09.01.25, 23:44
Zauważa się już ogólne wzmożenie narodowe wokół tematu Owsiaka i jego WOŚP. Jak to w Polsce zdania sa diametralnie podzielone i ja nie o tym chcę pisać.
Ja chcę powiedzieć, że co roku oprócz datku kupuję młodym wolontariuszom drobne upominki: batoniki, czekoladki itp.
Bo niezależnie co sądzimy o samej akcji doceńmy naszą młodzież. W czasach powszechnego zagubienia idei, w czasach narastającego nihilizmu i tumiwisizmu wśród młodzieży, każdego roku 120 tysięcy młodych dziewcząt i chłopców, na mrozie i wietrze, ofiarnie kwestuje z puszkami WOŚP. Właśnie ta młodzież i wzór, jaki oni wskazują swym rówieśnikom, jest największym dobrem wytwarzanym przez styczniową orkiestrę.
Apeluję zatem- doceńcie choćby dobrym słowem tych młodych bohaterów. Na pewno wyrosną na dobrych ludzi.
A jeśli docenicie ich zapał i wysiłek drobnym upominkiem- to jeszcze lepiej.
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: WOŚP 10.01.25, 14:03
      Czy to legalne, że dzieci wspierają Owsiaka, dotychczas wydawało mi się że jest odwrotnie?/
      • kaki11 Re: WOŚP 26.01.25, 21:36
        Co jest nielegalnego w byciu nieletnim wolontariuszem?
        I wsparcie WOŚP przez dzieci, nie zmienia wsparcia WOŚP dla dzieci.
    • pijatyka Re: Zauważa się już ogólne wzmożenie 25.01.25, 08:55

To już coroczna tradycja...

P(i)Sy szczekają, WOŚP jedzie dalej.

• kiks4 Re: Zauważa się już ogólne wzmożenie 25.01.25, 09:52
        Nie zapominajmy o młodych wolontariuszach, którzy poświęcają swój czas na piękną ideę pomagania chorym. Oprócz datku do puszki wesprzyjmy ich ciepłym słowem. A jeśli do tego dodamy czekoladkę lub batonik- to jeszcze lepiej.
        Narzekamy, że dzisiejsza młodzież poza smartfonem nie widzi świata. Jak się okazuje- nie cała młodzież.
    • qwardian Re: WOŚP 25.01.25, 11:39
      Przepraszam, nie mogę już więcej brać udziału w procederze wykorzystywania dzieci, niech lepiej zajmie się tym prokuratura.

Natomiast chętnie przeznaczę cenne środki na konto kancelarii prawniczej z Nowego Yorku, która podobno chce oskarżyć Donalda Tuska z powództwa cywilnego na sumę 16 milionów dolarów z racji pomówienia obecnego Prezydenta USA. Jako posiadacz amerykańskiego paszportu i wyborca Donalda Trumpa, traktuję to jak obywatelski obowiązek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka