Dodaj do ulubionych

Radni za Rozbratem

20.06.11, 21:26
Tak, tak - radni osiedla Sołacz, podobnie jak wszyscy inni, tylko o swojej nie doopie myślą.
Żeby mieć spokój pod nosem to gotowi Lasek Golęciński wyciąć samochody tamtędy puścić, żeby mniej aut przez Wierzbak jeździło.
A może tak radni tych anarchistów do siebie by zaprosili, a nie miejskim majątkiem się rozporządzają? Zresztą podobnie jak Grobelny, który też myśli tylko o swojej doopie.
Takich to czasów w POZnaniu doczekaliśmy, że każdy myśli tylko o swojej doopie i o swoich układzikach.
Obserwuj wątek
    • Gość: michalkucharski Re: Radni za Rozbratem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 22:31
      kamraabc napisał:

> A może tak radni tych anarchistów do siebie by zaprosili, a nie miejskim majątk
      > iem się rozporządzają?

Chciałbym zwrócić uwagę, że w nowych kompetencjach Rady Osiedla znajduje się opiniowanie o przeznaczeniu lokali miejskich na terenie Rady. Sam jestem Radnym i tak samo wolałbym dom kultury niż hotel. Proszę najpierw poznać przepisy, potem atakować Radnych. Oni mają dbać o interes mieszkańców swojego Osiedla - i to włąsnie robią.

Oczywiście miasto może się nie przychylić do tej opinii i ja odrzucić.
      Ale z całych sił trzymam kciuki za pana Tadeusza Dziubę i innych radnych na Sołaczu!
      Żeby tylko miasto nie wycięło im jakiegoś numeru.
      Gratuluję postawy radnym :D
      • alfalfa Re: Radni za Rozbratem 20.06.11, 22:41
        Gość portalu: michalkucharski napisał(a):

> Sam jestem Radnym i
        > tak samo wolałbym dom kultury niż hotel.

Pierniczenie pod publiczkę. Z niby jakiej kasy jak nie z podatków byś to potem utrzymywał Panie radny? Komercyjne stawki odrzućcie i nałożcie na nas większe podatki, to umiecie.
        A.
        • Gość: michalkucharski Re: Radni za Rozbratem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 00:06
          Radni osiedla nie nakładają podatków alfalfa. Radni Osiedla wykorzystują pieniądze, które mają w budżecie - a dostają je z góry od Rady Miasta i Urzedu - nie mają możliwości pozyskania dodatkowych funduszy, nakładania opłat itd.
          Poza tym ważniejszy jest dom kultury, niż hotel. Jeśli myslisz, ze komercjalizacja przestrzeni rozwiązuje wszystkie problemy to mylisz się powaznie. Więcej pożytku mieszkańcy mają z domu kultury niż hotelu.
          Matko Bosko! Kolejny, który nie zna przepisów, ale narzekać i głupio komentować umie.
          • alfalfa Re: Radni za Rozbratem 21.06.11, 00:36
            Głupio?No to mnie wkurzyłeś... To po cholerę jesteś skoro nie możesz pieniędzy załatwić, po to by wydawać? Tylko?? Za kogo Ty mnie masz, do cholery? Budżet niby z czego masz? Z drzewa? To nie wydawaj nic, bo to co masz do wydania jest z podatków co to "nie ustalasz", rozumiesz? NIE WYDAWAJ. Nie opowadaj o "domu kultury", żadnego nie założyłeś i masz ZERO dorobku w tym względzie. Nie umiecie zarabiać, tylko się do wydawania rwiecie i jeszcze te głodne gadki...
            A.
            • Gość: sinzapatos Re: Radni za Rozbratem IP: *.pool85-53-3.dynamic.orange.es 22.06.11, 02:00
              posłuchaj bucu, rozbrat nie wziął jeszcze ani grosza dotacji i jestem przekonany, że w przyszłości też nie weźmie. za to daje ludziom sale prób/koncertów, bibliotekę, miejsce spotkań.
              • alfalfa Re: Radni za Rozbratem 22.06.11, 10:33
                Z radnym wymieniłem posty, nie było o Rozbracie, pacanie. Naucz się czytać a potem pisz.
                A.
          • Gość: nemo666 Re: Radni za Rozbratem IP: 95.108.89.* 21.06.11, 02:49
            może i radni podatków nie nakładają, ale utrzymują się z podatków/wydają pieniądze podatnika. więc na jedno wychodzi. I wolę mieć hotel, który płaci rynkowe stawki, niż "dom kultury" w którym wymyśla się gdzie by tu komu graffiti wymalować. (a do wandalizmu cała "kultura" anarchistów się sprowadza). Ciekawe czy radni chociaż raz odwiedzili "rozbrat". Co nie zmienia faktu, że jest to demokratyczna decyzja demokratycznie wybranej rady ktorą trzeba uszanowac.
            • Gość: adv Re: Radni za Rozbratem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 00:44
              A ty odwiedziłeś Rozbrat? Wątpię. Ale sie wypowiadasz. Typowe w Polsce.
    • wera_woolf Radni za Rozbratem 20.06.11, 23:28
      Wreszcie odważna decyzja.
      • Gość: Gość Re: Radni za Rozbratem IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.11, 06:57
        Wszystko pięknie ... zbudujmy kolejny hotel, kolejny mc donald, kolejną restaurację na którą nie stać większości meszkańców miasta czy osiedla. Cieszmy się z większych wpływów do miasta. Albo jeszcze lepiej oddajmy na preferencyjnych warunkach te tereny wielkiemu biznesowi - tak jak było z budową Starego Browaru.
        Wszyscy będą szczęśliwi poziom frustracji społecznej będzie rósł... a dzieciaki nie mając domu kultury czi innych alternatyw będą świetnym materiałem z któego co roślejszych będzie mógł sobie wybrać ten czy inny Litar do swoich bojówek.
        Och.. jaki piękny będzie świat.
        • alfalfa Re: Radni za Rozbratem 21.06.11, 14:06
          Gość portalu: Gość napisał(a):

> a dzieciaki
          > nie mając domu kultury czi innych alternatyw

CK Zamek to niby co jest?? Rowerem z tamtej okolicy będzie 5-10minut.
          A.
    • woland7 Radni za Rozbratem 21.06.11, 07:31
      Oferta kulturalna Rozbratu? Bez przesady... byłem tam bodajże 3 razy. Pseudowykłady domorosłych specjalistów od wszystkiego, którzy mają prostą receptę na wszystko, a podstawowe prawa ekonomii i gospodarki mają w głębokim poważaniu. No i placówk akulruralna jednak nie powinna pozwalać na otwarte palenie zioła, bo mimo wszystko w świetle naszych regulacji jest to narkotyk, a tam nikomu to nie przeszkadzało. O Rozbracie jako placówce kulturalnej najlepiej świadczą bazgroły na okolicznych murach, choćby ten niedawno wyremontowany wiadukt na skrzyzowaniu Nowowiejskiego i Armii Poznań... Sądząc po wydzwięku niewydarzonych haseł, którymi zabazgrano czystą elewację zrobili to sypmatycy tejże "placówki kulturalnej". Zresztą, swego czasu trochę kopałem piłkę na Pułaskiego więc przy okazji naoglądałem się działalności "sąsiadów" z Rozbratu i poznałem zdanie mieszkańców (których chyba nikt nie pytał w ramach "konsultacji") . Myślę, że adekwatną nazwą nie jest Rozbrat, lecz Rozpizdziel :)
      • zielona-mila Re: Radni za Rozbratem 21.06.11, 08:37
        woland - grałeś na trawie czy po trawie ? Skoro udało Ci się zobaczyć wiadukt na skrzyrzowaniu Nowowiejskiego i Armii Poznań - jak można zobaczyć coś czego nie ma ? Wiaduktów w okolicy kilka, ale takiego skrzyrzowania nigdy tu nie było...
        • Gość: ~hiena Re: Radni za Rozbratem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 10:10
          Argumentów na temat zabrakło? Gość pomylił nazwę ulicy, ale miał rację co do przybytku zwanego 'rozbratem'. O tym już nic nie napisałeś.
      • Gość: sinzapatos Re: Radni za Rozbratem IP: *.pool85-53-3.dynamic.orange.es 22.06.11, 02:07
        "Pseudowykłady domorosłych specjalistów od wszystkiego"
        Masz na myśli Prof. Chmarę czy prof. Piotrowskiego? A może Marcina Świetlickiego?
        Za kogo ty się masz bucu?
    • inkwizytorek007 Radni za Rozbratem 21.06.11, 08:05
      @ kamraabc - Pomysł, że dogadanie sie z Rozbratem jest częśią układu jest najlepszym przykladem jak koncepja "układu" jest absurdalny. Masz mózg! Spróbuj go uzywać do czegoś innego niż wymyślania spisków.
      • kamraabc Re: Radni za Rozbratem 21.06.11, 08:38
        Ja nie wymyślam układów i nie szukam spisków, tylko wiem że z Rozbratem będzie jak z Nadolnikiem 15, gdzie menelstwu dali za darmo mieszkania socjalne w nowiutenkim bloku, a ci z radości porozkręcali armaturę i posprzedawali, a resztę bloku zdewastowali.
        Co do działalności kulturalnej Rozbratu już tu napisano - sam fakt że oficjalnie można tam pić piwo i palić zioła już dyskwalifikuje tych ludzi, a oferta kulturalna jest taka sama jak na akademiach rocznicowych w Gimnazjach. Więcej korzyści dla dzieci byłoby przez zorganizowanie zająć polekcyjnych w szkołach za te pieniądze.
        A jak tak bardzo Radnym zależy na zrobieniu świetlicy środowiskowej w tym miejscu, to NALEŻY ogłosić konkurs i zaprosić wszystkie organizacje pozarządowe - "Miasto daje z darmo budynek, prosimy o oferty i propozycję zagospodarowania tego obiektu na cele kulturalne".
        Kilku ludzi z Rozbratu znam i nie chce mi się o nich gadać .....
        • Gość: podatnik Panowie Radni - ogłosić konkurs !!! IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.11, 20:17
          > A jak tak bardzo Radnym zależy na zrobieniu świetlicy środowiskowej w tym miejs
          > cu, to NALEŻY ogłosić konkurs i zaprosić wszystkie organizacje pozarządowe - "M
          > iasto daje z darmo budynek, prosimy o oferty i propozycję zagospodarowania tego
          > obiektu na cele kulturalne".

No właśnie - dlaczego nie ogłoszą konkursu. Na pewno zgłosiłoby się dużo więcej ciekawych środowisk kulturalnych, żeby taki fajny pustostan zagospodarować. I na pewno mieli by do zaoferowania dużo więcej niż bazgranie po sąsiednich murach i elewacjach.
    • dziodu Radni za Rozbratem 21.06.11, 09:55
      O jego wynajem od miasta na preferencyjnych warunkach starają się anarchiści, którzy chcą w ten sposób poszerzyć swoją działalność kulturalną i społeczną. urzekła mnie ta historia. Jeśli za działalność kulturalną i społeczną uznamy np. "Poradnik uczestnika demonstracji" zamieszczony na stronach Rozbratu to radni z Sołacza powinni się dobrze zastanowić. Ot, mały fragment:
      [...]Tu bardzo użyteczne są barykady, zza których można razić podchodzących policjantów kamieniami i innymi pociskami. Dodatkowo, przy bardziej zorganizowanym bloku, można pokusić się o działania pozorowane - jeden szereg po krótkim starciu wręcz symuluje ucieczkę. Bardzo prawdopodobne, że policjanci rusza w pogoń. Wtedy łamią szyk i stają się zbieraniną pojedynczych osób. Wtedy może ich zaatakować druga grupa, która z znienacka wyskakuje zza rogu budynku. Innym wariantem jest rozbiegnięcie się uciekających na boki i zasypanie biegnących policjantów kamieniami przez drugą grupę. Do rozbijania szyku idealnie też nadają się koktajle mołotowa. Ważne jest, aby każda dziura, każdy wyłom natychmiast był atakowany dużą ilością kamieni.
      Anarcho - komunistyczny bełkot o rewolucji i walce litościwie pominę. Jeśli miasto chce preferować takie przybytki to ja dziękuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka