Dodaj do ulubionych

przytylam jak niedzwiedz na zime:)

20.03.11, 12:56
i jest mi ciagle zimno-taki juz moj urok.
Co lepsze:
- ogrzewac organizm tluszczem, ubierajac sie lekko
- ubrac sie cieplo i podgrzac organizm i tluszcz
:)
-
Obserwuj wątek
    • Gość: Do misia Re: przytylam jak niedzwiedz na zime:) IP: *.versanet.de 20.03.11, 15:24
      Vikunia,jest fucha ! W berlinskim ZOO bialy niedzwiedz Knut wyzional ducha ! Co Ty na to ? Hihi :-)))) Mruczaco POzdrawiam
    • Gość: położniczek Re: przytylam jak niedzwiedz na zime:) IP: *.173.20.141.tesatnet.pl 20.03.11, 18:36
      A zimą - jak wiadomo - przychodzą na świat malutkie misie.
      • lili_marleen Re: przytylam jak niedzwiedz na zime:) 20.03.11, 19:39
        Przypomniała mi się stara gafa jaką kiedyś popełniłam. Parę lat temu spotkałam dawno niewidzianą koleżankę jeszcze z czasów licealnych. O mało jej nie rozpoznałam - jakaś taka pękata, nalana - mówię:
        - O! W ciąży jesteś!
        A ona zdegustowana:
        - Nie, ja tak teraz po prostu wyglądam...

Taka wtopa...
    • renepoznan Re: przytylam jak niedzwiedz na zime:) 20.03.11, 20:54
      Vikka - nie pękaj. Jak kocha to tę odrobinę tłuszczyku też kocha.
      ;)
      • v.i.k.k.a i nikt nie wie?:( 20.03.11, 21:09

• wnukmarycha Re: przytylam jak niedzwiedz na zime:) 21.03.11, 01:04
      Jeśli ktoś Ci wmawia, ze wieszaki są ładne/ładniejsze, to głupi.
    • salimis Re: przytylam jak niedzwiedz na zime:) 21.03.11, 09:07
      v.i.k.k.a napisała:

> i jest mi ciagle zimno-taki juz moj urok.
      > Co lepsze:
      > - ogrzewac organizm tluszczem, ubierajac sie lekko
      > - ubrac sie cieplo i podgrzac organizm i tluszcz
      > :)

Widocznie masz słabe krążenie i stąd twój problem a nie urok.Jeśli jest objaw musi być przyczyna,tak więc może wizyta u lekarza ?
      • v.i.k.k.a Re: przytylam jak niedzwiedz na zime:) 23.03.11, 11:19
        Lekarz powiedzial, ze wysoka jestem, mam dlugie konczyny, dlatego krew nie doplywa i stad zimne rece, nogi:)
    • l.george.l Re: przytylam jak niedzwiedz na zime:) 21.03.11, 09:29
      A ja wręcz przeciwnie. Po zimie mam prawie dychę mniej. Wymieniam właśnie garderobę na szczuplejszą. Ach, jak pięknie wszystko na mnie teraz leży. Ramionka wyrzeźbione, dupcia twarda, na brzuszku zaczyna zarysowywać się kaloryferek, energia mnie rozpiera. Nawet nie przypuszczałem, że to takie proste. I zapewniam Cię, że to wszystko bez wizyty w aptece i na siłowni, i bez głodzenia się.
      • v.i.k.k.a Re: przytylam jak niedzwiedz na zime:) 23.03.11, 11:18
        Czyli schlodziles zima tluszcz i sie spalil?:)
        No wlasnie ...jak?chodziles lekko ubrany czy przegrzewales sie?
        • l.george.l Re: przytylam jak niedzwiedz na zime:) 23.03.11, 11:32
          Stosowanie do pogody. Powinnaś wiedzieć, że lekkie obniżenie temperatury w pomieszczeniach przyspiesza spalanie kalorii, to samo powoduje parę sekund zimnego prysznica na koniec kąpieli.
          • v.i.k.k.a Re: przytylam jak niedzwiedz na zime:) 23.03.11, 11:56
            A jak to jest z ubraniami? Szybciej sie spali tluszcz siedzac w lekkim ubraniu czy nalezy go podgrzac w 5 swetrach?
            • l.george.l Re: przytylam jak niedzwiedz na zime:) 23.03.11, 11:58
              Dlaczego upierasz się przy siedzeniu? Ruszać się trzeba.
              • v.i.k.k.a Re: przytylam jak niedzwiedz na zime:) 23.03.11, 12:04
                Lenia mam:)
                • l.george.l Re: przytylam jak niedzwiedz na zime:) 23.03.11, 13:32
                  A co z rolkami? Nie jeździsz już? To ja nawet nauczyłem się tej sztuki w podeszłym wieku z nadzieją, że pośmigamy.
                  • v.i.k.k.a Re: przytylam jak niedzwiedz na zime:) 23.03.11, 13:42
                    Rolki sa:) Nabylam tez ochraniacze, coby sie nie pozabijac:)
                    I sie kurza:)
    • v.i.k.k.a wezcie sie za myslenie!:))) 23.03.11, 11:21
      lepiej sie przegrzewac czy nie dogrzewac?
      • kiks4 Tylko ruch 23.03.11, 12:07
        Wika- ruch jest najważniejszy. Krążenie krwi w organizmie jak wiadomo wymusza praca serca ale jest jeszcze coś takiego, co nazywa się pompą mięśniową. Praca mięśni wymusza przepływ krwi przez naczynia, zwłaszcza powrót krwi do serca z kończyn.
        Para naszych forumowiczów mająca uprawnienia instruktorskie zorganizowała w czynie społecznym grupkę ochotników, którzy raz w tygodniu robią w Poznaniu kilkukilometrowy marsz z kijami Nordic Walking. Jestem pewien, że z radością witają każdego nowego zapaleńca.
        Rzecz w tym, że samemu trudno się zmobilizować, regularne spacery w grupie dają ten niezbędny napęd do drobnego wysiłku. A dodatkowo w tym towarzystwie nauczysz się prawidłowo używać sprzętu. Większość posiadaczy (posiadaczek) kijów używa ich w taki sposób, jakby byli inwalidami lub rekonwalescentami po złamaniach nogi.
        Jeśli jesteś zainteresowana- napisz maila, dostaniesz namiary
        • v.i.k.k.a Re: Tylko ruch 23.03.11, 12:14
          Chyba sie domyslam kto;)
          Ale do rzeczy....nie chce mi sie chodzic, cwiczyc, ruszac itd:) Chce sie ubrac lub rozebrac:)
          • kiks4 Re: Tylko ruch 23.03.11, 12:20
            v.i.k.k.a napisała:

> Chyba sie domyslam kto;)
            > Ale do rzeczy....nie chce mi sie chodzic, cwiczyc, ruszac itd:) Chce sie ubrac
            > lub rozebrac:)
            ---
            Wiesz dobrze, że tak nie można. Zmobilizuj się na jeden, jedyny spacer z tą grupą- nic nie ryzykujesz a zyskać możesz dużo.
            • v.i.k.k.a Re: Tylko ruch 23.03.11, 12:45
              Nie nie nie:)
              Nie mam czasu, ochoty i w ogole-chce siedziec;)
              • stypendysta W takim razie ... 23.03.11, 13:11
                ... pozostaje Ci tylko metoda MŻ!!!
                • v.i.k.k.a Re: W takim razie ... 23.03.11, 13:15
                  Nie:)
                  • kiks4 Re: W takim razie ... 23.03.11, 13:18
                    Są podobno specjalne plastry odchudzające.
                    • v.i.k.k.a Re: W takim razie ... 23.03.11, 13:24
                      Ale ja sie nie chce odchudzac:)
                      Ja chce stopic tluszcz NATURALNYMI metodami tzn albo sie cieplo ubrac albo rozebrac:)
        • l.george.l Re: Tylko ruch 23.03.11, 13:29
          kiks4 napisał:

[...]
          > Para naszych forumowiczów mająca uprawnienia instruktorskie zorganizowała w czy
          > nie społecznym grupkę ochotników, którzy raz w tygodniu robią w Poznaniu kilkuk
          > ilometrowy marsz z kijami Nordic Walking.
          [...]

Plaga jakaś. Wczoraj taki jełop z kijami wlazł mi pod koła roweru. Może wspomnieni instruktorzy uczyliby nie tylko machać kijami, ale i chodzenia. Ponawiam apel o wprowadzenie obowiązkowego egzaminu na Prawo Chodzenia. Idioci nie powinni mieć prawa wychodzenia z domu i poruszania się po miejscach publicznych.
          • kiks4 Re: Tylko ruch 23.03.11, 13:36
            l.george.l napisał: Idioci nie powinn
            > i mieć prawa wychodzenia z domu i poruszania się po miejscach publicznych.
            ---
            No cóż, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Mnie jakiś jełop na rowerze wpadł pod samochód.
            • l.george.l Re: Tylko ruch 23.03.11, 13:40
              kiks4 napisał:

[...]
              > No cóż, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
              [...]

Zgadza się. Gdy mam rowerzystę przed maską, kiedy obok biegnie ścieżka rowerowa - a na Mieszka to dość częste zjawisko - to wręcz mam nieodparte pragnienie zrobić z niego miazgę.
              • v.i.k.k.a Re: Tylko ruch 23.03.11, 13:43
                Tylko na sciezkach laza piesi niczym jakas szarancza:)
                • kiks4 Re: Tylko ruch 27.03.11, 14:59
                  Vikka- właśnie przeczytałem myśl lekarza nadwornego króla Batorego. Lekarz ów nazywał się Wojciech Oczko:
                  Ruch jest w stanie zastąpić każde lekarstwo ale żadne lekarstwa razem wzięte nie zastąpią ruchu.
                  I napisał to ów mądry lekarz już 500 lat temu.
                  Pomyśl nad tym przez chwilę!
                  • kiks4 Re: Tylko ruch 27.03.11, 15:05
                    A jeszcze wcześniej- bo ponad 300 lat przed Chrystusem grecki filozof Arystoteles odkrył cudowne walory ruchu i prowadził mądre dysputy ze swoimi uczniami wyłącznie spacerując po ulicach Aten.
                    I nawet nazwali się bardzo mądrze: perypatetycy.
                    Zachęcam cię gorąco: zapisz się do perypatetyków
                  • v.i.k.k.a Re: Tylko ruch 27.03.11, 18:32
                    To nie jest sposob na moj 'problem', ponieaz problemem jest rowniez to, ze mi sie nie chce ruszac. Nie bo nie!:)
                    • kiks4 Re: Tylko ruch 27.03.11, 19:00
                      Martwisz mnie,moje dziecko.
                      Ale nikt- po za tobą sama nie pomoże ci w rozwiązaniu tego problemu. Może psycholog? Ale nie znam nikogo z tej branży, kogo można polecić z czystym sumieniem.
                      • Gość: Do kiksa Re: Tylko ruch IP: *.versanet.de 27.03.11, 19:41
                        Kiksie piorunie ! A Totengräbera znosz ? Moze tym piorunem Vikke POstraszym i zoda "POrucha" ? Hihi :-))))
                      • v.i.k.k.a Re: Tylko ruch 28.03.11, 01:47
                        Niepotrzebnie-nie,znaczy nie, bo nie:)
          • v.i.k.k.a Re: Tylko ruch 23.03.11, 13:40
            Ooo, rower moge odkurzyc:)
    • Gość: gość Re: przytylam jak niedzwiedz na zime:) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.03.11, 22:42
      może zbadać hormony tarczycy?
      • v.i.k.k.a Re: przytylam jak niedzwiedz na zime:) 28.03.11, 01:47
        Sa ok:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka