IP: 192.168.2.* / *.mps.com.pl 09.08.01, 15:07
Z bilboardu reklamującego Poznań dowiedziałem się, że w Poznaniu rocznie odbywa się 3700
wydarzeń artystycznych. Czyli dziennie zaczyna się 10 wydarzeń. Dzisiaj mamy 9 sierpnia. Kto mi
wyliczy 10 wydarzeń artystycznych rozpoczynających się tego dnia?
Mam nadzieję, że koncert Rudego Marycha i Kolegów w pubie Pod Fasolą nie jest "wydarzeniem
artystycznym".
Obserwuj wątek
    • Gość: canemuto cos sie w poznaniu dzieje... IP: *.icpnet.pl 09.08.01, 16:26
      Gość portalu: borys napisał(a):

> Z bilboardu reklamującego Poznań dowiedziałem się, że w Poznaniu rocznie odbywa
      > się 3700
      > wydarzeń artystycznych. Czyli dziennie zaczyna się 10 wydarzeń. Dzisiaj mamy 9
      > sierpnia. Kto mi
      > wyliczy 10 wydarzeń artystycznych rozpoczynających się tego dnia?
      > Mam nadzieję, że koncert Rudego Marycha i Kolegów w pubie Pod Fasolą nie jest "
      > wydarzeniem
      > artystycznym".

mysle, ze autorom tego 3701 chodzi o przedstawienia teatralne (te z repertuaru),
      takze mniejsze koncerty, wernisaze (tych naprawde sporo, ale nie o wszystkich
      czlowiek wie), wystawy, cykle filmowe ale takze rzeczy trwajace dluzej (nie wiem,
      jak to jest liczone). dzisiaj w poznaniu (min.):
      - letnia galeria plakatu w arsenale
      - warsztaty muzyka swiata - muzyka afrykanska ck zamek sala wielka
      - felek - teatr banialuka c.k. zamek dziedziniec
      - staromiejskie koncerty organowe i kameralne kosciol oo. karmelitow bosych
      - farne koncerty organowe
      - letnie warsztaty rysunkowo-malarskie asp w poznaniu
      - letnie pogotowie sztuki - w gaju akademosa (park na cytadeli)
      - 9 wystaw czasowych w galeriach (tzn. nie stale ekspozycje)
      - 3 inne wystawy czasowe
      - 7 wystaw w muzeach (rowniez nie stale ekspozycje)
      - ponadto wiele stalych ekspozycji (muzea, galerie)
      - wernisaz, o ktorych ja nie wiem a ktore byc moze mialy dzisiaj miejsce; to samo
      tyczy sie koncertow w roznych pubach czy knajpkach

oczywiscie - wiele (wiekszosc) z przedstawionych przeze mnie wydarzen to nie
      epizody jednodniowe, spierac sie takze mozna co do tego, czy sa to tzw.
      wydarzenia artystyczne. ale w poznaniu cos sie jednak codziennie dzieje (i moze
      faktycznie w skali roku wychodzi prawie 4 tys.). pozdrawiam:)
    • Gość: canemuto cos sie w poznaniu dzieje... IP: *.icpnet.pl 09.08.01, 16:29
      aha - dodam, ze informacje na teamt tego, co dzieje sie w poznaniu uzyskalem ze
      strony www.aktivist.pl.
    • Gość: lol Re: 3701 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 20:12
      Jestem pełen podziwu że się doczytałeś. Do tej pory myślałem że mam niezły
      wzrok, ale patrząc na billboard literki zlawały mi się w jedną plamę :(
      Pocieszam się tym że billboard był na wysokości 2 piętra. Tyle że nizbyt dobrze
      świadczy o władzach miasta, że zaakceptowały takie lokalizacje
      • Gość: borys Czar statystyk IP: 192.168.2.* / *.mps.com.pl 10.08.01, 18:04
        Doczytałem też, że w Poznaniu jest 270 pubów i klubów. To kiepski wynik, bo w Krakowie w obrębie samych plant jest 210 (a za plantami dopiero zaczyna się najlepsze).
        Morał taki, że irytujšce i niczego nie wnoszšce jest publikowanie jakich� cyferek, które majš co� udowodnić. Jak krem, który zmniejsza ilo�ć zmarszczek o 18,5%.
        • Gość: canemuto Czar(t) statystyk IP: *.icpnet.pl 10.08.01, 18:24
          to prawda, az sam sie dalem sprowokowac do kolejnej wyliczanki - ale byla to
          jedynie odpowiedz na twoje pytanie:) faktycznie, nie ilosc a jakosc (powtarzam
          to do znudzenia, a i tak sie czasami zagalopuje;)
        • Gość: canemuto knajpa nr 271 IP: *.icpnet.pl 10.08.01, 18:26
          a w przyszlym roku bedzie conajmniej 271, bo sam jedna otwieram:))) hy, hy, hy -
          taka kryptoreklama;) pozdro.
          • Gość: ethanol Re: knajpa nr 271 IP: *.coh.org 10.08.01, 21:55
            cane muto: gdzie otwierasz i jaki rodzaj knajpy to bedzie ???
          • Gość: gosc Re: knajpa nr 271 IP: *.math.put.poznan.pl 10.08.01, 21:59
            zyczymy sukcesu, i nie dawaj na haracze :((
            • Gość: canemuto Re: knajpa nr 271 IP: *.icpnet.pl 10.08.01, 22:52
              spokojnie, to dopiero za rok (po wakacjach, na ktorych w stanach albo innym
              ustroju niewolniczym zarobie troche bucksow:)... knajpa bedzie niemal na 100%
              kolo starego (lokali jest zawsze sporo do wynajecia); jakiego rodzaju? pomyslow
              sa setki - dart, bilard, pilkarzyki, canal+/wizja, jakis duzy tv albo telebeam,
              bar super wyposazony, dobre i tanie piwo, mila obsluga, zero chamstwa ale tez
              nie lokal dla vipow... jak otworzymy (interes rozkrecac bede z kumplami), to na
              pewno bedzie jakas impreza dla forumowiczow (z beczulka lub dwiema na moj
              koszt:)))

co do haraczu... ja nie chce placic (moge dostac po ryju, knajpe moge
              odbudowywac po ewentualnych pozarach nawet 100 razy - mam w dupie zdresialo-
              skarczalych burakow - ale wiele zalezy tez od wspolnikow. a oni nie chca
              klopotow. sie zobaczy.

no, to tyle - sorry, ze pisze nie na temat, ale jaram sie ta knajpa juz od pol
              roku:))) pozdro.
              PS "knajpa nr 271" albo samo "nr 271" to bylaby niezla nazwa, co?
              • Gość: ethanol Re: knajpa nr 271 IP: *.coh.org 10.08.01, 23:03
                "271"

Czyli bedzie to typowy "pub" ??
                Jakies pomysly na wystroj macie, chodzi mi o styl. Czy preferujecie mowoczesny
                (chrom, nikiel, techno) czy tez moze bardziej tradycyjny angielski (drewno,
                Rock''NRoll)
                • Gość: canemuto Re: knajpa nr 271 IP: *.icpnet.pl 10.08.01, 23:14
                  wyglad to ciagle kwestia otwarta - kumple sa w tej chwili w hameryce na
                  saksach, beda ogladac knajpy (min. w nowym jorku) i moze stamtad przywioza
                  jakies pomysly. pozdro:)
                  • Gość: Studnet Re: knajpa nr 271 IP: *.aktivist.pl 11.08.01, 09:52
                    Może coś kibicowskiego, ale oczywiście nie dla chamów tylko dla kibiców takich
                    jak tu na forum ? W E-Lechu miałbyś już klientelę na początek ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka