Dodaj do ulubionych

Poznańskie ogólniaki biją na alarm: nie mamy pi...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 23:21
Mamy na to recepte. Wystarczy wprowadzic aborcje, eutanazje i sterylizacje a
problem sam sie rozwiaze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sebar Grobelny ma schowane dodatkowe 9mln od Kulczyka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.04.04, 23:57
      • Gość: lukaszbandi Re: Grobelny ma schowane dodatkowe 9mln od Kulczy IP: *.icpnet.pl 27.04.04, 08:30
        Licea nie są finansowane na szczeblu gminnym, ale z tego co wiem to
        wojewódzkim, wiec jak się nie znacie to bzdur nie piszcie.
      • Gość: Poznaniak Re: Grobelny ma schowane dodatkowe 9mln od Kulczy IP: *.tele2.pl 27.04.04, 16:30
        Ty jestes kolego chyba z partii Kaczmarka. Bo od dłuzszego czasu rąbiesz dupę
        Groblenemu, Kulczykowi, i innym czołowym postacią Poznania. Podejrzewam ża sam
        jestes nieudacznikiem, albo masz jakiś żal do obecnych władz Poznania, Zresztą
        takich jak ty potrafiących tylko oczerniać i nic nie robić jest wielu. W moim
        otoczeniu dla takich ludzi nie ma miejsca. Sorry, ale wkurnia mnie krytykowanie!
        • Gość: Poznaniak Re: Grobelny ma schowane dodatkowe 9mln od Kulczy IP: *.tele2.pl 27.04.04, 16:31
          Te słowa kierowałem do niejakiego SEBARA
    • Gość: Gej Wspieranie Kulczyka i jego inwestycji oplaca sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 08:14
      panu grobelnemu i Radzie Miasta. Co tam szkoly. A ze dobre? Jak sa takie dobre,
      to i bez pieniedzy sie utzrymaja...
      • Gość: lukaszbandi Re: Wspieranie Kulczyka i jego inwestycji oplaca IP: *.icpnet.pl 27.04.04, 08:34
        Gmina finansuje żłobki, przedszkola i podstawówki, powiat gimnazja, województwo
        licea, a centralnie finansowane są szkoły wyższe. Nie wiem dlaczego oczerniacie
        tu Prezydenta miasta, Radę Miasta i dr. Kulczyka.
    • Gość: plastyk Re: Poznańskie ogólniaki biją na alarm: nie mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 09:10
      Ja skończyłem Liceum Plastyczne i jeżeli dyrektorzy ogólniaków chcą zobaczyć co
      to prawdziwa szkolna bieda to niech się wybiorą na ul. Junikowską do mojej
      byłej acz kochanej szkoły. Póki co cieszcie się bo i tak macie dobrze, my w
      Plastyku szkołę sami utrzymywaliśmy z czesnych, a Ministerstwo Kultury i Sztuki
      pod którą nasza szkoła należy przekazywała pensje tylko na wypłaty dla
      nauczycieli. Nie muszę wspominać że w szkole nie ma stałego łącza internetowgo,
      a w pracowni komputerowej jedynie na 3 komputerach można jakieś większe prace
      robić. Z braku funduszy słyszałem ostatnio od kogoś, zamknęli pracownię rzeźby
      bo nie spełniała BHP. Podobna rzecz ma się z pracownią fotograficzną. Mi jako
      absolwentowi tej kochanej szkoły przykro,że to co najlepsze w tej szkole, coś
      co świadczy o tym że szkołą ta jest wyjątkowa, poprostu się zamyka. Więc drodzy
      uczniowie ogólniaków, wy macie jak na nasze plastyczne warynki jeszce bardzo
      dobrze , więc dbajcie o to i pielęgnujcie to , bo jest to dobro którego wszyscy
      nie mieli poznać podczas edukacji w Liceum. Pozdrawiam
    • Gość: pietrek Re: Poznańskie ogólniaki biją na alarm: nie mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 10:39
      Ta sytuacja to kolejny argument by jak najszybciej zbudować Zamek Królewski na
      Wzgórzu Przemysława. Wtedy na pewno przyjedzie Król o zrobi wreszcie z tą
      magistracką hołotą porządek. Pozdrawiam i czekam.
    • Gość: Jearsay To śmieszne.... IP: 213.17.201.* 27.04.04, 11:41
      Czyżby szykowały nam się dłuższe wakacje??? To może zróbmy kolejną zmianę w
      systemie... Wakacje jak studenckie? Nie ma pieniedzy na wrzesień? To po co go
      opłacać... A swoją drogą to śmieszne, nasz kochany pan prezydent Poznania na
      pewno ma gdzieś zachomikowane pieniądze... a jak nie to niech poprosi Kulczyka
      o drobną przysługę, w końcu ten jest mu chyba coś winien.
      JA CHCĘ SIĘ UCZYĆ.....
    • Gość: t-t Brawo, pani Walkowiak IP: *.icpnet.pl 27.04.04, 11:46
      Z Pani zestawienia wynika jednoznacznie, że im wyższy etap kształcenia, tym
      musi być ono droższe. Niestety, władze ewidentnie uważają, że nauka czytania,
      pisania i rachunków jest droższa niż nauczanie fizyki, chemii czy informatyki.
      Czy o to chodzi, żeby obywatel umiał się podpisać na liście płac i nic poza tym?

A swoją drogą, 40 godzin nauki w ciągu liczącego 5 dni tygodnia + nauka własna
      w domu? I po takiej tresurze można być normalnym psychicznie? A 7-latek ma 6
      lekcji dziennie? I na ostatniej jeszcze wie, gdzie jest i co się wokół niego
      dzieje?

Za moich czasów nauka trwała 6 dni w tygodniu. 8 lekcji w ciągu dnia w liceum
      to był dopust boży a nie reguła. W pierwszej klasie podstawówki miało się 3
      lekcje dziennie. I porównując swoją wiedzę ogólną z wiedzą moich studentów, mam
      wrażenie, że nauka była wtedy efektywniejsza.
    • Gość: uczeń VII Re: Poznańskie ogólniaki biją na alarm: nie mamy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.04, 22:39
      jestem uczniem VII i na prawde na razie nie odczuwam bankrutctwa szkoły, ale
      jak nie będzie podziału na grupy to nauka nie będzie zbyt efektywna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka