Gość: Artur Sama nie pali papierosów, ale walczy o prawa pa... IP: 89.167.28.* 27.01.10, 22:09 NIe pale od kilku lat i tam gdzie pala po prostu nie chodzę i jest to mój wybór . Od palenia bardziej niebezpieczne są polskie drogi może tym zajeli by sie wbrańcy Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka-1 Sama nie pali papierosów, ale walczy o prawa pa... 27.01.10, 22:13 Nastepnie trzeba zabronic sprzedazy slodyczy, bo szkodza na zdrowie, w dalszej kolejnosci trzeba zakazac sprzedazy alkoholu, coca-coli, wszystkich napojow gazowanych typu Fanta, Sprite, itp., nastepnie bialego pieczywa, czarnej herbaty, kawy itd. Polska - krajem absurdow! Nigdy nie palilam, ale uwazam, ze nie mozna do tego tematu podchodzic tak restrykcyjnie, jestem za ograniczeniem, ale wszystko powinno byc przeprowadzone z mysla o obu grupach: palacych i niepalacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMASZ MA BYĆ ZAKAZ IP: 217.98.6.* 27.01.10, 22:19 MAM NADZIEJE ŻE JAK NAJSZYBCIEJ WEJDZIE USTAWA O ZAKAZIE PALENIA PAPIEROSÓW !!! STOP PAPIEROSOM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gastonlemiel Idiotyczny zakaz! Brawo p.Rajewicz!!! 27.01.10, 22:33 przeciez ten zakaz to jawna dyskryminacja! Jasne, niech beda miesjca dla niepalacych ale dlaczego legalnie produkowanych i sprzedawanych papierosow, na ktorych panstwo zarabia krocie, nei mozna byloby palic praktycznie nigdzie?? Ech, ta hipokryzja rzadzacych i pozorowane dzialania,,, Poza tym, Dlaczego mialyby byc lokale tylko dla niepalacych?? przeciez to tez ograniczenie wolnosci prowadzenia dzialanosci, w koncu wlasciiel restauracji ma prawo decydowac co sie bedzie dzialo w jego lokalu!! Dobrze ze sa rozsadne osoby jak pani Rajewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Przyklad glupoty zaangazowanej... 27.01.10, 22:35 Ta Pnai to przyklad braku rozsadku (nalzej to okreslajac) bo to ze jej nie przeszkadza palenie w miejscach publicznych nie znaczy ze nie przeszkadza innym. Palcze niech sie truja nawzajem w zaknietych pomieszczeniach! Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Re: Przyklad glupoty zaangazowanej... 28.01.10, 00:08 euro67 napisał: > Ta Pnai to przyklad braku rozsadku (nalzej to okreslajac) bo to ze > jej nie przeszkadza palenie w miejscach publicznych nie znaczy ze > nie przeszkadza innym. Palcze niech sie truja nawzajem w zaknietych > pomieszczeniach! A od kiedyto prywatny lokal jest miejscem publicznym? to ze kazdy moze do niego wejsc to nie zmienia faktu ze lokal jest prywatny. Wiele lokali zatrudnia tzw. selekcjonerow ktorzy decyduja kto moze wejsc a kto nie gdyby lokal byl miejscem publicznym ich praca bylaby nielegalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: Przyklad glupoty zaangazowanej... IP: 195.150.133.* 28.01.10, 08:21 Ja też nie palę i niegdy nie paliłam, natomiast popieram panią posłankę w całej rozciągłości! Na przykład pomysł, by nie było wagonów dla palących w dalekobieżnych pociągach - przecież to absurd! Cukier i słodycze też szkodzą, kiedy nasi posłowie zajmą sie zakazem produkcji czekolady i cukierków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 11rybka Re: Sama nie pali papierosów, ale walczy o prawa IP: 84.246.5.* 27.01.10, 22:40 no wiec "niepalaca" ja palilam 15 lat i rzucialam z dnia na dzien. rzucialm dlatego ze mialam na to ochote ale nadal jak najbardziej rozumiem palacych. nie przeszkadza mi to ze ktos obok pali jezeli oczywiscie jest to miejsce do tego przeznaczone. podoba mi sie postawa Pani posel bo nie ma klapek na oczach tak jak na przyklad Ty. i pomimo tego ze nie pali rozumie ludzi palacych i to jest wlasnie tolerancja - mi poszlo gladko ale doskonale wiem jak mecza sie ludzie rzucajacy palenie i nie uznaje argumentu ze mozna bylo nie zacyznac bo kazdy z nas zrobil w zyciu cos glupiego. poza tym w tej chwili mieszkam za granica w kraju w ktorym wlasnie taki zakaz palenia doslownie wszedzie obowiazuje. jak go wprowadzali poltora roku temu to bylo duze wzburzenie potem zaczeli egzekwowac a teraz zastanawiaja sie czy nie zlagdzic przepisow bo to nie byl tak do konca dobry pomysl bo mimo wszystko pakaczy jest duzo i wprowadzenie restrykcyjnych przepisow tego nie zmieni a przeciez chodzi o to zeby nie tylko zmniejszyc ryzyko biernego palenia dla niepalacych ale rowniez ograniczyc ilosc palaczy prawda? i najbardziej chorym przepisem jaki byl w projekcie tej ustawy to byl zakaz produkcji i dystrybucji elektronicznych papierosow - bo mi wlasnie te epapierosy pozwolily tam bezstresowo rzucic palenie. i to byl tylko etap przejsciowy a teraz nie potrzebuje juz zadnych. pozdrawiam i zycze wiecej wyrozumialosi i tolerancji dla rowniez niewinnych ludzi tyle ze palacych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOLNE PALENIE Wolność palenia IP: 94.254.202.* 27.01.10, 22:45 www.facebook.com/pages/Polskie-Stowarzyszenie-Na-Rzecz-Wolnosci-Czynnego-Palenia-Tytoniu/238925959718?ref=mf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Wolność palenia IP: *.chello.pl 27.01.10, 23:08 na centralnym śmierdzi z różnych kebabów, 'chińczyków' (barów) i pseudo-cukierni. Odpowiedz Link Zgłoś
iamhier Re: Wolność palenia 27.01.10, 23:12 ja kiedys myslalam,ze to normalne ,ze wiekszosc pali,a ja mam siedziec cicho....ze wplyw na mnie jest znikomy.... ja sie naprawde gorzko pomylilam.... dodam,ze powinno sie zakazavc sprzedazy tanich papierosow....watpie by tam byl tylko tyton....tanich czyli ponizej 5 zl za paczke... a cena papierosow,a co za tym idzie podatkow musi drastycznie wzrosnac.....gdyby mozna bylo wprowadzic kartki na papierosy to bym tak zrobila..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja-Goda Sama nie pali papierosów, ale walczy o prawa pa... IP: *.md4.pl 27.01.10, 23:13 rozwiązaniem są e-papierosy!i szanują osoby niepalące - nie zawierają związków smolistych, są bezwonne,nie ma popiołu...śkład chemiczny to nikotyna (wdychana tylko przez palacza)i glicol propylenowy, który jest głównym składnikiem większości e-liquidów nie szkodliwy. Lista leków, w których jedną z substancji pomocniczych jest właśnie glikol propylenowy: NEO-ANGIN N aerozol:NEO-ANGIN N | Przeziębienia, grypa | Ból gardła, chrypka Sylimarol, zawiesina doustna: RANIGAST PRO:RANIGAST PRO x 10 tabletek | Układ pokarmowy | Zgaga, wzdęcia, niestrawność | BISEPTOL:BISEPTOL [Sulfamethoxazolum + TrimetoprimumSulfamethoxazolum + rimetoprimum] ALLERTEC - syrop przeciwalergiczny:Centrum Informacji o Leku - Allertec RELANIUM:Centrum Informacji o Leku - Relanium APAP dla dzieci zawiesina:APAP dla dzieci zawiesina 120ml Entus Junior, syrop dla dzieci:Entus Junior, syrop, (15 mg / 5 ml), 120 ml SYSTANE krople do oczu:SYSTANE krople do oczu 10ml CHOLISEPT:CHOLISEPT miód i cytryna 16 pastylek do ssania AMBROXOL syrop:AMBROXOL 0,015 g/5 ml syrop 120 ml TUSSIDEX - lek przeciwkaszlowy:TUSSIDEX 15 kapsułek BESTPIRIN - tabletki (przeciwbólowy, przeciwzapalny): DIGOXIN - roztwór do wstrzykiwań:Centrum Informacji o Leku - Digoxin WZF 0,25 mg/ml CLEMASTINUM - roztwór do wstrzykiwań:Centrum Informacji o Leku - Clemastinum WZF ZOVIRAX:ZOVIRAX 5% krem FLEXIDERM maść:FLEXIDERM maść 30g VOLTAREN emulgel:VOLTAREN emulgel 1% 100 g Poza tym glikol jest składnikiem wielu artykułów spożywczych! Odpowiedz Link Zgłoś
rzewakasia Sama nie pali papierosów, ale walczy o prawa pa... 27.01.10, 23:35 Czy ta pani próbuje zwrócić na siebie uwagę?CIESZĘ SIĘ ŻE BĘDĄC W KNAJPIE NIE BĘDĘ ŚMIERDZIAŁA JAK POPIELNICZKA,POMIJAJĄC RYZYKO ZACHOROWANIA NA NOWOTWÓR,NIE ZNOSZĘ SMRODU NIKOTYNOWEGO WIĘC DLACZEGO BĘDĄC W KNAJPIE MAM ŚMIERDZIEĆ?NIKOTYNA MA SAME WADY,WIĘC DLACZEGO TA PANI CHCE PROMOWAĆ COŚ CO PRZESZKADZA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fall Re: Sama nie pali papierosów, ale walczy o prawa IP: *.swidnica.mm.pl 27.01.10, 23:41 Droga "niepaląca". Rozumiem Twoją niechęć do "smordu" papierosów jak to określasz. Zapominasz jednak o jednym. Bar który prowadzę jest MÓJ (zarówno lokal jak i grunt na którym się znajduje) i pozwól może, że to ja będę decydował czy chcę przyciągać klientów palących czy niepalących. Zgodnie zasadą wolnego rynku. Przeszkadza Ci dym w MOIM barze - nie wchodzisz - rozumiem to i szanuję Twoje prawo wyboru lokalu w którym spędzasz czas. Czy ktoś uszanuje moje prawo do maksymalizacji zysków... śmiem wątpić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja-Goda e-papierosy IP: *.md4.pl 27.01.10, 23:50 rozwiązaniem są e-papierosy!Szanują osoby niepalące - nie zawierają związków smolistych, są bezwonne,nie ma popiołu...skład chemiczny to nikotyna (wdychana tylko przez palacza -palę e-papierosy od roku)i glicol propylenowy, który jest głównym składnikiem większości e- liquidów inie szkodliwy. Lista leków, w których jedną z substancji pomocniczych jest właśnie glikol propylenowy: NEO-ANGIN N aerozol:NEO-ANGIN N | Przeziębienia, grypa | Ból gardła, chrypka Sylimarol, zawiesina doustna: RANIGAST PRO:RANIGAST PRO | Układ pokarmowy | Zgaga, wzdęcia, niestrawność |BISEPTOL:BISEPTOL [Sulfamethoxazolum +TrimetoprimumSulfamethoxazolum + rimetoprimum] ALLERTEC - syrop przeciwalergiczny:Centrum Informacji o Leku - Allertec RELANIUM:Centrum Informacji o Leku - Relanium APAP dla dzieci zawiesina:APAP dla dzieci zawiesina Entus Junior, syrop dla dzieci:Entus Junior, syrop, SYSTANE krople do oczu:SYSTANE krople do oczu 10ml CHOLISEPT:CHOLISEPT miód i cytryna AMBROXOL syrop:AMBROXOL TUSSIDEX - lek przeciwkaszlowy:TUSSIDEX BESTPIRIN - tabletki (przeciwbólowy, przeciwzapalny): DIGOXIN - roztwór do wstrzykiwań:Centrum Informacji o Leku - Digoxin WZF CLEMASTINUM - roztwór do wstrzykiwań:Centrum Informacji o Leku - Clemastinum WZF ZOVIRAX:ZOVIRAX 5% krem FLEXIDERM maść:FLEXIDERM VOLTAREN emulgel:VOLTAREN emulgel 1%. Poza tym glikol jest składnikiem wielu artykułów spożywczych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krv Sama nie pali papierosów, ale walczy o prawa pa... IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.10, 23:57 To ja czuję się terroryzowana przez niepalących. Palacze są najlepszymi płatnikami podatków w Polsce, a według ustawy mają być najgorzej traktowaną grupą. Co roku wiernie łatamy dziurę budżetową, dofinansowujemy szkoły, szpitale, poselskie diety i samochody. Nieładnie tak kąsać karmiącą rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurt Sama nie pali - bardzo mądra kobieta! IP: 80.50.236.* 28.01.10, 00:07 Bardzo mądra kobieta! Jak można się zajmować takim banialukami, kiedy w Polsce jest tyle do zrobienia? Ponadto jakie to argumenty? Wiele osób umiera na raka płuc, a nigdy nie palili, nie byli w otoczeniu palaczy, to co? Co przeszkadza niepalącym wydzielony kąt dla palaczy? Dlaczego nikt nie podejmuje sprawy samochodów, trucicieli najokrutniejszych wszystkiego, co żywe. Każdy gnojek jedzie do sklepiku kiosku samochodem, stawia auto pod oknami ludzi, na dodatek włączone na ful radio, ale nie może przejść pieszo nawet 10 m. Zmiany klimatyczne są akurat dlatego, że środowisko trują miliony złomów i na ten temat cisza. Dawno udowodniono, że mieszkanie kobiet ciężarnych w pobliżu ruchliwych ulic, wyziewów aut do dziecko zaburzone umysłowo, downy, ale w tej sprawie cisza, bo jaki facio wysadzi tyłek z auta, by gdziekolwiek przejść. Umiera to na zawał to na przepuklinę, ale przedtem jeździ. Aż dziw bierze, że u takich jeszcze są nogi, dawno powinny zaniknąć. Jakie to jest trucie! Ile trzeba trudu by zabronić wjazdu tam, gdzie mieszkają ludzie? Tyle jest miejsca, można tworzyć parkingi, zatrudnienie byłoby dla wielu, dochód, ale to zbyt trudne dla tego rządu. Nagonka na palaczy to wrzucić kij i niech się żrą a rząd udaje pracę. Podobnie ma problem z parytetami, to znowu z Haiti, jeszcze pijącym się grozi. Ale popracować nad tym, by w tym umęczonym kraju ludzie żyli spokojnie, by im starczyło na opał i nie zamarzali w swoich domach, oooo co to to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no no Re: Sama nie pali papierosów, ale walczy o prawa IP: 88.199.113.* 28.01.10, 00:22 Ta pani poseł to zwykły ignorant. Jeśli jej nie szkodzi palenie, a wśród palaczy czuje się jak ryba w czystej wodzie, to niech robi sobie inhalacje i maseczki z produktów spalania fajek. To ją uzdrowi i niewątpliwie rozjaśni umysł! A może ma na Nią wpływ jakieś ciekawe lobby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Sama nie pali papierosów, ale walczy o prawa IP: *.superkabel.de 28.01.10, 07:54 nie chcesz nie pal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BArtek Re: Sama nie pali papierosów, ale walczy o prawa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.10, 20:28 Ja pale tylko elektroniczne fajki. Na klasyczne po prostu mnie nie stac,a wiem że dzieki e-papierosom prędzej czy później zwlacze nałóg. ostatnio kupuje tutaj www.mptech.com.pl/index.php i jestem bardzo zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Sama nie pali papierosów, ale walczy o prawa pa... 28.01.10, 01:04 Niepalacy tak placza ze bierne palenie im bardziej szkodzi niz palenie palaczom ..... to niech sami zaczna palic beda mniej narazeni. Smieszny zakaz palenia na przystankach autobusowych ...... obok takiego zakazu powinien byc zakaz przejezdzania samochodow a takze podjezdzania autobusow bo taki autobus z rury wydziela duzo wiecej spalin niz kilku palaczy stojacych na przystanku. Moze tak w trosce o zdrowie Polakow obnizyc ceny lekow? ulatwic dostep do sluzby zdrowia. Moze by tak emerytom podniesc glodowe emerytury? Wbrew oczekiwaniom wprowadzenie restrykcji przeciw palaczom pogorszy stan opieki zdrowotnej, sila rzeczy kazde utrudnienie sprawia ze nawet nalogowy palacz wypali o kilka papierosow mniej .... co spowoduje zmniejszenie wplywow z akcyzy, zmniejszy zyski sprzedawcom papierosow przez co zaplaca mniej podatku, zmniejszy zyski wlascicieli lokali bo nie jest prawda ze w zamian zaraz rzesze niepalacych zaczna szturmowac knajpy, mniejsze obroty w knajpie to mniejsze zapotrzebowanie na obsluge kelnerow sprzataczki itp. wzrosnie wiec bezrobocie to samo dotyczy fabryk papierosow mniejszy zbyt oznacza redukcje zatrudnienia. A juz prawdziwa tragedia bedzie to ze taki palacz jak zmniejszy ilosc wypalanych papierosow to zgodnie z "badaniami" bedzie zyl dluzej wiec dluzej bedzie blokowal miejsce pracy a juz nie daj boze jak taki dozyje emerytury to dopiero cios dla ZUS-u. Po wejsciu w zycie zakazu zamiast isc z kumplami sie upic w knajpie to bedziemy pic i palic co niestety czesto skonczy sie zakluceniem spokoju sasiadom. Z logicznego punktu widzenia ta ustawa przyniesie wiecej strat niz pozytku ale w niej nie chodzi o to w ustawie chodzi o to zeby pokazac kto tu rzadzi ustawa jest sadowaniem ludzkiej wytrzymalosci na ingerencje politykow w zycie prywatne obywateli, po niej zaczna wchodzic nastepne ograniczenia ...... i wtedy niepalacy z lezka w oku powiedza ..... za komuny to jednak byla wolnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha_88 Sama nie pali papierosów, ale walczy o prawa pa... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.01.10, 01:09 ja w przeciwieństwie do Pani palę. ale jestem 100% za niepaleniem w miejscach publicznych a przede wszystkim restauracjach, gdzie palenie dla mnie jest niedopuszczalne, oraz barach czy pubach. niecierpie smrodu po wyjsciu z dyskoteki kiedy jestem po prostu przesiaknieta dymem tytoniowym. sama pale na otwartych przestrzeniach i to ze czuc ode mnie papierosy jest tylko i wylacznie moim wyborem. nie wybrali tego ludzie niepalacy ktorzy ponosza konsekwence takze zdrowotne mimo ze nie ulegli nalogowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iG Re: Sama nie pali papierosów, ale walczy o prawa IP: *.chello.pl 28.01.10, 01:57 nie udawaj, że palisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Sama nie pali papierosów, ale walczy o prawa pa... IP: *.tktelekom.pl 28.01.10, 01:59 a mnie irytują nie palący w pociągach! specjalnie wybieram przedział dla palących a i tak muszę stać na korytarzu lub chować się po wc przed sokistami bo zawsze musi się do przedziału dla palących władować gromada niepalących! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D wiersz dla niepalących IP: *.tktelekom.pl 28.01.10, 02:13 MARCIN ŚWIETLICKI - palenie Pytam: dlaczego niepalący wsiadają bez skrupułów do przedziałów dla palących? Czemu chcą dominować? Czemu są wiecznie urażeni? Mój mały przyjacielu, papierosie. Spędziłem z tobą więcej czasu niż z kimkolwiek. Niszczmy się nawzajem, czule zobowiązani. Pytam: dlaczego niepalący nie doceniają naszej samotności, naszej niemądrej odwagi, naszego żaru, popiołu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec_niedyrektor Re: wiersz dla niepalących IP: 212.160.172.* 28.01.10, 12:28 Odpowiadam: Ponieważ większość palącyh jeździ w przedziałach dla niepalących bo jak twierdzą (słyszałem to na własne uszy wielokrotnie ) przedziały dla palacych śmierdzą (sic!). Na dymka wychodzą do oddzielonych (niewidzialną i doskonale przeszczalną) "kurtyną" części wagonów dla palących. Czasami nawet nie respektują tego podziału, twierdząc ,że na korytarzu palić można. Zatem w zatłoczonym pociągu jeśli niepalący podróżny ma do wyboru nie jechać lub jechać w przedziale dla palących, często wybiera to drugie. Poza tym jak już napisałem wcześniej palący nie respektują praw niepalących więc to, w której części wagonu się jedzie nie ma większego znaczenia. Nawet jeśli w składach wyznaczone są oddzielne wagony dla palących i niepalącyh to ci pierwsi używają okolic toalety jak palarni ignorując prośby o niepalenie. Interwencja u konduktora niewiele tu zmienia, bo ten najczęściej macha na to ręką niechcąc narażać się burakowatym palącym. Odpowiedz Link Zgłoś
scetyczny_malkon madra kobieta 28.01.10, 05:43 takiej nawet parytetow nie trzeba, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Palenie jest za drogie dla społeczeństwa IP: 81.219.43.* 28.01.10, 06:57 Niestety w Polsce system opieki zdrowotnej oparty na solidaryzmie społecznym i nie widzę powodu abym ja miał płacić za leczenie raka płuca u palacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Palenie jest za drogie dla społeczeństwa IP: *.superkabel.de 28.01.10, 07:50 a ja nie mam zamiaru palcic za ofiary wypadkow (nie mam samochodu) czy za baby w ciazy (nie mam dzieci) Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Palenie jest za drogie dla społeczeństwa 28.01.10, 11:24 Gość portalu: Obserwator napisał(a): > Niestety w Polsce system opieki zdrowotnej oparty na solidaryzmie społecznym Zgodzisz się na jego likwidację? Wtedy na pewno będziesz mieć możliwość niepłacenia za leczenie raka u palacza, bo albo będziesz płacić tylko za swoje leczenie, albo ubezpieczysz się w firmie, która nie ubezpiecza palaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdezorientowana Sama nie pali papierosów, ale walczy o prawa pa... IP: *.stk.vectranet.pl 28.01.10, 07:27 Po raz kolejny poczułam się jak czarna owca w społeczeństwie. Po nikotynie nikt nikogo nie zgwałcił, nie pobił, nie spowodował wypadku, a jednak to palacze są wrogiem nr 1. A tuż obok, w Komisji Przyjazne Państwo, powstaje projekt ustawy o legalizacji bimbru. No, tak. Zakazu picia to panowie z PSL na pewno by nie poparli :) Odpowiedz Link Zgłoś
1abcd2 Sama nie pali papierosów, ale walczy o prawa pa... 28.01.10, 07:33 Za MOJEGO RAKA nikt nie bedzie placil!Przez 30 lat place skladki na ubezpieczenie i na swoje choroby juz odlozylam. Pale,ale nikomu nie dmucham w nos,nie pale blisko osob niepalacych,w obcym domu nie pale(chyba,ze gospodarz pali).Bardziej niebezpieczni sa ludzie i bardziej budza we mnie obrzydzenie ci,ktorzy kichaja,prychaja,kaszla w miejscach publicznych i w komunikacji miejskiej prosto w twarz osoby obok,albo pluja(charkaja)na ulice,smarkaja w reke a potem TO strzepuja na ziemie i oczywiscie ta sama reka opra sie o Ciebie i dotykaja wszystkiego.Czyz nie jest to bardziej obrzydliwe i chorobotworcze niz palacz ze swoim papierosem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Sama nie pali papierosów, ale walczy o prawa IP: *.acn.waw.pl 28.01.10, 08:02 >Czyz nie jest > to bardziej obrzydliwe i chorobotworcze niz palacz ze swoim >papierosem??? to jest mniej więcej tak samo obrzydliwe. Ale chociaż nie śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 Re: Sama nie pali papierosów, ale walczy o prawa 28.01.10, 08:17 Ci kaszlący i charkający w miejscach publicznych to w większości palacze, których męczy poranny kaszel. Smród z ust wieloletniego palcza jest obrzydliwy. Zresztą taki palacz cały śmierdzi - włosy, dłonie, skóra... Obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Hucpa i ignorancja IP: *.chello.pl 28.01.10, 08:09 "W Polsce palacze terroryzują niepalących. Najwyższy czas to zmienić." Taa.. jasne bo to palacze wprowadzają koleje zakazy, i dyktują podwyzki akcyzy na papierosy. Tak oczywiście ze palacze terroryzują niepalących, wręcz palę się by biegać z papierosem w ręku i podtykać go każdemu niepalącemu. O niczym innym nie marze. Z miłą chęcią zacząłbym lekko Terroryzować ludzi na Wiejskiej. Pani posłance pis, do której należy cytowana wypowiedź, gratuluje kojarzenia faktów, stawiania światłych decyzji, oceny własnej inteligencji oraz braku przyzwoitości, nie przystoi walić w końcu takim hasłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palik Cios w wolność! IP: 77.255.110.* 28.01.10, 08:13 Rozumiem troskę o zdrowie narodowe. Jestem w stanie zgodzić się z zakazem palenie w miejscach publicznych, tych gdzie chodzimy, bo musimy (zmuszeni przez prawo, lub na przykład zły stan zdrowia). Kompletnie nie rozumiem zakazu palenia w knajpach, pubach i tego typu miejscach - miejscach wolego wyboru. Jeśli dym papierosowy mi przeszkadza, to nie pcham się tam gdzie palą. Skoro ustawa zakazująca palenie w miejscach publicznych ma tylu zwolenników i wrogów palenia, to rozumiem, że prowadzenie lokali "bez papierosa" będzie dobrym interesem. Palacze w swoim gronie wybierać będą inne miejsca - to jest normalne. Ale w naszym Kraju, normalność nigdy nie mogła się zadomowić. Osobiście wkurza mnie, że rząd chce odebrać mi przyjemności zapalenia papierosa do piwka. Znam wielu ludzi, którym wyjście na wspólną kawę do ulubionej knajpy łączy się z zapaleniem. Znam wielu, którzy to potępiają. Dla wszystkich jest miejsce - nie rozumiem ustawicznej dyskryminacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Sama nie pali papierosów, ale walczy o prawa pa... IP: *.in2p3.fr 28.01.10, 08:42 Ma ochote zapalic to niech wyjdzie z knajpy. Skoro kazdy ma prowo wyboru to ja tez nie powinienem byc jako klient np. knajpy zmuszany do wachania czyichs smrodow !!! A palacz jak ma ochote cmic i smrodzic to niech to robi na wlasnym porworku. Odpowiedz Link Zgłoś