dziodu 04.11.09, 08:25 A ja dzisiaj wyjątkowo w 20 min z Winograd do do Centrum. Fakt, ślisko jest, ale przez to wszyscy jechali ostrożnie i np. przy skręcie w Pułaskiego czekałem 5 min a nie jak zwykle 15-20. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ene_due1 Całkowity komunikacyjny paraliż. Poznań stoi 04.11.09, 08:30 Naramowice - Centrum - 1 h 20 min. (słownie godzinadwadzieściaminut;) autobusem Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss Zdziwienie, że jest zima? 04.11.09, 10:06 Oponki zimowe, łańcuchy do bagażnika, lekcje jazdy w warunkach zimy i... hulaj dusza! Fajnie, tylko ludziska zupełnie nie umieją zimą się zachować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabi Re: Całkowity komunikacyjny paraliż. Poznań stoi IP: *.komster.pl 04.11.09, 10:08 od stadionu lecha na bonin 1;30 autem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Całkowity komunikacyjny paraliż. Poznań stoi IP: 80.87.38.* 04.11.09, 08:33 Jak widzę miejsca gdzie robia się korki to się pytam: kto tych ludzi uczył jeździć??? Przecież to cholera bierze, jak jakiś ciumok czeka aż będzie po horyzont pusto, żeby wjechać na rondo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biker Re: Całkowity komunikacyjny paraliż. Poznań stoi IP: *.net.inotel.pl 04.11.09, 16:48 sam jestes ciumok!!! jak widzis ze nie bedziesz mial mozliwosci zjazdu z ronda to na NIE WJEZDZASZ - bo wtedy blokujesz ruch, powinno sie tak jak na kazdym skrzyżowaniu czekać przed skrzyzowaniem a nie a jego srodku... naucz sie jezdzic a potem komentuj TOM Odpowiedz Link Zgłoś
drmuras Całkowity komunikacyjny paraliż. Poznań stoi 04.11.09, 08:39 W latach 80 tych śpiewano nam nie potrzeba bundeshwery nam wystarczy -4. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.k Całkowity komunikacyjny paraliż. Poznań stoi 04.11.09, 08:42 Z Winograd na Grunwaldzką w 25 minut. Ale przed siódmą godziną... Odpowiedz Link Zgłoś
dziodu Re: Całkowity komunikacyjny paraliż. Poznań stoi 04.11.09, 08:44 przed siódmą się nie liczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Całkowity komunikacyjny paraliż. Poznań stoi IP: *.softronic.pl 04.11.09, 08:50 Naramowicka - od ulicy Błażeja do apteki a bloku Trustu( czyli jakieś 150m) - 45 min. dalsza podróż nie miała sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca_bombowca Re: Całkowity komunikacyjny paraliż. Poznań stoi IP: 146.81.200.* 04.11.09, 09:27 A przed 6 to jeszcze nawet sniegu nie bylo i drogi nie byly sliskie i wyjatkowo wyjazd z poznania zajmowal nie 20 minut tylko 15 ale to specyfika tej godziny- zazwyczaj na drogach jest maly ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
yeyq Śliczne zdjęcie 04.11.09, 08:56 Zdjęcie akurat pasuje do artykułu o zimowym paraliżu - moje wyrazy współczucia dla redaktora , chyba czas na wizytę u lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Śliczne zdjęcie IP: *.softronic.pl 04.11.09, 09:06 > Zdjęcie akurat pasuje do artykułu o zimowym paraliżu - moje wyrazy > współczucia dla redaktora , chyba czas na wizytę u lekarza... No jest to naprawde mega istotny wpis majacy duze znaczenie dla całego artykułu i panującej sytuacji. Człowieku weź się do roboty a nie komentuj zdjęcia dołączone do artykułu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yeyq Re: Śliczne zdjęcie 04.11.09, 11:34 > No jest to naprawde mega istotny wpis majacy duze znaczenie dla > całego artykułu i panującej sytuacji. > Człowieku weź się do roboty a nie komentuj zdjęcia dołączone do > artykułu!!!! Twój wpis jest za to bardzo konstruktywny ,ciekawe za co Ci płaci pracodawca , za oglądanie panienek w necie i pisanie bzdur w komentarzach ? Ja nie jestem takim murzynem do roboty jak Ty i siedzę sobie w cieplutkim domu bo nie muszę pracować . A co do zdjęcia to zaproponuj Gazecie żeby wstawili Twoją facjatę i napisali artykuł o Papuasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Śliczne zdjęcie IP: *.softronic.pl 04.11.09, 11:44 > Twój wpis jest za to bardzo konstruktywny ,ciekawe za co Ci płaci pracodawca , > za oglądanie panienek w necie i pisanie bzdur w komentarzach ? Ja nie jestem > takim murzynem do roboty jak Ty i siedzę sobie w cieplutkim domu bo nie muszę > pracować . A co do zdjęcia to zaproponuj Gazecie żeby wstawili Twoją facjatę i > napisali artykuł o Papuasach. heheh i ten wpis mały człowieczku mówi wszystko o Tobie......no comments... Odpowiedz Link Zgłoś
yeyq Re: Śliczne zdjęcie 04.11.09, 12:06 Gość portalu: piotr napisał(a): > heheh i ten wpis mały człowieczku mówi wszystko o Tobie......no > comments... Nie żartuj sobie , idź pracować bo dostaniesz bumaszkę, próbujesz się tu dowartościować ale kiepsko Ci to wychodzi , jesteś niczym koleś. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Śliczne zdjęcie IP: *.softronic.pl 04.11.09, 12:38 wiesz, zanim zaczniesz kogoś obrażać spójrz na siebie. Wydaje mi się, że to ty próbujesz dowartościować siebie obrażając innych. I jezeli nie musisz pracować to pracuj charytatywnie bo widzę, że naprawdę się nudzisz..Wyjdź trochę do ludzi, poznaj ich, nie bój się - oni nie gryzą i nie każdy myśli o drugim obcym człowieku tak jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś
gregman77 dlaczego na polskiej nie było dzis policji? 04.11.09, 09:02 prez to korki sie tworzyly w kazdym kierunku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gunia Re: dlaczego na polskiej nie było dzis policji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 09:31 No właśnie, dlaczego? - z Obornickiej na Grunwald 1,5 godz (wyjazd 7), na Wawrzynca koszmar, Niestachowska - masakra Odpowiedz Link Zgłoś
rabarbarus Całkowity komunikacyjny paraliż. Poznań stoi 04.11.09, 09:31 Jakieś znaki interpunkcyjne będziecie stosować, czy jak korekty nie ma, to już pal je licho? Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor_l Re: Całkowity komunikacyjny paraliż. Poznań stoi 04.11.09, 09:39 Się tak zastanawiam - czemu służą takie artykuły codzienne. bo że są korki, to wiemy. W zasadzie codziennie jest to kopiowanie tej samej wiadomości, chyba że spadnie śnieg/deszcz. Podobnie dziś stojąc w korku (a jakże), słuchałem jakiejś lokalnej radiostacji - i dowiedziałem się że są korki na Królowej Jadwigi i w okolicach Śródki. A ponadto na wszystkich dojazdach do centrum. Życia mi to nie zmienia, rozumiem, ktoś ma pracę, ale może zamiast codziennej paplaniny jakieś konkrety, jak to zmienić? Czy to nie wstyd dla dziennikarzy, że dyskusja na forum np między ksmx a Włodkiem z Grunwaldu ma większą wartość merytoryczną niż cała ich płatna praca i relacje gdzie były korki? Odpowiedz Link Zgłoś
kuka9 Re: Całkowity komunikacyjny paraliż. Poznań stoi 04.11.09, 09:55 czyli jak zwykle, trochę śniegu, mrozu i nie można normalnie jeździć. Po 8 rano, na Kościuszki od Ratajczaka do Półwiejskiej był lód - auta jechały powoli a przy każdej próbie hamowania wpadały w poślizg. Jak wiecie jest tam górka, światła przy Półwiejskiej i auta, które nie mogły się praktycznie zatrzymać. Gdzie były służby odpowiedzialne za utrzymanie drogi??? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_bhp Re: Całkowity komunikacyjny paraliż. Poznań stoi 04.11.09, 10:10 "Gdzie były służby odpowiedzialne za utrzymanie drogi???" Jak to gdzie? Tam gdzie zwykle czyli drogowcy zostali podstepem perfidnie zaskoczeni przez zime i nie mieli szans sie przygotowac bo od marca 2008 dopiero 10 miesiecy minelo. Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Całkowity komunikacyjny paraliż. Poznań stoi 04.11.09, 09:56 Najśmieszniejsze jest to, że miasto sparaliżowało jakieś 0,5 cm śniegu. Przecież to farsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Całkowity komunikacyjny paraliż. Poznań stoi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 10:16 farsa, owszem. może ktoś z kierowców dojdzie do słusznego wniosku i wsiądzie w tramwaj (chociaż jestem pesymistą w tej kwestii, w końcu lepiej w swoim aucie 2 godziny posiedzieć, niż postać 15 minut w tramwaju) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arecki Re: Całkowity komunikacyjny paraliż. Poznań stoi IP: 87.204.181.* 04.11.09, 12:56 To spróbuj dojechac tramwajem do Pleszewa, Swarzedza, Naramowic, czy bardzo ostatnio popularnego na forum Os. Przemysława... Odpowiedz Link Zgłoś
urbus Całkowity komunikacyjny paraliż. Poznań stoi 04.11.09, 10:14 Orła Białego - Smochowice 1,55 h Grunwaldzka - Wichrowa - 1,15 h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desmond PKP rulez IP: 198.28.69.* 04.11.09, 15:56 odwiozlem zone do pracy i okolo 8.25 bylem w Pobiedziskach, mysle sobie nie jest zle bo skoro asfalt w polu jest na tyle czarny, ze na letnich mozna jechac 120km/h. Mykne do Poznania szybko. Nadzieja umarla pierwsza kiedy okazalo sie, ze krajowa 5tka byla tak oblodzona, ze max 15km/h dalo sie jechac (poslizg przy ruszaniu z dwojki) - porzucilem samochod w polu (tj kolo stacji pkp) i wsiadlem do pociagu. O 9.28 bylem w poznaniu na glownym a za 10 minut 10 w pracy na grunwaldzie. Nie wiem jak bym jechal samochodem i nie wiem jak dlugo jechal moj kumpel ktory prowadzi zajecia w Kiszkowie, o 9.35 mowil, ze jest ponad 1h w plecy. Swoja droga PKP to niezly folklor - prawie jak w bangladeszu albo innej namibii- nie wiesz czy przyjedzie, nie wiesz czy zdolasz wsiasc, nie wiesz czy dojedziesz, a w srodku prawie caly mozliwy inwentarz zywy zmierzajacy na targowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
makoshika Całkowity komunikacyjny paraliż. Poznań stoi 04.11.09, 10:25 Czy władze miasta panują nad tym, co się w nim dzieje? Chyba nie, bo w większości na kierowniczych stanowiskach pracują kumple swoich kumpli. Biadolenie, że solarki ugrzęzły w korkach, to biadolenie niedorozwiniętego Małego Jasia, gdyz piaskarki powinny jeździć już w nocy przed porannym szczytem komunikacyjnym. A może brakuje pieniędzy na "nocki" dla kierowców? Nic dziwnego, skoro miejskim priorytetem za 30 mln złotych jest Rock in Rio, a linie tramwajowe (np. Franowo) buduje się nie dla mieszkańców miasta, a dla wielkich korporacji (np. M1). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekolog Re: Całkowity komunikacyjny paraliż. Poznań stoi IP: 82.160.150.* 04.11.09, 12:50 masz rację. To nic, że Poznań się nie rozwija. Tracimy do Wrocka i innych miast. Najważniejsi są kolesi na stanowiskach. Wróciło BMW jak za PRL-u. BMW - Bierny, Mierny ale Wierny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ułan Re: Całkowity komunikacyjny paraliż. Poznań stoi IP: *.xdsl.centertel.pl 04.11.09, 15:46 Może czas już pogonić Tapirowanego Pudla i jego kolesi? Odpowiedz Link Zgłoś
ksmx O opadach śniegu wiadomo od 3 dni... 04.11.09, 10:35 Sam śnieg to pół biedy. Dzisiaj z nieznanych mi przyczyn zrobiła się na drogach gołoledź w związku z czym ślizgali się wszyscy: ci na oponach letnich i ci zimówkach. Tak się zastanawiam czy w niektórych miejscach nie było zbyt mało soli przez co zrobiła się mieszanina ubitego śniegu z wodą: efekt murowany!. Albo sypiemy tyle soli ile trzeba albo w ogóle lub też sam piasek! Odpowiedz Link Zgłoś
kuka9 Re: O opadach śniegu wiadomo od 3 dni... 04.11.09, 10:40 dokładnie, to było dość dziwne, bo na wielu ulicach w centrum były tylko fragmenty pokryte lodem, przez co było wiele niebezpiecznych miejsc. Ludzie jechali, niby ok, a tu w pewnym momencie robi się biało i ślisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jare-k62 Re: O opadach śniegu wiadomo od 3 dni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 11:32 Ja się dziwię że wszyscy się dziwią.To jest właśnie ta pora roku kiedy może spaść śnieg i przyjść przymrozek.Od wieków jest tak samo,tylko przez łagodne zimy ostatnimy czasy myślimy że stale będzie ciepło i sucho.To co dzieje się na ulicach i chodnikach wystawia tylko opinię odpowiedzialnym za porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
makoshika Ale za to będzie Rock in Rio za 32 mln złotych! 04.11.09, 11:49 Podobno solarki nie wyjechały, bo nie ma pieniędzy, żeby zapłacić kierowcom za "nocki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperko Na wszystko jest rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 16:36 jak dojechać do pracy, szkoły i z powrotem do domu - zapytaj swojego radnego. Odpowiedz Link Zgłoś