Gość: Zapytajek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.11, 10:38 Czy ktoś ma jakieś informacje o tym deweloperze? Ponoć mają zacząć budowę na Dębcu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ms Re: RED PARK Dębiec IP: *.red-development.pl 03.08.11, 13:50 Porządna firma! Prowadzą wiele inwestycji, oddają na czas, solidne wykonanie, za przystępną ceną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: RED PARK Dębiec IP: *.icpnet.pl 04.08.11, 09:53 No i zatrudniają kretynów w dziale sprzedaży (patrz swój ip). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anson Re: RED PARK Dębiec IP: *.poligrafia-sj.pl 04.08.11, 11:28 Hahahaha faktycznie koles zablysnal ta piesnia pochwalna wysylana ze sluzbowego kompa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: RED PARK Dębiec IP: *.icpnet.pl 04.08.11, 13:41 powiem więcej, mam wrażenie że cały ten wątek powstał jako zoorganiowana akcja marketingowa - wątek został założony w kilka godzin po tym artykule - wyborcza.biz/biznes/1,100896,10044041,Mieszkan_wiecej__ceny_nizsze__ale_o_kredyt_trudniej.html Trudno się nie oprzeć wrażeniu że artykuł został napisany na zamówienie, a tutaj ma miejsce badanie opinii potencjalnych klientów. Oczywiście są to tylko moje przypuszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anson Re: RED PARK Dębiec IP: *.poligrafia-sj.pl 04.08.11, 14:19 To niestety calkiem czesta praktyka deweloperow (z reguly tych mniejszych) na tym forum. Sa to zwykle firmy o niskiej swiadomosci marketingowej i stad takie boble. Dochodzi do tego, ze kazdy kto chce na tym forum powiedziec szczerze cos dobrego o jakims deweloperze z miejsca ma przylepiana łatke oplaconego klakiera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: RED PARK Dębiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 14:51 Raczej nie, pierwszy wpis ma datę z czerwca a artykuł z tego co widać jest z 3 sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: RED PARK Dębiec IP: *.159.52.34.static.crowley.pl 17.10.11, 16:50 to jakas podpucha :) firmy potrafia sobie takie swinstwa robic hihi a czlowiek niczego sie nie dowie Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz_n_2 Re: RED PARK Dębiec 10.08.11, 22:56 Czy ktoś ma do dodania coś ciekawego nt tego dewelopera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaga1 Re: RED PARK Dębiec IP: *.pbg-sa.pl 27.09.11, 10:18 Również jestem ciekawa. Zauważyłam że na dębieckiej inwestycji ceny zamiast byc różne od wielkości lokali to zależą od pięter. W ten sposób większe mieszkanie na 1 piętrze można kupić w cenie 2pokojowego mieszkania np na 12 piętrze. jesli chodzi o widoki to pic na muchy. Mieszkam tam i widok będzie na kilka drzewek a reszta to stare budynki, widok na lidla i duzą firmę. Mieszkania na niższych piętrach już zeszły i zostały np od piętra 5tego. te na niższych piętrach były tańsze i cieplejsze więc jak widac developer nie pomyslał o promocjach na wyższych mieszkaniach i może byc problem ze sprzedażą ich. Inwestycja miała ruszyć w sierpniu a tu juz koniec wrzesnia i nic się tam nie dzieje. No może jedynie fakt że ktoś z łobuzów rozwalił kawałek płotu :) Czekam na wypowiediz osób które wiedzą coś więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: RED PARK Dębiec IP: *.159.52.34.static.crowley.pl 17.10.11, 16:54 www.redpark.pl jak sfinalizuje to sie wypowiem na razie jedyne co wiem to ze w Warszawie maja inwestycje (III Etapy - dwa juz skończone) a w poznaniu ich pierwszy budynek Odpowiedz Link Zgłoś
a.taterka Re: RED PARK Dębiec 22.07.15, 12:02 Jestem w trakcie analizy umowy deweloperskiej na zakup mieszkania w inwestycji Red Park , aktualnie mają promocje 5700 zł + 500 zł na wykończenie ? czy to naprawdę korzystne ?? termin wydania czerwiec 2017 ? Kto ma pytania może pisać na alicja@taterka.com.pl www.taterka.com.pl Analiza umów deweloperskich Finansowanie + analiza umów kredytowych www.poradabankowa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuguar Re: RED PARK Dębiec IP: *.home.net.pl 24.10.11, 14:47 tylko że te mieszkania na niskich piętrach zawsze będą gorsze, bo albo ci inni będą zaglądać w okno albo ludzie z góry rzucają papierochy do ogródka :] ja mieszkam trochę dalej na 10-ym – nie słyszę nic od ulicy, wcale nie jest zimno, bo blok to blok, zawsze będzie ciepły i widok jak dla mnie bardzo dobry. na Dębiec wyprowadziłem się z krakowskiego blokowiska z lat 70-tych i bardzo sobie chwalę i nie zamierzam zmieniać tej lokalizacji. to co się wykluwa na 28 czerwca może mieć niezły standard, czytałem o tym na tej stronie co podawaliście, wygląda nieźle. ktoś z forumowiczów był u dewelopera na konsultacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAGA Re: RED PARK Dębiec IP: *.pbg-sa.pl 28.10.11, 09:45 Ale te mieszkanie na niższych piętrach będą cieplejsze bo w okolicy zabudowa 4piętrowa. Co do widoku nie powala na kolana - mieszkam tam akurat :) Zachód widok na tory kolejowe i hałas pociągów bo w okolicy stacja, Północ - widok na kościół, Wschód - widok na 4piętrowe stare bloki z lat 60tych Południe widok na zaplecze firmy, Lidla i autostradę Dlatego zastanawia mnie fakt czemu inwestycja nazywa się mieszkania z widokiem. Mieszkania z widokiem to te na os dębina gdzie widok jest naprawdę na las Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuguar Re: RED PARK Dębiec IP: *.home.net.pl 02.11.11, 15:00 no i chyba to właśnie zaleta jest, że nei ma blokowiska dookoła, tylko niska zabudowa i dookoła takie obiekty (firma itd) ktore dają ci gwarancje, że nie walną ci bloków dookoła, co niebo zasłonią i dopiero byłby widok jak z obrazka rodem z Nowej Huty. ja w wielu miejscach pomieszkiwalem i z własnego doświadczenia powiem jedno: mam uraz do tak zwanych studni, czyli że jest blokowisko składające się z wysokich bloków, w którym można tylko się poczuć jak w studni. a poza tym Lidl to chyba raczej zaleta, bo "Li-dyl jest ta-ni" ;) wydaje mi się, że to osiedle budują właśnie dla takich osób, co nie chcą mieszkać w dżungli budynków, ani daleko od miasta w dzikim lesie. każdy ma inne potrzeby. napiszcie cos jeszcze o Red Park, bo chodzi mi mocno po głowie, a chce już w ciągu 2 miesięcy podpisywać umowę i lecieć z nią do banku. mi ta okolica akurat bardzo pasuje, bo i ładna, spokojna i zaraz obok można śmignąć na A2 i jechać bez korków w dowolne rewiry. no i standard wykończenia budynków bardzo wysoki jak na te okolice. jest tu ktoś kto gadał z deweloperem? Odpowiedz Link Zgłoś
alkuslive Re: RED PARK Dębiec 07.11.11, 22:09 Nie wypowiem się na temat tej inwestycji, bo mieszkam w Warszawie. :-) Ale samego developera bardzo polecam, solidny (dobrze wykańcza:) i dba o dobre kontakty z mieszkańcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: im3 Re: RED PARK Dębiec IP: *.146.9.91.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.11.11, 19:15 pytanie tylko czy w Poznaniu też dobrze wykończy?;) przekonamy się, ale z tego co słyszałam to można u nich negocjować ceny, to chyb nowość... a co do lokalizacji... niby lidl na pierwszym planie nie powala pięknem, ale z drugiej strony to dobrze mieć tak duży sklep pod nocem Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari74 Re: RED PARK Dębiec 12.11.11, 16:16 widok na tory jest akurat spoko nie ma tam zadnych blokow tylko las. poza tym czytalem ze red dostal kredyty na jakies kolejne nowe budowy we wroclawiu i chyba warszawie wiec wydaje sie ze sa wiarygodni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAGA Re: RED PARK Dębiec IP: *.pbg-sa.pl 14.11.11, 12:55 Las? ktos chyba tutaj w błąd wprowadził. las jest przy osiedlu dębina i tam faktycznie jest widok na drzewa. Przy red parku jest kilka drzewek które szumnie nazywa sie parkiem ale jak na park to za mało drzew. Szkoda że nie umiem tutaj wklejać zdjęć. Mieszkam w tej okolicy i też jestem zainteresowana zakupem wiekszego mieszkania ale denerwuje mnie że ta firma na każdym kroku podaje informacje które później nie mają urealnienia. O negocjacji cen pierwsze słyszę ale chyba przejde się do nich ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynagmejda Re: RED PARK Dębiec 16.11.11, 14:01 Matko, Kaga jakie ty głupoty wygadujesz. Ja już byłam u nich w biurze sprzedaży, widziałam, które mieszkania są wolne i jak są budowane te budynki, spacerowałam też po okolicy dobre 2 godziny, porównywałam inne aktualnie budowane osiedla w Poznaniu, czytam też dużo na forach, porównuję opinie – i po tak gruntownym rozeznaniu zdecydowaliśmy się z mężem kupować mieszkanie właśnie w Red Parku, który opisujesz jako źle zlokalizowany. Może martwisz się o to, że będzie ci zimno, bo mieszkałaś w bloku z wielkiej płyty. W nowym budownictwie stosuje się teraz cegłę i nawet na wysoko położonych piętrach masz normalną temperaturę, nie trzeba odgradzać się od świata rzędem blokowisk – których ja osobiście mam już tak dosyć, że właśnie dlatego uciekam na Dębiec. Tam jest taka troche prowincjonalna atmosfera, fajna niska zabudowa. Podoba mi się to. A jeśli chodzi o park, to mojemu psu bardzo się podobał, wyszalał się za wszystkie czasy :) W pobliżu jest też sporo innych okolic do spacerów z psem. Ale Kaga, powiem ci tak. My interesowaliśmy się mieszkaniami 2-pokojowymi (52 m), ale skoro szukasz dużego mieszkania, to może zainteresuje Cię informacja, że z tego co widziałam to pani z biura sprzedaży miała w segregatorach plany większych mieszkań, takich po 70 i 80 m – czyli muszą być jeszcze na sprzedaż. W ogóle odwiedzałam różnych deweloperów i zauważyłam, że najszybciej sprzedają się mieszkania albo bardzo małe albo największe, więc lepiej się śpieszyć nim zostaną wykupione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedier Re: RED PARK Dębiec IP: *.home.net.pl 16.11.11, 15:49 hahaha katarzyna dalas sie wpuscic w maliny - popatrz na ip tego KAGA: pbg-sa. wiesz co to jest PBG SA? to deweloper. a dlaczego pisze na tym forum? bo to wątek o innym deweloperze, któremu PBG chyba koło d... chce narobic, bo sie boi konkurencji zalosne czy jest tu jakis admin co by zrobil z tym portzadek? Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari74 Re: RED PARK Dębiec 16.11.11, 19:50 Gość portalu: bedier napisał(a): > hahaha katarzyna dalas sie wpuscic w maliny - popatrz na ip tego KAGA: pbg-sa. > wiesz co to jest PBG SA? to deweloper. a dlaczego pisze na tym forum? bo to wąt > ek o innym deweloperze, któremu PBG chyba koło d... chce narobic, bo sie boi ko > nkurencji > > zalosne > > czy jest tu jakis admin co by zrobil z tym portzadek? haha, mistrzostwo! no to też dalem sie zrobić, coz... w takim razie sie nie dziwie Twojej opinii, jest zla, bo dotyczy konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAGA Re: RED PARK Dębiec IP: *.pbg-sa.pl 13.12.11, 14:29 ferrari owszem pracuje w firmie pbg ale nie mam zamiaru nikomu koła nosa nic robić mieszkam równiez na osiedlu dębina i jestem szczerze zainteresowana kupnem mieszkania w redparku żeby sie nie wyprowadzać za daleko od rodziny Firma red park na mnie xle zadziała bo zacznij czytac wątek od początku i kilka razy powiedzieli coś innego różnym osobom a mieszkań pbg równiez nie polecam bo za drogie :) mimo że pracuję w tej firmie Może z Toba admin powinien coś zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
kredyty.hipoteka01 Re: RED PARK Dębiec - kredyty 28.01.12, 18:32 Witam Państwa, Wszystkim zainteresowanym kupnem mieszkania/domu proponuję największy wybór ofert kredytów hipotecznych na rynku. Dostępne wszystkie typy kredytów: kredyty z dopłatami (Rodzina na Swoim), standardowe kredyty hipoteczne na zakup, budowę oraz remont i wykończenie nieruchomości. Każdego Klienta traktuję indywidualnie i wybieram najkorzystniejsze oferty banków. Zapewniam kompleksową obsługę procesu kredytowego na terenie Poznania i okolic. Bezpieczeństwo Państwa danych gwarantuje mój pracodawca - jeden z największych pośredników finansowych. Nie pobieramy żadnych opłat i prowizji. Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt ze mną pod numerem: 515 127 510 Monika Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari74 Re: RED PARK Dębiec 16.11.11, 19:44 nikt mnie w błąd nie musiał wprowadzać, bo sam tam byłam, widziałem, więc nie wiem a co ci chodzi. poważnie zastanawiam się nad kupnem tam małego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelia Re: RED PARK Dębiec IP: *.147.181.226.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.11.11, 20:20 Developera polecam, można się z nim spokojnie dogadać, nawet w kwestii cen. Poza tym dba o kontakty z klientami i o jakość produktu jakim jest dom w którym obecnie mieszkam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *~ Re: RED PARK Dębiec IP: *.204.26.53.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.11.11, 19:59 Babka w biurze pokazała mi ich bloga piszą na jakim etapie jest budowa. Bardzo fajne, oglądać sobie jak buduje się moje mowe mieszkanie :) redparkpoznan.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari74 Re: RED PARK Dębiec 25.11.11, 20:32 ooo zajebiste! czego to developer nie zrobi żeby przedać mieszkanie;) hehe ale jakby nie pratrzec to dobra rzecz nie będę musiał zapylac przez pol miasta zeby sobie zobaczyc jak tam budowa idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dual Re: RED PARK Dębiec IP: *.icpnet.pl 26.11.11, 13:52 Byłem dzisiaj sobie zobaczyć na miejscu. A tu wykop większy niż na zdjęciach. Teraz chyba już z większym spokojem będę mógł zacząć rozmawiać z nimi o konkretnym mieszkaniu bo wcześniej jak się nic nie działo to miałem lekkie opory ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiti Re: RED PARK Dębiec IP: *.146.45.181.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.11.11, 12:30 Zawsze tak jest...:) nic, nic, nic i człowiek ma wątpliwości a potem jak wystrzelą z budynkiem to aż dziw bierze, że to da się tak szybko coś zbudować :) też jestem zainteresowana mieszkankiem tam, do strony lasu to super super miejsce :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAGA Re: RED PARK Dębiec IP: *.pbg-sa.pl 13.12.11, 14:34 ooooo i to juz do mnie bardziej przemawia nie będę zmieniac maila po to by móc się swobodnie wypowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: RED PARK Dębiec IP: *.204.6.76.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.05.12, 12:37 mają stronę na facebooku www.facebook.com/pages/Red-Park/105045379588005#!/media/set/?set=a.276517779107430.65617.105045379588005&type=3 zdjęcia z budowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina.garstka Re: RED PARK Dębiec IP: *.cable.net-inotel.pl 28.12.11, 23:41 Witam, gdyby ktos poszukiwał projektanta wnętrz. Zapewniam kompleksową i profesjonalna obsługę wszystkich etapów inwestycji, opierając się na zdobytym doświadczeniu pomagam Inwestorom podejmować właściwe decyzje. Opiekuję się Klientami od momentu zarysowania koncepcji projektowych, poprzez dobór materiałów wykończeniowych i kolorystyki, nadzór autorski, aż do momentu zakończenia realizacji. Oferuję: ■projekty i aranżację wnętrz mieszkalnych (dużych jak i małych powierzchni) ■projekty i aranżację wnętrz użyteczności publicznej ■projekty poszczególnych pomieszczeń mieszkalnych np. łazienek, kuchni ■projekty przez Internet ■konsultacje projektowe-porady w zakresie projektowania ■ergonomii i kolorystyki wnętrza oraz oświetlenia pomieszczeń Proces projektowy rozpoczyna się od pierwszego spotkania z Klientem (po uprzednim umówieniu się telefonicznym lub za pomocą poczty elektronicznej), na którym wspólnie określamy ogólne wytyczne projektu, środki finansowe jakimi dysponuje inwestor, ustalenie zakresu prac projektowych, terminy. Spotkanie to jest niezobowiązujące i bezpłatne, po nim następuje wycena projektu. Następnie opracowuję projekt koncepcyjny, przedstawajac Inwestorowi rzuty, przekroje i widoki 3D, mając na celu wybranie jednej koncepcji wnętrz. Alina Garstka tel:507 239 652 e-mail: alina.garstka@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: RED PARK Dębiec IP: *.204.113.104.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.03.12, 23:06 z tego co czytam tu i tam to developer mocno dba o własną dupę, tzn. profesjonalna obsługa inwestycji i informacji.;) Wygląda to dobrze, bo rzeczywiście mają na koncie już pare zupełnie udanych inwestycji. a o red parku znalazłam ostatnio strone na fb. www.facebook.com/pages/Red-Park/105045379588005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: RED PARK Dębiec IP: *.147.213.184.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.04.12, 21:02 Ja polecam, kupiłem mieszkanie, okolica super, developer też dobry. Nie korzystam z facebook'a ale zagladam czasem na ich bloga redparkpoznan.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAGA Re: RED PARK Dębiec IP: *.pbg-sa.pl 18.04.12, 15:11 mocno dba o reklamę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trend Re: RED PARK Dębiec IP: 95.108.125.* 19.04.12, 20:31 A pokaż mi jakiegoś, który nie dba. To jest część każdego biznesu w naszych czasach. No chyba że tego nie zauważyłaś jeszcze. Ostatnio byłem na targach w arenie i dobiły mnie żółto zielone łanie u jednego z deweloperów. Powiem tak: taka reklama gozi w moją inteligencję bo cyckami i takim makeupem raczej mieszka sie nie sprzedaje. Odpowiedz Link Zgłoś
retytaborety Re: RED PARK Dębiec 18.04.12, 23:42 czy dobry to się okaże];) powiedzcie czy ktoś z Was rozważał połączenie dwóch małych mieszkań w jedno???? bo mam dylemat:[ niby sami to proponują ale jak ja patrzę na te rysunki techniczne to chyba wpadam w panikę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daglas Re: RED PARK Dębiec IP: *.205.74.130.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.05.12, 13:58 da się, idź do biura spredazy to sie wszystkiego dowiesz. nie proponuja czegos czego nie da sie wykonac... jesli szukasz czegos wiekszego to jest nawet bardzo dobry pomysl zeby polaczyc dwa srednie mieszkania, ja tak wlasnie zrobilem, polecam i pozdrwiam ew. przyszla sasiadke;] Odpowiedz Link Zgłoś
retytaborety Re: RED PARK Dębiec 04.05.12, 19:25 dzięki, już wszystko wiem:) pozdrawiam pozdrawiam sąsiedzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Re: RED PARK Dębiec IP: *.echostar.pl 27.02.13, 22:10 Witam. czy ktos kupil tam obecnie mieszkanie ? prosze o kontakt :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: RED PARK Dębiec IP: *.icpnet.pl 27.02.13, 22:22 ile kosztuj metr 2 w tej lokalizacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Re: RED PARK Dębiec IP: *.echostar.pl 27.02.13, 22:24 na dolnych pietrach podobno od 5 750 zł - za 6 pietro chcą 6 200 brutto, a juz za 8 pietro 6 300... czy to sporo jak na taką lokaliację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uhuhu Re: RED PARK Dębiec IP: *.icpnet.pl 10.04.13, 19:43 uhuhuh rozumiem że są to ceny ofertowe ? Odpowiedz Link Zgłoś
katgaj1 Re: RED PARK Dębiec 14.10.13, 10:48 Mozna tak nazwac że właśnie kupiłam. Mieszkanie zarezerwowane na razie oczekiwanie na kredyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: RED PARK Dębiec IP: *.icpnet.pl 06.11.13, 19:33 a powiedz mi są skłonni do dużych negocjacji ?? Jak to wyglądało u ciebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: RED PARK Dębiec IP: 87.204.191.* 23.12.13, 13:12 Szukam mieszkania od dłuższego czasu, ale jestem dosyć wybredna- powiedzmy 'świadomy klient'. Dzwoniłam do Red Parku, bo na fb pojawiła się informacja o świątecznym rabacie i teraz na poważnie rozważam czy nie kupić mieszkania. Cena adekwatna do jakości, mam przynajmniej pewność, że tak jak u znajomych w nowych mieszkaniach, nie będą odpadać klamki i nie będzie się kruszyć tynk... Ktoś kupił i może napisać coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Re: RED PARK Dębiec IP: *.centertel.pl 23.12.13, 13:23 A na czym polega świąteczna promocja ? I jaka jest obecnie cena mieszkania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: RED PARK Dębiec IP: 87.204.191.* 23.12.13, 14:08 Promocja dotyczy wybranych mieszkań, więc jak masz jakieś konkretne na oku to najlepiej nie czekaj i dzwoń. Mnie z fb Red Parku przekierowało tu: www.redpark.pl/index.php/aktualnosci/swiateczna-promocja,50/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: RED PARK Dębiec IP: *.connect.netcom.no 20.01.14, 23:54 A ja kupiłem i czekam aż wykończą. Podzielę się swoją opnią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: RED PARK Dębiec IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.14, 21:25 Byłem obejrzeć mieszkanie kupione przez znajomych. Jestem zawiedziony jakością wykończeń korytarzy. Wszystko niby w ciemnym drewnie, ale tak zabrudzone, ochlapanie tynkiem i farbami łącznie z drzwiami mieszkań lokatorów iż wygląda tam jak w chlewie. Drewno chyba nie do doczyszczenia. Jak można doprowadzić do takiego stanu już gotowe wnętrza? Odpowiedz Link Zgłoś
kamil_mierniak Re: RED PARK Dębiec 31.03.14, 16:45 Byłem ostatnio na dniach otwartych i jest już w porządku, czysto :) Jakbyś nie napisał o brudzie, to by się nie szło domyślić, że coś było nie tak. Gość portalu: zawiedziony napisał(a): > Byłem obejrzeć mieszkanie kupione przez znajomych. Jestem zawiedziony jakością > wykończeń korytarzy. Wszystko niby w ciemnym drewnie, ale tak zabrudzone, ochla > panie tynkiem i farbami łącznie z drzwiami mieszkań lokatorów iż wygląda tam ja > k w chlewie. Drewno chyba nie do doczyszczenia. Jak można doprowadzić do takieg > o stanu już gotowe wnętrza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mareczek_33 Re: RED PARK Dębiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.14, 14:35 RED PARK Dębiec - informator regionalny Proszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
inspektor_budowlany Re: RED PARK Dębiec 28.11.14, 12:06 Odbiór mieszkania porady na co zwrócić uwagę Odbiór nowego mieszkania to radość. Wymaga on też jednak od nas podstawowej wiedzy z zakresu budownictwa i niemałej dokładności. Pominięcie niewielkich usterek np. stolarki budowlanej może oznaczać koszt rzędu kilku tysięcy złotych. Ważna jest pora dnia, podczas której lokal zostanie poddany ocenie. Zgodnie z normami odbiór lokalu przeprowadza się przy świetle dziennym, a nie sztucznym. Łatwiej dostrzec niedoskonałości przy dobrym oświetleniu. Szczególną uwagę należy zwrócić na zarysowanie i trwałe zabrudzenia szyb, ram okiennych, usterki parapetów, zarysowania drzwi i istotne zarysowania ścian, sprawdzić mechanizmy i obsadzenie drzwi i okien (powinny się one otwierać i zamykać łatwo, bez tarcia elementów o siebie). Moment odbioru technicznego jest decydujący w kwestii ewentualnych roszczeń nowego nabywcy. Gdy usterki zostaną zauważone później, trudniej nam dochodzić swego. A usunięcie usterek może słono kosztować. Wymiana zarysowanej okleiny drzwi wejściowych to wydatek rzędu kilkuset złotych, nie wspominając o znacznie droższej wymianie okien czy szyb, które w nowoczesnych systemach okiennych wymienia się całymi połówkami. Odbiór techniczny należałoby więc zaplanować na dzień wolny od pracy. Do odbioru mieszkania warto się przygotować Na odbiór techniczny lokalu należy zabrać przyrząd do mierzenia kątów i miarkę oraz poziomnicę. Miarka posłuży do zmierzenia otworów drzwiowych, czy odległości między drzwiami i ścianą. Błędne usytuowanie otworu drzwiowego może uniemożliwić np. wstawienie pralki. Podczas odbioru mieszkania przydać się może także próbnik napięcia lub żarówka z oprawką i przewodami, dzięki której sprawdzimy działanie instalacji elektrycznej. Poprawność ułożenia tynków sprawdza się z użyciem dwumetrowej poziomnicy. Należy podkreślić, że stosowanego przez deweloperów tynku gipsowego nie należy mylić z gładzią gipsową. W efekcie na ścianach w nowym mieszkaniu dopuszczalne są niewielkie nierówności. Poziomnica będzie też potrzebna na balkonie. Jego podłoże musi mieć odpowiedni spadek, skierowany lekko na zewnątrz budynku. Przydadzą się też zapałki lub zapalniczka do sprawdzenia czy sprawnie działa instalacja wentylacyjna (płomień powinien zwracać się w kierunku kratki wentylacyjnej). Podczas odbioru technicznego trzeba pamiętać o tym, że jest on wykonywany głównie po to, aby sprawdzić czy deweloper oddaje nowemu nabywcy lokal zgodny z obietnicami. A więc czy jakość i standard poszczególnych elementów wykończenia jest zgodna z umową. Jeśli deweloper obiecał okna drewniane, mrozoodporne płytki na balkonie, a parapety z kamienia naturalnego, to rozwiązana gorszego rodzaju rodzą roszczenia ze strony nabywcy o wymianę zgodną z umową lub obniżenie ceny lokalu. Dobrym doradcą przy odbiorze technicznym jest też projekt budowlany mieszkania, dlatego należy zabrać go na odbiór. Trzeba, co może wydać się dziwne, sprawdzić metraże poszczególnych pomieszczeń. Usterki trzeba zapisać w protokole odbioru Uszkodzenia, uchybienia i niedoróbki muszą znaleźć się w protokole odbioru technicznego lokalu. Za odpowiednie obniżenie ceny mieszkania, nabywca może zrezygnować z wymagania zrobienia niektórych napraw i zająć się nimi później osobiście. Podpisanie protokołu odbioru nie sprawia automatycznie, że nowy nabywca traci prawo do zgłaszania usterek, które ujawnią się z czasem. Wtedy w grę wchodzi rękojmia, która nawet niepowołana w umowie działa z mocy prawa przez 3 lata na konstrukcję budynku i przez rok na wykończenie. Roszczenia z tytułu rękojmi muszą być zgłaszane w formie pisemnej. Gwarancja na mieszkanie praktycznie nie występuje, na poszczególne elementy wykończenia ? owszem. Warto, aby deweloper w trakcie odbioru przekazał klientowi dokumenty dotyczące gwarancji na przykład na drzwi czy okna, a także wszelkie instrukcje użytkowania. W przypadku stwierdzenia usterek w elementach objętych zarówno rękojmią jak i gwarancją, można domagać się ich wymiany, naprawy lub pieniężnej rekompensaty. Należy rozróżnić dwa pojęcia: ?odbiór techniczny" i ?odbioru lokalu". Pierwszy z nich polega na sprawdzeniu jakości wykonania mieszkania. Drugi wiąże się ze spisaniem stanu liczników, odbiorem kluczy, a co za tym idzie także płaceniem czynszu. ? Część deweloperów łączy oba odbiory, a część je rozdziela. Drugie rozwiązanie jest bardziej korzystne dla klienta. Nabywca odbiera bowiem klucze już po usunięciu usterek, a więc płaci czynsz dopiero od momentu, gdy bez przeszkód może zająć się wykończeniem lokalu. Ponadto dopóki klient nie odbierze kluczy koszty utrzymania lokalu ponosi deweloper, co dodatkowo mobilizuje go do szybszego usunięcia usterek. O tym czy odbiory będą przeprowadzone łącznie czy nie z reguły mówi umowa przedwstępna. Więcej informacji : elementy mieszkania jakie należy sprawdzić, podstawy prawne oraz narzędzia jakie są niezbędne do wykonania odbioru technicznego na stronie www.borabud.pl Odpowiedz Link Zgłoś
homeexpert Re: RED PARK Dębiec 15.06.15, 15:14 Sprawdzam deweloperów, umowy, inwestycje. Od 10 lat w branży deweloperskiej. Zapraszam do skorzystania z moich usług www.h-expert.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pbialbud Re: RED PARK Dębiec - odbiór mieszkania 18.06.15, 21:35 Szukasz odpowiedniej osoby do sprawdzenia czy Twoje nowe lokum zostało wybudowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami. Zgłoś się do nas!!! Szczegółowo określimy, czy Twoje lokum jest gotowe do odbioru, a jego wykończenie nie będzie wpływało na jego funkcjonalność i generowało w przyszłości dodatkowe koszty (np. te związane z naprawą ewentualnych usterek). tel. 507 435 582 e-mail: biuro@pbialbud.pl www.odbiordomuimieszkaniapoznan.pl Odpowiedz Link Zgłoś