Dodaj do ulubionych

Internet once again

09.10.10, 12:51
Wiem, że temat już był ale z Echostarem to już wytrzymać nie można ;)
Czy komuś udało się zainstalować jakiś inny Internet w budynku 18 ? interesuje mnie tylko internet po "kablu" - żadne radiówki.

Proszę o informacje i z góry dziękuje! :)
Obserwuj wątek
    • rafaello811 Re: Internet once again 10.10.10, 01:47
      Niestety nie...przyłączam się do tego pytania bo już mnie ostatnio też cholera bierze na ten echostar! Tv chce wymienic na Nkę ale co wtedy z netem??? Ten z echostara tak zamula że chwilami mam ochote wytrzasnąć modem przez okno. Do kiedy Echobubel ma u nas na osiedlu wyłączność na usługi tv kablowej???
      • devonpl Re: Internet once again 10.10.10, 12:27
        dzwonilem do TPSA i niby jest mozliwosc techniczna ale nie wiem czy pozniej sie nie okaze ze jednak nie ma, stad moje pytanie czy ktos moze juz ma internet z TPSA?

• mattg Re: Internet once again 10.10.10, 23:36
        Przy okazji n-ki - zapraszam do mnie, bo... sprzedaję telewizję n :)
        Mieszkam w bloku 20, sam mam w domu "n".
        Mam stoisko w CH King Cross (przy linii kas "Reala") i sklep na ul. Głogowskiej 155 (róg Knapowskiego).
        Montażysta, z którym współpracuję jest tani i potrafi naprawdę wszystko :) Robił już u nas 2 montaże (u mnie w bloku nr 20 i drugi montaż w bloku nr 18).
        Zapraszam!
        • devonpl Re: Internet once again 11.10.10, 00:46
          może byś sąsiedzie w temacie odpowiadał a nie spamował reklamami z telewizją n ;)

• devonpl Re: Internet once again 11.10.10, 14:06
      TPSA niby ma mozliwosci techniczne.. ;-)
      • marcelo28 Re: Internet once again 28.10.11, 23:36
        a co innymi dostawcami internetu i tv....
        w koncu konkurencja dziala cuda wiec moze warto wrocic do sprawy i powalczyc
        • k_dostojewski Re: Internet once again 06.11.11, 20:58
          Netia nie ma tu infrastruktury więc odpada, inea nie ma umowy na kable (blok obok ma) więc nie da rady, a upc w ogóle nie ma w naszej okolicy.
          Dodam tylko tyle że u TP trzeba dodatkowo płacić 25zł/mc za utrzymanie linii, co moim zdaniem jest kompletnie bez sensu (poza tym u nich w razie braku internetu nawet przez tydzień nie można wypowiedzieć umowy bezpłatnie).
          Niestety albo echostar albo nic. Obecnie to internetu u mnie nie ma częściej niż jest, nic nie mogę zrobić bo umowa nie określa jak długo max w miesiącu/kwartale(w inei tak jest) może nie być usługi.
          Teoretycznie można by wysłać list do UKE, ale to jest wyższy poziom negocjacji.
          • queenet Re: Internet once again 08.11.11, 16:38
            U mnie internet z Echostara działa poprawnie. W zeszłym roku przez kilka tygodni miałam znaczne spadki prędkości w godz. 16-24 (problemy zgłaszałam telefonicznie i osobiście). Napisałam reklamację, która została uznana - nie musiałam płacić abonamentu za internet za 2 miesiące.
    • marcin_ws Re: Internet once again 11.05.12, 14:36
      Jakoś kilka miesięcy temu na spotkaniu wspólnoty był przedstawiciel firmy INEA, wynik głosowania był pozytywny. Niedawno na klatce montowano nowe switche pod skrzynkami z echostaru (?inea?). Kiedy będzie można podpisać umowę o świadczenie usług ??
      • queenet Re: Internet once again 14.05.12, 10:50
        Na ten moment (14 maja) nie ma możliwości podpisania umowy na internet czy tv z INEA. Na razie nie wiadomo, kiedy to będzie możliwe.
    • freeku Re: Internet once again 23.09.12, 21:52
      Witam!

Czy coś się zmieniło w kwestii internetu? tzn czy działa inny operator? Ponadto od pierwszego post minęło sporo czasu i czy echostar zmienił jakość usług?

Pozdrawiam!
    • czerwonywozek Re: Internet once again 15.03.16, 21:25
      witam, czy sprawa sie do dzis czasu jakos poprawiła, czy jest interent z INEA w bloku 18?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka