Dodaj do ulubionych

Skwarek wybrał Horałę i wrócił do PiSu

18.09.26, 16:07
Zrobił Pinokiu niespodziankę. Najpierw razem z całym klubem R+ grzecznie wybrał Horałę, a potem ogłosił, że wraca do klubu PiS:
www.polsatnews.pl/wiadomosc/2026-09-18/transfer-na-prawicy-posel-zwiazany-z-morawieckim-wraca-do-pis/
Pewnie haki pokazali mu dopiero po głosowaniu.
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: Skwarek wybrał Horałę i wrócił do PiSu 18.09.26, 16:20
      Maria Kurowska
      @MariaKurowskaPL
      ·
      5h
      Ważne❗️ Podczas głosowania dotyczącego wyboru Wicemarszałka Sejmu, przez pomyłkę oddałem głos na posła Marcina Horałę. Chcę podkreślić bardzo mocno, że moim kandydatem był Marcin Ociepa. Niestety, Marszałek Czarzasty nie umożliwił mi zmiany głosu.
      x.com/MariaKurowskaPL/status/2100865378448531915?s=20
      • ukos Re: Skwarek wybrał Horałę i wrócił do PiSu 18.09.26, 18:02
        Skwarek ją jednak przebija.
      • bobislaw.borboje Marcin Ociepa 18.09.26, 19:34
        honorowy członek KaKaO.
    • boggi_dan Re: Skwarek wybrał Horałę i wrócił do PiSu 18.09.26, 18:44
      Porównawszy kandydatury, Ociepa ma większe doświadczenie i szanse. Był przecież na wielu stanowiskach odpowiedzialnych za gospodarkę w PiS. Horała ma za sobą tylko temat CPK i nie poza tym. Ma też związane ręce, bo od dziś musi we wszystkim zgadzać się ze swoimi ,,dobroczyńcami'' z Koalicji. Choć jak myślę będzie ogień z towarzyszem Czarzastym.
      • bobislaw.borboje Re: Skwarek wybrał Horałę i wrócił do PiSu 18.09.26, 19:35
        > Był przecież na wielu stanowiskach odpowiedzialnych za gospodarkę w PiS

Łociepa więcej się nakradł?
    • pies.na.czarnych Re: Skwarek wybrał Horałę i wrócił do PiSu 18.09.26, 19:28
      😅

Jarosław Kaczyński
      @OficjalnyJK
      ·
      3h
      Długo się zastanawiałem, dlaczego M. Morawiecki rozbił PiS. Dziś już wiemy, że oprócz osobistych ambicji celem było rozpoczęcie rozmów z Tuskiem. I są już tego pierwsze owoce: wicemarszałek dla Rozwoju+ wbrew wszelkim regułom parlamentarnym.

To przykre, ale ta sytuacja wiele wyjaśnia wyborcom: Konfederacja dopuszcza koalicję z Tuskiem, a M. Morawiecki już się z nim układa.

Więc czas na powrót do Prawa i Sprawiedliwości! Jedynej siły, która może powstrzymać Tuska!
      • bobislaw.borboje Ląduj, dziadu! 18.09.26, 19:36
        w jakimś dole.
    • ukos Re: Skwarek wybrał Horałę i wrócił do PiSu 18.09.26, 19:53
      Kiedy Skwarek głosował na Horałę, to jeszcze nie wiedział, że przechodzi do PiSS. Dopiero chwilę potem PrezesPan mu to uświadomił. Ciekawe ilu jeszcze nie wie, że wracają.
      • boggi_dan Re: Skwarek wybrał Horałę i wrócił do PiSu 18.09.26, 19:59
        ukos napisał:

> Kiedy Skwarek głosował na Horałę, to jeszcze nie wiedział, że przechodzi do Pi[
        > b]SS[/b]. Dopiero chwilę potem PrezesPan mu to uświadomił. Ciekawe ilu jeszcze
        > nie wie, że wracają.
        Możemy sobie wybierać kolejne partie i kolejnych polityków, ale trudno oprzeć się wrażeniu, że przy najważniejszych decyzjach i tak niewiele zależy od obywateli. Zmieniają się twarze, hasła i szyldy, a zależność od zewnętrznych interesów zachodnich elit wielkiego kapitału pozostaje. Wybory bez realnej sprawczości to tylko zmiana dekoracji. Warto to obejrzeć jak ktoś ma dostęp - vm.tiktok.com/ZN86Q5vx5/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka