Dodaj do ulubionych

Internet radiowy

10.09.10, 10:07
Z tego co widziałem, niektórzy mieszkańcy osiedla korzystają z internetu radiowego.
Dowiedziałem, że osiedle obejmuje zasięg Netii oraz Inei, ale niestety trzeba wysoko na dachu zamontować antenę, co w moim przypadku odpada.
Jest może jakiś inny sprawdzony dostawca??
Wdzięczny będę za pomoc...
Obserwuj wątek
    • madzikkon Re: Internet radiowy 29.09.10, 22:32
      Ale dlaczego radiowy czy nie ma tam tp sa?
    • maks770 Re: Internet radiowy 05.10.10, 12:23
      podłączam się pod wątek..

Jaka jest z dostępnością internetu radiowego?
      Ma ktoś może namiary na sprawdzonego dostawcę (niezrywające się łącze, stała przepustowość)?. Widziałem, że reklamuję się na osiedli Astor, ale oferta mają mało zachęcającą (umowa na 25 miesięcy).

Prosiłbym o pomoc w tej kwestii
      • chollima Re: Internet radiowy 05.10.10, 22:23
        www.rivolinet.com/rivolinet-range
        A może ktoś z Was korzysta z tego dostawcy, na zamieszczonej mapce widać, że zasięgiem zahaczają o osiedle.
        • djmike-b Re: Internet radiowy 05.10.10, 23:51
          można też skorzystać z INEI - usluga Wi-Max , podobno zasieg bez problemu i jak gadałem 2 miesiące na przetestowanie dają.
          inea.pl/strony/1/i/570.php
          • maks770 Re: Internet radiowy 06.10.10, 11:30
            Wolałbym coś innego niż Inea. Z tego co mówili mi instalatorzy muszą mieć swobodny dostęp na dach (w przypadku serwisu), a to może być niemożliwe podczas zimy. Niestety w okolicach komina nie ma żadnego dojścia od strony mieszkania.
    • e-olka1234 Re: Internet radiowy 30.05.11, 20:59
      Sprawdź oferte www.airmax.pl Jeżeli chodzi o te Czapury o których myślę (wielkopolska) to powinien chodzić, oczywiście jeżeli ci chodzi o radiówkę (swoją drogą dlaczego sie upierasz do radiówki?). Nie mniej wybór należy do ciebie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka