prawdziwy_klik 19.11.10, 17:31 Bojkotuję fakt spotkania się p.GG na debacie bez pozostałych kandydatów. Nie czytam artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wiwi Re: Grobelny vs. Ganowicz IP: *.icpnet.pl 19.11.10, 17:43 jedynym kontrkandydatem dla Grobelnego jest Ganowicz. Więc czytaj człowieku. I patrz kogo wybierzesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krze Re: Grobelny vs. Ganowicz IP: *.echostar.pl 19.11.10, 18:53 A jaka różnica jest między Grobelnym i Ganowiczem? Teraz się trochę pokłócą przed kamerami ale w kuluarach poklepują się po plecach. Grobelny się nie sprawdził, nie sprawdzi się też Ganowicz. To miasto się rozwija ale jest to rozwój na miarę o wiele mniejszego miasta. Tylko oderwanie obecnych rządzących od koryta może coś zmienić, ale mieszkańcy tego miasta uważają, że wszystko jest dobrze, bo jest stabilnie. Szkoda, że w tym przypadku stabilność oznacza stagnację. Ale to jest problem nie tylko Poznania. Ciągła walka PO z PiS'em zaowocowała tym, że ci pierwsi są wybierani zupełnie mechanicznie, jako "mniejsze zło". Wszyscy inni zaś, jak np. My-Poznaniacy, działający lokalnie i znający lokalne problemy, są traktowani niepoważnie, jako polityczny plankton. Najgorsze jest to, że wystarczyłoby trochę pomyśleć, popatrzeć, zainteresować się co może być zrobione lepiej w mieście. Jednak nikomu nie chce się myśleć, wolą zagłosować na PO, mieć święty spokój i wytłumaczenie, że "nie dopuściliśmy PiS" do rządów w Poznaniu. Można by jeszcze długo tak pisać, ale i to nic nie da, nikt się nie zastanowi czemu stadion taki drogi (przecież musi być drogi, prawda?), że tramwaj na Rataje to chyba najdroższa inwestycja tramwajowa w Europie (bo przecież to też musi być drogie, prawda?), że ponieśliśmy klęskę nie tylko w staraniach o ESK 2016 (bo przecież wybierali Warszawiacy, a oni nie lubią Poznania, prawda?) ale i o Euro 2012 (ale przecież dwa podrzędne mecze w Poznaniu to nie jest porażka, prawda?). Nikogo nie obchodzi, że Grobelny ma sprawy w sądzie (bo przecież to dla dobra miasta Kulczykowa zaoszczędziła kilka mln zł, prawda?) i że zaraz po wyborach wybuchnie kolejna afera z rozprawą. Nikogo nie obchodzi to, że developerzy budują sobie w mieście co chcą i gdzie chcą, a urzędnicy Grobelnego przymykają na to oko. Wszyscy się cieszą, że przyjechał Sting i mamy nowy stadion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Grobelny vs. Ganowicz IP: 95.108.69.* 19.11.10, 18:58 > Nikogo nie obchodzi to, że developerzy > budują sobie w mieście co chcą i gdzie chcą, a urzędnicy Grobelnego przymykają > na to oko. Wszyscy się cieszą, że przyjechał Sting i mamy nowy stadion. Widać ludziom potrzeba do szczęścia co innego niż Ci się wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Grobelny vs. Ganowicz IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 19:22 Prawda jest taka, że przeciętny poznaniak nie wie co się dzieje poza jego podwórkiem. Nie widzi lub raczej nie chce widzieć przekrętów, złych decyzji i kolesiostwa, jeśli bezpośrednio w niego nie uderzają. Jesteśmy bardzo krótkowzroczni, a prędzej czy później każdy z nas może zderzyć się z biurokratycznym betonem, zaniechaniem i zaniedbaniem, ignorancją czy innym takimi kwiatkami, które porastają poznański magistrat. Chyba rzeczywiście ludziom niewiele potrzeba do szczęścia. Może jednak na nic lepszego nie zasługujemy? Myślę także, że pozostali kandydaci zbyt późno i zbyt mało zrobili, aby dotrzeć do szerszego grona wyborców. Wielka to szkoda i zmarnowana okazja, bo znów większość pójdzie wybrać "mniejsze zło" :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry mills Re: Grobelny vs. Ganowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 19:38 oczywiscie, ty nie jestes przecietnym poznaniakiem i widzisz wszystko. Jesli tak jest, to rozejrzyj sie szerzej niz tylko wokol piwkujacych rowerzystow i zobacz czym to miasto zyje. NIe jest zle itak zle jak wyborcza to odmalowuje i ludzie przypisuja Grobelasowi. Nie chca potluczonych fantastow i trzeba to w koncu dostrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Grobelny vs. Ganowicz IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 20:12 Napisałem o tym, co widzę i słyszę na poznańskich ulicach, wśród sąsiadów, znajomych. Wszyscy narzekają, krytykują, wytykają błędy, po czym idą do urn i głosują jak zawsze, na tych samych, na których psy wieszają. No bo nie wiadomo, czy ci drudzy nie będą tacy sami... To jakaś paranoja. Poznaniacy boją się zmian, choć nie są zadowoleni z dotychczasowego zarządzania miastem. Dopóki nie odważą się zaryzykować i nie dadzą szansy innym, nigdy się nie dowiedzą czy i jaki potencjał drzemie w tym mieście i jego mieszkańcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Grobelny vs. Ganowicz IP: 95.108.69.* 19.11.10, 21:45 > Napisałem o tym, co widzę i słyszę na poznańskich ulicach, wśród sąsiadów, znaj > omych. Wszyscy narzekają, krytykują, wytykają błędy, Też mam znajomych i sąsiadów, nikt nie narzeka wszyscy podwijają rękawy i zapierd..ją i nie oglądają się na innych. I to niezależnie czy chodzi o biznes, dzieci w przedszkolu, korki na mieście czy problemy lokalnych społeczności. Być może masz naturę malkontenta, i takich ludzi do siebie przeciągasz? > Dopóki nie odwa > żą się zaryzykować i nie dadzą szansy innym, nigdy się nie dowiedzą czy i jaki > potencjał drzemie w tym mieście i jego mieszkańcach. Być może nie mają też natury hazardzisty. Dawać szanse można komuś, w kogo się wierzy że jest lepszy. Dawanie szansy komuś tylko dlatego że jest inny, to jak wiara w zielone smoki. Zawsze jest jakaś szansa że takie istnieją... Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Grobelny vs. Ganowicz 19.11.10, 19:31 Gość portalu: zenek napisał(a): > Widać ludziom potrzeba do szczęścia co innego niż Ci się wydaje... Jemu się wydaje, że Poznań należy zaorać i zasiać tu las. Tymczasem my mieszkańcy Poznania chcemy iść do przodu, rozwijać się zgodnie z naturą kapitalizmu i pieniądza. To miasto będzie zarządzane jak przedsiębiorstwo, nie jak kołchoz... Odpowiedz Link Zgłoś
jatopier Re: Grobelny vs. Ganowicz 19.11.10, 22:13 "Nikogo nie obchodzi, że Grobelny ma sprawy w sądzie (bo przecież to dla dobra miasta Kulczykowa zaoszczędziła kilka mln zł" Oj durnyś Ty, Durnyś.... Tu Cię boli! Że Grażynka zrobiła coś miłego dla poznańskiej gawiedzi! Wolałbyś pewnie państwowy MERAZET, HCP, PKP, MPK ITP.... Soooliiii darność! Precz z kooomuną! MyPoznaniacy - we are the best! Rzyyyyyyggg.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Grobelny vs. Ganowicz IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 22:53 > Że Grażynka zrobiła coś miłego dla poznańskiej gawiedzi! Dla kogo ??? Wbij sobie raz na zawsze do tej swojej durnej pały, że państwo Kulczykowie są ostatnimi ludźmi w Poznaniu, którzy zrobią coś bezinteresownie dla kogo kolwiek !!! Gdyby nie działka za pół darmo i kolosalne zyski z interesu jakim jest SB, to na pewno Kulczykowa palcem dla Poznania by nie kiwnęła. To samo jej były - jego mość doktor. Co on za biznesy prowadzi? Tylko te, na które ma monopol, albo na które ma gwarancje skarbu państwa. Dzięki za takich "społeczników". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Re: Grobelny vs. Ganowicz IP: *.123.95.147.dyn.user.ono.com 19.11.10, 23:29 "Pan doktor" i "Grażynka" niezależnie od swoich motywacji stworzyli dzięki temu w Poznaniu punkt charakterystyczny, obowiązkowy element wycieczek, sporego płatnika podatków i doprowadzili do rewitalizacji całej ulicy. Wcześniej był brud, smród i ubóstwo, do tego ziemi nikt inny nie chciał. Miasto zdążyło zarobić na "upuście" (w cudzysłowiu, bo skoro ziemi nikt nie chciał, to nie była nic warta). Dlatego właśnie rozsądni Poznaniacy śmieją się z tych zarzutów, a narzekają kretyni i socjaliści, dla których wartość towaru jest odgórnie ustalana. Miasto zyskało-i to jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Grobelny vs. Ganowicz IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 23:40 > "upuście" (w cudzysłowiu, bo skoro ziemi nikt nie chciał, to nie była nic wart Nie była warta? No bo skoro miasto sprzedawała tą ziemię pod park to nic dziwnego, że nikt nie był zainteresowany. Gdyby od razu otwarcie i uczciwie tą ziemie sprzedawano jako teren inwestycyjny pod Centrum Handlowe to chętnych byłoby wielu i cena byłaby dużo wyższa. Ale tylko Kulczykowa mogła kupić ziemię pod park i wybudować CH. Mam nadzieję, że Grobelny ostatecznie za to beknie i pójdzie siedzieć! A takich jak ty karmi się bajkami jacy to Kulczykowie są wspaniali, a ty to łykasz jak szczupak blache.... Odpowiedz Link Zgłoś
kajciech Ta relacja to świństwo 19.11.10, 20:58 to świństwo przed I turą. Ganowicz i Grobelny bez pozostłych to bez sensu. To nie jest alternatywa. Nie czytam rozmowy dwóch kolegów, którzy sprytnym trikiem chcą zrobić wrażenie dwóch jednych realnych pretendentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Życzę Ganowiczowi żeby odpadł IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 21:21 Za swoją bufonadę i chamstwo wespół z Grobelnym nie powinien przejść do drugiej tury. A jego przewaga wbrew pozorom nie jest aż tak duża, zwłaszcza że błąd statystyczny wynosi 4%. Życzę jak najlepiej Jaśkowiakowi i ekipie z My-Poznaniacy - jedyni ludzie, którzy nie są zamieszanie w układy z Grobelnym (bo i PO, i PiS, i SLD są w kieszeni Grobelnego) i są w stanie doprowadzić do realnych zmian w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Są w stanie? A coś umią? IP: 95.108.69.* 19.11.10, 21:52 Czy pan Jaśkowiak i My Poznaniacy mają JAKIEKOLWIEK doświadczenie w administracji lokalnej, samorządach, instytucjach publicznych? Jakoś nie doczytałem w życiorysie pana pretendenta na prezydenta 5. miasta w Polsce, by cokolwiek wiedział z praktyki na te tematy. Sama książka "jak zostać prezydentem Poznania w weekend" nie wystarczy by być skutecznym włodarzem, a nie tylko fantastą. W debatach z innymi kandydatami pan Jaśkowiak wykazał się (poza permanentnym rozwadnianiem każdego tematu) wspaniałym wyczuciem potrzeb społecznych (ani grama sarkazmu) i równie doskonałym brakiem wyczucia realiów zarządzania miastem (koszty, przepisy, procesy decyzyjne, opozycja, przeciwne prądy). A jeśli mamy się licytować na chciejstwa i marzenia, ta ja na pewno będę lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hoggar Re: Są w stanie? A coś umią? IP: *.icpnet.pl 19.11.10, 22:21 Pan Jaśkowiak kolego od 20 lat zajmuje się inwestycjami zagranicznymi i ich prawnym, administracyjnym i ekonomicznym przygotowaniem dla korporacji zagranicznych. Mówi w dwóch językach. To m.in on negocjował (i nie potrzebował do tego tłumacza) przyjazd do Poznania Volkswagena(dziś 7 tysięcy osób zatrudnionych). Więc nie porównuj z nim Grobelnego bo ten jak słyszy język angielski to odkłada słuchawkę nie mówiąc już o niemieckim... Poza tym Jacek Jaśkowiak jest skromnym, uczciwym facetem, który korzysta z komunikacji miejskiej a stać go na niejedno auto. Grobelny chyba ostatni raz jechał tramwajem na studniówkę w 78 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Są w stanie? A coś umią? IP: 95.108.69.* 19.11.10, 22:43 > Pan Jaśkowiak kolego od 20 lat zajmuje się inwestycjami zagranicznymi i ich pra > wnym, administracyjnym i ekonomicznym przygotowaniem dla korporacji zagranicznych. I co z tego? Był kiedyś radnym burmistrzem, wójtem, zwykłym urzędnikiem?!? NIE BYŁ! Więc co on umie? Prowadzić firmę? To ja też umiem ale nie pcham się na fotel, na który nie potrafię wejść bez stołeczka. Może pan Jaśkowiak najpierw nauczy się podstaw tego rzemiosła, radnym zostanie? > To m.in on negocjował (i nie potrzebował do tego tłumacza) przyjazd do Poznania > Volkswagena(dziś 7 tysięcy osób zatrudnionych). I może jeszcze jak idzie po mieście, to podnosi do góry budynki i przechodzi dołem żeby było szybciej? Takich co pracowali dla Volkswagena, Kompanii Piwowarskiej, Beyersdorfu, Wrigleja itp. jest w Poznaniu na pęczki, z niżej podpisanym. W zasadzie każdy mój znajomy otarł się w ten czy inny sposób o jedną z wielkich firm z naszego regionu. Myślisz że ktoś w towarzystwie opowiada historie jak to on "gołymi rencami" ściągnął tu tą czy inną firmę? A ludzie naprawdę mają spore dokonania. No nie bądź śmieszny... Poza tym... Volkswagen jest w Polsce od ponad 15 lat. Może jakieś świeższe dokonania? Napisz też na czyje zlecenie i za czyje pieniądze negocjował, bo wychodzi że on tak se sam i społecznie. A to zapewne było ZWYKŁE zlecenie. > Poza tym Jacek Jaśkowiak jest skromnym, uczciwym facetem, który korzysta z komunikacji > miejskiej a stać go na niejedno auto. I pewnie jeszcze przeprowadza staruszki przez jezdnie i sypie chleb gołębiom... Chłopie, mnie nie interesuje iloma językami włada pan Jaśkowiak, tak jak to czy jest skromny, bije żonę czy stać go na niejedno auto. Mnie, jako wyborcę i podatnika interesuje, czy pan Jaśkowiak ma wiedzę i doświadczenie by zostać prezydentem ponad półmilionowego miasta. W mojej opinii NIE MA, bo nigdy tej wiedzy i tego doświadczenie nie zdobył. Swoją drogą... czemu taki "prężny biznesmen", co to "ściągnął Volkswagena" chce się zająć polityką? Rozumiem jakby to był Kulczyk, Kruk, Olszewski czy ktoś taki. Ci ludzie dorobili się już takiej kasy i takiej pozycji, że ta prezydentura mogła by być przysłowiową wisienką na torcie. Ale wzmiankowany chyba ma coś jeszcze do zrobienia w biznesie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: Są w stanie? A coś umią? IP: *.icpnet.pl 19.11.10, 22:37 Oj Zenek,Zenek,pie....sz od dłuższego czasu jak nakręcony. W godzinach pracy na Pl. Kolegiackim czy już póżniej?.Pytasz czy My Poznaniacy i Jaśkowiak mają doświadczenie w różnych urzędach?? DOBRE!!! Jedno jest pewne nie siedzą jak Grobelny na ławach oskarżonych i nie powodują miliardowych strat dla Poznania i mieszkańców.!!! Nie rób ludziom wody z mózgu.Tylko My Poznaniacy i Jaśkowiak mogą dać nam szansę i nadzieję na lepsze czasy dla Poznania.Wybierzmy uczciwych!!! Dopuszczenie do Debaty tylko 2 Kandydatów to oczywista GRANDA. Jaka szkoła taka Debata.No ale jak popatrzymy kto w tej szkole rządzi to przestajemy mieć wątpliwości kto rządzi w Poznaniu!!!! Rusz Zenek tyłek i startuj. Jesteś mistrzem w destrukcji i wodolejstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Są w stanie? A coś umią? IP: 95.108.69.* 19.11.10, 22:48 > Oj Zenek,Zenek,pie....sz od dłuższego czasu jak nakręcony. W godzinach pracy na > Pl. Kolegiackim czy już póżniej?. Ale mnie przyłapałeś chłopie. Stoję tam gdzie stało ZOMO a mój dziadek był w Wehrmachcie... > Jedno jest pewne nie siedzą jak Grobelny na ławach oskarżonych i nie powodują > miliardowych strat dla Poznania i mieszkańców.!!! Ja też nie siedzę na ławach nie powoduję strat. Uważasz że jestem dobrym kandydatem na prezydenta? Bo inne kwalifikacje mam takie same jak My Poznaniacy i ich kandydat na prezydenta. CZYLI ŻADNE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homo posnaniensis Re: Są w stanie? A coś umią? IP: 94.127.105.* 19.11.10, 22:54 Ej Obywatel, a skąd to wiesz? Skąd te oskarżenia? To już nie można napisać nic przeciwnego MY POZNANIAKOM, aby nie być oskarżonym o finansowe konszachty z Grobelnym? A mi MP (My Poznaniacy) też się nie podobają. To jest najczystszej wody populistyczne anarchizujące lewactwo. Są tylko tam, gdzie jest głośno. Krzesiny - My Poznaniacy, Sołacz - My Poznaniacy, Rataje-My Poznaniacy, umierające centrum-MY Poznaniacy. Nigdy nie ma ich przed problemem, ale zawsze włączają się w trakcie i jedyne co potrafią to drzeć się "tak być nie może, to skandal, Prezydent jest wszystkiemu winny" Ubierają ludzi w koszulki i robią hucpy. Mam nadzieję, że poznaniacy zorientują się szybko i zaczną szukać prawdziwych, pracujących od podstaw i początku społeczników gdzie indziej. BO tam darmo ich szukać. No może L.Rachwał jeszcze się broni. Co do Jaskowiaka - nie ma zielonego pojęcia o czym mówi. Ustawienie gospodarki na pierwszym miejscu w priorytetach świadczy, że pomylił urząd prezydenta Poznania z premierostwem. Jest biznesmenem i pojmuje samorząd jak biznesmen. Wg mnie byłby jeszcze gorszy niż Grobelny. Oby tak się stało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Są w stanie? A coś umią? IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 23:21 Nie rozumiem, że tak trudno zrozumieć, że oprócz polityków w tym mieście są również po prostu normalni zwykli ludzie, którym po prostu znudziło się bierne obserwowanie radosnej twórczości naszych włodarzy i się skrzyknęli w stowarzyszenie. Czy każdy protest przeciw durnym decyzjom urzędników zaraz musi być lewactwem? A jak tobie pod nosem ktoś zechce wybudować hipermarket, albo blokowisko to będziesz siedział cicho? A może wywodzisz się z pokolenia tych, co nigdy nie protestowali bo Niemcy nie pozwalali? Jedynymi prawdziwie wolnymi wyborami to póki co są wybory do rad osiedli, bo to są jedyne wybory gdzie kampani wyborczej nie prowadzą partie polityczne. Wiele osób w My-Poznaniacy to aktywni działacze rad osiedli i inni ludzie, którzy sami z siebie wychodzą z inicjatywami. Ja takich ludzi popieram i dla mnie to nie lewactwo, a budowanie społeczeństwa obywatelskiego - przeciwnie do Platformy Obywatelskiej, która dziasiaj jest tak obywatelska jak kiedyś Milicja była obywatelska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Re: Są w stanie? A coś umią? IP: *.123.95.147.dyn.user.ono.com 19.11.10, 23:43 Tu w ogóle nie o to chodzi. My Poznaniacy nie mówią o konkretach, nie biorą pod uwagę kosztów, tylko podnoszą nośne tematy. Do tego doświadczenia w dużej administracji nie mają => będą się musieli wszystkiego uczyć od podstaw. A do tego ciągle narzekają na prezydenta. Nie jestem wielkim fanem Grobelnego, ale zdecydowana większość tego, co mam mu za złe, dotyczy tego czego nie zrobił, a nie tego, co zrobił. A My Poznaniacy? Ścieżki rowerowe i komunikacja miejska-spoko, tylko co z ludźmi, którzy chcą lub muszą jeździć samochodem. I co z tymi, którzy rowerzystów w nadmiarze nie lubią? Bo ja np. po wizycie w Amstardamie jestem stanowczo przeciwny masowej komunikacji rowerowej. Sołacz? Przyznaję im rację, park powinien zostac jaki jest. Krzesiny? Cóż, tanie działki fajnie było kupić, a teraz sobie narzekamy na hałas? A takiego! Rozbrat? Okupują nie należące do nich tereny, przenieść się nie dają, a w gruncie rzeczy żadnej większej wartości nie tworzą. Nic dziwnego, że racjonalni Poznaniacy na to hasełko nie lecą. Wymierające centrum? Nie słyszałem, żeby mieli dość jaj, żeby stwierdzić największy problem z centrum Poznania-zamieszkująca je patologia i biedota. To jest paranoja, że klasa średnia mieszka na Piątkowie, Ratajach, Jeżycach lub pod Poznaniem, a centrum zajmują ludzie, którzy piją i nie płacą czynszu. Jak mają tam powstawać restauracje i instytucje kultury, jak jest tam po prostu daleko dla tych, którzy są docelowym klientem? Można tak kontynuować. Tak czy inaczej, do świadomości Poznaniaków nikt bez naprawdę konkretnych pomysłów się nie przebije. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Są w stanie? A coś umią? IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 23:59 Co do Rozbratu i Krzesin się z tobą zgadzam. I zapewniam ciebie, że równiez wewnątrz stowarzyszenia na ten temat są różne zdania. To nie jest partia i nie obowiązuje tam dyscyplina partyjna. Ale jedno mnie drażni - mówienie, że ludzie nie mają doświadczenia w samorządzie. A czy młode siurajki wystawione na listy PO, PiS czy SLD mają doświadczenie? Czy szyld ich partii daje im nagle nadprzyrodzone możliwości? Wielu kandydatów z list partyjnych to zwykli figuranci. A ludzie ze stowarzyszenia to często działacze społeczni i radni osiedlowi. I tylko ktoś kto nigdy nie angażował się w taką działalność może pierdzielić, że to nic nie znaczy. Każdy kto choć raz załatwiał w urzędach coś dla swojego otoczenia wie, jak doświadczenia można zyskać w działalności społecznej lub w radach osiedli. To są istotne doświadczenia dające w zupełności wystarczające kwalifikacje do ubiegania się na radnych, a liderzy spokojnie mogą pełnić obowiązki na stanowisku Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Są w stanie? A coś umią? IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 22:41 Z pewnością kolego "umią" polski lepiej od ciebie. Aż żal, że urzędnicy Grobelnego prezentują tak niski poziom. Wy tak agitujecie z własnej woli, czy otrzymaliście w urzędzie jakieś dyrektywy na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Są w stanie? A coś umią? IP: 95.108.69.* 19.11.10, 22:53 LOL, jakbym podejrzewał że umieją, to bym użył tego zwrotu. Ale niektórym trzeba tłumaczyć nawet kabaretowe dowcipy... Co do agitowania odpowiedziałem już przedpiśccy - ZOMO i Wehrmacht. A świat jest płaski jak naleśnik i leży na czterech żółwiach. Kto nie jest za My Poznaniacy, z tego naleśnika spadnie. Bęc. Witamy w czarno białym świecie, w którym ludzie dzielą się na przydupasów Grobelnego i posiadających prawdę objawioną. Ci z własnym zdaniem zasilają jak widać bajki ze Shrekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Są w stanie? A coś umią? IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 23:09 Jesteś żałośny. Lepiej pilnuj miejsca postojowego na Gronowej. Wydz. Komunikacji? Geopoz? Boisz się, że jak przyjdą nowi, to lewizny się skończą? Swoją drogą niezły elektorat ma Grobelny - sami matacze i krętacze z UM jak on sam. Skoro szef może kręcić lody, to czemu nie reszta urzędasów. Złapać budżet, a potem tylko dobrze "rozliczyć" - i jakoś leci. Strach się bać co się stanie jak do urzędu wejdą nowi i zaczną to wszystko weryfikować. Prędzej czy później tak się stanie i wasze d.... się zaczną pocić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Są w stanie? A coś umią? IP: *.icpnet.pl 19.11.10, 23:09 sorry Zenek, że Jaśkowiak nie skończył szkoły dla dożywotnich prezydentów miast tak jak Grobelny. Przeciez kazdy kandydat na prezydenta powienien miec juz doswiadczenie bycia prezydentem. Zdolnosci negocjacyjne, komunikacyjne, ekonomiczne itd nie maja przeciez znaczenia w walce o urzad prezydenta co widac w obecnie nam panujacym Ryszardzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merit Bojkot sondazy GW i TVN IP: *.icpnet.pl 19.11.10, 22:26 zgadzam sie, kolesie se wymyslili, ze sa faworytami,ch... wafla, ale sie bede cieszyl jak odpadna. Odpowiedz Link Zgłoś
ekoland Grobelny vs. Ganowicz 19.11.10, 23:09 To nie tylko żenada - to jest totalne lekceważenie zarówno pozostałych kandydatów, jak i przede wszystkim WYBORCÓW. Nikt NIE MA PRAWA na podstawie ułudnych tzw. sondaży przedwyborczych forować wyników, jakichkolwiek wyników głosowania. Jest to bardzo wyraźne i niedopuszczalne sugerowanie wyników głosowania jeszcze przed pierwszą turą wyborów. To powinno być karalne. Panowie po prostu dla publiki tak sobie pogadali. W kampanii przedwyborczej mówili o wielu innych, istotnych dla mieszkańców sprawach - teraz zamilkli. Ich wykładnia potrzeb jest jedna jedyna, oni wiedzą lepiej. W ten sposób zakreślone potrzeby mieszkańców muszą dla nich wystarczyć – bez konsultacji, spotkań z mieszkańcami … musi wystarczyć. Konsultacje? A kto by chciał jakichś tam konsultacji. „Przecież konsultacje odbyły się w Internecie, a do urzędu miasta nikt nie chciał przyjść, i tak by nie przyszedł”. Panowie Kandydaci – to jest wstyd, wielki dla Was wstyd. Znowu ustawiacie sobie opinię publiczną. Panie Prezydencie Grobelny skoro jest Pan niewinny w sprawie tzw. Kulczyk Parku, to dlaczego nie chce się Pan poddać osądowi niezależnego sądu, kluczy Pan, zmienia obrońców. Czyżby liczył Pan na kolejne przedawnienie ? Wracając do Waszej „debaty” - ten sposób przeprowadzona tzw. debata TO SKANDAL NA SKALĘ EPOKI, możliwy tylko w Poznaniu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - podobno praworządnym i "najlepiej" zarządzanym miście w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
piter_wlkp Wypadałoby poczekać na werdykt wyborców 19.11.10, 23:12 zanim zorganizuje się debatę 2-ch spośród 6-ciu kandydatów. Każdy kto bierze w tym udział, okazuje pogardę dla pozostałych kandydatów oraz ich sympatyków. Nawet jeżeli Grobelny i Ganowicz przejdą do IIgiej tury, to pójdę oddać głos nieważny, który i tak liczy sie do wyniku wyborczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankowa Budżet miasta co roku deficytowy, czyli szlaban! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 23:38 Budżet miasta co roku deficytowy, co oznacza z roku na rok coraz większy dług miasta. Można to wyczytać w BIP miasta. Dobije go utrzymanie Stadionu 4 Meczy i Termy Maltańskie! Nie ma znaczenia kto wygra. Wystarczy na spłatę, a nie na nowe inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś