wojtasz88 16.07.10, 11:33 Proszę o informacje o dm developer - czy Ktoś kupił już u nich mieszkanie czy domek. Znalazłam ich ciekawą ofertę w Luboniu, ale niestety nie mogę nic o nich znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: p Re: dm developer Luboń IP: 213.134.144.* 16.07.10, 13:34 www.dmdeveloper.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedes Re: dm developer Luboń IP: 217.8.178.* 03.08.10, 09:06 Z tego co słyszałem od znajomego z Lubonia, to jakieś szeregowce w Żabikowie stawiają nielegalnie i podobno jest z tym jakaś afera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Re: dm developer Luboń IP: *.centertel.pl 25.09.10, 19:44 O co chodzi z tą aferą z budową szeregowca na ul. Kołłątaja. Budynek przecież już stoi kto wie co jest nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony klient Re: dm developer Luboń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 19:47 Bardzo dziwią mnie negatywne opinie na ich temat, kupiliśmy mieszkanie już jakiś czas temu i jak do tej pory wszystko jest w najlepszym porządku, polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
lavido Re: dm developer Luboń 03.08.10, 22:06 Nie wiem czy budują legalnie czy nielegalnie, ale radzę się dobrze zastanowić nad ich budownictwem (właściwie każdym, który powstaje w niecały rok). Moi rodzice mieszkają w szeregowcach Kos-Domu w Luboniu na Kołłątaja. Ponieważ moja koleżanka była zainteresowana szeregowcami DM Developera na Jaworowej w Luboniu (równoległej do Kołłątaja) podpytałam ojca, jak ocenia tego wykonawcę. Ojciec nieźle się uśmiał. Okazało się, że ma okazję podziwiać z swoich okien dwie inwestycje DM Developera. Na Kołłątaja, vis a vis szeregowca moich rodziców, wybudowali w pół roku mieszkania. Budowano je w największe mrozy tegorocznej zimy. I to z porothermu, który ponoć powinie mieć czas żeby wyschnąć . A potem się dziwią ludzie, że im grzyb po kilku latach wychodzi. Natomiast latem tego roku rozpoczęli budowę szeregowców z drugiej strony, na ulicy Jaworowej(tymi zainteresowana była moja koleżanka). Ojciec sam był świadkiem, jak przy sypaniu piachu do zagęszczania fundamentów, runęła im jedna ściana fundamentu i wyobraźcie sobie, że nawet jej nie postawili na nowo. Nie znam się na budownictwie, ale ojciec mi powiedział, że powinni na nowo postawić fundament a nie (jak to oni zrobili) wyjąć bloczki i nalać betonu bez szalunku. Ten fundament nie spełni swojego zadania. Te szeregowce też budują z porothermu i w czasie deszczów w ogóle ekipa nie zabezpiecza ścian z góry, czyli woda leje się do dziur cegieł. Domy mają być oddane w marcu, więc znowu byle jak, byle szybko , byle inwestor zarobił. Jeden z szeregowców (ten koło rzeczki) podobno w ogóle nie jest na nośnym gruncie, w miejscu, gdzie kiedyś był staw. Znajoma akurat była nim zainteresowana, bo ma mieć piwnicę ale już z tego inwestora zrezygnowała. Pod drugim szeregowcem było niezłe wysypisko śmieci. Dużo by pisać o jakości mieszkań współczesnych developerów, bo pewnie ten wspomniany to nie jedyny partacz. U mojego ojca na przykład był problem z przepompownią kanalizy a w innych szeregowcach z rozliczaniem wody (jeden główny licznik, podliczniki i trzeba rozliczać różnicę). Tak więc trzeba mieć oczy naprawdę szeroko otwarte. Rada: podglądać budowę, pytać potencjalnych sąsiadów jak budują, ludzi, którzy od nich kupili, ale nie ostatnio. Nie znam tej firmy i nie wiem jak długo istnieją na rynku i czy znajdziesz klientów, którzy mieszkają w ich mieszkaniach kilka lat (bo wtedy można dopiero coś powiedzieć na temat jakości). Życzę trafnych decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były klient Re: dm developer Luboń IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.10, 00:05 Mieszkam od jakiegoś czasu na Buczka - inwestycja DM Developera i nie miałem żadnych nieprzyjemności. Śmiać mi się chce jak kogoś Tatuś "specjalista" stwierdza że wszystko jest do dupy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: dm developer Luboń IP: *.173.50.246.tesatnet.pl 03.11.12, 00:08 to się smiej, śmiech to zdrowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: dm developer Luboń IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.10, 10:43 www.dmdeveloper.pl Jeden z moich klientów kupuje od tego dewelopera dom w zabudowie bliźniaczej. Obsługa z ich strony rzetelna i kompletna, nie robią problemów z ewentualnym przesunięciem terminu wypłaty. Ja jestem doradcą kredytowym więc od tej strony wszystko z ich strony dograne. Polecam się jeśli chciałbyś uzyskać korzystny kredyt. Jakub Tomczak, tel.501 430 829. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaj Re: dm developer Luboń IP: 109.243.218.* 16.08.10, 22:01 To nie jest reklama usług kredytowych tylko informacja o jakości wykonania budynku... Jeżeli chodzi o termin wypłaty transz to być może są cierpliwi. Ogólnie do momentu wypłaty kasy jest sielanka!!! Sami kupiliśmy od nich mieszkanie, jednak wyegzekwowanie szeregu usterek ujawnionych w protokole już w protokole odbioru oraz w czasie 3 miesięcznej eksploatacji jest NIEMOŻLIWE!!! Dziesiątki telefonów, próśb, gróźb etc. Nie odbierajcie lokalu jeżeli zauważycie cokolwiek niepokojącego!!! Idźcie po odbiór z dobrym budowlańcem, poziomicą, wiertarką, młotkiem i czymś do odkucia kawałka tynku w kilku miejscach aby sprawdzić co się kryje pod pod spodem. Zróbcie z siebie wariatów, ale nie dajcie sobie wcisnąć chaty z kredytem do spłaty na całe życie!!! To nie deweloper go będzie spłacać, a koszty osuszania i odgrzybiania przerosną wasze najśmielsze oczekiwania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŻE CO? Re: dm developer Luboń IP: *.173.50.246.tesatnet.pl 03.11.12, 00:09 jaka piękna reklama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaj Re: dm developer Luboń IP: 94.254.171.* 18.08.10, 00:24 Ogólnie do momentu zapłaty jest sielanka!!! Sami kupiliśmy od nich mieszkanie, jednak wyegzekwowanie szeregu usterek ujawnionych już w protokole odbioru oraz w czasie 3 miesięcznej eksploatacji jest NIEMOŻLIWE!!! Dziesiątki telefonów, próśb, gróźb etc. Nie odbierajcie lokalu jeżeli zauważycie cokolwiek niepokojącego!!! Cokolwiek!!! Idźcie po odbiór z dobrym budowlańcem, poziomicą, wiertarką, młotkiem i czymś do odkucia kawałka tynku w kilku miejscach, urządzeniem do pomiaru wilgotności ścian/posadzek aby sprawdzić co się kryje pod pod spodem. Zróbcie z siebie wariatów, ale nie dajcie sobie wcisnąć chaty z kredytem do spłaty na całe życie!!! To nie deweloper go będzie spłacać, a koszty osuszania i odgrzybiania przerosną wasze najśmielsze oczekiwania!!! Jakakolwiek argumentacja dotycząca gwarancji i rękojmi jest kwitowana stwierdzeniem, że to nie oni (w domyśle: fizycznie) budowali... Jeżeli w ciągu kilku dni nie dojdziemy do porozumienia w kontekście naprawy usterek - otworzymy stronę na temat działalności tego dewelopera z opisem całokształtu współpracy. I nie dajcie się zwodzić pozorom - na początku pełna kultura, uśmiech, przyjacielskie wręcz rozmowy... Wszystko do momentu zapłaty za mieszkanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
inspektor-budowlany Re: dm developer Luboń pomoc w ocenie 14.11.10, 20:47 proponuję pomoc w odbiorze technicznym/przeglądzie domów CHCESZ KUPIĆ - KUPIŁEŚ MIESZKANIE. NIE WIESZ JAK SPRAWDZIĆ STANDARD - JAKOŚĆ WYKONANIA DOMU. POPROŚ O POMOC INSPEKTORA Z UPRAWNIENIAMI BUDOWLANYMI I PROFESJONALNYMI NARZĘDZIAMI, KTÓRY WYSZUKA USTERKI, NIEDORÓBKI. OCENI DOM ZGODNIE Z POLSKIMI NORMAMI ORAZ STANDARDEM TECHNICZNO-MATERIAŁOWYM DEWELOPERA. ZADBAJ O ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ I WARTOŚĆ SWOJEGO MIESZKANIA. ZA NIEWIELKIE PIENIĄDZE OSZCZĘDZASZ TYSIĄCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Umów się już teraz aby zarezerwować termin przeglądu. tel. 784 930 185 e-mail: biuro@borabud.pl www.odbiormieszkaniapoznan.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: dm developer Luboń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 11:53 Witam, zakupiłem od nich mieszkanie na Buczka jakieś pół roku temu i jestem bardzo zadowolony. Tego developera polecił mi mój znajomy, który kupił wcześniej od nich dom w zabudowie bliźniaczej w Komornikach ponad rok temu i również jest zadowolony. Nie mam żadnych uwag do co do całego procesu sprzedaży i jakości sprzedawanych mieszkań. Oczywiście znalazły się podczas odbioru usterki, które zostały poprawione. Tego typu rzeczy są normalne, jeszcze nie słyszałem aby jakikolwiek kupujący nie miał się do czego doczepić, to jest budowa i pewnych niedociągnięć nie da się uniknąć. Ważne aby potem developer się poczuwał i poprawił to, w tym przypadku dm developer wywiązał się z tego zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: dm developer Luboń IP: *.icpnet.pl 02.12.10, 18:31 Jak dla mnie to brzmiało niczym tandetna próba samozachwalania ze strony dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie ślepy Re: dm developer Luboń IP: *.173.50.246.tesatnet.pl 03.11.12, 00:11 co za kryptoreklama, chyba dm develompment sam pisze sobie komentarze Odpowiedz Link Zgłoś
inspektor_budowlany Re: dm developer Luboń 13.12.10, 13:57 CHCESZ KUPIĆ - KUPIŁEŚ MIESZKANIE LUB DOM W POZNANIU OD DEWELOPERA. NIE WIESZ JAK SPRAWDZIĆ STANDARD - JAKOŚĆ WYKONANIA DOMU, A DEWELOPER WZYWA DO ODBIORU. POPROŚ O POMOC INSPEKTORA Z UPRAWNIENIAMI BUDOWLANYMI I PROFESJONALNYMI NARZĘDZIAMI, KTÓRY WYSZUKA USTERKI, NIEDORÓBKI. OCENI DOM ZGODNIE Z POLSKIMI NORMAMI ORAZ STANDARDEM TECHNICZNO-MATERIAŁOWYM DEWELOPERA. ZADBAJ O ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ I WARTOŚĆ SWOJEGO MIESZKANIA. ZA NIEWIELKIE PIENIĄDZE OSZCZĘDZASZ TYSIĄCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Umów się już teraz aby zarezerwować termin przeglądu. tel. 784 930 185 e-mail: biuro@borabud.pl www.odbiormieszkaniapoznan.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: dm developer Luboń IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.11, 12:54 Ostrzegam przed zakupem mieszkań budowanych przez DM Developer przy ulicy Jaworowej. Z dobrego źródła wiem, że pozwolenie na budowę jest niezgodne z wydanymi warunkami zabudowy. Sprawa jest już w urzędzie wojewódzkim. Sprawdźcie dobrze inwestycję zanim wyłożycie jakiekolwiek pieniądze, bo może się okazać, że długo nie zobaczycie wymarzonego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: dm developer Luboń IP: *.171.36.147.static.crowley.pl 07.01.11, 14:00 Niedawno zakupiliśmy od nich mieszkanie na ul. Jaworowej, bank szczegółowo sprawdził wszystkie dokumenty i udzielił nam kredytu więc chyba wszystko jest ok... Z tego co mi wiadomo sąsiad z Jaworowej jest niezadowolony z ich budowy i rozpuszcza takie plotki...miejmy nadzieje że wszystko będzie ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: dm developer Luboń IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.11, 16:07 Ja tylko ostrzegam. Wystarczy przejść się do Urzędu Miasta Luboń i popytać w odpowiednim wydziale o tę budowę. Bank nie sprawdza takich rzeczy, bo nie ma obowiązku. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezależny Re: dm developer Luboń IP: *.wapgw.era.pl 14.01.11, 08:20 szanowni Państwo! Nie rozumiem po co w Was tyle zawiści. Luboń już huczy o wrednym sąsiedzie. Po co to? Człowiek-developer kupił legalnie ziemię, buduje jak każdy lepiej lub gorzej, a sąsiad oprócz mnóstwa problemów nic nie wskóra. Po co jemu zawiśc nowych mieszkańców? Ciekawe czy on nie ma nic na sumieniu? Taki mamy kraj że porządku i ładu w urbanistyce małych miast próżno szukać. A jak inwestor będzie złośliwy to zaprojektuje taki budynek że wszyscy będą patrzeć w ogródek sąsiadowi-i za 5 lat stwierdzi że dom marzeń można tylko sprzedać pod firmę. Nie lepiej spotkać się z takim developerem dogadać i na jakieś małe autko by starczyło? Ja tak zrobiłem i do dzisiaj żyjemy dobrze a kilka ładnych drzew posądzili mi w gratisie i szeregów nie widzę. Nie rozumiem czemu ktoś robi drugiemu kłopoty dla sztuki jak i tak nic nie ugra. Co taki sąsiad sobie myśli? Jak będą musieli to rozbióra i postawią coś innego np warsztat ślusarski bez problemu. Rada dla developera dogadać się z sąsiadem a rada dla sąsiada dogadać się z developerem-każdy lubi prezenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: dm developer Luboń IP: *.play-internet.pl 25.01.11, 01:08 pozadny developer zero problemów,wszystko idzie z nimi dogadac,jakiekolwiek poprawki (jesli oczywiscie wystapia) sa robione bez problemowo,ludzkie podejscie do klienta,gratisy tez wpadną mi np.wybudowali schron przeciwlotniczy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabaty Re: dm developer Luboń IP: *.rejtravel.pl 24.02.11, 18:03 Interesuje mnie zakup domku w nowo powstającym osiedlu na ulicy Żabikowskiej budowanym przez DM Developer.Czy ktoś wie ile można dostać od nich upustu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarki Re: dm developer Luboń IP: *.piastlan.net 26.02.11, 18:19 Mnie mówili że sie dogadamy ale rabatu nie dali ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sivuha Re: dm developer Luboń IP: *.wtvk.pl 18.03.11, 10:12 mam do pilnej sprzedaży działkę bud. w STĘSZEWIE. 280m2, w spokojnej okolicy. cena do uzgodnienia. Okazja!!!! szczegółowe informacje pod: magda.j.nowicka@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarezy Re: dm developer Luboń IP: *.ip.maverick.com.pl 23.03.11, 13:15 Jutro ide negocjować . zapraszam do kontaktu wszystkich kupujących tę nieruchomość . Mój tel 722445544 . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kwatera123 Re: dm developer Luboń 19.05.11, 10:24 sprzedam zadbany szeregowiec na Kołłątaja pełna własność 10 letni 490000 do negocjacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczytany Re: dm developer Luboń IP: *.173.50.246.tesatnet.pl 03.11.12, 00:13 nadzieja matką ..... no chyba nie mądrych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luboniak Re: dm developer Luboń IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.12, 18:40 Wystarczy poszukać e-lubon.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=4199 Teraz ten developer zmienił nazwę na Akropol Inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wirenczyk Re: dm developer Luboń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.14, 13:19 W wirach firma Akropol Inwestycje "psuje" okolicę upychając budynki 4 lokalowe w miejscu przewidzianym pod budownictwo jednorodzinne wolnostojące. Miejsc parkingowych jak na lekarstwo - współczuję mieszkańcom tego osiedla. Mam nadzieję, że się opamiętają i nie będziemy mieli w Wirach drugiego Lubonia z nadmiernym zagęszczeniem zabudowy i zapchanymi drogami rano i po południu w godzinach szczytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Re: dm developer Luboń IP: *.sta.asta-net.com.pl 18.02.12, 18:30 Ciężki kontakt, trudności w wyegzekwowaniu należnych do wykonania czynności. Nierzetelny, niedokładny, przeciekają dachy, kominy mają odwrotny cug, kable przebijają się przez ścianę, zostawiając tłuste smugi. Wiele rzeczy robią na "odwal się". Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: dm developer Luboń IP: *.centertel.pl 20.04.12, 07:39 Również nie polecam współpraca z Nimi to masakra!!! Nieterminowi niesłowni ten ich luz doprowadza człowieka do szału Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: dm developer Luboń IP: *.softdesk.eu 20.04.12, 23:02 napiszcie jakieś konkrety, bo jak narazie to same ogólniki i nic konkretnego nie idzie tu wywnioskować.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luboniusz Re: dm developer Luboń IP: *.173.50.246.tesatnet.pl 03.11.12, 00:18 temat poruszony jest na forum e-lubon.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz Re: dm developer Luboń IP: *.ip.netia.com.pl 21.01.13, 09:58 zakupiłam mieszkanie i czekam na koniec budowy, jak do tej pory nie ma problemu z kontaktem, pracownicy kompetentni, wszystko idzie zgodnie z planami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: dm developer Luboń IP: *.net.pbthawe.eu 21.01.13, 13:43 a gdzie kupiłes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz Re: dm developer Luboń IP: *.173.15.15.tesatnet.pl 17.02.13, 13:00 Buczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arab Re: dm developer Luboń IP: *.play-internet.pl 18.07.13, 22:40 Najlepsze co ma Akropol to ... sekretarki ..tą mała cycatke mogli by dokładac jako rabatu..chociaz jednorazowy.Domy buduja ok. solidne i fajne projekty.... ale te cycuszki .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość wirek Re: dm developer Luboń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.14, 13:10 W wirach firma Akropol Inwestycje "psuje" okolicę upychając budynki 4 lokalowe w miejscu przewidzianym pod budownictwo jednorodzinne wolnostojące. Miejsc parkingowych jak na lekarstwo - współczuję mieszkańcom tego osiedla. Mam nadzieję, że się opamiętają i nie będziemy mieli w Wirach drugiego Lubonia z nadmiernym zagęszczeniem zabudowy i zapchanymi drogami rano i po południu w godzinach szczytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirek Re: dm developer Luboń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.14, 14:07 Zagęszczenie będzie rosło - niech jednak rośnie zgodnie ze zdrowym rozsądkiem lub po prostu interesem gminy. Czy ktoś zastanawia się nad tym, że taka mała wioska jak Wiry zwyczajnie nie pomieści tylu mieszkańców w kwestii szkół, przedszkoli, dróg. Poza tym tragicznie to wygląda gdy szeregowce czy tzw czworaki (dla mnie jeden pies) mieszają się z zabudową typowo jednorodzinną wolnostojącą. W USA - kraju jakże liberalnym jest nie do pomyślenia takie mixowanie przestrzenią urbanistyczną. Jest LOCAL ZONING LAW (nasz MPZP) i w interesie mieszkańców wszędzie zabudowa jest gabarytowo jednakowa - w jednym miejscu domy 200m2 w innym 1000m2 a nie razem... Życzę nam samym byśmy żyli w przyjaznej przestrzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
szarystary Re: dm developer Luboń 24.04.14, 14:55 zawsze się znajda negatywne opinie o deweloperze....jak szukalam mieszkania czytałam o Linei, Grzegorczyku, Niklu i zawsze było to samo: nie wyrabiają się z terminami, są usterki itd... Odpowiedz Link Zgłoś