min - 83 120 min-181 Nie mam objawów często wymianianych: nadmiernego owłosienia, problemów z okresem. Nie zauważyłam też pogorszenia wzroku itd. Kilka dni przed okresem w śluzie pojawiają się minimalne ślady krwi. Biorę bromergon. Na początku brałam 1 x rano, 1 x wieczorem, ale nie mogłam pracowac ze względu na ogromne nudności i senn...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się