rockville 25.01.11, 20:57 Poczekajcie, kiedy benzyna podskoczy do 8 zlotych, koszt gazu i wegla sie podwi, to te same bachory beda przynosily do domu plastikowe butelki i prosic rodzicow, aby wrzucili na palenisko, bo zimno.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lili_marleen Re: Krasnoludki są niewinne. To ludzie palą śmiec 26.01.11, 06:57 Myślisz, ze ludzie palą śmieci dla ciepła? Owszem - stare meble, ramiaki ze starych okien są energetyczne, ale PET-y? Folia? Guma? Więcej dymu niz energii. Wiara pali śmieciami by mniej wyrzucać na gemylę, bo to kosztuje. Niektórzy w ogóle nie mają kubłow latem wyrzucają swoje odpadki na osiedlowe śmietniki albo porzucają przy drogach lub w lesie, a zimą po prostu palą. Sposobem na zmianę tych uciążliwych zwyczajów jest surowa egzekucja raz - posiadania swojego kibla, dwa - kontrola czy ów kibel jest systematycznie oprózniany. Wystarczy by te czynności kontrolne zlecić firmom wywożącym śmieci. W ich interesie jest by jak najwiecej wiary wyrzucało mozliwie najwiecej smieci i oni najlepiej wiedzą ile kto wyrzuca. Kto nie ma kibla albo ma zbyt rzadko oprózniany - jest potencjalnym trucicielem. Proste jak drut kolczasty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek.es Re: Krasnoludki są niewinne. To ludzie palą śmiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 10:16 Straży Miejskiej już się odechciało sprawdzania, czy właściciel ma podpisaną umowę o wywóz śmieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny poznaniak chory system IP: *.icpnet.pl 26.01.11, 16:19 Czyli jak ktoś za mało śmieci, to powinien iść do więzienia? Mam działkę, na której ze względu na przewlekłą chorobę w rodzinie bywam ostatnio sporadycznie. Należy mnie ukarać za brak śmieci i obciążyć np. kosztami "gotowości do wywozu", czy może raczej uelastycznić system, w którym nieżyciowe przepisy, nienegocjowalne warunki i złodziejskie ceny narzucają nam monopoliści? Przecież z opłatami za wywóz śmieci jest teraz tak, jakby wszystkim posiadaczom telefonów komórkowych narzucić na początek wysoki abonament, a potem narzekać, że jakoś mało dzwonią i nie chcą kupować telefonów... Tymczasem nie brak ludzi, którzy palą śmieci nie ze skąpstwa czy głupoty, lecz ze skrajnego czasem przymusu ekonomicznego. Sam znam przypadek samotnego inwalidy, który zimą wrzucał do pieca wszystko co miał, bo nie stać go było na kupno jakiegokolwiek opału. Nie miał też zdrowia nie tylko szukać czegoś do spalenia, ale nawet by zejść kilka pięter do śmietnika. Umarł bynajmniej nie przez dioksyny... Odpowiedz Link Zgłoś
rockville Krasnoludki są niewinne. To ludzie palą śmieci 26.01.11, 08:27 Smieci zawieraja duzo energii, w zeszlym tygodniu spalilem zdechlego psa sasiadow owinietego w stary dywan nasyczony olejem samochodowym- trzymal cieplo cala noc ! Jezeli koszty wywozu smieci sa za duze, nalezy je obnizyc albo wywozic za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do rockville Re: Krasnoludki są niewinne. To ludzie palą śmiec IP: *.versanet.de 26.01.11, 10:38 Dokladnie ! Trzeba sprawdzic ta metode na tesciowej ! Taka kurpuletna,ze bedzie z miesiac w dupsko cieplo ! I nie nasyczony koles,jeno nasaczony ! O czystosc jezyka nalezy zadbac juz od przedszkola ekologu. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
rockville Re: Krasnoludki są niewinne. To ludzie palą śmiec 26.01.11, 18:20 Gość portalu: Do rockville napisał(a): ! I nie nasyczony koles,jeno nasaczony ! O czystosc > jezyka nalezy zadbac juz od przedszkola ekologu. :-))) -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do rockville Re: Krasnoludki są niewinne. To ludzie palą śmiec IP: *.versanet.de 26.01.11, 19:53 "Jenotylko",aby uniknac takich niespodzianek zalecam zakladanie smoczka na karbidowe i nie POsadza,ze sie wali z gwinta i stan konta zasilkowego "bydzie" na plusie! Hihi :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Krasnoludki są niewinne. To ludzie palą śmiec IP: 94.127.106.* 26.01.11, 22:54 synek brzmi stanowczo bardziej sympatycznie :) nikt nikogo nie odmóżdżał. syn nie mówi mi co robić, póki co to ja jestem od myślenia w domu o dorosłych sprawach. aha. i nie palę: ani w piecu, ani fajek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do mamci Re: Krasnoludki są niewinne. To ludzie palą śmiec IP: *.versanet.de 26.01.11, 23:10 No i POpelniasz mamciu kardynalny blad ! Trzeba pic,palic nie zalowac,bieda musi POfolgowac ! Hihi :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Krasnoludki są niewinne. To ludzie palą śmiec IP: 94.127.106.* 26.01.11, 17:22 nieśmiało chciałabym zauważyć Panie/Pani Rockville że mój syn (uczestniczył w tym wydarzeniu) nie jest bachorem.... Odpowiedz Link Zgłoś