curious2003 20.12.09, 13:35 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x Re: Klienci Starego Browaru stanęli jak wryci IP: 88.220.106.* 20.12.09, 13:49 Flash mob to straszna głupota... Przeszkadzając innym w normalnym życiu, banda głupków podnieca się, że razem z innymi głupkami w umówionym miejscu robią głupią rzecz. Najczęściej we flash mobach uczestniczą brzydkie laski. To wiele wyjaśnia - np. poznański flash mob "free hugs" sprzed pewnego czasu - ktoś je wreszcie przytulił :P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZdrowyRozsądek Re: Klienci Starego Browaru stanęli jak wryci IP: 188.33.182.* 20.12.09, 14:36 Dla ciebie normalne życie to robienie zakupów w hipermarketach? Kolejny Leming. Co takiego inteligentnego jest w zakupach? Właściwie to w czym ci przeszkodzili? Boszeee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pewex Re: Klienci Starego Browaru stanęli jak wryci IP: *.chello.pl 20.12.09, 14:52 a normalnym życiem jest co? stanie wrytym przez kilka minut? No super życie. Tak normalne życie to świeta, rodzina, zakupy, tradycja, prezenty, a że przesiąknięte kosnumpcją...szkoda moze to się kiedyś zmieni, ale i nawet w takiej komercyjnej formie jest to bardziej normalne życie niż umawianie się by stanąć w miejscu gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam12 Re: Klienci Starego Browaru stanęli jak wryci IP: *.infocoig.pl 20.12.09, 15:04 spadaj robocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pewex Re: Klienci Starego Browaru stanęli jak wryci IP: *.chello.pl 20.12.09, 15:40 bo co? Bo śmieszą mnie te wasze pseudoartystyczne zajawki? Ot po prostu zwyczajna dziecinada. Prawdziwy artysta nie splunie na te wasze wygłupy a bo to ani nie jest artyzmem ani nie prezentuje głębszego dna. Ot zrobić zamieszanie...też mi kreacja. Gdybyscie jeszcze w tym samym momencie z ozdobnych paczek przystrojonych w logotypy najlepszych globalnych marek wyciągneli laruki własnej roboty i coś by z tego powstało jako zwrot przeciwkoczemuś, coś co by pozwoliło zastanowić się wszystkim uwiedzionym szałem konsumcji to ta sztuka miałaby jakiś sens. A tak to był to słabej próby performance nie mający niczgo do przekazania. Oczywiście możemy sie spierać czy sztuka powinna być czymś więcej czy ma być tylko dla samego jej istnienia. Dla mnie sztuka która nie zmusza do niczego a jej efekt jest ulotny nie jest sztuką. Jest tak samo płytka i mało wnosząca do społeczeństwa jak dobry placek z rabarber. Jasne jest dobry, pochylę się nad nim i zjem go. Ale czy jego zjedzenie wywoła we mnie jakieś przemyślenia...w sumie większe niż ten pożal się boże performane, w przypadku rabarberu mogę się zastanowić nad bogactwem jego smaku, cudzie tworów natury a stąd już niedaleko to rozważań egzystencjonalnych. W przypadku stanięcia w miejscu mogę tylko stwierdzić że głupie to i płytkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Klienci Starego Browaru stanęli jak wryci IP: *.chello.pl 20.12.09, 19:16 Zrozumcie pana pewexa, on mentalnie jeszcze trwa w czasach gdy sklepy Pewex świetnie prosperowały. Wtedy wszystko było szaro-bure, a jak ktoś się wychylił to dostawał w łeb. On nie przywykły do takich ekscesów i fanaberii. Robota, telewizor, pól litra ze śledziem, to mu wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bimota Re: Klienci Starego Browaru stanęli jak wryci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 11:08 Wiesz w ogole o czym gadasz ? JEsli uwazasz, ze teraz jest wolnosc to tylko swiadczy o tobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZdrowyRozsądek Re: Klienci Starego Browaru stanęli jak wryci IP: *.galwanotechnika.com.pl 20.12.09, 19:31 Prawdziwy Artysta przez duże "A" nawet nie splunie, bo z tego nie będzie miał Kasy przez duże "K" Każde wybicie ponad bezmyślną masę trzeba zlikwidować. Jak słyszę takie wypowiedzi to rozumiem dlaczego od ponad dwustu lat dostajemy po du..e od wszystkich. Bo w Polsce lepiej się nie wychylać, płynąć z prądem jak śnięte ryby. Sprawdźcie humor rysunkowy z Danii... "Reinbow in Poland" Nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZdrowyRozsądek Re: Klienci Starego Browaru stanęli jak wryci IP: *.galwanotechnika.com.pl 20.12.09, 19:34 Nie Reinbow tylko "Rainbow in Poland". Sorki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocca Re: Klienci Starego Browaru stanęli jak wryci IP: 95.108.23.* 20.12.09, 20:44 Zdrowy Rozsądek, ide z Toba na następnego flash moba do Starego Browaru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZdrowyRozsądek Re: Klienci Starego Browaru stanęli jak wryci IP: 94.254.227.* 21.12.09, 00:07 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 159 Re: Klienci Starego Browaru stanęli jak wryci IP: *.icpnet.pl 21.12.09, 10:37 A gdzie tu spontan. Wszyscy wiedzą gdzie, wszyscy wiedzą kiedy i wszyscy wiedzą co. Nawet idea flashmoba jest inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Klienci Starego Browaru stanęli jak wryci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.09, 14:43 'Najczęściej we flash mobach uczestniczą brzydkie laski' :D spadłam z krzesła :D Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Klienci Starego Browaru stanęli jak wryci 21.12.09, 00:08 Jak pokazuje praktyka są one przeważnie dwukrotnie mądrzejsze niż plastikowe blachary wyglądające wszystkie jak klony lalek dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saaa Re: Klienci Starego Browaru stanęli jak wryci IP: 84.20.81.* 20.12.09, 22:26 tak to ciekawostka jest... Odpowiedz Link Zgłoś
winehouse89 Re: Klienci Starego Browaru stanęli jak wryci 21.12.09, 12:42 Chłopcy nie zdążyli podać sobie dłoni [...] A co, a jak. ;) Peace&Love&Comedy Odpowiedz Link Zgłoś
crinos_pl Klienci Starego Browaru stanęli jak wryci 20.12.09, 14:25 Takie akcje są świetne, ale zaprezentowany materiał jest strasznie biedny :/ Naprawdę nie było nic lepszej jakości? Może warto było poczekać na oficjalne materiały? Odpowiedz Link Zgłoś
mnis Polacy to śmiertelnie poważny naród...niestety 20.12.09, 15:09 Dopiero parę głębszych sprawia, że sie śmiejemy i żartujemy. To nie wstyd mieć 40-50-60 lat i śmiać się z życia, z otoczenia, z siebie. To, że mam 30 lat nie musi od razu oznaczać, że od teraz już tylko żona, dzieci, telewizor i zakupy w hipermarkecie. Podoba mi się idea flashmob'ów. Świetna okazja, by pokazać, że poza tym całym indywidualizmem jest jeszcze coś takiego jak "stado", do którego należymy i jako jego mała cząstka poddajemy się jego kierunkowi. Współczesny indywidualizm-egoizm to coś, co powolutku przestaję rozumieć. Brawo Poznań! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pestka Re: Polacy to śmiertelnie poważny naród...niestet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.09, 16:12 qrcze... a do mnie nigdy nikt nie napisze ze taka fajna akcja jest robiona - też bym poszła :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek prowokator szkoda, że nie ściągneli naraz majtek IP: *.chello.pl 20.12.09, 17:58 to dopiero byłby FLASH MOB cieniasy Odpowiedz Link Zgłoś
mnis Re: szkoda, że nie ściągneli naraz majtek 21.12.09, 23:34 i też by było ciekawie, i tez można by tym zabić nudną szarą codzienność...chociażby i bez majtek. Bo bawić to się trzeba umić. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: Polacy to śmiertelnie poważny naród...niestet IP: *.icpnet.pl 20.12.09, 19:23 chyba muszę założyć facebooka. Inaczej nic nie wiem, jak się okazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
funkenschlag Klienci Starego Browaru stanęli jak wryci 20.12.09, 17:32 Takie drętwe te polskie falshmoby - nagle robi się tłoczno i wszyscy wyglądają nienaturalnie. Chyba najlepszy jakiego widziałem był w Londynie rok temu, zorganizowany jako reklama T-Mobile. Można zobaczyć tutaj: www.youtube.com/watch?v=VQ3d3KigPQM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Klienci Starego Browaru stanęli jak wryci IP: *.chello.pl 20.12.09, 19:06 Sam sobie odpowiedziałeś, reklama, kasa, tygodnie prób i przygotowań, profesjonaliści, zawodowi tancerze i choreografowie. Co chcesz porównywać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocca Re: Klienci Starego Browaru stanęli jak wryci IP: 95.108.23.* 20.12.09, 20:46 no własnie. flash moby w Poznaniu są na spontonie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 159 Re: Klienci Starego Browaru stanęli jak wryci IP: *.icpnet.pl 21.12.09, 10:42 Chyba na pontonie. Odpowiedz Link Zgłoś
fleshless przecież ten timobajl to nie flashmob tylko zwykła 21.12.09, 08:22 klaka... > Takie drętwe te polskie falshmoby - nagle robi się tłoczno i wszyscy wyglądają nienaturalnie. Chyba najlepszy jakiego widziałem był w Londynie rok temu, zorganizowany jako reklama T-Mobile. Można zobaczyć tutaj: www.youtube.com/watch?v=VQ3d3KigPQM Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg kto boi się gniewu zwykłego człowieka 20.12.09, 18:15 W słonecznej Italii Wśród kamer i ścisku. Pan premier oberwał. Od ludu po pysku. Polak nie gorszy od eurobraci. Być może i u nas ktoś zęby straci Odpowiedz Link Zgłoś
tomjk ziuuuu 20.12.09, 19:20 i darmowa reklama centrum handlowego poszła w świat... Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Niektórym przez moment zdawało się, że 20.12.09, 19:31 manipulują i kierują społeczeństwem? Mnie udział w tym cyrku by nie bawił ale jak kogoś to bawi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BartekP Tania forma promocji Starego Browaru IP: 78.8.142.* 20.12.09, 21:16 A ludzie się podniecają Odpowiedz Link Zgłoś
max_heiliger debilizm jakich malo 20.12.09, 23:04 te cale flaszmoby to jest zabawa dla przyglupow, wezcie sobie na drugi raz wszyscy fujary wyjmijcie, bedzie smieszniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygaro Re: debilizm jakich malo IP: *.brzesko147.tnp.pl 21.12.09, 09:30 dla przygłupów powiadasz? www.youtube.com/watch?v=YItQpgocC6U Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: debilizm jakich malo IP: *.icpnet.pl 21.12.09, 23:46 ależ do jest DOBRE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola hmm IP: *.prvdri.fios.verizon.net 21.12.09, 06:20 ta ich kamera jest jak flashmob! ej dajcie se siana z zamieszcaniem takich "filmow" przeciez tam nic nie widac tylko tlum ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: hmm IP: 94.127.109.* 21.12.09, 10:54 Boze ludie ja cy wy jestescie dretwi... brak slow. Odpowiedz Link Zgłoś
kremdorak czy to ta sama grupa 21.12.09, 11:12 która organizowała słynne akcje minutowego klęczenia w kościele i dziesięciominutowego spania w noclegowni? chcialem im jeszcze podpowiedziec że można zaszokować ludzi i zdobyc sławę siedząc nieruchomo pięc minut na fotelikach w poczekalni na dworcu Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Klienci Starego Browaru stanęli jak wryci 21.12.09, 11:13 Starsza pani miala racje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W105N4 Flesz-mop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 07:56 Nie mogę wyjść z podziwu. 100 osób się skrzyknęło i stało przez 5 minut. W SB. No nie mam słów. I potem się rozeszli. Nigdy w życiu o takim czymś nie słyszałem. A co dopiero takie coś uchwycić słabej jakości kamerą (pewnie przypadkowo!). Jak dobrze, że to zarejestrowano. Żaden ślad mógł nie pozostać. Hurrra, cieszę się, że takie wspaniałe akcje mają miejsce w Poznaniu. No i oczywiście w SB. Brawo. Brawo. Brawo. --- Jeszcze raz Brawo. --- Przepraszam, ale się wzruszyłem. Odpowiedz Link Zgłoś