87biedroneczka 08.11.09, 22:44 Kogo nie stać, tego nie stać. Reszta kombinuje tylko, jak tu oszczędzić i innych tym samym oszukać. Wystarczy popatrzeć jak te domy-altany wyglądają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drmuras Zakazać wolności natychmiast 09.11.09, 08:18 Natychmiast przenieść wszystkich do nowych bloków po jedynie 6 tys za m2. Wszyscy mogą spłacać koszmarne kredyty po 30 lat więc oni też muszą. Nie wolno mieszkać i żyć jak się chce. Co to USa że każdy jak chce?\ Przecież jeszcze komu będzie lepiej i co wtedy? Wszyscy tak będą chcieli. Zakazać , zakazać natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Zakazać wolności natychmiast IP: *.icpnet.pl 09.11.09, 09:11 To nie o wolność chodzi, bo to nie są przepisy, które obowiązują od wczoraj, czy które nagle ktoś wprowadził, żeby komuś zrobić na złość. Tylko przynajmniej od kilkunastu lat. I to jest samowolka, porównywalna do tego, że ktoś by sobie wybudował dom na Cytadeli, bo przecież tam jest TYLEEE miejsca i to nikomu nie szkodzi. A wpuszczanie ścieków do ziemi, tak jak robi to część mieszkańców to jedna z większych bezczelności wobec innych i środowiska (porównywalne z wywożeniem śmieci do lasu). Są ludzie, którzy dostali zgodę na wybudowanie normalnego domu na działkach - są zameldowani, mają szambo, płacą podatki za dom, a nie za altanę - i to jest okay. I nikt im tych domów nie każe rozbierać, nikt ich nie wygania i nie mówi, że zrobili coś złego. Wkurza mnie to, że jako wolność rozumiemy przyzwolenie na łamanie prawa, zanieczyszczanie środowiska i nieuczciwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mur Re: Zakazać wolności natychmiast IP: *.vodafone-net.de 09.11.09, 09:28 W BERLINIE maja tyle domkow na dzialkach, zyja jak ludzie, maja prad, kanalizacj i wode, moga mieszkac jesli chca, NIKT sie nie czepia!!! A w polsce to tylko zakazy i zakazy i urzednicy i sady i PARANOJA!!! to nie kraj do zycia!!! to jest kraj glupkow i durni!! mial jakos racje Walesa choc raz! Odpowiedz Link Zgłoś
gall.anonim.pn Re: Zakazać wolności natychmiast 09.11.09, 09:57 "(...)zyja jak ludzie, maja prad, kanalizacj i wode(...)". No i widzisz właśnie w tym tkwi różnica. W Poznaniu znam domy w którym od lat "sra się do ziemi" ("szambo otwarte") a właściciele co prawda dorobili się Porsche Cayenne, ale śmieci wyrzucają do koszy publicznych, bo stać ich tylko na najtańszą opcję wywozu śmieci. Granicą własnej wolności jest zawsze wolność innych - o czym wielu często zapomina i jeszcze bryzgoli jaka to im się krzywda dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Zakazać wolności natychmiast IP: 80.240.172.* 09.11.09, 11:25 W USA pozwolenie na budowę typowego domu o wydają od ręki. Do dyspozycji są tysiące darmowych projektów super tanich domów. U nas w Polsce dom to musi byc betonowy bunkier za ponad 1 mln zł. A pozwolenia to rok załatwiania - mimo że wszystkie partie w Polsce od 1990r. przysięgały na wszystkie świętości że ukrócą biurokrację. Oczywiście po wyborach o obietnicach sie zapomnina... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Pozwolenie na budowę 09.11.09, 14:28 Gość portalu: cc napisał(a): A pozwolenia to rok załatwiania - mimo że wszystkie partie w Polsce > od 1990r. przysięgały na wszystkie świętości że ukrócą biurokrację. Tylko rok ? W Krakowie na tzw "wuzetkę" czeka się dwa lata, pozwolenie na budowę (wraz z projektem , uzgodnieniami ) to ok 1,5 roku. Razem 3,5-4 lat. Nasze prawo budowlane to tak jakby zaproszenie do korupcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta-skarpeta Re: Zakazać wolności natychmiast IP: 83.238.72.* 09.11.09, 16:41 > U nas w Polsce dom to musi byc betonowy bunkier za ponad 1 mln zł. skąd Ty czerpiesz takie informacje? o.O. Odpowiedz Link Zgłoś
hooligan1414 Skąd czerpie? 09.11.09, 16:55 Z tym milionem to przesadził. Ale fakt - jak oglądam katalogi projektów typowych powala mnie bunkrobetonowa maniera - stropy po 15 cm, zbrojone wieńce, najlepiej co 0,5 metra, fundamenty po 2 m itd. A w szystko w domkach jednorodzinnych o wymiarach 10x10 m. Jak w wilczym szańcu w Gierłoży. To chyba chodzi o nabijanie kasy lobby stalowo-betonowemu. Ktos kiedyś powiedział, że takie "naddatki" zapobiegają ewentualnym komplikacjom nawet przy krajnie niefachowym wykonawstwie. Może. Mam wielu znajomych, którzy zbudowali domy w latach 70 i 80. W latach niedoboru, co może tłumaczyc po części oszczędności przy budowie tych domów. Otóż jak to jest, że ich fundameny wkopane sa w ziemię na wysokość kolana (pociągnięte przy tym zwykła smołą do wysokościgruntu, zadne tam dysperbuty czy inne cuda na kiju), że nie ma tam żadnych wieńców, co najwyżej po dwa dodatkowe pręty po obwodzie i te domy stoją po dziś dzień. Ściany ani stropy nie pekają, wilgoć nie podchodzi, wichury nie zrywaja dachów. Niech mi wytłumaczą luminarze polskiej inżynierii lądowej tę anonalię - przeciez wszystko powinno się zawalic od jednego pierdnięcia? proponuję administracyjny nakaz zburzenia do ziemi, pod nadzorem kiebuda, obowiązkowo należacego do izby (podobno od tego jest +50 do nieomylności) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niestety Polak Przeklęta Podła i znienawidzona polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:17 Nazistowskie bezprawie budowlane zwane polskim prawem budowlanym jest bardziej restrykcyjne niż w czasach okupacji niemieckiej. Te prawo uchwalili wrogowie wolnej ojczyzny. Wolno nie tylko niszczyć dorobek biednego człowieka ,lecz wręcz się to nakazuje. Podłe tępe niesprawne państwo polskie. Zamiast pomagać niezasobnym ludziom ,eksterminuje ich materialnie a poprzez zabranie mieszkania też fizycznie. Nie nazywajcie mnie Polakiem. To mi uwłacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Podły kraj podli ludzie podłe prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 13:29 Bezdomny mieszkał na swojej działce,wygonili go i zamarzł. Pewnie o to właśnie chodzi. By tych ludzi po prostu zabić. Zagazować i zatłuc nie wypada a tak to i owszem. Nienawidzę tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zakazać wolności natychmiast IP: *.kajetany.net 09.11.09, 09:42 Bo działka to działka a nie mieszkanie czy osiedle. Jak tak dalej pójdzie to z działek zrobią się osiedla i co gdzie działki?? Odpowiedz Link Zgłoś
jexiv2 Jest szambo? Urzędnicy biorą działki pod lupę 09.11.09, 09:47 a ja bym tak pomieszkał na działce, co może kogoś obchodzić gdzie i jak mieszkam ,jak bezdomni śpią w kartonach to nadzór budowlany nic nie robi,a jeśli mam murowany domek to od razu nie zgodny z prawem, wiec od teraz buduje z ekokartonu!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Jest szambo? Urzędnicy biorą działki pod lupę 09.11.09, 10:02 Po to Pan Bóg stworzył urzędnika aby urzędował ! Nie ważne czy dobrze czy źle ! To przecież dla urzędników Pan Bóg stworzył petentów. Nie odwrotnie ! Skoro wychodzą takie problemy to wiadomo, że urzędników jest za dużo. Nie mają co robić to wymyślają. A właściwie ! Nawala orga nizacja życia publicznego. Cały aparat państwa ukierunkowany jest na okradanie obywatela. Obywatele nie mają pieniędzy !!! Ale urzędnicy to mają w dupie. To bardzo dobrze, że naród sobie jakoś radzi. Te zasmo lone pierdizstołki są po to by tym ludziom pomóc. Ale w naszym kraju liczy się tylko partyjniactwo wszelkiego kalibru i święty Kościół Kat. Czy zaś potrzebne są rozróby społeczne ? Odpowiedz Link Zgłoś
pklimas Jest szambo? Urzędnicy biorą działki pod lupę 09.11.09, 10:17 Ale o co chodzi? Czy znoszac pozwolenie na budowe i obowiazek meldunkowy nie o to chodzilo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: Jest szambo? Urzędnicy biorą działki pod lupę IP: 188.33.227.* 09.11.09, 10:24 Pobudka śpiochu !!!! komunistyczne prawo - obowiązek meldunkowy oraz komunistyczne koncesje , certyfikaty i koncesje ograniczające działaność oraz wolność obywateli istnieją nadal wbrew konstytucji i prawu unijnemu o swobodzie przepływu usług i towarów. Pozdrawiam rząd kontynuujący i utrwalający zdobycze socjalizmu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rmiechowicz Jest szambo? Urzędnicy biorą działki pod lupę 09.11.09, 10:17 Stawiam blaszaną budę bez fundamentów. Jeżeli trzymam w niej auto, to jest na nią potrzebne pozwolenie na budowę. jeżeli w tej samej budzie trzymam grabie - to już pozwolenia nie potrzebuję. Nasze prawo jest porypane. To samo na działkach - stawiam altanę o wymiarach nie przekraczających dopuszczalnych norm. I co to kogo obchodzi, jak ją wykorzystuję? To znaczy, ile "legalnie" mogę w niej przebywać? Godzinę dziennie, dwie, osiem? czy mam prawo w niej się przespać? Jeżeli tak, to ile nocy w tygodniu? Nasze "prawo" czyni z nas niewolników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomalsky Re: Jest szambo? Urzędnicy biorą działki pod lupę IP: 79.173.14.* 09.11.09, 10:19 Niech lepiej urzędasy wezmą się za usunięcie skutków popożarowych z okolicznej fabryki. Wszystkie ścieki z chemikaliami wpakowali do stawu na działkach przy ul. Wrześińskiej i mają w nosie, że wszystkie ryby pozdychały, że smród nie do wytrzymania. Umywają rączki bo to wyższa konieczność. Ludzi nie stać na mieszkania, a mieszkać muszą i to też jest wyższa konieczność! Zajmijcie się sobą trutnie! Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Czlowiek ma prawo mieszkac,gdzie chce... 09.11.09, 10:25 I nie bojcie sie zadnych urzedasow.Zawsze w sadzie mozecie powiedziec,ze w domeczku na dzialce nie mieszkacie.Bo udowodnienie tego wymagaloby ogromnych nakladow.Na caly6m swiecie ludzie moga mieszkac,gdzie sobie tylko zycza.Nawet w centrum miast-stolic na chodniku.I nikt nie ma prawo im tego zabronic.A tym bardziej na kawalku swojego gruntu i w swoim domeczku. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski A gdzie człowiek ma prawo robić kupy? 09.11.09, 13:03 Wcale nie mam pewności, że działkowcy dewastujący środowisko naturalne to akurat ci, którzy mieszkają na swoich działkach, ale dobrze byłoby to sprawdzić. Bo skala dewastacji jest ogromna. A jeśli inni zaczną brać przykład z niechlujów, to przyjdzie nam żyć dosłownie w zasranym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza nowy zakaz, nakaz , kontrola - hurraa! 09.11.09, 10:50 czuję się trochę nieswojo że policja nie zgodziła się zamontować funkcjonariusza w moim mieszkaniu. Człowiek to sam nie wie kiedy prawo przekracza a jakby taki policjant w każdym domu był to by od razu reagował. Fajnie ze państwo nareszcie chce nas wszystkich chwycić za twarze, jajka, rękę i ogólnie pochwycić - bo ja bardzo lubię być obłapiany. W ogóle jakaś totalna lustracja i inwigilacja by się przydała, państwo powinno kategorycznie zwiększyć kontrolę wszystkich obywateli, myślę że obowiązkowy chip by załatwił sprawę. I jeszcze karać trzeba dla przykładu - strasznie surowo najlepiej i nieadekwatnie do czynów tylko celów naszych! Niech żyje totalitarny ustrój pełnej kontroli wszelkich aspektów życia obywateli: niech żyjeee! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: nowy zakaz, nakaz , kontrola - hurraa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 14:20 altana 25m2...ale zapomnieli dodac ze 25m2 na kazde 500m2 dzialki:) a wiec jak ktos ma 1500m2 dzialke to 3x25m2 moze postawic. Odpowiedz Link Zgłoś
hooligan1414 no właśnie nie da się 09.11.09, 14:24 budynków nie można łączyć - ojczyzna czuwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaybi Re: Jest szambo? Urzędnicy biorą działki pod lupę IP: *.xdsl.centertel.pl 09.11.09, 11:03 Przecież w Poznaiu na ogrodach mieszka dobrych kilka tysiecy ludzi. Dobrze o samowolach budowlanych wie nadzór budowlany, jednak jego działania sa bardzo wybiórcze. Podam przykład ogrodu przy ul. Bałtyckiewj 47 tam mieszka ogromna ilość pond 600 rodzin , był tam PINB dla m. Poznania zrobił kontrolę i wszczął postępowania, jednak postepowanie dotyczy prezeski tego ogrodu która ma wybudowany samowolny budynek mieszkalny jak i garaż i co i nic, bo to jest dzialaczka PZD takich osób nadzór budowlany nie rusza. Nakazy rozbiórki dotyczyć tylko bedą tzw. zwykłych działkowców co naprzykład o metr mają za duzy dom. Inspektorzy PINB to obecnie przedłużone ręce działaczy PZD. To prezesi poprzez swoje donosy "zlecają" komu ma byc wydany nakaz rozbiórki a komu nie. NIECH INSPEKTORZY NIK PRZYJŻĄ SIĘ WYBIÓRCZYM I NIESPRAWIEDLIWYM SPOŁECZNIE POSTĘPOWANIEM PINB DLA MIASTA POZNANIA, DLACZEGO W PRZYPADKU DZIALACZA PZD(PREZESA CZY PREZESKI) POSTĘPOWANIA SIE NIE PROWADZI POD BYLE POWODEM? ZWYKŁY DZIAŁKOWIEC WSKAZANY I SKAZANY PRZEZ PZD NIE MA JUZ TAKICH PRZYWILEJÓW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duo Re: Jest szambo? Urzędnicy biorą działki pod lupę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 16:26 PO tej szopie(piszesz garażu) w latach 60-tych jak byłem ejbrem to latałem.Przechodzac niedawno widziałem że jest to wszystko odnowione przez chyba nowych właśćiceli i ładnie to wygląda.A Prezesowa nie pozwala ci sradz w ogrodzie że piszesz głupoty. Te ogrody zamieszkałe są przed II-wojną i mieszkał tam mój dziadek. Odpowiedz Link Zgłoś
zayed Polski rzad to mafia 09.11.09, 12:32 wszystkie te organizacje rzadowe to mafia do gnebienia ludzi. Precz z komuna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amo Re: Jest szambo? Urzędnicy biorą działki pod lupę IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.09, 13:30 a może taniej od kontroli szamb byłoby zbudować kanalizację? Dzis w epoce plastikowych rur rozwijanych z roli wykonie kanalizacji nie jest ogromnym wydatkiem. A z szambem zawsze można oszukać. Kto udowodni, że szambo z betonowych kręgów nie przesącza swej zawartości do gruntu? A ponadto lud polski wie jak budować takie szamba. W dno wbetonowuje się butelki szyjką do dołu. Gdu komisja odbiera taką budowę szambo jeszt szczelne. Po podpisaniu protokołu prętem zbrojeniowym rozbija się denka butelek i mamy durszlak. Odpowiedz Link Zgłoś
chojowaty Jest szambo? Urzędnicy biorą działki pod lupę 09.11.09, 13:38 dobrze parchy kombinujecie-dopie...ć ile ustawa przewiduje -tak nam dopomóż żydowski bóg Odpowiedz Link Zgłoś
hooligan1414 dziadowski, bolszewicki kraik 09.11.09, 14:14 zakazy, nakazy - wszystko mozna uzasadnić. nie możesz mieszkać na własnej działce robiąc kupę np. do przenośnej toalety turystycznej dla dobra natury. nie możesz mieszkać w altance, bo przecież zimno, okna za małe, sufit za nisko - przeciez Ci niewygodnie - ojczyzna wie lepiej. zadba o Ciebie. możesz za to jako menel zdychać w srodku miasta, mieszakć na dworcu srając pod siebie, plując, wymiotujac i smierdząc. twoja sprawa. Zechciej tylko cos posiadać - ojczyzna o Tobie sobie przypomni, pomoże ci wydac pieniążki Chcę być Polakiem - nie chcę być obywatelem tego badziwnego Państwa - to jak obelga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tessa Re: dziadowski, bolszewicki kraik IP: 84.30.66.* 09.11.09, 15:08 Proszę spróbować zamieszkać w swojej eleganckiej małej letniej willi na działce w Niderlandach ........nie wolno i już. Proszę nie narzekać na Polskę - jak się nie ma zielonego pojęcia czego nie wolno w innych krajach. Jeszcze w Polsce jest więcej wolnosci niż np. w Nl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf A co tu jest Ci...lnia!? IP: 192.16.134.* 09.11.09, 17:00 Dlaczego ma tu byc jak u cpunerki? Czy kompleks polaka kiedys wam z golw sie wybije i bedziwcie dumni. Czy tylko lizanie dup zachodniej europy jest w waszym zakresie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Jest szambo? Urzędnicy biorą działki pod lupę IP: *.icpnet.pl 09.11.09, 15:14 I bardzo dobrze, że w końcu podjęto decyzję o kontrolach. Domyślam się że zaraz posypią się "uprzejmości" pod moim adresem. Wiele osób powołuje się na przykład amerykański. Tylko, że w USA na każdym etapie budowy lub rozbudowy domu pojawiają się inspektorzy budowlani. I niech ktoś spróbuje postawić coś niezgodnie z przepisami - nie tylko będzie musiał tę samowolkę rozebrać, ale również dostanie grzywnę. Niestety w Polsce prawo nie jest przestrzegane. Ktoś buduje dom niezgodnie z normami (i oczywiście bez pozwolenia), ale pretensje ma do nadzoru budowlanego. A jeżeli dojdzie do nieszczęścia (np. pożar) i przez to że sąsiad wybudował się zbyt blisko granicy działki, uniemożliwiając wjazd straży pożarnej, to pretensje też będą zgłaszane pod adresem urzędników (bo w odpowiednim momencie nie zareagowali na samowolkę). Odpowiedz Link Zgłoś
hooligan1414 Re: Jest szambo? Urzędnicy biorą działki pod lupę 09.11.09, 15:24 tu nie mówi sie o DOMU, tylko mieszkaniu w ALTANCE (domyślnie postawionej w 100% zgodnie z prawem) - gdzie Rzym, gdzie Krym. POza tym smieszy mnie, jak słysze słowo NORMA. Jak to jest, że np. katedra w Kolonii była budowana bez żadnych norm? jakim prawem stoi kilkaset lat? Albo Wawel? Ilu wielkich inspektorów podpisało odbiór Hali wysatwowej w Katowicach. Oczywiście żaden cwaniak nie przyzna, że cała papierologia potrzebna do budowy domu (w latach 1992-2006 wzrosła o 1200% - 12 razy) służy napchaniu kasy różnym cwaniaków, których nikt o zdrowych zmysłach by nie zatrudnił - bo po co jakiś pseudoinżynierek-kiebud na budowie? Jeszcze mu cegła na łeb spadnie. Zresztą - w mojej miejscowości jest około 120 domów - 80% zbudowanych jeszcze za tzw. komuny i przed wojną - ile się z nich zawaliło? mimo braku geniuszy z nadzoru budowlanego - ZERO. Nawet dachu ani jednego dachu wichura nie zerwała przez te wszystkie lata. z jednym wyjątkiem - w tamtym roku, w marcu, kiedy wiał orkan Emma jeden z sąsiadów zbierał blachodachówke z pola - dom oddany do użytku w 2007 roku. A z 15 mądrych odbierało, podpisy, formularze, normy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Jest szambo? Urzędnicy biorą działki pod lupę IP: *.icpnet.pl 09.11.09, 16:32 > tu nie mówi sie o DOMU, tylko mieszkaniu w ALTANCE (domyślnie > postawionej w 100% zgodnie z prawem) Jeżeli te altanki są postawione, jak twierdzisz, w 100% zgodnie z prawem, to skąd to kontrola niczego niedozwolonego nie wykaże. A w czasach tak zwanej komuny nadzór budowlany działał znacznie sprawniej niż obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Jest szambo? Urzędnicy biorą działki pod lupę IP: *.icpnet.pl 10.11.09, 09:29 Absolutnie się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: Jest szambo? Urzędnicy biorą działki pod lupę IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.09, 13:27 ale w polszcze już taka mentalność że jak przepis coś nakazuje to źle, a jak komuś dzieje się nieszczęście to szuka ochrony w tych samych przepisach:) jednym słowem klasyczna postawa 'jak kali ukraść krowę to dobrze, a jak kalemu to źle'. Odpowiedz Link Zgłoś
funcionality ALE SZAMBO W Polszy 09.11.09, 16:09 Widać tu jak na dłoni słabość państwa polskiego, gnębić obywateli podatkami, kontrolami, opłatami- ludzie ludziom zgotowali to szambo. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond dowalić biedakom! 09.11.09, 16:31 Tak jest! Po co brać się za nielegalnie stawiane dacze w środku naszych puszcz i parków ?... Niestety każdy kij ma dwa końce. Prawdą jest,ze ludzie często zmuszeni są do mieszkania na działkach z przyczyn finansowych ale prawdą jest, ze w chwili zamieszkania nie myslą o innych.Trudno jest się im dziwić gdy muszą jakoś przetrwać zimę. często bez wody i światła. Jednak wylewanie szamba do gruntu to zbrodnia! palenie plastików też! Jeśli powstanie przepis, który to ujednolici- jestem za! ale karanie obywateli za kulawe prawo, to lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieczysław PIS atakuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 16:33 To jest kolejna prowokacja PIS-u !!!!! A żeby pozbyc się działkowców!!! Ja mam działkę ogrodniczą w Zielonej Górze i ładną altankę.Nie mieszkam w niej ale czasem nawekendy zostajemy...Masę ludzi tak robi.Teraz to człowieka musi stac na działkę,bo w w większości to pięknie porobione,działki rekraacyjne.A to kosztuje.A tych którzy są leniami i nie wiedzą ile pracy kosztuje,utrzymanie działki,nawet 480m: cholera trafia.Chodzą tylko szabrują i podglądają. Państwo niech się zajmie tymi,co chleją nalewki na działkach i je okradają. Prezesi działek tak samo czepieją się tych od których mozna cos wyegzekwowac,tych którzy wnoszą opłaty,pracują w czynie i pięknie obrabiaja dzałeczki! A degeneratów,śpiacych,palacych altany,włamujacych się,sprowadzających kompanów i stare zapijaczone dziwki,to sie boją!!!!!!!! Przykład działek z Jędrzychowa w Zielonej Górze,gdzie p.Prezes czepia się posadzonych z własnej kieszeni pięknych iglaków i cudownego żywopłotu... Odpowiedz Link Zgłoś
freeadamae2 Re: Jest szambo? Urzędnicy biorą działki pod lupę 09.11.09, 16:55 Słonko odp....rz sie. Mam paru znajomych ktorzy pourzadzali sie na dzialkach. Calkiem ładnealtanki, a koszty duzo mniejsze niz zakup mieszkania czy budowa normalnego domku. Polska jest chyba jedynym panstwem w UE ktory ma tak olbrzymie problemy z budownictwem mieszkaniowym. Jesli urzedasy rzadzace tym krajem nie potrafia zadbać o to żeby ludzie mieli dach nad glową za cene w miare przystepną w stosunku do ich zarobków to niech sie odwala od ludzi ktorzy staraja sie jakos sobie radzic. Poza tym powaznie- co ci do jasnej cholery przeszkadza że ktos mieszka sobie na działce?? Z jednym tylko moge sie zgodzic- kanalizacja itp sprawy sanitarne. Od reszty sie odwalic i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Re: Jest szambo? Urzędnicy biorą działki pod lupę IP: *.xdsl.centertel.pl 10.11.09, 09:51 Te urządzanie sie na działce niestety kończy sie donosem prezesa do nadzoru budowlanego , i najpierw władowało sie kupę kasy w budowę, to jeszcze teraz na swój koszt trzeba bedzie to rozebrać. Obecnie w całym poznaiu wszystkie kontrole sa wynikiem działań PZD. Zarząd Okregowy PZD zwrócił się pisemnie do nadzoru o wszczecie kontroli w całym Poznaiu, do tego dochodzą jeszcze indywidulane donosy prezesów na konkretnych działkowców stą całe zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
koala1115 Po kolei wszystkich wezmą za mordę 09.11.09, 17:15 Po nielegalnych handlarzach, akcja na nielegalnych mieszkańców... Odpowiedz Link Zgłoś