Dodaj do ulubionych

Afera na stadionie. Co zrobi Ryszard Grobelny?

18.05.11, 13:14
Grobelny ... do dymisji, urlop na koszt Państwa, albo niech buli za niegospodarność !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Realista Re: Afera na stadionie. Co zrobi Ryszard Grobelny IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.11, 13:28
      Zatem wszystko jest OK.
      Ponieważ błędy zdarzają sie tylko tym którzy coś robili to są wytłumaczeni:)
      Soła prezydentury to "normalność i przewidywalność" zatem możemy przewidywać, że błędy będą dalej bo oni wszyscy są normalni i przewidywalni i będą cos robić czyli znowy będą błędy.
      Jezus, Maria! Kto to mówi? Prezydent czy jakiś uczniak? Komu on chce wcisnąć taką ciemnotę? Ciemnemu ludowi?
      Siwo to widzę.
      • Gość: ndb Re: Afera na stadionie. Co zrobi Ryszard Grobelny IP: *.ip.netia.com.pl 18.05.11, 13:30
        No i bardzo dobrze. Teraz wiem jak wygląda Redaktor Kącka... Hehe odważny człowiek z Pani Redaktor
        • Gość: oko kolejne kłamstwa wyborczej! IP: *.icpnet.pl 18.05.11, 14:28
          "Przypominam prezydentowi, że gdy pompował miliony w stadion bez trawy, to zmusił ponad pół miliona poznaniaków, by solidarnie zrzucili się na gusta garstki sympatyków polskiej piłki"
          Kącki może cię coś omineło, ale przypomnę ci bo widze że rozgarnięty nie jesteś, ale EURO organizuje 40 milionowy naród polski, a nie garstka sympatyków i ten stadion jest jedną z części tej realizacji. A my jako poznaniacy jesteśmy z tego dumni, że mozemy przyłożyć cegiełkę do tego wielkiego planu. Rozumiem, że większości warszawiaków i innych górzowian to staje w gardle

• Gość: pm Re: kolejne kłamstwa wyborczej! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.05.11, 16:55
            > A my jako poznaniacy jesteśmy z te
            > go dumni, że mozemy przyłożyć cegiełkę do tego wielkiego planu.

tja, jakoś jestem Poznaniakiem, ale ani troszkę nie jestem dumny z organizowania turnieju piłeczki kopanej, w szczególności za moje pieniądze

więc pisz może raczej o 'sobie' a nie o 'nas poznaniakach', bo mandatu do 'nas' reprezentowania, nijakiego nie masz
            • alfalfa Re: kolejne kłamstwa wyborczej! 23.05.11, 11:29
              Być może kolega nie ma mandatu ale za to Rychu Grobelas ma i to potwierdzony niedawnymi wyborami. Demokracja się kłania.
              A.
      • Gość: J.J-P. Re: Afera na stadionie. Co zrobi Ryszard Grobelny IP: *.icpnet.pl 18.05.11, 13:34
        Nie pozwólmy Rajewskiemu powtarzać błędów i zwolnijmy go z mieszkaniówki.
        Miał szansę i pokazał co potrafi.
        Obsadzanie go na nowym odcinku to już skrajny brak wyobraźni i odpowiedzialności.
        To narażenie majątku miasta na kolejne straty.
        Nie pozwólmy na to.
      • Gość: m~ Re: Afera na stadionie. Co zrobi Ryszard Grobelny IP: *.gsk.com 18.05.11, 13:52
        parę osób:
        -główny winowajca, ale oficjalnie nic nie wie
        -dość dobrze poinformowany, ale wyciągający tak kretyńskie wnioski jakby nie skończył podstawówki
        - wkręcony przez układ (spółka EURO2012 itd., procedura przejęcia stadionu)
        - pies łańcuchowy układu, audytor, tropiciel pseudo afer, zero kompetencji. Omijany przez uczciwych ludzi szerokim łukiem - ukarał swoich pracowników, bo "musiał"
    • dzakarta Afera na stadionie. Co zrobi Ryszard Grobelny? 18.05.11, 13:53
      Grobelny - kumpel "Litara", który opluwa rodzinę z dziećmi na stadionie!
      Rozrzutność, niekompetencja, niegospodarność - to tylko niektóre "zalety" prezydentury Grobelnego !
      • Gość: be Re: Afera na stadionie. Co zrobi Ryszard Grobelny IP: *.icpnet.pl 18.05.11, 14:16
        Prezydent Grobelny udzieli nam pewnie wszystkim reprymendy, powie coś w stylu, że jak się wydaje miliard to parę procent zawsze może zginąć i, że to sie mieści w granicach błędu statystycznego - a my się zwyczajnie czepiamy i nie pozwalamy mu rozwijać naszego miasta. Bo rozwój polega na budowaniu stadionu prywatnemu klubowi kosztem ulic, zieleni, projektów usprawniających komunikację. Gdybyśmy ten miliard wydali na remont miasta - Poznań dziś byłby perełką. A tak mamy stadion dla kiboli i kumpli Grobelnego (to często te same osoby) i remont zawieszenia w aucie co pół roku.
      • Gość: be Re: Afera na stadionie. Co zrobi Ryszard Grobelny IP: *.icpnet.pl 18.05.11, 14:28
        Jeszcze jedna rzecz. Projektowane stadiony w:
        Bielsku Białej - na 15 tys. ludzi - 100 mln zl
        Tychach - na 20 tys. ludzi - 100 mln zł
        itede
        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9588525,Polska_buduje_stadiony__Gdynia__Zabrze__Pulawy____ZDJECIA_,,ga.html
        Większość z nowo budowanych/projektowanych stadionów to piękne obiekty zaprojektowane przez profesjonalistów (poznański stadion był projektowany przez firmę, która nigdy niczego podobnego nie robiła, nawet połowy tej wielkości, nie mówiąć o specyficznych obiektach sportowych - ale miała dobry układ z klubem). Stadion poznański jest brzydki (goły beton, okna jak w bloku, nierówno naciągnięty i już niemiłosiernie brudny dach) na tle konkurencji, a kosztował prawie miliard. Przy rozmiarach dwukrotnie większych. Nie dziwi to nikogo? Aha - dodam jeszcze, że projekt stadionu kosztował... 30 milionów złotych. Profesjonalna, zagraniczna firma, która projektowała kilka wielkich aren chciała połowę tych pieniędzy - ale nie miała układu z klubem... I to wszystko za nasze pieniądze.
        • Gość: złoty Re: Afera na stadionie. Co zrobi Ryszard Grobelny IP: *.ip.netia.com.pl 18.05.11, 14:45
          Napisz jeszcze o koniu co złamał nogę i dostał 300 milionów renty
        • Gość: mlx Re: Afera na stadionie. Co zrobi Ryszard Grobelny IP: *.ip.netia.com.pl 18.05.11, 18:38
          1. Klub nie miał nic wspólnego ani z projektowaniem, ani z budową stadionu (co zresztą obecnie ma dla niego negatywne konsekwencje), więc opowieści o układzie projektanta z klubem możesz sobie między bajki włożyć.
          2. Stadiony w Bielsku-Białej i w Tychach - jak już je wybudują, to zobaczymy ile finalnie będą kosztować.
          3. "Stadion jest brzydki (goły beton..." - szczególnie ten goły beton to zarzut, zapewne bywasz na stadionach Europy i świata i tam jest marmur itp. :)
          4. Skąd informacja, że inne firmy za projekt chciały 15 mln zł? Z zawodowej ciekawości chętnie się dowiem i mówię to całkiem serio. RSVP
      • Gość: paranoja!! Re: Afera na stadionie. Co zrobi Ryszard Grobelny IP: 89.191.147.* 18.05.11, 14:55
        prezydent jednego z najwiekszych miast w Polsce uzalezniony od grupki gangsterow od narkotykow, od czlowieka ktory siedzial w wiezieniu po ustawce i ktory oplul rodzine.Czy to w innym miescie jest mozliwe?Czy tylko u nas?I jeszcze te bronienie bandytow demolujacych Bydgoszcz...te brednie na blogu.Rece naprawde opadaja,gdyby takie akcje wyszly przed wyborami kto wie czy Grobleny by wygrał.
        • plendz No właśnie.Paranoja 18.05.11, 16:00
          Gość portalu: paranoja!! napisał(a):

> prezydent jednego z najwiekszych miast w Polsce uzalezniony od grupki gangstero
          > w od narkotykow,

Skąd czerpiesz wiedzę, bo o czymś takim nigdzie nie pisano?!

od czlowieka ktory siedzial w wiezieniu po ustawce i ktory opl
          > ul rodzine.
          Nie siedział bo dostał "zawiasy", nie opluł rodziny, tylko jednego człowieka. Czytam wiele razy to samo co ty, ale jakoś inaczej;-))

Czy to w innym miescie jest mozliwe?Czy tylko u nas?I jeszcze te bro
          > nienie bandytow demolujacych Bydgoszcz...te brednie na blogu.

W żadnym mieście, w tym również w Poznaniu nic takiego nie miało miejsca. Czytałem po "alercie GW" ten wpis na blogu i nie widziałem by Grobelny bronił tych, którzy "demolowali Bydgoszcz", za to natępnego dnia oglądałem, jak ich potępił. Zresztą potępił ich też w sławetnym wpisie na blogu. Nie bronił bandytów, a jeszcze wytykał błędy organizatorom.

Rece naprawde opad
          > aja,gdyby takie akcje wyszly przed wyborami kto wie czy Grobleny by wygrał.

No gdyby je przedstawiano tak jak to robi GW i gdyby to rozumiano tak paranoicznie jak Ty, to też nie wiem;-))
        • mean.1 Re: Afera na stadionie. Co zrobi Ryszard Grobelny 18.05.11, 17:11
          @ paranoja --
      • mean.1 Re: Afera na stadionie. Co zrobi Ryszard Grobelny 18.05.11, 17:04
        i jeszce raz " ...kumpel Litara , ktory opluwa rodzine z dziecmi ..." , i jeszcze rzaz "...kumpel Litara , ktory....." .... , i jeszcze raz .... . I jak juz , to " oplul (?) " !!!
    • Gość: poz Grobelny was oleje! IP: *.icpnet.pl 18.05.11, 15:15
      Tak powinien zrobić i jeszcze wyśmiać te wasze wydumane afery na stadionie.Od 20 lat kibice zawsze gdzieś przechowywali flagi na stadionie lub w budynku klubowym,a dziś dla gazety to nazywa się aferą.Do tego miesza się prezydenta żeby nadać znaczenia tej aferze.Powinien jeszcze przyjechać premier"pusty stadion Tusk" i wszcząć postępowanie.Najlepiej żeby jeszcze wojewoda zamkną stadion,a policja zabezpieczyła flagi i zbadała odciski palców.Wyborcza by od kilku tygodni nie miała o czym pisać gdyby nie było nowego stadionu,albo Lecha.Powinni chyba zmienić szatę i na pierwszej stronie zamieszczać przekreślony herb Lecha lub miasta Poznania atakując demokratycznie wybranego prezydenta tylko dlatego że nie podziela ich chorego parcia do wydumanych afer.
    • pociesznybigos Kącki, Żytnicki etc 18.05.11, 15:15
      O kim będziecie pisać jak temat WL i Litara się wyczerpie ? Jeszcze chwila i wasze "niusy" przestaną robić furorę. Z tego co wiem "żurnalistom" nie przysługują wcześniejsze emerytury.
      • bogda38 Re: Kącki, Żytnicki etc 18.05.11, 17:44
        Też tak uważam.
        Tacy pismacy od sensacji nazywajacy siebie dumnie, "śledczymi" to odmiana hieny tyle że w ludzkiej skórze.
    • plendz Słabe p. Marcinie. Już te kotlety odgrzewaliśmy 18.05.11, 15:49
      Jak pan zakończy "śledztwo", ustali wszelki aspekty i wyjaśni okoliczności to poprosimy o jeszcze jeden tekst - już ostatni.
      Na razie robi się to nudne - Wasze kolejne teksty nie wnoszą nic nowego, a że nie lubicie Grobelnego, to też już wiemy.
      Przydałoby się ustalić, czy Markowicz (tak, "Litar, który opluł rodzinę, o czym 1000 razy informowała GW") wiedział, że udostępniono mu magazyn niezgodnie z regułami. Przydałoby się wyjaśnić kto komu dał klucze, czy Miasto Markowiczowi, czy Miasto Lechowi, a ten Litarowi, czy może Litar osobiście wstawił zamki.
      Przydałoby się pamiętać, że publiczność przynosi środki nie tylko klubowi, ale także Miastu, bo to stadion należący do Miasta, które partycypuje też w dochodach/przychodach, a ponadto - to też pan powinien wiedzieć - Miasto ma udziały w samym klubie!
      Jeszcze trochę roboty zostało przy ustalaniu faktów - na razie tracicie czas na teksty "przyczynkowe", które przestały już wnosić nawet niuanse. Osłabiacie własny przekaz i wychodzicie na "zawziętych pismaków", a przecież marzy się Wam poważne dziennikarstwo...
      • emissarius Re: Słabe p. Marcinie. Już te kotlety odgrzewaliś 18.05.11, 19:02
        plendz napisał:

> Przydałoby się pamiętać, że publiczność przynosi środki nie tylko klubowi, ale także Miastu, bo to stadion
        > należący do Miasta, które partycypuje też w dochodach/przychodach,

Miasto partycypuje w czym niby? W przychodach?

> a ponadto - to też pan powinien wiedzieć - Miasto ma udziały w samym klubie!

Ale... udziały w jakim klubie? Masz na myśli KKS Lech Poznań S.A.?

> Nie siedział bo dostał "zawiasy", nie opluł rodziny, tylko jednego człowieka. Czytam wiele razy to samo co ty,
        > ale jakoś inaczej;-))

Nie był tymczasowo aresztowany? Opluł tylko mężczyznę, czy też i kobietę? Widziałeś ten długi film?

> Nie bronił bandytów, a jeszcze wytykał błędy organizatorom.

Jednak jego opinia dość powszechnie odebrana została jako wyraz niespotykanej wyrozumiałości dla ewidentnej patologii i łamania prawa. W podobnym tonie wypowiedział się szef ZKZL dla TV Polsat.

• plendz Re: Słabe p. Marcinie. Już te kotlety odgrzewaliś 19.05.11, 10:29
          emissarius napisał:

> plendz napisał:
          >
          > > Przydałoby się pamiętać, że publiczność przynosi środki nie tylko klubowi
          > , ale także Miastu, bo to stadion
          > > należący do Miasta, które partycypuje też w dochodach/przychodach,
          >
          > Miasto partycypuje w czym niby? W przychodach?

W rozchodach i wpływach z działalności stadionu, chociażby w taki sposób, że wpływy z biletów "amortyzują" w jakimś stopniu koszt budowy i utrzymania stadionu. Tak jest w wielu instytucjach, których organem założycielskim jest samorząd - w muzeach, teatrach, halach widowiskowo-sportowych. One są dla ludzi, którzy mogą zostawiać tam pieniądze, choćby za bilety. Ponadto Miasto partycypuje w podatkach z tej działalności.

> > a ponadto - to też pan powinien wiedzieć - Miasto ma udziały w samym klub
          > ie!
          >
          > Ale... udziały w jakim klubie? Masz na myśli KKS Lech Poznań S.A.?

Tak właśnie:-) Większość ma Amica/Rutkowski, ale pakiet posiada tez Miasto
          >
          > > Nie siedział bo dostał "zawiasy", nie opluł rodziny, tylko jednego człowi
          > eka. Czytam wiele razy to samo co ty,
          > > ale jakoś inaczej;-))
          >
          > Nie był tymczasowo aresztowany? Opluł tylko mężczyznę, czy też i kobietę? Widzi
          > ałeś ten długi film?

Widziałem - nie mogę na jego podstawie stwierdzić, że opluł kogokolwiek poza tamtym facetem. Przecież na filmach często nie widać jednoznacznie toru lotu piłki, czy ktoś zagrał ręką, czy był faul, czy była bramka. Czasem do ustalenia faktycznego przebiegu wykorzystuje się programy komputerowe. Wątpliwości, jeśli takie posiadasz są rozstrzygane na korzyść podejrzanego.
          >
          > > Nie bronił bandytów, a jeszcze wytykał błędy organizatorom.
          >
          > Jednak jego opinia dość powszechnie odebrana została jako wyraz niespotykanej w
          > yrozumiałości dla ewidentnej patologii i łamania prawa. W podobnym tonie wypowi
          > edział się szef ZKZL dla TV Polsat.

Powszechnie to została tak przedstawiona;-) Jak zwykle większość nie zadała sobie trudu zajrzenia do źródeł, a zadowoliła się jedynie interpretowaniem interpretacji. Moja interpretacja była taka, jak napisałem, ale nie jestem publicystą. Mogę sobie pozwolić na próbę obiektywizmu i dystans.
          Nie słyszałem wypowiedzi pana z ZKZL.
          • emissarius Re: Słabe p. Marcinie. Już te kotlety odgrzewaliś 19.05.11, 14:11
            plendz napisał:

> W rozchodach i wpływach z działalności stadionu, chociażby w taki sposób, że wpływy z
            > biletów "amortyzują" w jakimś stopniu koszt budowy i utrzymania stadionu.

No tak, wszystko to prawda, jednak zważywszy na to, jaki jest obecny bilans... Wystarczy spojrzeć, jakie koszty generuje utrzymanie i urządzanie stadionu, a także organizacja imprez. Żadne wpływy nie pokryją kosztów. Gdyby nawet udało się znaleźć operatora, a ten zgodziłby się wpłacać do miejskiej kasy trzy miliony rocznie - koszty budowy zwrócą się za 250 lat. Z rachunkiem ekonomicznym niewiele ma to wspólnego.

Wszystko, co można teraz zrobić - to spowodować, by wpływy z imprez pokrywały koszty utrzymania - tak, by nie trzeba było już więcej dokładać do obiektu.

Szacunkowe dane na temat spodziewanych korzyści miasta z tytułu organizacji trzech meczy - mówią o około 100 mln PLN wszystkich środków jakie być może pozostawią tu kibice i goście. Oczywiście - wiem, w grę wchodzą także inne korzyści związane z promocją miasta i budowaniem wizerunku. Plus inwestycje, a raczej fakt ich przyspieszenia, bo wiele z nich już dawno powinno zostać zrealizowane.

Będąc początkowo orędownikiem organizacji Mistrzostw w Poznaniu - sądziłem, że impreza tego rodzaju będzie dla miasta swego rodzaju lokomotywą rozwoju, podobną do tej jaką była w 1929 roku organizacja PWK. Mocno się rozczarowałem.

> Tak właśnie:-) Większość ma Amica/Rutkowski, ale pakiet posiada tez Miasto

Z informacji jakie posiadam wynika, że właścicielem klubu jest Invesco SA, której 100% udziałów posiada prezes Amiki Wronki SA, Jacek Rutkowski. A więc de facto jest to prywatny Klub, którego miasto Poznań jest jednym ze sponsorów, dla niepoznaki zwanym "Oficjalnym Partnerem". Masz inne dane w tej sprawie - podaj źródło proszę.

> Widziałem - nie mogę na jego podstawie stwierdzić, że opluł kogokolwiek poza tamtym facetem. /.../
            > Wątpliwości, jeśli takie posiadasz są rozstrzygane na korzyść podejrzanego.

Rzeczywiście, mam poważne wątpliwości, ale daleki jestem od rozdzierania szat z powodu tego, co się stało. Mimo, że całe zajście kładzie głęboki cień na całe stowarzyszenie, w tym na głównego "bohatera" zdarzeń. Także i w tym przypadku zabrakło mi jednoznacznej, zdecydowanej reakcji po tym, jak mleko się rozlało.

> Powszechnie to została tak przedstawiona;-) Jak zwykle większość nie zadała sob
            > ie trudu zajrzenia do źródeł, a zadowoliła się jedynie interpretowaniem interpretacji. Moja > interpretacja była taka, jak napisałem, ale nie jestem publicystą.

Dotarłem do źródeł i widziałem kilka wypowiedzi w TV. To oczywiście kwestia interpretacji, ale ja jestem wysoce zniesmaczony. Oczekiwałem znacznie więcej od władz dużego, wojewódzkiego miasta. Moje zaufanie spadło bardzo znacząco. Ale może takie odkrycie kart było potrzebne.
            • plendz Re: Słabe p. Marcinie. Już te kotlety odgrzewaliś 19.05.11, 15:14
              emissarius napisał:

>
              > Wszystko, co można teraz zrobić - to spowodować, by wpływy z imprez pokrywały k
              > oszty utrzymania - tak, by nie trzeba było już więcej dokładać do obiektu.

Więc to co zrobił wojewoda bije po kieszeni nas wszystkich...
              >
              > Szacunkowe dane na temat spodziewanych korzyści miasta z tytułu organizacji trz
              > ech meczy - mówią o około 100 mln PLN wszystkich środków jakie być może pozosta
              > wią tu kibice i goście. Oczywiście - wiem, w grę wchodzą także inne korzyści zw
              > iązane z promocją miasta i budowaniem wizerunku. Plus inwestycje, a raczej fakt
              > ich przyspieszenia, bo wiele z nich już dawno powinno zostać zrealizowane.

To i tak 10% kosztów budowy - nie spodziewam się tak dużo.

> Będąc początkowo orędownikiem organizacji Mistrzostw w Poznaniu - sądziłem, że
              > impreza tego rodzaju będzie dla miasta swego rodzaju lokomotywą rozwoju, podobn
              > ą do tej jaką była w 1929 roku organizacja PWK. Mocno się rozczarowałem.

Ja byłem przeciwnikiem budowy stadionu za "miejskie" dla jednego klubu i w ogóle preferowaniu sportu wyczynowego w miejsce masowego. Więc przyznanie Euro mnie ucieszyło i pocieszyło;-)
              >
              > Z informacji jakie posiadam wynika, że właścicielem klubu jest Invesco SA, któr
              > ej 100% udziałów posiada prezes Amiki Wronki SA, Jacek Rutkowski. A więc de fac
              > to jest to prywatny Klub, którego miasto Poznań jest jednym ze sponsorów, dla n
              > iepoznaki zwanym "Oficjalnym Partnerem". Masz inne dane w tej sprawie - podaj ź
              > ródło proszę.

Masz rację -chyba mi się pozajączkowało z Wrocławiem;-) tfu;-) Miasto jest sponsorem i właścicielem stadionu.
              >
              > Dotarłem do źródeł i widziałem kilka wypowiedzi w TV. To oczywiście kwestia int
              > erpretacji, ale ja jestem wysoce zniesmaczony. Oczekiwałem znacznie więcej od w
              > ładz dużego, wojewódzkiego miasta. Moje zaufanie spadło bardzo znacząco. Ale mo
              > że takie odkrycie kart było potrzebne.
              A u mnie to nic nie zmieniło - nie mam wielkiego zaufania do władz "poczętych w grzechu" w 1998 roku z koalicji UW-AWS. Nie mam poczucia, że R. Grobelny to prezydent wielkiego formatu. To zarządca i technokrata, a nie ojciec Miasta. Dlatego w jego przypadku nic mnie nie może rozczarować, a jedynie pozytywnie zaskakiwać;-) Paradoksalnie w obecnych warunkach taka postać wyrasta ponad marną przeciętność pozostałych sił politycznych w Mieście... Takie czasy, obyśmy szybko doczekali lepszych. Jedno czego staram się pilnować w odniesieniu do RG to obiektywizm - przede wszystkim staram się aby moje uprzedzenia nie wpływały na ocenę jego działań oraz próbuję przykładać sprawiedliwą/możliwie taką samą miarkę do różnych osób i zjawisk. Nawyki nauczyciela i wykładowcy;-)))
            • alfalfa Re: Słabe p. Marcinie. Już te kotlety odgrzewaliś 23.05.11, 11:44
              Sprawdziłeś może czy się już Opera zwróciła? Niedawno minęło 100lat od budowy.
              A.
    • dalacin4 Afera na stadionie. Co zrobi Ryszard Grobelny? 18.05.11, 15:53
      nic nie zrobi,
      czarnoksiężnik litar ma niesamowitą moc zaklinania splunięciem, zaczarował on księciunia grobelnego, żeby nic nie robił, podając mu - na wieczorku wyborczym - suto zaślinione żarcie
    • szpila-3 Re: Afera na stadionie. Co zrobi Ryszard Grobelny 18.05.11, 16:55
      NO JEST ..... ; MYSLALEM , ZE DZISIAJ MOZE NIE BEDZIE ??? , ALE GDZIE TAM...? ; zbiera sie , zbiera .... ; DZIEKI TEJ GADZINOWIE , NIE WIELE BRAKOWALO , BY CZESC MATURZYSTOW MUSIALA POPRAWIAC ZDANE MATURY ... ; CZEGO NIE ROBI SIE DLA WIERSZOWKI .... ; PO TEJ SAMEJ STRONIE BARYKADY , JEST NAS CORAZ WIECEJ ...., "KIBOLE" , MATURZYSCI .... ; ZBIERA SIE , ZBIERA ..., ; a oni dalej swoje !!! . Nie wiem co jest w tym " artykule" , nie bede juz tego czytal , juz wystarczy ..... ; REAGUJE TYLKO NA TE SAME NAZWISKA I "SPONTANICZNE " WPISY NA forum , je wspierajace ,,,,; DLA MNIE NIE MACIE JUZ NIC DO POWIEDZENIA .....
      • Gość: aferzyści w 3 dupy Re: Afera na stadionie. Co zrobi Ryszard Grobelny IP: *.server4rent.eu 18.05.11, 17:06
        Tata a Marcin K.powiedział że jego tata powiedział, że wujek mamy szefa mówił żeby sprawdzić czy kolega Piotrk Ż. czasem nielegalnie nie mieszka w Poznaniu -bez umowy i zgloszenia swojego pobytu !
        • szpila-3 Re: Afera na stadionie. Co zrobi Ryszard Grobelny 18.05.11, 17:52
          Z DNIA NA DZIEN , CORAZ BARDZIEJ "GW" PRZEKONUJE , ZE BYDGOSZCZ TO BYLO NIC INNEGO JAK PROWOKACJA . ROWNIEZ TA NAGONKA NA LECHA I WL , OD PONAD ROKU . PAMIETAJCIE : zytnicki , kacki , stec itp. , ze swiat idzie na przod , wszystko sie zmienia , ludzie przy korycie TEZ .
          • szpila-3 Re: Afera na stadionie. Co zrobi Ryszard Grobelny 18.05.11, 18:15
            TROCHE Z INNEJ BECZKI , ODPOCZNIJMY OD "GW" , NA TROCHE ( prawdopodobnie do jutra ? - na prawde chcialbym sie mylic ) . DZISIAJ JEST FINAL LIGII EUROPEJSKIEJ ( na to , oczywiscie w "gw" , juz nie ma miejsca --
    • tadeusz1937 Afera na stadionie. Co zrobi Ryszard Grobelny? 18.05.11, 17:57
      Panowie - kiedy przestaniecie te swoje b l u b r y pisac ?
      • Gość: mlx Re: Afera na stadionie. Co zrobi Ryszard Grobelny IP: *.ip.netia.com.pl 18.05.11, 18:41
        Daj im spokój, widocznie inne tematy ich przerastają. Jest tyle rzeczywistych afer w mieście, ale oni w kółko o aferze na stadionie (czyli o pokątnym trzymaniu szmat w pustym, betonowym pomieszczeniu). Jaka gazeta taka afera.
      • Gość: gogołek Re: Afera na stadionie. Co zrobi Ryszard Grobelny IP: *.204.28.85.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.05.11, 21:52
        Wiadomym powszechnie jest że M.Kącki pisze zazwyczaj na zlecenie (zamówienie) za kasę lub przywileje, więc skończy pisanie jak zleceniodawca mu na to pozwoli
        • zezik-2 Re: Afera na stadionie. Co zrobi Ryszard Grobelny 20.05.11, 20:21
          Ja jestem ciekaw jakie rozwiązanie by tych pismaków usatysfakcjonowało. Np. rozstrzelanie Rajewskiego, sepuku Grobelnego i wychłostanie Markiewicza?
          Przecież tna stadionie popełniono zbrodnie przeciw narodowi w postaci lewego magazynu na grille.
    • costa3500 Jak znam życie to Grobelny nic; 23.05.11, 08:34

W tej sprawie nie zrobi bo lubi kiełbaski w dodatku darmwe.
    • republique Co zrobi Ryszard Grobelny?Kolejny monopol z 23.05.11, 11:03
      L I T A R E M i innymi szemranymi typkami ... To katering, to bileciki to ochrona i miliony leca na szarej masie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka